Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

VAGINALNI POROD NAKON CARSKOG REZA???

18 srp 2005, 01:51

Kod prvog poroda imala sam prvo neke pripremne trudove dva dana,poput menstrualnih bolova,ali dovoljno da nisam spavala dvije noći!Trećega dana ujutro krenuli su nesnošljivi bolovi,ali nisam se niš otvarala,samo dva prsta!U podne sam došla u bolnicu,u boks ušla u 14 sati,vodenjak probušen tek u 20 h!Drip tek u 2 u noći četvrtog dana,nakon toga potpuno zaboravljena,a u 6.45 odvedena na hitan carski rez jer sam bila preiscrpljena za daljnje napore!Mišljenja sam da je porod trebalo inducirati puno ranije i izdržala bih,ovako,fućkaj ga...17 sati ležeći(samo ležeći!!!) na stolu,četiri dana s trudovima i tri neprospavane noći bile bi previše i za životinju,a kamoli za čovjeka!!!No sada me muči jedno?Kolike su mi šanse za prirodni,vaginalni porod u slijedećoj trudnoći?Nisam još trudna,ali kanim idući mjesec...STRAH ME JE DO LUDILA!!!!Nemam usku zdjelicu,niti sam imala preeklampsiju niti ništa drugo slično!Kakve su mi šanse?Koliko vas je rodilo normalno nakon carskog i MOLIM VAS kako je bilo?Je li mogao teški neprestani stres u trudnoći uzrokovati to čudo od poroda??? HVALA PUNO??? <i></i>

Re: VAGINALNI POROD NAKON CARSKOG REZA???

18 srp 2005, 07:45

vaginalni porod nakon carskog je sasvim moguc. Ja ga doduse nisam imala, ali znam da je postojala mogucnost.<
><
>Moja oba carska su planirana iz dva posve razlicita razloga. Prvi jer je beba bila prevelika u odnosu na moje dimenzije i plus je bilo nesto u vezi polozaja (o
nuta rotacija ili nesto slicno), a drugi zbog mioma. Da nije bilo tih mioma i ja bih isla na vaginalni.<
><
>A da li je stres mogao prouzrokovati tezak porod? U svakom slucaju opusti se i uzivaj u planiranoj trudnoci. <i></i>

Re: VAGINALNI POROD NAKON CARSKOG REZA???

18 srp 2005, 10:26

jadro postavila si do
o pitanje .i ja sam se porodila na carski rez se nije spustila,ja sam se otvorila 9cm (tako su rekli valjda sam do
o shvatila).na stolu sam ležala od sedam ujutru do sedam uveče,a u 20.30 uveče su me porodili carkim rezom.cijeli dan sam se tako ispatila da je i mene iskreno da kažem STRAH sljedeće trudnoće.Bakiru je sama 2 godine i 4 mjeseca.bila sam oko nove godine na pregledu i ljekar kaže da mi je rana zarasla i da mogu ponovo roditi ali ja se tako bojim nikako da se riješm straha. <
>nadam se da će se još mamica javiti da nam odgovori na ovo pitanje.<
><
>Bakir 11.03.2003. <i></i>

POTPUNO ISTI PROBLEM!!!!

19 srp 2005, 01:16

Vidiš moja curica ti sada ima 2 g i 3 mjeseca,a ja sam još prije planirala drugu trudnoću za tri godine i to točno da robica odgovara! I prva trudnoća je bila planirana i uspjela isprve!!!Moj rez je zarastao odmah!ja sam već do sada skinula sve kile i već godinu i pol vježbam trbušnjake i dižem noge da oporavim mišiće!Sve je super osim....Imam PTSP od prvog poroda!Bojim se da ću toga dana(21. kada planiram zatrudniti u kritičnom trenutku katapultirati muža na pod!!! Prošla trudnoća i porod su mi bili pa sada već od same pomisli na sve to Voljela bih roditi vaginalno,ali što ako prođem opet sve one jezive muke pa ipak završim na carskom? Ima netko kome je to uspjelo??? <i></i>

21.8!!!!

19 srp 2005, 01:22

Ono je trebalo pisati (21. ,ali umjesto 8 i ) prikrao se neki lik s naočalama?! <i></i>

OPEET!!!

19 srp 2005, 01:23

OPEEET ON!No,naime radi se o kolovozu!!! <i></i>

Re: OPEET!!!

19 srp 2005, 08:11

jako ovisi o razlogu zbog kojeg je žena završila na carskom. kod tebe je bio, ako sam do
o shvatila, presporo otvaranje i neučinkoviti trudovi. ako te tješi, kod drugog poroda otvaranje ide
že nego kod prvog, samo koliko?<
>moja poznanica je prvo dijete rodila planiranim carskim zbog kombinacije zadak i malo veća beba. druga beba je bila lijepo okrenuta i veća od prve i rodila ju je vaginalno i imala lagani porod. <i></i>

re:

19 srp 2005, 23:30

Sva sreća pa iako mi je prvi porod bio koma nemam osobnog iskustva s carskim rezom, ali imam frendicu koja je svoju prvu curicu rodila vaginalno;nakon 4 god. je zatrudnila, od početka imala užasno kompliciranu trudnoću (veći dio je preležala u bolnici zbog toga što se dijete nije do
o razvijalo, a ona ga je htjela kao valjda što bi i svaka majka napravila pošto-poto zadržati) i na kraju je rodila carskim rezom sina, prekrasnog malog anđela koji je živio tek mjesec dana. Nakon što se 3 god. koliko-toliko oporavila od tog gubitka, zatrudnila je (jako
zo se počela otvarati pa su je stavili na raznorazne tablete, cijelu trudnoću je preležala) i na kraju vaginalnim putem par dana iza termina rodila curicu, moju malu mezimicu.<
>4 god. nakon toga, odnosno prije 9 mjeseci je na svijet donijela (opet nakon preležane trudnoće) sina i to carskim putem.<
>Mislim da nema nikakvog razloga zašto ti ne bi mogla svoje drugo dijete roditi vaginalno. Moj prvi porod je bio užasno težak, dug i naporan, dok sam Mateja rodila 9 dana iza termina (dan prije nego sam morala otići u rodilište na inducirani) i to ekspresno usprkos tome što je bilo nekih komplikacija:u boks sam ušla u 6,30 a u 9,38h je bilo sve gotovo. Dora 03/2003.<
>Matej 05/2005.<i></i>

DRUGI PUT BRŽE???

20 srp 2005, 01:28

I ja se nadam da će to drugi put biti
že?!Ne znam što bih trebala učiniti da se pripremim za porod?Vježbati?Zadnji put sam skupila
do kila i samo ležala!Ovaj put ću se truditi ne žderati,vježbati trudničke vježbe i kretati se što više!Sada imam i malu curicu koja mi neće dopustiti da se izležavam k'o zadnji put!Jedino me muči što zbog predhodnog reza neću smjeti dobiti ništa protiv bolova jer moram osjetiti bol u slučaju da rez popusti!No nadam se da neće toliko dugo trajati?!Možda bih trebala tražiti porod u vodi,ali Merkur to nema,a želim ići tamo da beba bude sa mnom!Zadnji puta sam rodila u Petrovoj i 6 na 7 dan beba je jako plakala kad su je odveli od mene,cijelu noć nije prestajala,a oni mi ju nisu htjeli donijeti već su je ujutro vodili na vađenje krvi bez moga znanja i ustanovili da joj nije ništa!Falila joj je mama,a već je nakon toliko dana u bolnici postala svjesna tko je tko!Nakon bolnice vrištala je noć i dan,cijelo vrijeme,nije htjela nikome u ruke,čak je i pedijatrica rekla da ne zna što joj je i da je to možda od trauma kod i nakon poroda!Ipak mislim da su u pravu oni koji kažu da je jako bitan kontakt majke i djeteta nakon poroda!!!!Ovoga puta želim to izbjeći po svaku cijenu!!!Malo je rano da to pitam,ali ipak...Kako se mogu ublažiti bolovi kod trudova?Tuširanjem?Hodanjem?Da se zatvorim u mračnu sobu i mirujem??? <i></i>

I JOŠ NEŠTO???

20 srp 2005, 01:48

Ima li netko iskustva ili znanja o tome!Meni su prvi puta bili jako jaki i bolni trudovi,a nikakvog efekta od njih!Zadnje čega se sjećam da je doktor rekao da sam otvorena 9 prsta i pet sati nakon toga je rekao:"Ova glava neće proći!"Što je moglo biti uzrok svemu tome?Beba je bila teška 3750g!Je li možda imala veću glavu?Mislim da nije jer su rekli da je sve normalno?U otpusnom pismu piše da porođaj nije napredovao?Da li da i u drugom porodu očekujem isto tako nepravilne i bolne trudove?Drage višerotke,je li bilo razlike u trudovima kod vaših porođaja?Je li vas boljelo isto,više ili manje?Duže ili kraće?Jesu li trudovi bili isti ili drugačiji?Pogotovo me zanima da li ima neka od vas da je iz istoga razloga kao i ja(nenapredovanje poroda) prvi puta završila na carskom,a poslije rodila normalno???? <i></i>

Re: I JOŠ NEŠTO???

20 srp 2005, 07:20

nisam višerotkinja, a niti se ne radi o carskom ali pišem...<
>moja sestrična je rodila sina nakon dva dana trudova, 20-ak sati dripa, na vakum jer su gubili otkucaje, a za carski nije bilo dovoljno vremena, ona još nije bila dovoljno otvorena. mali je bio do
o, ali ona iscrpljena, popucala izvana, iznutra, iskrvarila, dobivala transfuziju,nije dobila mlijeko...<
>drugi porod je trajao tri četiri sata i kaže da su joj zadnji trudovi bili puno manje bolni nego početni sa prvog poroda. jedino su bili pravilni. no njenom
zom porodu doprinjela je i činjenica da joj je grlić maternice bio prilično uništen od prvog poroda.<
>što se tiče fizičke pripreme, ona nema veze sa porodom. ta moja sestrična je oba puta do
o prevalila stotku. <i></i>

20 srp 2005, 08:21

Jadro moj mali je bio težak 3650 kad se je rodio.u porođajnu salu sam ušla ujutru u 7 sati,imala sam trudove,normalno sam se otvarala (isto su rekli da sam otvorena 9 cm),ali je došao primarijus i rekao da neću moći roditi normalno jer ako beba krene zaglaviće se .vjerovatno sam uska,ne znam ,a i beba se nije bila spustila nikako,tako da su me tek uveče u pola osam odveli u operacionu salu,uspavali su me,i porodili na carski.sutra ujutru mi je sestrica donijela malog na intenzivnu samo da ga vidim,ona ga je držala u rukama minutu i odnijela ga je.uveče sam otišla u sobu,i ujutru su mi ga donijeli da ga podojim,i ostao je kod mene još dva dana (u bolnici sam ležala 4 dana).svo vrijeme je bio u korpici pored mog kreveta,ja sam ga dojila.ne znam zašto su toliko dugo čekali da ti donesu dijete? <
>i meni kažu da kod druge trudnoće ne mora značiti da ću opet na carski,ali ako sam uska vjerovatno da ću opet,ne znam.<
>to se ne može znati unaprijed kako ćeš se poroditi.<
>tetka od MM-a je rodila prvo dijete na carski,drugo vaginalno,treće na carski.<
>znam ja da te je strah jer sam i ja u istoj situaciji,mada ja se bojim i sljedeće trudnoće jer sam s Bakirom prva 4 mjeseca povraćala nenormalno,nikako nisam dobijala na kilaži.ta prva 4 mjeseca sam imala 50 kg,ali je beba do
o napredovala,drugih 5 mjeseci sam prestala povraćati ,dobila apetiti i dobila ukupno 20 kg do kraja trudnoće.a prenijela sam ga 8 dana.<
><
>još da dodam i ja sam se slabo kretala,ali sam išla redovno na vježbe za trudnice,bila je zima tako da sam decembar,januar i fe
uar bukvalno samo ležala i sjedila.nisam mogla šetati jer je bila zima,bojala sam se prehlade.znači jedino moje kretanje su bile te vježbe koje sam naučila i radila sam ih kod kuće.a na poslu sjedi mza računarom 8 sati.zadnji mjesec dana nisam mogla više sjediti i raditi jer od stomaka nisam mogla da se primaknem stolu pa sam otišla na bolovanje mjesec dana raniej.<
>eto ja malo razvukla,možda ti nisam puno pomogla,ne znam,ali eto dala sam ti svoju priču <
><
>Bakir 11.03.2003. <i>Edited by: mamabake  at: 20/7/05 8:24<
></i>

20 srp 2005, 15:39

Ne znam što da vam kažem. Moj prvi porod je završio carskim rezom jer se nisam otvarala. Kada sam drugi put ostala u drugom stanju pripremala sam se na normalni porod. Više od svega sam to željela, samo da mogu što prije kući i da me opet ne režu, da se ne stvaraju priraslice nove, itd. Dočekala sam svoje trudove puna entuzijazma i ambicije, ali...Nakon 17 sati trudova, ja otvorena cijela 3 prsta i porod je okončan opet carskim jer su djetetu počeli slabiti otkucaji srca. Brr..prođe me jeza kad se sjetim svega toga i sad mi je žao što nije odmah napravljen drugi carski. Sad sam opet trudna i sad više nema izbora, ni pitanja kako ću roditi. U jednu ruku mi je i drago što će to biti planirani carski, ali opet svega me je strah. Najgore mi je buđenje iz narkoze, nemogućnost dojenja, milovanja bebe, i bolovi u trbuhu. Voljela bih da mi napišete malo više ako znate o porodu na carski, ali uz djelomičnu anesteziju. Koliko sam ja načula to se u splitskom rodilištu ne radi, ali nisam sigurna. Koje su prednosti, a koje mane takvog poroda?<
><
>Pozdrav i držite se cure! <
><
>Jagoda, 14.11.1997<
>Andrija 16.02.2000 <i></i>

CARSKI REZ!!!

21 srp 2005, 03:30

Mene uopće nije strah carskog reza.Ja sam bila na općoj anesteziji i za čudo nisam uopće bila mamurna!Sve žene na intenzivnoj,a i osoblje su se čudili što mi je da meljem k'o navijena još od tenutka kada sam se probudila!Jedna žena me je srela i veli da još dan danas svima priča o meni!Toliko sam bila sretna da je sve gotovo da sam bila k'o zdrogirana!Rez je super zarastao,nosila sam pojas mjesec dana i nakon toga stezne gaće još mjesec dana i super!Liječnik je bio pametan pa mi je odmah nakon zahvata prepisao antibiotik pa nije došlo do nikakvih infekcija!Što se toga dijela tiče išla bih u Petrovu opet iako su me malo previše zanemarili u boksu pa još dan danas mislim da su me pustili da se toliko iscrpim da nisam mogla dovršiti porod!Naime zbunjuje me činjenica da su se neko doba noći par sati nakon izjave da sam otvorena 9.prsta sjurili doktor i sestre k meni i vikali da tiskam!Ja tiskala pa ništa!Oni otišli!Nakon 4 sata došli natrag i konstatirali da moram na carski(točnije i ja sam rekla da ne mogu više)!Što je značilo onda ono tiskanje i riječi više med.sestre nakon svega da sam se trebala strpjeti još malo!Stalno me muči jedno pitanje?Je li doktor stvarno procijenio da dijete ne može proći ili je zbog moga fizičkog stanja(polumrtva sam ležala s maskom za kisik i nisam mogla niti ruku podići da potpišem papire,samo se tijelo trzalo pod udarima dripa)odlučio da idem na carski???Za to moje stanje smatram da su krivi isključivo oni jer su trebali porod inducirati odmah,a ne nakon 6.sati ležanja u boksu oni buše vodenjak,a drip daju nakon 12.sati,a porod nakon 17 i to nakon što sam skroz otvorena ležala 4.sata,a nitko me ni pogledo nije!!!Mislim da je tri dana trudova i nespavanja odigralo veliku ulogu u svemu tome!!!Pa što oni ne vide kada je netko na izmaku snaga????Što se tiče onoga dijela sa djetetom oni tamo ti dovezu dijete tek oko 9.sati ujutro,pa ti ga uzmu prije posjeta,pa ti ga opet dovezu u 18.pa ti ga uzmu u 21.30 i do jutra ništa!UŽAS!!!Ja sam cijelu zadnju noć slušala kako moje dijete plače i bila sigurna da je to ona,a sestre mi ništa nisu htjele reći niti su mi ju htjele dati!Ujutro su je umjesto na podoj odveli na vađenje krvi i za to mi rekli tek kad je sve bilo gotovo,a nije jo bilo ništa i sve su mogli riješiti da su mi ju po noći dovezli!Ne ponovilo se!!!!Osim toga oni tamo uzimaju mlijeko od svih žena,prokuhavaju ga i daju bebama!Meni je to užas!Kraj žive majke moje dijete riskira zarazu jer prokuhavanjem se ne mogu ubiti i virusi,koliko ja znam,već samo bakterije!!!!Da li netko zna kako je u KB Merkur??? <i></i>

GDJE???

21 srp 2005, 03:45

Mamabake,gdje si ti to rodila?Pa ja sam na intenzivnoj bila dva ili tri dana!Što se tiče carskog ja nemam ništa protiv njega,ali mi se srce kida što ne bih bila sa svojom curicom tjedan dana!!!Moje iskustvo sa carskim je super,ali peti dan u bolnici sam pukla,plakala i silom htjela ići kući!Još mi se na dan izlaska potrefila nedjelja pa nije imao tko napisati otpusnicu i ja ostah u bolnici od 28.travnja do 5.svibnja što će reć punih 8.dana od dolaska na porod do odlaska!FUJ!!! <i></i>

Re: GDJE???

21 srp 2005, 23:15

Quote:nemogućnost dojenja, milovanja bebe, Stvarno, gdje si rodila. Ja sam rodila na carski obojicu, Benedikt je završio na intenzivnoj pa ga nisam vidjela 4 dana, ali Amadeja sam dobila drugo jutro, a još sam bila prikop&#269;ana na infuziju na intenzivnoj (doduše nisam ga odmah dojila jer mlijeko još nije došlo) <
><i></i>

22 srp 2005, 02:21

Quote:Nakon 17 sati trudova, ja otvorena cijela 3 prsta i porod je okončan opet carskim jer su djetetu počeli slabiti otkucaji srca.<
>Meni se ovo desilo nakon 50 sati trudova kada je porod okoncan carskim. <
><
>Quote:Najgore mi je buđenje iz narkoze, nemogućnost dojenja, milovanja bebe, i bolovi u trbuhu. Voljela bih da mi napišete malo više ako znate o porodu na carski, ali uz djelomičnu anesteziju.<
><
>Sorry, ali ovo mi je totalno suludo. <
>Naime, ja sam nakon 40 sati trudova dobila epiduralnu, sljedecih 10 sam lezala na krevetu, citala novine, pricala s MM, sa med. sestrom....<
>Rodila "na epiduralnoj", bila svjesna svake sekunde poroda. Doduse u momentu kada su malog izvadili, podigli ga da ga vidimo - meni se pocelo NENORMALNO SPAVATI i to sam odmah rekla sestri koja je rekla da je to ok, da spavam ako hocu. Medjutim nisam. Razbudila sam se. <
>Rodila sam u 1,30 po noci, u 5 ujutro su mi donijeli malog na dojenje. Kad se mali rodio bio je s nama nekih 30 minuta, MM ga je drzao. Onda su ga opet ujutro donijeli i od tada je bio sa mnom u sobi. <
>Taj drugi dan (tj. isti dan kad sam rodila) digla sam se, istusirala i otisla u drugu bolnicu (jer je tako ovdje). Ta druga bolnica je ustvari "odmaraliste" za mame. <
><
>A d r i a n<
>21/02/2004<
><
><
><
><i></i>

IPAK!!!

22 srp 2005, 03:03

Ma do
o,u Petrovoj su mi donijeli malu na intenzivnu odmah nakon poroda(carskog reza)!Došla je med.sestra i stavila mi ju na trbuh i rekla koliko je dugačka,teška i da ju je ona prva okupala itd...Normalno su mi ju donosili na podoj na intenzivnu od prvog dana!No ono što sam opisala da se dogodilo kasnije mi je pokvarilo SVE!!!Da li u KB Merkur "rooming-in"vrijedi i za carski rez(ukoliko bi mi se dogodio ponovno)??? <i></i>

Re: IPAK!!!

24 srp 2005, 15:31

Ja sam rodila prvo dijete vaginalno, drugi put je bio c. r. jer se radilo o prijevremenom (mjesec dana) porodu blizanaca. Treci porod je nakon carskog bio vaginalni, bez ikakvih problema.<
><
>Moje je misljenje da svoje strahove podijelis s nekim kvalitetnim lijecnikom koji ti moze dati dobar savjet. S obzirom da jos nisi trudna, nastoj se (koliko je to moguce) ne previse opterecivati porodom. Cesto prvi, drugi, trecei porod nemaju nikakve veze jedan s drugim. <
><
>Zelim ti srecu, zdravu bebu - koja tek treba doci, a porod kako god bilo prodje za dan-dva (shvacam da ti je bilo tesko - i sama sam dosta prosla s obzirom da sam rodila cetevero), ali ipak prodje, a dobijemo nase male preslatke .<
><
>Iva 20.3.1998.<
>Petar i Marko 21.1.2001.<
>Kreso 27.1.2004. <i></i>

NE ŽELIM TRAUME!!!

25 srp 2005, 01:16

Zdravstveni sam radnik(trenutno ne radim!!!)i nakon prvog poroda jako pazim na eventualne psihičke posljedice kod djeteta zbog neadekvatnog tretmana pri porodu i u bolnici!Čak i životinje imaju pravo da dobiju svoju mladunčad odmah nakon poroda,a nama to pravo oduzimaju!!!Sa 100%-tnom sigurnošću kategorički tvrdim da je moje dijete u bolnici patilo!!!Pogotovo onu zadnju večer i noć kada su je sestre usprkos njenom plaču i protivljenju oduzele od mene i odvukle u sobu za bebe!Samo ona se čula cijelu noć!!!Poslije su to i sestre priznale!!!Ja sam to slušala i nisam mogla ništa!!!Nisam smjela!!!Sada se netko pita kako je zdr.radnik tako prestrašen zbog poroda!!!E,pa nemam vezu u rodilištima!Možda ju sada ipak potražim!!!U teoriji je to sa porodom super u izgledalo u knigama,ali kad je došla praksa na red....Glupo sam mislila da se meni ne može dogoditi takvo sr..e!!!(oprostite!!!) Hvala na savjetima,odlučila sam se za KB Merkur i dr.Duića jel to O.K??? <i></i>

SVAKA ČAST!!!

25 srp 2005, 01:27

A tebi Kristina4 svaka čast !Ja ću si ju nakon drugog poroda dati zašiti!Za svaki slučaj!Šalim se!!!Ali...Mislila sam imati bar troje no odustadoh!Zašto je Bog baš meni to priredio?Da bar bude drugi ko' iz bajke pa da se predomislim!!! <i></i>

Re: SVAKA ČAST!!!

25 srp 2005, 08:11

jadro ja sam rodila u Sarajevu u Koševu<
>možda je ipak bolje da ne mislimo na sljedeći porod kakav će biti <
>Kristina <
><
>Bakir 11.03.2003. <i></i>

25 srp 2005, 09:04

Naravno da ne treba da mislite na porod, nego se prepustite sledecoj .<
><
>Ja da sam razmisljala o svom prvom carskom, nikad se ne bih odlucila za sledecu trudnocu. Zelja za novom je bila suvise jaka i rasterala sve moguce lose misli. Imala sam poverenja u doca i verovala da ce sve biti super. Naredni carski je stvarno bio .<
><
>Sada me malo drma zelja za jos jednom , ali to iz nekih sasvim trecih razloga je malo moguce. <i></i>

UZV!!!

26 srp 2005, 01:21

Danas sam bila kod svog novog primarnog ginekologa i on mi je preporučio da prije druge trudnoće napravim UZV-pregled reza sa kako on reče polupunim mjehurom!U četvrtak idem na to!Jedini problem mi je što mi je rekao da moram pojesti dan prije žgance,a ne volim ih!!!Rekao je da ću to isto morati raditi i u 32 tjednu trudnoće kada zatrudnim!!!Ovaj mi se novi doktor čini O.K!Rekao je da njegova ambulanta nije siromašna i da mogu dobiti uputnicu za što god hoću! Bivši mi nije htio dati uputnice i rekao je da je njemu ispod časti dati mi uputnicu za bolnicu kao da nemam povjerenja u njega!!!SVAŠTA!!!Na kraju carski rez i anemija sa hemoglobinom 68 da su doktori u bolnici pitali koji mi je to IDIOT vodio trudnoću?! <i></i>

26 srp 2005, 02:23

nažalost, ja svoje dijete nisam mogla vidjeti nakon carskog, a kamoli držati u naručju. Što se tiče samo 17 sati trudova, nažalost njegov apgar nakon poroda bio je u 1.min 4. zadržan je na neonatologiji , u inkubatoru (4350g i 54cm), jer je tek u 5.min. života prodisao uz pomoć ambu-maske. (sva sreća da to nisam vidjela). On i ja smo zadržani u bolnici još 29 dana, uz visoku temperaturu, koja se nije spuštala(kod mene) uz ogormne doze intravenoznih antibiotika. bila sam u isto vrijeme luda i jedva sam čekala pobjeći kući da mogu vidjeti svoje prvo dijete. Živu glavu smo jedva izvukli, ono što smo imali zove se sepsa ili infekcija i sve se moglo izbjeći da je porod induciran na vrijeme (jer ja sam posljednjih 20 dana trudnoće ležala u bolnici i ostavila iza sebe 2 termina poroda, jer su čekali moje trudove). Uza sve to, ogromnu volju sam imala za dojenjem, pa sam se izdajala svaka 3 sata u bolnici, prolijevala mlijeko jer se on hranio umjetno na drugom odjelu i upalilo je! Kad smo došli kući, ponudila sam mu prsa, on ih je prihvatio i tako se hranio slijedećih 9 mjeseci.<
>Za carski uz epiduralnu sam pitala jer izgleda da se to ne prakticira u mome rodilištu, a ja bih za promjenu ovaj treći put voljela barem djelomično biti sudionikom svoga poroda.<
>Ne znam ništa o tome, samo sam načula da je "dobar osjećaj", ali zanima me malo više o tome; posljedice, rizici, i sl. <i></i>

EPIDURALNA!!!

27 srp 2005, 01:20

Ako već mora biti carski ja bih isto epiduralnu,ali ne znam što je meni da imam paničan strah da ću osjetiti kako me režu!Sam taj osjećaj rezanja trbuha u budnom stanju me izluđuje!ZNAM da se ne osjeća ništa,ali....Jedino što sam sigurna vezano uz drugi porod je da će muž ići sa mnom!!!I on to isto želi pa će mi biti lakše!Moja beba je imala Apgar 10/10 pa mi je to još jedan pokazatelj više da je carski napravljen zbog moje teške iscrpljenosti do koje nije trebalo doći da su mi dali nešto protiv bolova ili epiduralnu!Kolike su žene rodile vaginalno uz epiduralnu....U mom slučaju ipak mislim da se porod trebao inducirati odmah,a ne nakon 12 sati ležanja u boksu!!!A i to ležanje čula sam ne pogoduje otvaranju,a nisu mi rekli da se smijem micati!!! <i></i>

OHRABRUJUĆE!!!

28 srp 2005, 01:27

Danas uđem u dućan da kupim krupicu za žgance(pojela sam jedva tri žlice inače bi se izrigala)za sutrašnji pregled reza!Upletem se u razgovor sa trgovkinjom(koja je isto pri porodu imala carski i nije htjela više nikad roditi),kada se sa strane oglasi žena koja me je čula što pričam u vezi prvog poroda i kaže:"Ma drugi puta bute rodili normalno!Pazite,bute me se sjetili!I ja sam tako!"E,žena je triput sitnija i uža od mene,ako može ona valjda mogu i ja sa širinom bokova 100! <i></i>

Re: OHRABRUJUĆE!!!

28 srp 2005, 11:37

Jadro, ja nisam nikakav strucnjak, ali mi se cini iz svega sto si napisala kako si jako opterecena porodom, koji je tek u planu. Cini mi se kako je trauma nakon prvog poroda jako velika. Najiskrenije, iako se ne poznajemo, savjetujem ti i razgovor s nekim psihoterapeutom, mozda bi ti bilo lakse.<
><
>I ja poznam neke zene koje se nakon prvog traumaticnog iskusta poroda nisu mogle odluciti na drugo dijete. Mislim kako se tu moze dosta uciniti razgovorom s do
im strucnjakom, kako bi se strah prevladao ili smanjio.<
><
>Svaku srecu ti zelim.<
> <i></i>

SAD JE VEĆ BOLJE!!!

29 srp 2005, 02:45

Sad je već bolje kakva sam bila prije mjesec dana!No,sjetila sam se napokon malo poraditi na sebi!Prije 7 godina išla sam na tečaj autogenog treninga(neki to još zovu i autohipnoza),a radila sam ga samo prvu godinu par puta!Sada ga radim već nekoliko tjedana i stanje se jako popravlja!Inače sam pila Aktivin H jer sam još od poroda patila od depresije!Sada sam i to prestala i SUPER!!!Puno mi je pomogla i spoznaja da je moj novi primarni ginekolog fenomenalan(radio vani,super porodničar,do
a osoba,pedantan,ima dva laptopa u ordinaciju u koje upisuje sve do zadnjeg detalja o pacijentu...)!Unaprijed mi je rekao da ne
inem o slijedećem porodu i da se prepustim njemu u ruke,a to puno znači!Danas sam kod njega bila na onome UZV reza i sve je O.K.Maternica na mjestu reza je stanjena za 6-7 mm,ali to je kaže on normalno jer je šivano!Jajnici i sve ostalo je također O.K!!!Ma valjda će sve biti O.K?Još samo da 21.idućeg mjeseca zatrudnim i !!!!!!! <i></i>

30 srp 2005, 07:21

Jadro,ne kuzim kak nisi mogla nista? Ja sam se nakon carskog digla za manje od 24 sata i bila na nogama. Bila sma slaba, uzasno slaba ali ne znam kak bi to slusala. Moja nije bila odvojena od mene uopce. Otpeljali su je na sat vremena kad su je porodili i to je to. God bless America,hehe. Ali sad dodlazi razmisljanje o drugoj trudnoci i ti moji ludi ameri ne rade vaginalni porod poslje carskog. Barem ne u svim bolnicama. Kazu ,pre rizicno. Ja razmisljam putovati u drugu bolnicu (4 sata) i cekati porod tamo a opet mi je frka kak cu to sve izvest sa malim djetetom.Carski mi je pao jako tesko(psihicki ) ali zato fizicki je bilo bez problema. Nisam prosla kroz trudove nego direkt na hitan carski zbog male koja nije bila "sretna" u maminom trbuhu . Na kraju je sve super zavrsilo zahvaljujuci opreznim,odgovornim, pozrtvovnim doktorima NAmjeravam ostat opet trudna ove zime pa ce mo vidjeti. <
><
><
><i></i>
Odgovori