Sada je: 01 svi 2026, 11:36.

Razmaci medju podojima

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: Razmaci medju podojima

PostPostao/la eli » 19 vel 2008, 11:42

veći je pa uspije više popiti u kraćem vremenu. ako misliš da ne pojede dovoljno, doji ga ležeći u zamračenoj prostoriji da mu ništa ne može odvući pažnju.
prirast je dobar i ako redovito piški i kaki bar jednom tjedno, nema razloga za brigu. to što je dobio malo manje od prosjeka vjerojatno je zato što ima malo noćnih podoja (opet, naspram prosjeku, ako prosječna beba postoji), no nema razloga za mjenjanje ritma koji si je dečko sam odredio.
eli
Sveta krava

PostPostao/la ivana7997 » 19 vel 2008, 12:25

da, moguce da je skok u razvoju i da, moguce je da su dojke u nekom trenu prazne. i treba im neko vrijeme, dan, dva da skuze da malome treba jos. ako dovoljno vuce 'na prazno'.

u toj fazi neces pogrijesiti ako mu das nakon podoja da vuce 'na prazno' i mijenjas dojke, neka stimulira obje.
ali to 'na prazno' nije bas sasvim prazno jer se mlijeko stalno stvara.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la stray_cat » 26 vel 2008, 21:33

mi nikad nismo imali raspored

ideja o hranjenju na raspored je potekla iz eksperimenta naravljenog oko 1900. godine. ideja je bila disciplinirati djecu od prvog dana pa ih se izoliralo u odvojenu prostoriju i obilazilo prema rasporedu (da bi roditelji imali sto manje posla sa njima)

poslje je ispalo da smo mi sisavci a sisavci doje svoje bebe prema zahtjevu, ne odvajaju se od mladih a hrpa sisavaca i non stop navlaci svoje bebe na sebi. neke kulture takodjer prakticiraju nosenje djece

poslje se pojavila formula (nacin da se i na najmanjima zaradi) i osim sto je unisteno dojenje i unistena hrpa probava tu je jos nametnuto hranjenje prema rasporedu u prevelikim kolicinama pa se u bebe utrpava 4 puta veca kolicina mlijeka od velicine njihovog trbuscica (koji je velicine njihove sake, tek da imate osjecaj sto znaci natiskati u bebu 2 dcl mlijeka). to je patentirano u svrhu da bi se odrasli sto manje zamarali hranjenjem pa je umjesto 5 malih obroka nametnut jedan turbo obrok. bebu se nauci da se prezderava i to cesto ostaje kao poremecaj za citav zivot

hrpa formula takodjer koristi secer sto je carobna formula za secernu bolest ali to je vec tema za neki drugi post
stray_cat
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la stray_cat » 26 vel 2008, 21:42

Trini je napisao/la:ivana, sad si nacela temu koja mi se vec dugo mota po glavi. Naime, kako cesto zene/roditelji razlicita kenjkanja pripisuju grcevima. Npr, bebica si nekaj mrmlja u brk, onako kako to vec cesto rade, nesto joj nije po volji, cujes komentar: Ah, muce je grcevi!

Sa mnom je u rodilistu bila zena koja se bas i nije pretrgla od dojenja, sad da ne ulazim u detalje, meni se cinilo da jedva ceka da dodje doma pa da bebi da bocicu (jer je tako bilo i s njezinim starijim djetetom). Stalno je bebu stavljala samo na jednu stranu prsa, i beba se nije mogla najesti. Uglavnom, urlala je non stop od gladi (jer je na prsima naime vukla u prazno, sto se culo prilicno glasno), a cim bi je maknula s prsa opet je urlala, da bi mama izjavila: O jadno moje, vec je muce grcevi ... :shock:

Moja je curica imala s tri tjedna tri dana prave grceve (samo tri dana hvala Bogu, kasnije mi je patronazna rekla da postoji pravilo trojstva, traju tri dana, tri tjedna ili tri mjeseca), i tko to dozivi (i prezivi) zna da su ovo sve ostalo gluposti ... trece mi je dijete ali stariji decki nisu imali grceve, i ta tri dana mi je doslo da sjednem i placem i vristim skupa s njom jer joj nikako i nicim nisam mogla pomoci :cry:

nase iskustvo sa grcevima je sljedece, u trenu kad smo poceli sa IPT (infant potty training) i kad smo malog poceli stavljati da kaka i piski nad tutom bez pelene grcevi su nestali. ne mogu se sad sjetiti koliko je bio star, par tjedana. sa 2 mjeseca je imao uhodano kakanje na tutu, svako jutro prvo sto bi obavio uz prvo cicanje bilo je kakanje na tuti

ono sto mu je ko manjem trebalo citav dan jer se bebe jako napinju da se pokakaju stisnute u tu pelenu i jos u lezecem polozaju (uostalom pokusajte istu stvar napraviti same, sa porpuno formiranim misicima pa cete se zacuditi koj je to napor)

prije kakanja nad tuticom sebastian je kakao pa je poslje morao dosta odmarati do iduceg tiskanja. od trena kad smo uveli tutu on je u par tiskanja pokakao sve za taj dan. kako se nije toliko napinjao uspjevao je sve pokakati odjednom jer nije trebao odmor i grcevi su nestali

ja sam tutu drzala izmednju nogu, on mi je lezao na meni, i na jednoj ruci sa guzom u mojem dlanu i cicao a drugom sam ga pridrzavala izmedju koljena i drzala piska da ne sprica okolo
stray_cat
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nerina » 26 vel 2008, 23:05

Moram priznati da prvi put čujem za IPT,zanimljivo skroz.
R 11/07
nerina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la emina1 » 01 ožu 2008, 21:39

moja curica ima 3 mjeseca i 20 dana i nema nikakav ritam dojenja ni spavanja. ona jede i do 15 puta dnevno. kad god žatraži ja joj dam da jede. ako sam je presvukla i spavala je a plače znači da je gladna. al po noći mi pravo fino spava. zna i po 7h odspavati al i ona se nekad probudi u 4h i neće više da spava sve zavisi u koliko je sati zaspala naveče. ja sam med sestra i mislim da nije u redu doiti dijete po satu već kad je gladno.
emina1
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Prethodna

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.