Postao/la djecakovamama » 25 ožu 2003, 02:02
Ja te necu gnjaviti, samo cu kratko odgovoriti sta ja mislim na tvoja pitanja, a ti ako budes htjela pojasnjenja - samo reci.<
><
>Kao glavna "priprema" za dojenje, posto si na nasem forumu, ti mogu biti topici Normalno je i Tehnika dojenja, koji su stick-ani gore na vrhu podforuma Dojenje.<
>Drugo - jako, jako je bitna vjera u sebe i sigurnost da ti to mozes. A mozes <
>Pitanja: <
><
>1. Masaza grudi u trudnoci - mislim da je nepotrebna (ja nisam)<
>2. Sesirici - nepotrebni, ne preporucuju se, iako se zna desiti da ih u porodilistu nude, jer im je to lakse nego da objasnjavaju i sjednu pored mame 5 minuta i pokazu joj "cake"<
>3. Izdajalicu - to mozes kupiti AKO bude potrebe, unaprijed da je uzimas, nemas razloga (nikad je nisam imala niti koristila) ... ali ako vec dodje do toga da se moras izdajati, ovdje sve cure hvale AVENT-ovu; u svakom slucaju, lako ti je kupiti kad za nju bude potreba<
>4. Grudnjak - sacekaj posljednji mjesec trudnoce i onda vidi velicinu (iako grudi nekim zenama narastu jos i iza poroda, meni nisu) i kupi PAMUCNI grudnjak, ja sam imala najobicnije pamucne bez savova za dojilje.<
>5. Uloske za grudnjak - to ti treba i za porodiliste, cesto ih mijenjaj, ja sam koristila od firme Hartmann, mislim da se u HR ne prodaju, ali imas ih stvarno svakakvih vrsta ... gaze - mislim da ti za grudi gaze ne trebaju<
>6. Bocice - nikakve ti bocice za dojenu bebu ne trebaju, beba do 6. mjeseca zivota papa maminu siku (i po ljeti!) i to joj je sasvim dovoljno <
><
>Ajde pitaj jos <
> Zvonimir, 13.06.2001<i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!