Sada je: 13 srp 2026, 08:46.

Trudnoća nije uvijek bajna - odstupanja i muke...

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Trudnoća nije uvijek bajna - odstupanja i muke...

PostPostao/la Webmama » 16 stu 2005, 15:37

... po trudnoći.<
><
>Ja sam imala trudnocu po kojoj bih mogla imati jos barem desetoro djece - osim par strija nista nisam "pokupila", ali danas pricam sa poznanicom i razgovaramo o tome kako je drugim trudnicama... Onima koje dusu povrate u prvom tromjesjecju, onima kojima buknu kozne bolesti ili promjene na kozi, opadanje kose, pucanje noktiju i slicna "veselja"...<
><
>Mene bas zanima kako je takvim trudnicama i molim da se ove b.o. kao sto sam i ja ne javljaju kako im je bilo super jer to smo gradivo vec utvrdili Mame&Bebe - Početna stranica<i></i>
* Snježana Mehun: "Zamijenila Hummera za Twinga, ipak manje troši..." *
* Sve što je dobro, nije nužno zdravo - kaže ona... *

TKO ŽELI POPUT MJESECA BITI IZVOR SVJETLOSTI, MORA POPUT MJESECA I DOPUSTITI DA PSI NA NJ LAJU.
Ako ne znaš kamo želiš stići, gdje god dođeš doći ćeš pogrešno.
Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Trudnoća nije uvijek bajna - odstupanja i muke...

PostPostao/la Sandra028 » 16 stu 2005, 21:32

Od svega na
ojenog,"samo"sam dusu ispustala,tocno od skoro pa 6.tj.trudnoce pa do 13.-danju,nocu,24h i tako u krug.Doma je lavor bio kraj kreveta,a vani obavezno vrecica u torbi!<
>No,nakon te muke,uzivala sam prejedajuci se ostalih tjedana "Un nino es un regalo de Dios"<i></i>
http://i267.photobucket.com/albums/ii29 ... no9pb5.jpg
+BRUNO, 10.05.2008.
"...Da te bar mogu poljubiti
Bez loših sjećanja na hladna proljeća
Bez slike stradanja
Što se baš na nas zalijepe..."
Sandra028
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ancica » 17 stu 2005, 10:39

Ja sam trenutno na početku trudnoće, i koliko god mi se sviđa činjenica da ću postati mama, uopće mi se ne sviđa biti trudna. Prvo, muku mučim sa napuhanosti i probavom (uvijek sam imala problema sa metabolizmom, sada se samo pojačalo i bojim se šta će tek biti kasnije), iako ne povraćam većinu dana mi je slabo, umorna sam, neurotično se ponašam (plač, apatija, bezvoljnost, nervoza), lice mi je gore nego kad sam bila u pubertetu, kosa mi je suha. Nisu to velike poteškoće, ali mi se ne sviđa "blaženo" stanje. Ipak, kad se sjetim moje susjede koja je skoro cijelu trudnoću provela u Petrovoj na infuziji... <
><
><
><i></i>
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

:lebdi
ancica
Čudo od žene

PostPostao/la mamabake » 17 stu 2005, 12:12

ja sam jedna od onih koja je muku mučila u trudnoći.od samog početka pa do 5. mjeseca trudnoće ja sam konstantno povraćala.znači non stop,cijeli dan i cijelu noć sam povraćala bez prestanka.na početku su mi počeli smrditi kafa i cigarete tako da mi je to užasno smetalo.nisam mogla raditi to vrijeme jer na poslu čim osjetim miris kafe i cigara ja sam .sve što sam pojela i popila odmah sam povratila.tako da sam do petog mjeseca trudnoće imala 50 kg nisam ni grama dobijala na težini.išla sam na redovne kontrole i ljekar je svaki put rekao da su mi nalazi krv i urin.samo mi je tlak bio užasno nizak jednom je čak bio 60/40.nisu mogli vjerovati da mi se ne nesvjesti.svako jutro sam išla kod mame jer nisam smjela ostati sama kući kad mm ode na posao.s posla je dolazio po mene.morao me je voditi ispod ruku do wc-a jer sama nisam mogla.pored kreveta je stajao lavor da ne moram ustajati.pitala sam ljekara do kada će to trajati rekao je dok samo ne prođe.svekrva mi je cijelo vrijeme govorila da će prestati čim osjetim dijete uživo i baš je bilo tako.znači čim sam ga osjetila da me udara prestalo je i više nisam povratila nikako.<
>tako da sam imala baš tešku trudnoću samo zbog tog ogromnog povraćanja.sada me je strah druge trudnoće jer se bojim da će biti isto.mada ne mora značiti znam da je svaka trudnoća različita ali ja se ipak bojim.<
><
>Bakir 11.03.2003. <i></i>
mamabake
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MamaiSven » 17 stu 2005, 12:30

prvo za topic.Svaki put kada netko otvori topici i postavi pitanje o nekom problemu ili bolesti u trudnoci ja obavezno odgovaram i uvjek zapocinjem recenicom " da i meni se to desavalo..."Neki dan mi je palo napamet da otvorim topic i opisem svoju trudnocu ne da bih nekoga isprepadala nego ako se netko nede u slicnoj situaciji eventualno mogla pomoci.<
>pa da pocnem...<
>Godinama sam vec nezadovljna svojom ginekologicom i nikada je nisam promjenila,sto zbog ljenosti sto zbog toga,kada bih i pitala nekog drugog ginekologa najcesce sam dobivala odgovor "nemamo mjesta".Kada sam ostala trudna bilo mi je muka i pomisliti da ce mi ona voditi trudnocu.Kada sam dosla na prvi pregled rekli su mi da je doktorica otisla na bolovanje 6 mjeseci i da je zamjenjuje jedan stari i iskusni doktor.Pomislila sam "ajde mozda je to i bolje".Ali na zalost koliko se god to meni cinilo nemoguce bilo je gore.Negdje oko kraja prvog mjeseca trudnoce imala sam mucnine za poluditi.Po cijele dane sam povracala sto od hrane,svih mirisa pa cak i od dodira ili od same pomisli na nesto gadno.Smatrala sam to normalnim jutarnjim mucninama sve dok nisam pocela povracati krv.Nazvala sam doktora i on mi je rekao " ma desava se to" i jos tisucu takvih gluposti da mi ih se sada ne da pisati.Ono sto je mene za
injavalo je sto mi je uzasno smetao trbuh i sto sam imala osjecaj da ce mi cijela utroba ispasti.Napominjem da je to bio tek negdje treci mjesec trudnoce i da je trbuh uzasno mali ali ja sam imala osjecaj da ga moram stalno drzati i podizati prema gore i jos sam imala osjecaj da ne mogu dovoljno skupiti noge,kao da mi maternica stoji izmedu nogu.Uzas!!Otisla sam na pregled i tada se i dr. za
inuo.Rekao mi je da se od silnog naprezanja i konstantnog povracanja maternica toliko spustila i da moram strogo mirovati.Da sad ne duljim oko toga samo cu napomenuti da od tog trena sam vodenje trudnoce prebacila na trudnicku ambulantu u Vinogradsku bolnicu.<
>Oko 4 mjeseca trudnoce mucnine su napokon prosle i mene je uhvatila nevjerovatna glad.I to na prvi pogled ne izgleda nimalo neobicno, pa zbilja ne znam skoro ni jednu trudnicu koja nije imala lud apetit.Kod mene je razlika bila ta sto sam ja konstantno jela i imala sam osjecaj takvog nemira,mogu to usporediti sa osjecajem kad se popije puno kave, pa kad vam cijelo tjelo treperi.Bio je to osjecaj konstantne lagane histerije.Tada su mi uradili ogtt test da bi se ustanovilo da imam gestacijski dijabetes.Ostavili su me u bolnici i uradili mi testove.Testovi su da vam se vadi krv svaka 3 sata u periodu od 24 sata.rekli su mi da ne moram primati inzulin ali su me stavili na strogu dijetu.Te testove sam ponavljala svaka 2 tjedna.<
>Negdje oko 36 tjedna pocelo me svrbiti cijelo tijelo i to tako jako da nisam imala mira ni 5 minuta.Po cijele dane i noci samo bi se cesala.Sve ali apsolutno sve me svrbilo.Oci,ruke ,noge,pa cak i jezik,imala sam osjecaj da me i unutarnji organi svrbe.Taj period mi je cak bio i najmucniji.Otisli smo u bolnicu 31.04.2004.jer sam tada bila narucena za kontroliranje dijabetesa i kada sam rekla doktorici za taj svrab jako se za
inula i odmah su mi napravili jetrene probe.Ustanovili su da je jetra "podivljala"i da enzimi cija je normalna vrijednost cca30-60 kod mene uznose 500-600.Na ultrazvuku su ustanovili da je plodna voda zagadena i da se i bebica muci.1.05 2004.kasno navece dobila sam ricinusovo ulje ne bili potaknuli trudove a 02.05.2005.puknuli su mi vodenjak,dali drip...i popodne tog dana roden je moj Sven.Imao je apgar 9/10, iako se nagutao plodne vode .Tek poslije tog dana su ustanovili i da malo teze dise pa su ga stavili u inkubator.Slijedeci dan je on bio super ali sam ja dobila temperaturu i morala sam biti na infuziji da mi se tijelo ocisti od otrova koje mi je jetra izbacivala u krv.Izasli smo nakon 7 dana i sve se cinilo idilicno ali sam ja 9 dan nakon poroda ponovo dobila temperaturu.Brzo smo se vratili u bolnicu da me pregledaju i provjere da nije dio posteljice ostao unutra.Ja sam stvarno svoju trudnocu i porod podnijela stoicki.Iznenadila sam samu sebe hra
oscu i smirenoscu ( a iznenadila sam i sve koje me poznaju) ali u toj ambulanti dok sam cekala pregled sam pukla.Ja mislim da sam dusu isplakala.Uglavnom dijagnoza je bila zastoj bu
ega.Uspjela sam ih "pokrenuti" tako sto sam pila do 4 l tekucine na dan.Jos da spomenem da sam imala vaginalne upale svih 9 mjeseci i da sam imala toliku parandentozu da su mi se zubi poceli klimati.Ja sa jos nisam oporavila od svoje trudnoce (manje fizicki vise psihicki).Mom Svenu sada sumnjaju na neke cudne metabolicke bolesti i povezuju to sa mojom trudnocom.tj.misle da sam ja bila bolesna u trudnoci jer su mi se manifestirale neke bolesti koje on ima.Eto na zalost prica se nastavlja...Jos samo da napomenem da sam beskrajno zahvalna i zadovoljna sa doktrima u Vinogradskoj jer Sven je zamalo bio djete sa hidracefalusom.Toliko se siroce mucio pred kraj trudnoce da su mu poceli pucat kapilari u mozgu.Ne smijem ni misliti sta bi bilo s njim da se cekao termin poroda.Eto nadam se da nikoga nisam isprepadala ili ugnjavila svojom pricom.<
>I za kraj, jako bih volila da moj Sven ima jednoga dana
acu ili seku ali se iskreno bojim da ja za drugu trudnocu nemam vise hra
osti. SVEN 02.05.2004[/link]<i></i>
slika

Sven 02.05.2004- Jednim osmjehom, ti puniš me
I daješ snage mi da ustanem ujutro
Kada je vani mračan dan...
MamaiSven
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MALENA MAMA » 17 stu 2005, 16:30

MamaiSven samo citajuci tvoju pricu osjecala sam se grozno.Ajme sto si ti sve prozivjela! Nadam se da ces ipak skupit hra
osti za novu trudnocu i da ce ovaj put sve teci puno puno ljepse Cekamo nasu zvjezdicu<
><i></i>
Mamina ljubav 27. 02. 2006

Malo srce ispod moga srca 27. 11. 2008
MALENA MAMA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Ramona » 17 stu 2005, 16:34

MamaISven samo da ti posaljem Stvarno svaka cast! Nadam se da ce i sa Svencekom sve biti ok!!!! <
><
> <i></i>
Ramona
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Barbi » 17 stu 2005, 16:38

Quote:Onima koje dusu povrate u prvom tromjesjecju<
><
>Ja se u
ajam u ove. Tješi me što mi je prva trudnoća nakon te faze bila super, nadam se da će i ovaj put tako biti.<
><
>Mama i Sven , stvarno horor priča, ali nadam se, sa sretnim završetkom. P. 10.06.2002.<
><
><
><
><
><
><
><i></i>
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la hram » 17 stu 2005, 20:01

Sad kad čitam kakve strašne , upravo stravične <
>mogu biti te mučnine<
> <
>malo sam se utješila, nadam se na neću biti među takvim slučajevima.<
> <
>Mene su tek sad počele mučiti mučnine, pa ne znam što me još čeka, ali sam do sada povraćala samo nekoliko puta (tri-četiri, više ne znam točno. No muka mi je pola dana. Zna mi se dogoditi da me mučnina prbudi usred noći, ali ne idem bljuvati već se namjestim udobnije u krevetu i nastavim spavati. <
><
><
><i></i>
hram
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IvAaa » 18 stu 2005, 00:07

MamaISven...stvarno suosjećam s tobom dok čitam kakve si probleme imala i divim ti se kako si sve to izdržala.Moja trudnoća je do sad (kucam u drvo!) i ne mogu ni zamisliti kroz što si sve prošla.Nadam se da će sad dalje biti sve u redu i drž se! <i></i>
MIA 04.01.2006.
IvAaa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la happy071 » 18 stu 2005, 01:36

MamaiSven nakon tvoje price nemam o
aza svoje mucnine ni spominjati. <i></i>
Faris 15.05.2005.
Nidal 01.09.2006.
happy071
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Bibana » 18 stu 2005, 11:31

MamaiSven tek sam sad procitala sve i vidim da si se ti bas napatila a ja pisala vise u nekom humoristicnom tonu <
><
> <
>Luka (23. 09. 2002.)<
><
><i>Edited by: Bibana at: 18/11/05 10:32<
></i>
Luka 23. 09. 2002.

Ella 18. 02. 2009.
Bibana
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Bibana » 18 stu 2005, 11:56

Sta mislite kako sam znala da sam ? Pa naravno, bilo mi je muka do bola. Tek onda sam napravila test (koji i nisam morala, ali eto) i pokazao se plusic. Prvo nisam par dana nista mogla okusiti, sveki je kuhala a ja kad osjetim miris, samo se zavucem u sobu i ne izlazim. E kad je doslo cisto sam osjetila olaksanje. Ovo sa mucninom bez je bilo pravo mucenje a kad je stiglo ja sam se preporodila (ali to je bila samo pocetna euforija). Kad je proslo prvih mjesec dana vec sam se sazivila s tim. Ovako je izgledao jedan moj dan, od prvog dana trudnoce pa do puna 4 mjeseca:<
>Budjenje u 6.00 (jer moram skupiti snage za ustajanje , otprilike 15 minuta)<
>6.15 kupatilo – jutarnja higijena (pranje zuba, jer dok ne operem zube ne mogu povracati )<
>6.30 kuhinja – samo udjem i odmah trcim nazad u kupatilo – dakle povracanje<
>Kad povratim – ponovno umivanje i pranje zuba<
>Onda se vratim u kuhinju gdje obicno popijem samo vode, tada sam spremna za posao<
>E sad, da je to bila samo jutarnja mucnina to bi bilo do
o ali to se nastavlja kroz cijeli dan. Za dorucak sam jela samo slanac i eventualno jogurt , to je jedino sto me nije tjeralo na povracanje i naravno smoki kojeg sam uvijek imala na poslu i kod kuce. Na poslu nisam bas cesto povracala, samo ponekad ali kad dodjem kuci party se opet nastavlja. Sjednem rucati, dodjem do pola i onda trcim u kupati, naravno da povratim i onda ili se vratim da pojedem ostatak ili odem u sobu i legnem jedno 3-4 sata , pa onda odem u setnjicu, pa usput jos jednom povratim i onda prije spavanja pojedem smoki. Slatko nije dolazilo u obzir cijelu trudnocu a i nisam imala nesto specijalno sto mi se jelo, vec je sve bilo na silu.<
>Kad je proslo 4 mjeseca nisam vise povracala po cijeli dan vec samo ujutro ili mozda jednom u toku dana. To je sto se tice povracanja. Onda sam imala i zatvor, s tim sam stvarno muku mucila, mucim je i sada a u trudnoci je bilo mnogo, mnogo gore, pa umor, pa pred kraj anemija ali sve je proslo i ja bi opet . <
>Radila sam do mjesec dana prije poroda i radila bi ja i jos samo da nisu bile takve vrucine, kakve su bile a kod mene u uredu 40° C pa vise nisam mogla izdrzati.<
>Od toga svega jedino mi je anemija pravila neki ajde da kazem problem jer sam bila umorna i kad sam rodila bas zbog anemije sam padala u nesvjest, nisam ga smjela nositi jer sam mogla pasti s njim, nisam smjela otici sama u WC, uvijek je tu morala biti sestra da me odvede i tek treci dan sam mogla sama da se otusiram a da nisam pala u nesvjest. <
>Eto to je moje iskustvo, nije to bilo tako strasno, vise je bilo komicno i sada kad ja i MM pricamo o tome nasmijemo se do suza na neke situacije.<
> <
>Luka (23. 09. 2002.)<
><
><i></i>
Luka 23. 09. 2002.

Ella 18. 02. 2009.
Bibana
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Webmama » 18 stu 2005, 17:41

Bibana, sve ovisi kako to osobno prozivis ja bih vjerojatno pisala kao i ti.<
><
>A kako vam je bilo sa tenom, kosom i strijama, odnosno suhom kozom?<
><
>Ja tu fakat nisam imala problema, ali dopustite mi da radim malo istrazivanje sa vama Volim kad mi naleti neka zanimljiva ideja za pisanje clanka Mame&Bebe - Početna stranica<i></i>
* Snježana Mehun: "Zamijenila Hummera za Twinga, ipak manje troši..." *
* Sve što je dobro, nije nužno zdravo - kaže ona... *

TKO ŽELI POPUT MJESECA BITI IZVOR SVJETLOSTI, MORA POPUT MJESECA I DOPUSTITI DA PSI NA NJ LAJU.
Ako ne znaš kamo želiš stići, gdje god dođeš doći ćeš pogrešno.
Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la happy071 » 18 stu 2005, 20:31

Kod mene je ten bio kao i strije (nije ih bilo) ali zato kosa ili nestajanje iste Cista katastrofa. Tjesilo me je sto jos nikada nisam vidjela celavu mladu mamu pa sam racunala da ce i meni ostati par dlaka na glavi I ostalo je <i></i>
Faris 15.05.2005.
Nidal 01.09.2006.
happy071
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la annyy » 19 stu 2005, 12:12

U svim mojim tudnocama bilo je kukulele.Od 6 tjedna pa sve do 20 celodnevna muka sa cestim grljenjem wc skoljke.<
>Da nije tako lepo pravit djecu ja bi davno odustala od trudnoca Mama dviju princeza i jednog Andjela<i></i>
annyy
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Ivci » 19 stu 2005, 20:59

MamaiSven ja sam se nakon prve trudnoće, nakon koje sam rekla nikad više ipak odlučila na drugu. <
>Sa Nikom sam najprije prokrvarila u 9 tjednu i morala mirovati sve do 20. Naravno, uz mirovanje su išli i hormoni - Da
oston, od kojeg mi je bilo toliko muka i toliko sam otekla da više nisam znala da li sam to ja u ogledalu ili moja mama. Nakon 20 tjedna je bilo puno bolje, ali sam onda ja počela pretjerivati sa radom i šetnjama (u firmi mi je zamjena došla tek nakon što sam se vratila sa prvog bolovanja, pa ju je trebalo sve naučiti). <
>Sa 32 tjedna mi je iz čista mira 2 dana nakon pregleda kod ginekologa pukao vodenjak. Ostavili su me u bolnici i tu počinju moje muke - 24 sata intravenozni Pre par i 12 sati intravenozni antibiotik. <
>Niku sam rodila točno na prvi dan 35 tjedna nakon 13 sati poroda, jer kako se zbog prepara nisam mogla otvoriti sama uz jake trudove doktor u noćnoj mi je rekao da sam ga probudila i da samo umišljam, te da mi to nije više palo na pamet. Nakon toga sam šetala po balkonu do ujutro i u rađaonu došla sa trudovima na 2 minute otvorena 1 prst. Onda je uslijedilo 6 sati dripa, jer je navodno bilo prekasno za carski. Ipak, Nika se rodila jako mala, ali zdrava. <
><
>Sada sam ponovno trudna i preskočila sam prvo krvarenje, malo me muči anemija, ali sam sada doma i neću raditi do kraja trudnoće, pa se nadam da će ovaj put sve biti OK. <
><
>Za kraj - meni je trebalo 3,5 godine da se odlučim, možda i tebi jednom dođe napadaj hra
osti. <
><
><
><
><
><i></i>
Ivci
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Aurora » 20 stu 2005, 15:39

Evo i mene... iako nakon price koju je napisala MamaiSven sve mi se cini da niti nemam problema... Nisam imala neke mucnine na pocetku, ali zato vec par mjeseci imam oko nosa crvenu kozu koja se ljusti i ne pomaze niti jedna krame. Isto tako lijevo zadnje re
o me rastura iz dana u dan, nekad mi se cini da to stvarno nije normalno i da bi morala nesto poduzeti, ali nekako imam feeling da to tako mora biti...<
>I kicma me jako boli. Eto...<
>Pusa svima <
><
><
><i></i>
slika
Aurora
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MamaiSven » 20 stu 2005, 16:12

ivcisuper za .Sve cesce cujem od zena koje su imale problema u trudnoci da se ipak odlucuju za drugu bebicu ali da im treba par godina da se odluce na to.Sretno <
><
>Quote: ali zato vec par mjeseci imam oko nosa crvenu kozu koja se ljusti i ne pomaze niti jedna krame<
>AuroraTo ti je nazalost vjerovatno dermatitis.I ja sam ga dobila u trudnoci.Evo bas za par dana idem dermatologu po neku kremu jer fakat nista od ovih krema u ducanu ne pomaze. SVEN 02.05.2004[/link]<i>Edited by: MamaiSven at: 20/11/05 15:14<
></i>
slika

MamaiSven
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la runolist » 20 stu 2005, 17:07

MamaiSven.<
><
>Kod mene je krvarenje nastupilo oko 6. tjedna, pa sam počela piti da
oston od kojeg mi je bilo užasno muka. Povraćala sam stalno, a ako slučajno nisam povraćala onda sam non-stop štucala i podrigivala . Zube sam prala na jedvite jade, jer bih povratila čim bih stavila četkicu u usta. Mirise sam osjećala kao pas tragač, a smrdio mi je čak i kompjuter kad radi , pa sam i od toga povraćala. Zatrudnila sam sa 54 kg, ali sam zbog povraćanja spala na 50, a visoka sam 180 cm. Povraćanje i mučnine prestale su u 5 mjesecu, pa sam svojski navalila na hranu, tako da sam
zo vratila kile (i previše). No to nije sve, u 6. mjesecu sam pala direktno na stomak. Srećom sve se do
o završilo, uz strogo mirovanje. Doktorica mi je rekla da bi za bebu bilo opasnije da sam pala na stražnjicu. U osmom mjesecu su krenule kontrakcije, pa sam dobila prepar koji sam pila do kraja trudnoće. Rodila sam na carski velikog bebača koji danas ima 8 godina. <
>Narednu trudnoću sam također prokrvarila i pored da
ostona i mirovanja došlo je do spontanog. Nakon toga sam mislila da ćemo u
zo opet raditi na , ali prođe vrijeme, uskoro punim 38, tako da to toga vjerovatno neće ni doći. <
>Svim budućim mamama želim super trudnoću i divne zdrave bebice <i></i>
runolist
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Aurora » 20 stu 2005, 20:29

Znaci li to da nece proci samo od sebe nakon poroda?? Ja sam se ufurala da hoce pa nisam niti pitala doktora za to... Izgleda da cu morati, hvala MamaiSven <
><
><
><i></i>
slika
Aurora
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MamaiSven » 20 stu 2005, 20:37

Meni nije proslo nakon poroda.Ja sam se sve nadala da hoce,jer se nekada znalo smiriti.Dr.mi je objasnila da se dermatitis najvise osjeti kod promjene vremena i zato intenzitet crvenila nije uvijek isti.Uglavnom moze se smiriti ali u pravilu ne prolazi sam od sebe.Ne znam jel tebe zna svrbiti oko nosa ili koza na glavi, pogotovo dan, dva nakon sto operes kosu?Meni je dr.rekla ako mi se to desi da se dermatitis prosirio i na glavu. SVEN 02.05.2004[/link]<i></i>
slika

MamaiSven
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Priska » 21 stu 2005, 11:54

Meni je trudnoća za sada i još bolje od toga. Jedino što me pogodilo je jako pogoršanje tena. Već godinama muku mučim s prištićima i nikakvi kozmetički / dermatološki / farmaceutski / prehrambeni i sl. tretmani nisu stvar riješili do kraja. A kad sam zatrudnila stanje se još puno više pokvarilo i lice mi je bilo gore nego u žaru puberteta. Sad kad razmislim, to mi je bio 1. znak trudnoće, pojavilo se i prije nego sam radila test i trajalo je prvih 3-4 mjeseca. Nakon toga se počelo popravljati, a sada u 27. tjednu mi je lice gotovo čisto, bolje nego što je duuugo bilo.<
>I mojoj frendici koja je sličnu muku mučila s tenom je bilo slično, prvo joj je sve podivljalo da bi se do poroda skroz smirilo, i danas skoro godinu dana nakon poroda i dalje ima super ten. Nadam se da će tako biti i kod mene.<
>Samo da naglasim da bez obzira što me to živciralo, nije pokvarilo dojam da zapravo nemam tegoba u trudnoći. <i></i>
slika
Priska
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Barbi » 21 stu 2005, 12:07

Meni je ten diiiivan, i u prvoj trudnoći i sada. Strije, dosad ništa. Kosa - normalna. <
>Općenito, ja ne vidim na sebi nekih velikih promjena, osim što mi sve smrdi. P. 10.06.2002.<
><
><
><
><
><
><
><i></i>
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Mishica » 21 stu 2005, 12:13

MamaiSven probaj sa Aventovom magicnom kremom. <
>Ima je u DM za nekakvih 50 tak kuna. Meni je cuda napravila!!! <i></i>
SARA 25.01.2006.
Mishica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Bibana » 21 stu 2005, 13:41

Quote:A kako vam je bilo sa tenom, kosom i strijama, odnosno suhom kozom?<
><
>Ten i kosa , bolje nego prije trudnoce<
><
>Ali zato strije , grozno, nije pomogla niti jedna krema a mackala sam se, nisam stedila, tj MM me mackao jer sam ja spavala uveliko kad bi on to radio <
>Luka (23. 09. 2002.)<
><
><i></i>
Luka 23. 09. 2002.

Ella 18. 02. 2009.
Bibana
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Natasa36 » 21 stu 2005, 14:47

Evo ja kao poteškoću prijavljujem visoki tlak, kad je dosegao 170/100 spakiralo me u bolnicu do kraja trudnoće (ca mjesec dana)... Ja sam se u biti do
o osjećala, ali doc nije hrio riskirati (i noge su mi bile jaaako otekle) Mi sijecanj 2003<
><
>Ma sijecanj 2005<
><
><i></i>
Everything will be fine at the end.
If it is not fine, it is not the end :)
Natasa36
Anka Partizanka

PostPostao/la Aurora » 21 stu 2005, 16:55

MamaiSven, sva sreca nije jos doslo do glave, samo oko nosa, onako crveno sa ljuskicama... A jel znas jel ima neka krema koja se moze koristiti jos u trudnoci?<
>Btw meni ta aventova magic nist nije pomogla... <
><
><
><i></i>
slika
Aurora
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la naja » 23 stu 2005, 10:01

A ja sam mislila da je meni tesko!!!<
>Nisam ni znala kakvi sve trudnicki problemi postoje.<
>Moja trudnoca od samog pocetka bila je zaista . Mucnine sam osjetila svega 4-5 puta i to svega po 10-ak minuta. A sto se dogodilo se svega 3 puta. <
>Kosa, ten, nokti - nikada bolji. Valjda od svih ovih vitamina i minerala koje uzimam.<
>Strije - pojavile su se na grudima bez obzira na moje uporno mazanje svime i svacim. Na trbuhu jos nisu, ali za njega jos ima vremena jer je svakim danom sve veci i veci.<
>No, u zadnjih tjedan dana imam uzasne bolove na području kukova i stidnih kostiju. Tesko se ustajem, a oblacenje i svlacenje polako postaju znanstvena fantastika. Jedva dignem nogu sa poda da bi obukla hlace. Inace, dok lezim ili sjedim nema nikakvih problema. <
>Polako me pocinju boliti leđa, vrat, a i trbuh je sve veci tako da mi je saginjanje vec vrlo ograniceno. Razmisljam o ovih 100 preostalih dana do kraja i kako da to sto bezbolnije prođe.<
>Iako se meni ovi moji novonastali problemi cine odvratnima, vidim da je mnogim curama puno gore.<
>Zato cure - drzi te se!!!<
> <
><
><
><i></i>
slika

slika
naja
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la apeitheia » 23 stu 2005, 14:54

e uzivam citajuc ovo jer sam misla(dok bijah trudna) da sam najproblematicnija trudnica ikad(moja mama i moj muz su prosli muke samnom).od gadenja prema hrani(kazes pasteta a ja rigoleto),do bolova pa sam svako malo isla ginetu(naravno sve bilo ok),pa dobila upalu mjehura,pa gadni probavni problemi(lezala i u bolnici,i to dvaput, zbog bolova koji su ispali najobicniji moram-na-wc problemi),pa bolovi u ledima,pa bolovi i oticanje nogu,pa mi se faca ljustila i pol face mi bilo crveno,pa onda i ostatak tijela,pa tlak,pa kosa mi bila u groznom stanju,pa sam se strasno udebljala zadnjih mjeseci i nisam se doslovno mogla kretat osim bolno,a jos ljeto i gola sam hodala po kuci,a znoj se cijedio(spasio me djecji bazen),jos sam usto RH neg pa isla vadit krv svako malo,a vene ne mos nac pa su me znali bost u zapesce s baby iglama,pa bolovi u misicima i gutanje abnormalnih kolicina magnezija,strije necu ni opisivat,kao ni bolove u podrucju stidnih kostiju(iako sam vjezbala svaki drugi dan sve vjezbe ze trudnice sto nadoh u istoimenoj knjizi od one vojvodic-schuster-mislim da se tak preziva,i najtoplije ih preporucujem,a da ne govorim o kojekakvim promjenama raspolozenja...e to je bilo strasno! mogla bih jos na
ajat....al bi potrajalo.ma porod mi bio zakon,uzivala sam jer sam znala da je sve gotovo,mogla bi rodit jos 100 puta sam da ne moram . bit.<
> <i></i>
slikaslika
slikaslika
apeitheia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Sljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 21 gostiju.