Sada je: 11 lip 2026, 04:56.
Moderatori/ce: Diami, nevenera

Ina66 je napisao/la:silki je napisao/la:ja bi ipak prije odabrala kontrolirane hipp ili holle kašice nego voće il' povrće koje je raslo tko zna gdje i špricano je koječime.
X
u slučaju da nemate svoj vrt ili nekoga kome vjerujete

ma u svakom slucaju radimo (barem mi ovdje koji se tolko propitujemo), najbolje sto mozemo..kad vidim sebe sa kesama preskupe hrane iz bio bio il kako pilam sveki sto da posije, a onda djeca kad odu u vrtic jedu kosani odrezak 

danijela81 je napisao/la:konzervirat bez konzervansa je moguće. postupak je liofilizacija, tak da ne treba dodavati ništa osim antioksidansa, to je najčešće limunov sok ili C vitamin.
a za uzgoj sam isto skeptična, nisam agronom pa ne znam koliko je zahtjevno organski uzgojiti tolike količine.

Ina66 je napisao/la:silki je napisao/la:ja bi ipak prije odabrala kontrolirane hipp ili holle kašice nego voće il' povrće koje je raslo tko zna gdje i špricano je koječime.
X
u slučaju da nemate svoj vrt ili nekoga kome vjerujete

Ali vraćamo se onda i na npr.Severa i Mavrovića, nema šanse da oni na svojoj zemlji mogu toliko toga proizvesti!
A ni drugi proizvođači.
Onda tko garantira da je brašno, riža ili jabuka u Bio&Bio, Gardenu ili Eko štandu zbilja Eko/bio?!?!

mama njonji je napisao/la:Molim savjete mama koje su za početak dohrane svojih beba izabrale rižine pahuljice: koje, kako i kada?![]()
Naš je slučaj ovakav: uskoro ćemo napuniti 6 mj., cura je do sada isključivo dojena, doji na zahtjev i fino napreduje (cca 8kg sa 5,5 mj.). Na ranije uvođenje dohrane nismo pomišljali (niti nam je pedica savjetovala).
Odlučila sam se za početak dohrane rižinim pahuljicama (a ne primjerice voćem kao kod starijeg djeteta) jer se ona u zadnjih 1-2 puno češće pbudi po noći i traži učestalije dojenje nego ranije (budna je skoro svaku 1-2h). Htjela bih eliminirati mogućnost da se budi radi gladi. Stvarno već padam s nogu a da ne spominjem savjete okoline (budi se jer je gladna).
e, sad - kako se uopće počinje dohrana rižinim pahuljicama ako je beba dojena (ne koristimo AD)? u kojem dijelu dana početi dodavati i kako ih pripremiti? od kojeg proizvođača kupiti? dakle, htjela bih da ona ipak navečer bude sitija nego do sad a opet, znam da se počinje dohrana uglavnom kad je beba najbolje raspoložena (ujutro.rano popodne)... Hvala puno!
Krumpirić je napisao/la:danijela81 je napisao/la:konzervirat bez konzervansa je moguće. postupak je liofilizacija, tak da ne treba dodavati ništa osim antioksidansa, to je najčešće limunov sok ili C vitamin.
a za uzgoj sam isto skeptična, nisam agronom pa ne znam koliko je zahtjevno organski uzgojiti tolike količine.
da, limun, koji u dohrani ide puno kasnije

TinkiVinki je napisao/la:Ne znam, ja bi radije provjerenu kontroliranu kašicu s mrkvom iz bio uzgoja, nego tko zna od kud i kako špricanu![]()
Baš sam jučer u Dm-u malo gledala kašice (jer sigurno da će biti trenutaka kada ću posegnuti za kojom, ne zavaravam se).
Našla sam npr. Babylove mrkvica, sastav 80%mrkvica iz bio uzgoja, 20% voda, bez dodataka, konzervansa i sl. Jabuka, sastav 100% voće (jabuka i sok) iz bio uzgoja, bez dodataka.
Mislim da je puno manja opasnost da u kašici ima neki konzervans (koji btw. sigurno neće zaobići u životu jer je sve konzervirano), nego mogućnost da u nekoj neprovjerenoj mrkvici ima brdo pesticida.![]()
HiPP nisam puno gledala. Čim sam vidjela kašicu za 4 mjeseca, čini mi se špinat s krumpirom i vrhnjem (punomasno mlijeko i vrhnje!), preskočila sam cijelu policu.A i stavljaju šećer, sol i sl. (rižin škrob me ne brine, to je ok)
Znači ja nemam ništa protiv kašica, ako je bio uzgoj i ok sastav.![]()
Ipak to prolazi neku kontrolu, za razliku od uzgoja povrća i voća i uvoza istog kod nas, prodaje se sve i svašta...
danijela81 je napisao/la:konzervirat bez konzervansa je moguće. postupak je liofilizacija, tak da ne treba dodavati ništa osim antioksidansa, to je najčešće limunov sok ili C vitamin.
Ina66 je napisao/la:Ali vraćamo se onda i na npr.Severa i Mavrovića, nema šanse da oni na svojoj zemlji mogu toliko toga proizvesti!
A ni drugi proizvođači.
Onda tko garantira da je brašno, riža ili jabuka u Bio&Bio, Gardenu ili Eko štandu zbilja Eko/bio?!?!
vjerujem da ipak ima nekakvih kontrola
mama njonji je napisao/la:Ina 66, hvala...ajde pliz nastavi kad stigneš![]()
i što onda davati navečer???
Htjela bih eliminirati mogućnost da se budi radi gladi.
Crazy Daisy je napisao/la:ajme gdje ti uguravaš liofilizaciju

danijela81 je napisao/la:Crazy Daisy je napisao/la:ajme gdje ti uguravaš liofilizaciju
vidi se da sam daaaaaaaaavno slušala predavanja, pobrkala postupke, bila uvjerena da se radi o liofilizaciji
katastrofa, popadat ći ispite ko kruška
Crazy Daisy je napisao/la:kod gotovih kašica, pogotovo ovih jednostavnih, samo voćka, samo povrćka, ako se radi o pouzdanom proizvođaću zaista nema razloga za brigu (iako je to skup sport)

. vidjeh sliku - zadnju - koju si stavila tu http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=40&t=50206&start=60 ali na deklaraciji piše da je koraba. jesu ljudi pogriješili!?
17.01.2009.
Arkana10 je napisao/la:Crazy Daisy hvala ti na post, sada mi je puno jasnije. Samo meni treba kasica samo mrkva a kod nas ne mogu da nadjem. Idem maltretirati moje makedonke sta su radile sa dohranom.

) cijelo vrijeme krivo zovem 
Ina66 je napisao/la:sad ću se posuti pepelom i ispričati za zbunjivanje mladih majki
listam moju vegetarijansku kuharicu i prvi put, ali stvarno prvi put, vidim da ih ja 8i ne samo ja) cijelo vrijeme krivo zovem
![]()
uglavnom, koraba je ona zadnja slika (što znači da su oni u tvom eko dućanu ispravno deklarirali biljku), a mi cijelo vrijeme pričamo o kolerabi

TinkiVinki je napisao/la:Arkana10 je napisao/la:Crazy Daisy hvala ti na post, sada mi je puno jasnije. Samo meni treba kasica samo mrkva a kod nas ne mogu da nadjem. Idem maltretirati moje makedonke sta su radile sa dohranom.
Arki, jel imaš DM? Njihova Babylove je čista mrkvica

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.