Postao/la djecakovamama » 20 ožu 2003, 01:55
Za bebu od 6 mjeseci dojenje u 7, 11, 16,30, pred spavanje i jedan (mozda ce ih biti i 2 po noci) je maminog mlijeka sasvim dovoljno. Kako je zorana rekla, velicina grudi nema nikakav utjecaj na kolicinu mlijeka, a bebice su takve da ono sto "propuste" slijedecim podojem nadoknade <
><
>E, sad, posto to uvodjenje dohrane ide malo sporo, tj. treba proci vremena od prvih par zlicica do dana da tih par zlicica izraste u pravi o
ok (3-4 tjedna) mislim da bi trebala imati i neke zalihe izdojenog mlijeka.<
>(Ja se nisam nikada izdajala i nisam radila banku mlijeka, tako da ti sada ne znam precizno reci koliko to mlijeko moze biti u frizideru a koliko u zamrzivacu, ali mi se prijedlog Zorane23 od 8 dana u frizideru cini malo previse .., u svakom slucaju provjericu i dopisacu ti).<
><
>Sto se tice dohrane, ja sam pocela sa povrcem (konkretno - mrkvica), a ovdje se savjetuje ili povrce ili riza. Mozes poceti i sa vocem ali s tim ti raste "rizik" da beba zavoli slatko i da pocne bojkotirati, tj. neprihvacati povrce, zitarice i sl.; a i voce je cest alergen, pa se i zbog toga odgadja za jos koji mjesec.<
>Mi smo prvih mjesec dana jeli samo povrce (mrkvica, krompir, tikvica, blitva), a tek kad je kolicina tog povrca bila Ok onda sam polako uvodila drugi o
ok, voce, a povrcu sam par puta tjedno dodavala male kolicine mesa.<
><
><
>vama bi idealno bilo da uspostavite taj o
ok oko 14,00, a dok on ne postane potpun, nek joj tata nudi tvoje izdojeno mlijeko.<
><
>Ja sam, kad smo tek poceli sa dohranom, bila isto puna pitanja i samo sam o toj dohrani razmisljala i citala kako su drugi radili, nekako to poslozila u svojoj glavi i napravila "plan" ... <
>Puno srece ... Zvonimir, 13.06.2001<i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!