Sada je: 01 svi 2026, 15:57.

Novi Hipp

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Novi Hipp

PostPostao/la Narcisa » 10 vel 2009, 10:06

Da li ste prešli na novi Hipp? Mi koristimo Hipp 2 Probiotik (maleni ima 20 mjeseci i još ga intenzivno pije), pa me zanima kako su vaši bebeki prihvatili novu navodno poboljšanu formulu? Da li ste postepeno prelazili, kao da prelazite na novi broj?
Narcisa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Novi Hipp

PostPostao/la swenova mama » 10 vel 2009, 11:53

koji je to novi hipp?
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Narcisa » 10 vel 2009, 13:50

Novi Hipp = Sadašnji Hipp dobiva novo pakiranje, novi sastav, novi način doziranja. To je pisalo na svim Hipp-ovima koje smo kupili u zadnjih 2 mjeseca i sad se u DM-u (gdje kupujemo) stvarno i pojavio taj "novi Hipp", stvarno ima novi sastav, novi način doziranja, pakiranje se vrlo malo razlikuje (skoro se ne kuži).
:dunno
Narcisa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la swenova mama » 10 vel 2009, 13:51

bit ce da je to onaj kojeg sam teglila iz at za klincadiju.
ne bih posebno prelazila, ne vjerujem da je to neka ogromna razlika.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la sunnyapril » 11 vel 2009, 12:14

U čemu je novi sastav, pomn sam uspoređivala etikete pa ne kužim?
U čemu je novi način doziranja, bacile ste me u frku, pa ne radim valjda nešto krivo?

A valjda je novi sastav jer mi se dijete otkad je na tom hipu prvi puta budi već u pola noći i smaže cijelu bočicu, do sad je spavala do 2-3. Ili to možda nema veze s hipom? :conf
sunnyapril
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la sunnyapril » 11 vel 2009, 13:05

a jesam glupa :bonk , pa ja kupila isti hipp samo ne ono na kojem piš ezačetno mleko, nego sve na njemačkom, pa odmah pomislila da je to novi :bonk eto šta neispavanost radi, izgleda da se ipak ne budi zboh hipa :conf

čekam novi, pa ću javiti utiske

a zašto se onda budi ? 4,5 mjeseca je stara?
sunnyapril
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 11 vel 2009, 13:25

Budi se, jer je 4,5 mjeseca stara.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la noina_mamica » 11 vel 2009, 14:10

Mene isto zanima kakav je. Mi još nismo naišli na novi. Uglavnom smo viđali običnu dvojku a ne sa probioticima koju N pije. Pisalo je da je i sastav valjda drukčiji, da su dodane omega3 masne kiseline, barem u ove bez probiotika. Ne znam zašto ih onda nisu stavili u sastav svih njih...Razlika je i u mjesecima kad se daju, sad čini mi se, nova dvojka ide od 10og mj. a jedinica je do 6og mj.. Isto tako sve su valjda BIO, osim ovog sa probioticima, barem na kutiji ne piše..
Mamin mali princ 2008.
Mamina princeza 2010.
noina_mamica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la danijela81 » 11 vel 2009, 16:17

sastav je drugačiji, samo ne znam je li bitno drugačiji ili...

a okus - manje sladak i malo smrducka ko po ribi (valjda zbog ribljeg ulja i omega3)
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la marie claire » 16 ožu 2009, 12:49

Bok mame, ja sam malo nova!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bar u sudjelovanju na forumu!
Imam malu curicu, 4,5 mjeseci. Dojila do mjesec i pol, pa prešla na hipp pre.
Pred par dana kupila novi hipp, istaknuta oznaka BIO, i cura mi je otada nemirna, plačljiva i dan i pol nema stolicu!
Mlijeko mi se čini masnije, bočica se jako teško pere, a bebe mi traži puno više vode!!!!!!!!!!!!!!
Prije bi popila cijeli dan 20 mg, a sad nekoliko puta po 20!
Mislim da idem u potragu za starim!
Pia 06.11.2008.
marie claire
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la danijela81 » 16 ožu 2009, 14:02

a mi opet s tim novim hippom rijesili problem nekakanja :dunno

a otkad smo to rijesili, izbacili smo i vodu i caj, puno bolje mu je bez toga dok je na ovoj novoj hrani. manje se grci i napinje.
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la sunnyapril » 28 ožu 2009, 23:32

nama je novi hip koma, pije pre hipp , stolica joj je blagi očaj-smrdljiva i zelena.doduše, u infektu je, ali milim da nije od tog.
anybody?
sunnyapril
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la marie claire » 29 ožu 2009, 00:52

Ne znam, nemam baš s novim hippom dobro iskustvo! Mi u par dana kad smo ga koristili nismo imali stolicu!!!!!!!!!!!!!! :baba
Al, ja sam doslovno pokupovala sve zalihe starog sta smo naišli! Primijetila sam da je mlijeko dosta masnije i nikako nisam mogla isprati bočicu poslije!
Na kutiji i piše da su moguće probavne teškoće par dana... :dunno
Al, mislim da sam čitala da zelenkasta stolica nije ništa ozbiljno i da povremeno stolica bude takva! A, miris, od ad miris nikad nije baš ugodan!!! :rolf
Pia 06.11.2008.
marie claire
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Rogue » 29 ožu 2009, 05:59

mi smo mislili preci na taj novi hipp, ali sam odustala. i ja sam primjetila da je bocica uzasno masna, odvratnog je okusa (znam da bebe drugacije gledaju na to) i smrdi gore od ostalih. meni je bilo najgore sto ga nisam mogla dobro rastopiti a temp. je bila i veca od 50C kako pise na kutiji, a ruka ma zaboljela od treskanja. i na kraju maleni je vristao nakon obroka sto nam se nikad nije dogodilo. sva sreca jucer smo pronasli hrpu nan-a po ljekarnama.
slika17.01.2009.
Rogue
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la swenova mama » 29 ožu 2009, 12:11

s obzirom da poodavno nismo na ad mlijeku, nemam pojma zbog cega se ovo dogodilo. Zatrazila sam objasnjenje od hippovog predstavnistva u Hrvatskoj, pa cemo vidjeti.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la danijela81 » 29 ožu 2009, 18:10

ja ne kuzim. Nama je taj novi odlican. Prosle muke s bljuckanjem, stolicom... Ma sve super. Samo sto pojede malo manje, a razmak medju obrocima je veci. I ne trazi vise vodu.
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la marie claire » 29 ožu 2009, 20:31

danijela81 je napisao/la:ja ne kuzim. Nama je taj novi odlican. Prosle muke s bljuckanjem, stolicom... Ma sve super. Samo sto pojede malo manje, a razmak medju obrocima je veci. I ne trazi vise vodu.

A, jesi li primijetila da je dosta masno? Mi nismo mogli isprati ni dudu ni bočicu!!!!!! I pila mi je vodu ko luda, a kad samo joj vratili onaj u starom pakiranju niti pije vodu, ima super stolicu, nekad i 3 puta dnevno!
Šta ste koristili prije novog hippa? Jeste li na prehippu?
Pia 06.11.2008.
marie claire
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la marie claire » 29 ožu 2009, 20:35

Jel netko zna dokad mogu koristiti prehipp? Pia ima skoro 5 mj. Znam da ima neko prijelazno mlijeko; dal uzimati to, ili ostati na prehippu, ak je dovoljno kvalitetno?
Nije ona baš raspoložena za promjene. Na kutiji piše da se pije i iza 6 mj, al ne znam dal je kvalitetno.
Pia 06.11.2008.
marie claire
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Rogue » 29 ožu 2009, 21:13

koliko sam ja shvatil do sad bolje je ostati na pre ili jedinici od bilo koje hrane sto duze, tj do 4 mj. obavezno a kasnije ako bebi odgovara i lijepo napreduje ne treba mjenjati.
slika17.01.2009.
Rogue
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sunnyapril » 29 ožu 2009, 22:00

Mi sm ona prehippu, skoro 6 mj, bez problema,stolica zlatnožuta, redovna, čak u slično vrijeme.
iako se tako misli-to nije hrana za nedonoščad, nego potpuno adaptirano mlijeko i može ga se davati dok god bi dijete inače dojila,jako mi se sviđa što nema škroba

popila je jednu kutiju novog prehippa, stolica katastrofa smrdljiva, a ona jedva da pojede pola, kupila stari hipp, čak ga je odbijala - pojede jedno 60 -da se zasiti idalje ništa,(i tako jedno 3 dana) evo konačno večeras pojela sve. ali kao što sam rekla, prehlada +kašalj, pa možda to utječe, vidjet ću kad ozdravi

s obzirom da neću moći imati stari vječno, razmatrala sam alternative- u nanu sam vidjela da imaju palmino ulje :conf , u aptamilu masti životinjskog! i biljnog porijekla(koje životinje, dobro i čovjek je životinja...)
kao što sam rekla, ne bih sa škrobom :/
bebimil ima škrob
???
sunnyapril
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Rogue » 30 ožu 2009, 06:48

sunnyapril je napisao/la:s obzirom da neću moći imati stari vječno, razmatrala sam alternative- u nanu sam vidjela da imaju palmino ulje :conf

zasto je problem palmino ulje, ono je jako zdravo
slika17.01.2009.
Rogue
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la marie claire » 30 ožu 2009, 11:23

Ne znam, mi smo kupili brdo starog, imamo jh oš nekih 20 kutija! Pa koliko bude to jela, čula sam da je novalac dobar, iako kaže pedica da je to sve tu negdje!
Kod prehippa mi je super jer se ona ne deblja, a super napreduje i zadovoljna je!!!
Pia 06.11.2008.
marie claire
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la danijela81 » 30 ožu 2009, 13:41

V je na prehippu s probioticima. Bio je na bebimilu, od njega je puno bljuckao i povracao, a s kakanjem se jako mucio. Pa onda obicni stari prehipp, malo bolje od bebimila, al jos uvijek problemi s kakanjem.
od kad smo na ovom novom s probioticima, sve super. Puno je masnije, i manje slatko, al bas zato mislim da je s manjom kolicinom dulje sit i kaka normalno jednom dnevno, bez mucenja.
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la swenova mama » 31 ožu 2009, 20:28

Hipp je obiteljska firma koja već preko 60 godina njeguje tradiciju bio proizvodnje. Kad su svi poljoprivrednici kretali u mnogo isplativiju i jeftiniju konvencionalnu poljoprivredu, Hipp je 1956 godine pokrenuo organsku poljoprivredu. Ako je Bio proizvodnja danas već sinonim za Hipp proizvode, onda to vrijedi za sve zemlje, a ne samo na "stranim tržištima" . Postoji Zakon o početnim i prijelaznim mliječnim formulama, koji točno definira sve šta mliječne formule smiju i trebaju, a šta ne smiju sadržavati. Mliječna formula nije prašak za rublje, čija je kvaliteta prepuštena na volju proizvođača, već je sve definiramo najstrožim zakonom kako u Europskoj uniji, tako i u Hrvatskoj. Načelno, ni jedna mliječna formula, nij jednog proizvođača, ne može biti loša, jer mora biti prema zakonu, a zakon su definirali stručnjaci.

Zahvaljujući velikoj mjesečnoj prodaji svih artikala, imamo sreću pa majkama možemo osigurati većinu proizvoda sa originalnim hrvatskim pakiranjem.Jedino u ovom trenu imamo, recimo Hipp pre s probiotikom na njemačkoj jeziku / jer njegova prodaja nije dosegla mogućnost za hrvatsku kutiju/ , dakle identičan i pakiranjem proizvod sa njemačkim tržištem. Hipoalergeno mlijeko također.

Hipp u Hrvatskoj ima ukupno preko 50% udjela u prodaji hrane za djecu do godine dana i to već godinama. Vjerujte da povjerenje majki ne možete steći ukoliko nemate kvalitetan proizvod.
Nataša Negran, dvm.
HiPP - Head of Marketing

ovo je sluzbeni mail odgovor koji sam dobila. medjutim, kad smo mi rabili Hipp, ovaj nas se razlikovao od austrijskog po boji i topivosti, a bio je nesto drukciji po sastavu, vidjelo se na etiketi. Oni to, kako je ocito, negiraju.
Trebalo bi pogledati etiketu koja se da skinuti s hipp.de u odnosu na nasu.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la marie claire » 31 ožu 2009, 21:58

Ništa nisu odgovorili u svezi sa promjenom mlijeka na tržištu! Kao, to je nova poboljšana formula, šta ispada onda da ovo staro nije bilo dovoljno dobro?
Ne znam, meni je ogromna razlika, i da sam rodila nešto ranije ovo ne bi ni dočekali, tak da ja ostajem na starom!!!! :mase
Pia 06.11.2008.
marie claire
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Narcisa » 01 tra 2009, 08:54

Evo s obzirom da sam otvorila temu, da se javim s iskustvom. Koristimo več neko vrijeme novi HIPP 2 Probiotik, i ok nam je. Jedino što je stvarno masniji, pa se teže peru flašice i dude. Imala sam još dosta veliku zalihu starih pa smo stvarno postepeno prelazili, 1 obrok na dan dugo razdoblje. Maleni ga je dobro prihvatio, nema nikakve razlike u stolici ili nešto slično.
Narcisa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la sunnyapril » 03 tra 2009, 13:41

Prijavljujem da nakon što se oporavila hoće novi prehipp, u međuvremenu smo imali još dvije kutije starog, novije nakon toga prihvatila bez problema, točica je žuta, nešto češća i rjeđa.

što se tiče palminogulja-da vjerojatno je zdravo, ali mi je bilo neobično u prvi mah, ono naučen si na maslinovo itak, baš ne očekuje palmino, ali to su već stvari nabave sirovina na nivou korporacije.isto se odnosi i na formulu-ne da stara ne valaj, abila je odlilčna u momentu tadašnje tehnologije, sad je to drugačije.
radim nešto slično, nekad se može reći da su novi proivodi"nategnuti" i da ne nude stvarnu novost nego su marketinški trik.

što se tiče životinjskih masnoća-nekad s davalo iriblje ulje, ali moj nenaspavani mozak baš ne kapira

uglavnom za sad je ok
sunnyapril
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la marie claire » 30 tra 2009, 13:15

Evo mene opet na ovoj temi! Budući smo potrošili zalihe staroga prehippa, prelazimo na ovaj novi, sad sam uvela 2 obroka dnevno, zbog eventualnih probavnih teškoća. Doduše, Pia prorijedila kakanje, no to me ni ne brine toliko, redovna je i vjerujem da će se to ustaliti! Al me brine konzistencija ovog mlijeka! Koliko ga god promućkam ostaju mi sitne grudice, nije homogeno kao stari prehipp. Jel tko to još primijetio?
Pia 06.11.2008.
marie claire
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ispadic » 30 tra 2009, 13:31

Bok!
Mi smo na novi hipp prešle prije 20-ak dana,par dana je Petra bila malo nezadovoljna.ali se brzo privikla..Sve je ok,osim što puno dobiva na težini,sad ia 3 mj. i 7500g,63cm, rođena je sa 3840g,a nakon mjesec dana imalaje 5400g.Jede kako je propisano,eventualno manje,izgleda da se sve prima...mislim da nije od nove recepture,ili?
ispadic
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la marie claire » 30 tra 2009, 13:57

ispadic je napisao/la:Bok!
Mi smo na novi hipp prešle prije 20-ak dana,par dana je Petra bila malo nezadovoljna.ali se brzo privikla..Sve je ok,osim što puno dobiva na težini,sad ia 3 mj. i 7500g,63cm, rođena je sa 3840g,a nakon mjesec dana imalaje 5400g.Jede kako je propisano,eventualno manje,izgleda da se sve prima...mislim da nije od nove recepture,ili?

A, jel ti mlijeko konzistencijom drugačije, jel imaš grudice na površini? Nešto je i annci u vezi toga pisala...
Mi sljedeći tjedan krećemo s dohranom. Dal da i dalje zadržim prehipp kao mliječni obrok, jel to može?
Moja je Pia sa 5 mj imala tu kilažu, a rođena je s 3350, jel ti jede broj propisanih obroka? Posavjetuj se s pedicom u svezi težine, u tom pogledu nisam baš stručnjak. :zekomah
Pia 06.11.2008.
marie claire
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Sljedeća

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.