Trini je napisao/la:ivana, sad si nacela temu koja mi se vec dugo mota po glavi. Naime, kako cesto zene/roditelji razlicita kenjkanja pripisuju grcevima. Npr, bebica si nekaj mrmlja u brk, onako kako to vec cesto rade, nesto joj nije po volji, cujes komentar: Ah, muce je grcevi!
Sa mnom je u rodilistu bila zena koja se bas i nije pretrgla od dojenja, sad da ne ulazim u detalje, meni se cinilo da jedva ceka da dodje doma pa da bebi da bocicu (jer je tako bilo i s njezinim starijim djetetom). Stalno je bebu stavljala samo na jednu stranu prsa, i beba se nije mogla najesti. Uglavnom, urlala je non stop od gladi (jer je na prsima naime vukla u prazno, sto se culo prilicno glasno), a cim bi je maknula s prsa opet je urlala, da bi mama izjavila: O jadno moje, vec je muce grcevi ...
Moja je curica imala s tri tjedna tri dana prave grceve (samo tri dana hvala Bogu, kasnije mi je patronazna rekla da postoji pravilo trojstva, traju tri dana, tri tjedna ili tri mjeseca), i tko to dozivi (i prezivi) zna da su ovo sve ostalo gluposti ... trece mi je dijete ali stariji decki nisu imali grceve, i ta tri dana mi je doslo da sjednem i placem i vristim skupa s njom jer joj nikako i nicim nisam mogla pomoci

nase iskustvo sa grcevima je sljedece, u trenu kad smo poceli sa IPT (infant potty training) i kad smo malog poceli stavljati da kaka i piski nad tutom bez pelene grcevi su nestali. ne mogu se sad sjetiti koliko je bio star, par tjedana. sa 2 mjeseca je imao uhodano kakanje na tutu, svako jutro prvo sto bi obavio uz prvo cicanje bilo je kakanje na tuti
ono sto mu je ko manjem trebalo citav dan jer se bebe jako napinju da se pokakaju stisnute u tu pelenu i jos u lezecem polozaju (uostalom pokusajte istu stvar napraviti same, sa porpuno formiranim misicima pa cete se zacuditi koj je to napor)
prije kakanja nad tuticom sebastian je kakao pa je poslje morao dosta odmarati do iduceg tiskanja. od trena kad smo uveli tutu on je u par tiskanja pokakao sve za taj dan. kako se nije toliko napinjao uspjevao je sve pokakati odjednom jer nije trebao odmor i grcevi su nestali
ja sam tutu drzala izmednju nogu, on mi je lezao na meni, i na jednoj ruci sa guzom u mojem dlanu i cicao a drugom sam ga pridrzavala izmedju koljena i drzala piska da ne sprica okolo