Postao/la Bibana » 18 stu 2005, 11:56
Sta mislite kako sam znala da sam ? Pa naravno, bilo mi je muka do bola. Tek onda sam napravila test (koji i nisam morala, ali eto) i pokazao se plusic. Prvo nisam par dana nista mogla okusiti, sveki je kuhala a ja kad osjetim miris, samo se zavucem u sobu i ne izlazim. E kad je doslo cisto sam osjetila olaksanje. Ovo sa mucninom bez je bilo pravo mucenje a kad je stiglo ja sam se preporodila (ali to je bila samo pocetna euforija). Kad je proslo prvih mjesec dana vec sam se sazivila s tim. Ovako je izgledao jedan moj dan, od prvog dana trudnoce pa do puna 4 mjeseca:<
>Budjenje u 6.00 (jer moram skupiti snage za ustajanje , otprilike 15 minuta)<
>6.15 kupatilo – jutarnja higijena (pranje zuba, jer dok ne operem zube ne mogu povracati )<
>6.30 kuhinja – samo udjem i odmah trcim nazad u kupatilo – dakle povracanje<
>Kad povratim – ponovno umivanje i pranje zuba<
>Onda se vratim u kuhinju gdje obicno popijem samo vode, tada sam spremna za posao<
>E sad, da je to bila samo jutarnja mucnina to bi bilo do
o ali to se nastavlja kroz cijeli dan. Za dorucak sam jela samo slanac i eventualno jogurt , to je jedino sto me nije tjeralo na povracanje i naravno smoki kojeg sam uvijek imala na poslu i kod kuce. Na poslu nisam bas cesto povracala, samo ponekad ali kad dodjem kuci party se opet nastavlja. Sjednem rucati, dodjem do pola i onda trcim u kupati, naravno da povratim i onda ili se vratim da pojedem ostatak ili odem u sobu i legnem jedno 3-4 sata , pa onda odem u setnjicu, pa usput jos jednom povratim i onda prije spavanja pojedem smoki. Slatko nije dolazilo u obzir cijelu trudnocu a i nisam imala nesto specijalno sto mi se jelo, vec je sve bilo na silu.<
>Kad je proslo 4 mjeseca nisam vise povracala po cijeli dan vec samo ujutro ili mozda jednom u toku dana. To je sto se tice povracanja. Onda sam imala i zatvor, s tim sam stvarno muku mucila, mucim je i sada a u trudnoci je bilo mnogo, mnogo gore, pa umor, pa pred kraj anemija ali sve je proslo i ja bi opet . <
>Radila sam do mjesec dana prije poroda i radila bi ja i jos samo da nisu bile takve vrucine, kakve su bile a kod mene u uredu 40° C pa vise nisam mogla izdrzati.<
>Od toga svega jedino mi je anemija pravila neki ajde da kazem problem jer sam bila umorna i kad sam rodila bas zbog anemije sam padala u nesvjest, nisam ga smjela nositi jer sam mogla pasti s njim, nisam smjela otici sama u WC, uvijek je tu morala biti sestra da me odvede i tek treci dan sam mogla sama da se otusiram a da nisam pala u nesvjest. <
>Eto to je moje iskustvo, nije to bilo tako strasno, vise je bilo komicno i sada kad ja i MM pricamo o tome nasmijemo se do suza na neke situacije.<
> <
>Luka (23. 09. 2002.)<
><
><i></i>
Luka 23. 09. 2002.
Ella 18. 02. 2009.