Postao/la mamabake » 20 srp 2005, 08:21
Jadro moj mali je bio težak 3650 kad se je rodio.u porođajnu salu sam ušla ujutru u 7 sati,imala sam trudove,normalno sam se otvarala (isto su rekli da sam otvorena 9 cm),ali je došao primarijus i rekao da neću moći roditi normalno jer ako beba krene zaglaviće se .vjerovatno sam uska,ne znam ,a i beba se nije bila spustila nikako,tako da su me tek uveče u pola osam odveli u operacionu salu,uspavali su me,i porodili na carski.sutra ujutru mi je sestrica donijela malog na intenzivnu samo da ga vidim,ona ga je držala u rukama minutu i odnijela ga je.uveče sam otišla u sobu,i ujutru su mi ga donijeli da ga podojim,i ostao je kod mene još dva dana (u bolnici sam ležala 4 dana).svo vrijeme je bio u korpici pored mog kreveta,ja sam ga dojila.ne znam zašto su toliko dugo čekali da ti donesu dijete? <
>i meni kažu da kod druge trudnoće ne mora značiti da ću opet na carski,ali ako sam uska vjerovatno da ću opet,ne znam.<
>to se ne može znati unaprijed kako ćeš se poroditi.<
>tetka od MM-a je rodila prvo dijete na carski,drugo vaginalno,treće na carski.<
>znam ja da te je strah jer sam i ja u istoj situaciji,mada ja se bojim i sljedeće trudnoće jer sam s Bakirom prva 4 mjeseca povraćala nenormalno,nikako nisam dobijala na kilaži.ta prva 4 mjeseca sam imala 50 kg,ali je beba do
o napredovala,drugih 5 mjeseci sam prestala povraćati ,dobila apetiti i dobila ukupno 20 kg do kraja trudnoće.a prenijela sam ga 8 dana.<
><
>još da dodam i ja sam se slabo kretala,ali sam išla redovno na vježbe za trudnice,bila je zima tako da sam decembar,januar i fe
uar bukvalno samo ležala i sjedila.nisam mogla šetati jer je bila zima,bojala sam se prehlade.znači jedino moje kretanje su bile te vježbe koje sam naučila i radila sam ih kod kuće.a na poslu sjedi mza računarom 8 sati.zadnji mjesec dana nisam mogla više sjediti i raditi jer od stomaka nisam mogla da se primaknem stolu pa sam otišla na bolovanje mjesec dana raniej.<
>eto ja malo razvukla,možda ti nisam puno pomogla,ne znam,ali eto dala sam ti svoju priču <
><
>Bakir 11.03.2003. <i>Edited by: mamabake at: 20/7/05 8:24<
></i>