Jana je rođena ko velika beba - 4930g (u bolnici pala na 4700g) i nakon skoro 3 mjeseca ima 5560g što je užasno malo, pedica još nije digla frku jer kaže da možda manje treba obzirom da je velika beba, ali ja polako dižem frku.
Prošle smo već svašta - hoće ciku, neće ciku, pa izdajanje, dodatak malo adaptiranog, pa prihvatila samo cikanje ali tako nije dobijala ni gram na težini, pa sam joj sad uvela malo ad-a...
Inače je sretna i zadovoljna beba, ne plače puno i kao da joj zapravo ni ne treba puno papice. No mene i dalje muči taj slabi prirast i onda mi je sinulo gdje je možda problem .
Naime, mi cikamo iz jedne cike!!! Ima malo i u drugoj ali tek toliko da ne mogu reći da je presušila. Naime, iz vremena kad smo samo izdajale jednu ciku sam uspjevala izdajati drugu nisam, ona nije htjela cikati i zato sada takav nesrazmjer u količini mlijeka. Sad u toj punoj ciki uvijek poslije nje ostane još mlijeka tako da ona vjerovatno popije to prvo vodenkasto mlijeko a ovo masno ili ne može izvući ili je količina u toj jednoj ciki veća od količine potrebnog obroka i na kraju to najmasnije mlijeko ne bude popijeno.
Sad, šta da radim?
Da li da nakon podoja izvlačim sama to masno mlijeko i dajem joj na flašicu, ali tako uvijek dajem signal toj punoj ciki da treba još mljekeca što automatski znači da će svaki njen obrok biti to vodenkasto mljekeco, a ja ću i dalje izvlačiti masno. Da li da probam osposobiti i ovu prazniju ciku? Ako započnem podoje s ovom praznijom tek tad mi se čini da će pojesti u obje cike više vodenkastog mlijeka (popije vodenkasto i malo masnog u ovoj praznoj i onda još samo vodenkasto u ovoj punoj). Kad se govori o tom vodenkastom i masnom mlijeku, da li netko zna koliki je točno omjer vodenog i masnog mlijeka po obroku (znam da ne postoji stroga granica između vodenog i masnog, ali bar otprilike)?
Ajme, jesam ga zakomplicirala
!!!!!!!!!I još jedno pitanje!! Uz sve probleme sad nas još muči puni nosić i općenito puno manje jede kad je bolesna. Da li se vi izdajate kad je dijete bolesno da se ne smanji količina mljeka u tih par dana kad ima smanjeni apetit?

!!!
).