Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

Dvije dijagnoze!

15 ožu 2013, 16:29

drage moje...vucemo neku prehladicu svi zajedno vec tjedan dana...nista strasno kasljucanje i smrcanje...
taman se oporavili malena jucer ujutro zakuri temp.nisam mogla spustiti sve dok nisam dala ibrufen...

odlucim pedici ona kaze nista strasno ,nevidi da je nesto upaljeno...nooo salje na vadenje krvi...hitno...

nismo stigli ni doci pravo kuci (muz mislio sam podic nalaze da mi ne cekamo) pedica zove da zvali iz labaratorija i da su leukociti ogromni,da hitno odemo na zaraznu..
otisli obavili ponovno krvnu sliku leukociti dalje visoko (mrvicu se spustili ali zanemarujuce)...
dali sve briseve,obavili rengen pluca...on uredan...
malenoj opce stanje vise nego dobro .(cak u nalazu pise snaga za zestoko opiranje)...
uveli nam onu cijevcicu (nemrem se sjetit kak se zove) u rukicu dali terapiju i poslali kuci jer smatraju da je u redu...
no danas nas ponovno narucili,za drugu dozu terapije...primili i nju...crp takoder povisen ...temperature od jucer nema...skinuli je s te terapije i prepisali antibiotik...rekli da pazimo u slucaju temp.,no misle da je vise nebude jer terapija vec pocela djelovati...
malena super raspolozenja,onu zadovoljni zato prepisuju sirup...
dijagnoza-pocetak upalu pluca...

ja se umirila nakon njihovih rijeci i krenula s malenom nasoj pedici koja me uzasno zabrinula...

nakon gledanja nalaza ona veli ...da je to menginokoka i da trebamo biti sretni sto smo izvukli glavu,da u svom stazu rada u nasoj ambulanti nije vidjela tolike leukocite,da su u toj bolesti sati bitni,da je jako opasno...u slucaju povisenja temp da se hitno javim u zaraznu...
cudi je sto su nas uopce pustili kuci...
da ima laksih i tezih oblika bolesti...no malena da je super prosla,jer unatoc tolikim leukocitima njeno stanje je bilo skoro pa super...
dala i antibiotik za kojeg rekla da nakon sto popuste ovi bolnici ljekovi mozda nece djelovati u tura se vratit...

te rijeci su me dotukle i sada doslovno bdijem nad malenom (pisem preko moba i lezim pored nje dok spava)...

ima li tko slicnih iskustva???
dal bi nas pustili kuci da je nesto opasnije????....to me najvise brine....

inace malecka je super razigrana,vesela,papa,pije no ja se i dalje brinem...

Re: Dvije dijagnoze!

15 ožu 2013, 16:49

ufff :hug

I trebaš je pomno pratiti ako postoji i najmanja sumnja na menigokoknu sepsu :strah

15 ožu 2013, 16:54

Super da vam je pedijatrica oprezna, mogla vas je i kući poslati :hug

15 ožu 2013, 16:58

Kris2 je napisao/la:Super da vam je pedijatrica oprezna, mogla vas je i kući poslati :hug

istina...jos sam si ja razmisljala bili isla k njoj nebi jer je tek ujutro dobila temp.a inace kazubar dva-tri dana...

srecom sto sam ipak otisla....

no sad me brine to otpustanje kuci...

15 ožu 2013, 17:00

Da, dežurajte najbolje za svaki slučaj ...

15 ožu 2013, 17:16

Samo ju pratite, dežurajte ... :hug
držim fige da je ipak "samo" upala pluća.

15 ožu 2013, 17:23

:place znaci toliko je opasno...

evo bas citam nalaz na kojem pise "radi se o pneumokoknoj bolesti"...citam po netu i svasta nalazim... :place

15 ožu 2013, 17:40

Ja od svih doktora i bolnica najviše vjerujem zaraznoj, oni kažu da je upala pluća i vjerujem da je tako i da su vam dali pravu terapiju. :dada
bubsek je napisao/la:nakon gledanja nalaza ona veli ...da je to menginokoka i da trebamo biti sretni sto smo izvukli glavu,

ovo je za zabrinuti se ali s obzirom da je ona gledala nalaz nakon zarazne očito se radi o sumnji zbog koje vas je i poslala u zaraznu, i dobro da je.
Samo s obzirom na njenu sumnju ja bi ipak pripazila i dežurala koji dan za svaki slučaj.
Nemoj paničariti, vjeruj doktorima ali ipak pripazi. :hug

15 ožu 2013, 18:31

pneumokok je uzročnik upale uha, pluća, bakterijemije i meningitisa, ovisi jel "ušao" u pluća, u krv, ili uzrokovao meningitis

ona vidi puno leukocita i pneumokok, oni su vidli da je uzrokovao upalu pluća, nisu vidjeli da je uzrokovao upalu ovojnice i mislim da nema mjesta panici
radi sebe prati dijete, važno je da je na ATB da se upala ne proširi na ovo di nije, ali ne vidim kako se nalaz pedijatrice (jako visoki leukociti) imalo kosi s nalazom iz zarazne (pneumokok koji je uzrokovao upalu pluća)

15 ožu 2013, 19:42

krumpiric zato sam zbunjena i zabrinuta...

sutra ujutro pocinjemo sa antibiotikom,posto smo danas dobili vensku dozu koja vrijedi 24sata...

16 ožu 2013, 21:57

nakon probdijene noci pazeci na curku ona je super bez ture,zeza ko velika...

pedica nam je preporucila neko cijepivo protiv tih bolestina (malena je jako plakala pa ju nisam pola toga cula)... kosta oko 400-500kn malo sam istrazivala i dosta njih preporucuju to cijepivo...no opet nikoga neznam da je djete cijepivo...

znate li tko nesto vise o tome?...ili je to doktorska fora da opeljese ljude?

16 ožu 2013, 21:59

mislis na prevenar 13?

16 ožu 2013, 22:17

Prevenar bi to bio, on štiti protiv pneumokoka, prevenar 13 konkretno protiv 13 sojeva. Mi se cijepili, oboje klinaca, nikakve nuspojave. Ja zadovoljna. Vani je to inače obavezno cjepivo, kod nas su pedijatri isto izborili da bude, ali zbog nedostatka novca i dalje nije na listi, nego eto plaćaš sam ako hoćeš i možeš.

16 ožu 2013, 22:21

mrs. eastwood je napisao/la:mislis na prevenar 13?

kao sto rekoh iskreno neznam,jer nisam uspjela cuti od malene,to se pedica odjednom sjetila...

iako je rekla da svakom preporucuje,ja do jucer nisam znala... :dunno

16 ožu 2013, 22:36

mi smo se isto cijepili, s tim 13.
Koliko sam ja shvatila pedijatri ti nece nikada preporuciti cjepivo koje nije u redovnom programu, neki će ti reci da postoji, neki ni to.

mi smo znali da hocemo i trazili smo bez da nam ona kaže. i tek kad smo se cijepili nam je rekla da smo dobro odlucili.

ovisno o dobi djeteta određeno je koliko se puta treba cijepiti. mi smo s godinu i nesto i bile su dvije doze, po tako 500 kn, ako se ne varam. mi smo sami kupili cjepivo u apoteci netom prije, drzali ga u onoj termo torbici.

16 ožu 2013, 23:07

Nama je pedijatar preporučio čim smo pitali, i rekao ovo o tome da je na listi čekanja za obavezna cijepljenja. Da je struka odlučila, ali birokracija štopa... :ajme

Nama je pedijatar imao cjepivo u ordinaciji, ista cijena kao i mrs. E.

25 ožu 2013, 15:23

proslo 5dana od popijenog antibiotika...seka opet iz skole donjela prehladu...preko vikenda uzasno kasljala...nekako se nadala da je manja zasticena jer je tek lijek popila no eto opet uzasno kaslje i zastopan nos...
pedica mi radila ujutro,malena cak ujutro svega par puta kasljucnula pa nisam htjela nesto poduzimat ali sad na spavanju koma...
tako je i prosli put pocelo tjedan dana kasljanja,onda mir i naglo temp...sve se bojim istog...:-(
Odgovori