Postao/la bongo » 14 pro 2005, 14:38
Ana,<
><
>Quote:Doktorica mi je rekla da neke bebe koje su jako alergicne na mlijeko mogu reagirati cak i na takvo mlijeko.<
><
>Da, to je istina (navodno je i soja jak alargen), ali je moja beba prihvatila Pregomin bez ikakvih reakcija. Na pocetku sam mu davala par dana po 30-60 ml i to mijesano sa nekim pahuljicama (grisolino, rizolino), jer je okus sojinog mlijeka opor i jak (meni je sasvim O.K, a neki ljudi ga ne podnose). Poslije par dana takvih "proba", pocela sam mu davati ujutro, kad se probudi, po 60 ml Pregomina, a zatim za dva dana pocela povecavati doze. Vrlo tesko je prihvatio sojino mlijeko i trebalo nam je desetak dana da se navikne na takav okus. Vazno je da ga ne forsiras previse, ali da mu nudis svaki cas po malo, dok se ne navikne na okus.Samo sve postepeno. Sada pije regularno to mlijeko, ujutro i navecer po 230 ml, plus mu to mijeko mijesam sa pahuljicama, palentom itd, po potrebi. <
>Nedavno sam otkrila i SOM (takodje vrstu sojinog adaptiranog) od Milupe, koji je malo blazeg okusa i ljepsi za bebe (tako mi mame kazu). Probala sam ga dati mojoj bebi, ali je njegu to bilo . Nekoliko dana sam pokusavala, ali on se sad toliko navikao na "slankast" okus Pregomina, da nece nista drugo! Sada mu SOM dajem sa zitaroicama koje mijesam za dorucak (dok ne potrosim zalihe koje nam nabavila ) i tako pomijesano jede, inace cisto mlijeko pije samo Pregomin. <
>Alergo-testove nismo radili jos, jer su navodno nepouzdani sve dok dijete ne napuni godinu dana, a i svakako necemo probavati kravlje mlijeko dok ne prodje godina. Onda idemo na test, pa na malu probu sa jogurtom. Za sada je ovako super!<
>Eto, valjda sam ti pomogla sa informacijama!<
> Adrian (20.02.2005)<i></i>