Sada je: 01 svi 2026, 06:11.

Alergija na kravlje mlijeko

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: papanje

PostPostao/la patkica » 12 pro 2005, 13:25

Ana beskrajno te zalim - bez zeke - ovo mi je koma sto pises <
><
><
><
><i></i>
patkica
svizac

Re: mama doji bebu alergicara

PostPostao/la bongo » 12 pro 2005, 13:28

Lena, moja beba je alergicna na kravlje mlijeko, ima devet i po mjeseci i jos je dojim. Prelazak na dohranu je isao veoma postepeno i sporo (dugo je bio na jabuci, banani, kruski, krompiru i jos nekim nealargenim namirnicama), sa sedam mjeseci je poceo piti i sojino mlijeko (adaptirano, Pregomin, imas i SOM, sve od Milupe). Sada doji jednom ili dvaput dnevno, jer ja radim, ali ti je moj savjet da sto dulje produzis dojenje, jer je to jedino najbolje za djecu sklonu alergijama.<
>Sve ostalo ce doci kasnije kad beba ojaca.<
>Sretno Adrian (20.02.2005)<i></i>
bongo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la folne » 12 pro 2005, 16:38

Cure <i></i>
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la ana » 12 pro 2005, 22:38

Bongo,reci mi molim te,vidim da tvoj beban pije adaptirano sojino mlijeko,pa me zanima kako je to prihvatio ?<
>Mi smo za sada samo na dojenju i vocu,ali kad mu pocnem davati zitne kasice,trebat ce mi mlijeko jer mi je izdajanje koma,pa bi pokusala u tu svrhu uzeti mu neko od tih hipoalergenih mlijeka.Doktorica mi je rekla da neke bebe koje su jako alergicne na mlijeko mogu reagirati cak i na takvo mlijeko.Frka me isprobavati,taman smo se ocistili i zaboravili proljeve.<
>Mislila sam mozda pokusati s rizinim mlijekom,ali nisam ziher da li smije.<
><
>Patkica,hvala na suosjecanju. Tjesim se,proci ce.<
>Btw.bila sam danas u firmi.Ti bokca,u meduvremenu me premjestilo u novu zgradu,pa si ni ured ne znam naci,a o tome da me kroz portu ne pustise bez osobne da ne pricam. <
><
>Folne <
>ROKO 05.08.2001.<
>MARO 04.06.2005.<
><i></i>
ana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la patkica » 13 pro 2005, 17:02

<
>ja napravila iskaznicu, izgledam ko Al Bundy na slici , al ju ne znam koristit tj. ne znam di ju stavit.<
><
>a ak odem do firme, jedini mi je uvjet da se na Trgu dogovorim jer nemam pojma di bi kog trazila <
><
><
><
><i></i>
patkica
svizac

PostPostao/la Lena » 13 pro 2005, 22:46

Ja sam isto na rizinom mlijeku (za kavu) jer sam procitala da je alergija na kravlje mlijeko usko povezana i sa sojom. Na pretrage idemo 22-og, ali se navodno jos rezultati cekaju tjedan dana. Jucer sam u jednoj apoteci otkrila Nestleov Alfare koji je hipoalergeno mlijeko za proljeve i sad sam ju nadohranila s tim pa cemo vidjeti. I ovako sam joj davala jedan o
ok adaptiranog stoga nemrem bas izgubiti. Grgo kolovoz 2004 - studeni 2004<
><
><i></i>
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ana » 14 pro 2005, 00:48

Lena,i ja sam pokusala s Alfareom,ali Maro nije htio ni pomirisati.Ne cudim mu se jer je to cudo stvarno uzasnog mirisa i gorkog okusa.Kad sam pitala njegovu doktoricu u Klaicevoj za to mlijeko,rekla mi je da ne vjeruje da ce ga prihvatiti jer je on vec veci i kuzi okuse,a Alfare je fakat gadan.<
>Gdje cete ici na pretrage?Nama su napravili u Klaicevoj test iz krvi na kravlje mlijeko i ispalo je da nije alergican,a je.Kazu,testovi su jako nepouzdani kod tih malaca.<
>Ajde javi kako je proslo i rezultate.<
><
>Patkica,blagosiga tebi,ti bar iskaznicu imas,pa te ne gledaju ko uljeza.Sva sreca ,pa su nam portiri mladahni dececi <
>ROKO 05.08.2001.<
>MARO 04.06.2005.<
><i></i>
ana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bongo » 14 pro 2005, 14:38

Ana,<
><
>Quote:Doktorica mi je rekla da neke bebe koje su jako alergicne na mlijeko mogu reagirati cak i na takvo mlijeko.<
><
>Da, to je istina (navodno je i soja jak alargen), ali je moja beba prihvatila Pregomin bez ikakvih reakcija. Na pocetku sam mu davala par dana po 30-60 ml i to mijesano sa nekim pahuljicama (grisolino, rizolino), jer je okus sojinog mlijeka opor i jak (meni je sasvim O.K, a neki ljudi ga ne podnose). Poslije par dana takvih "proba", pocela sam mu davati ujutro, kad se probudi, po 60 ml Pregomina, a zatim za dva dana pocela povecavati doze. Vrlo tesko je prihvatio sojino mlijeko i trebalo nam je desetak dana da se navikne na takav okus. Vazno je da ga ne forsiras previse, ali da mu nudis svaki cas po malo, dok se ne navikne na okus.Samo sve postepeno. Sada pije regularno to mlijeko, ujutro i navecer po 230 ml, plus mu to mijeko mijesam sa pahuljicama, palentom itd, po potrebi. <
>Nedavno sam otkrila i SOM (takodje vrstu sojinog adaptiranog) od Milupe, koji je malo blazeg okusa i ljepsi za bebe (tako mi mame kazu). Probala sam ga dati mojoj bebi, ali je njegu to bilo . Nekoliko dana sam pokusavala, ali on se sad toliko navikao na "slankast" okus Pregomina, da nece nista drugo! Sada mu SOM dajem sa zitaroicama koje mijesam za dorucak (dok ne potrosim zalihe koje nam nabavila ) i tako pomijesano jede, inace cisto mlijeko pije samo Pregomin. <
>Alergo-testove nismo radili jos, jer su navodno nepouzdani sve dok dijete ne napuni godinu dana, a i svakako necemo probavati kravlje mlijeko dok ne prodje godina. Onda idemo na test, pa na malu probu sa jogurtom. Za sada je ovako super!<
>Eto, valjda sam ti pomogla sa informacijama!<
> Adrian (20.02.2005)<i></i>
bongo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Lena » 14 pro 2005, 21:38

Idemo u Klaicevu na testove. Sad ste me bacile u bed kad ste rekle da su nepouzdani. <
>Mojoj je tako odvratan taj Alfare da ga moram mijesati s mojim mlijekom kako bi se udostojila ga uopce liznuti. Grgo kolovoz 2004 - studeni 2004<
><
><i></i>
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ana » 15 pro 2005, 00:26

Bongo,hvala,svaka informacija do
o dode. <
><
>Lena,nadam se da cete to obaviti sto bezbolnije <
>ROKO 05.08.2001.<
>MARO 04.06.2005.<
><i></i>
ana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ana » 09 sij 2006, 23:38

Lena,kako su prosli testovi za alergiju? <
>ROKO 05.08.2001.<
>MARO 04.06.2005.<
><i></i>
ana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Prethodna

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.