Sada je: 17 tra 2026, 14:56.

Lijekovi protiv nocnog mokrenja

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Re: Lijekovi protiv nocnog mokrenja

PostPostao/la ZacKa » 19 stu 2009, 23:40

Hvala Dobri Andjeo :hug , ma neću žuriti ali šta mogu ne ide mi u glavu da joj samo te tablete pomažu, nekako si još uvijek mislim ma sve je to pogreška, tolike tablete, ma možda može curka to sama savladati.
Znam znam, samo se tješim, a utješna je i ova situacija sada :dada
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kruna » 20 stu 2009, 11:14

ja veceras idem s njim kod dr.
javim rezultate uskoro. ugl. ne idem u helenu.
držite palčeve :)
kruna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kruna » 24 stu 2009, 10:39

eto mene :)
kad počnu neki praznici, krenut ćemo s aparatićem za noćno buđenje :D
dr. kaže da bismo u roku 3 mj. trebali imati rezultate.
kad se o aparatiću radi, važno je spavati uz dijete i odmah ga dizati kad počne pištati jer pištanje označava da je mokraća krenula.
na taj način dresiramo mozak da se treba ustati kad treba piškiti, a ne ležati i piškiti u krevet :mrgreen:

vidjet ćemo, i da, idem pročitati temu ispočetka jer se ne sjećam jel netko od vas koristio taj aparat :oops:
e, i ako je nek mi slobodno napiše iskustvo :mrgreen:

edit: da, sad sam pročitala sve od početka i vidi se da sam već malo :jadnimi od svega, da sam previdjela nedavne postove :drink

Dobri andjeo: mi nismo na nikakvoj terapiji. prvo ću probati s aparatićem. ako neće (nedajbože) ići, onda možda odem na lijekove :dunno
kruna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la korny » 25 stu 2009, 16:00

Taj aparatić tako pišti, da ne moraš spavati uz dijete. Mrtve bi probudio :jadnimi
korny
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kruna » 26 stu 2009, 10:19

korny :lol

i da, već dvije noći ustaje piškiti sam od sebe :nana

tko zna, možda se nešto prelomilo, napokon :)
kruna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ellina » 29 stu 2009, 20:36

mi smo nakon tri mjeseca na kontroli saznali da nam se kapacitet mjehura povećao na oko 130- 150ml :klanja , ne piškimo više svako 15min., rjeđe piškim0o po noći.....

dr. C. nam je digla samo večernju dozu na 1/2 tbl, i rekla da za 2 mj. krenemo rješavati noć sa aparatićem :strah

inače sam presretna što je liječimo :joy

i da, nisam sretna što je još uvijek na profilaxi cefiximom :/
my magic:
A...2001.
M...2005.
ellina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la adea » 22 sij 2010, 14:06

Pozdrav.
Planiram kupiti aparatic protiv nocnog mokrenja. Vidjlea sam samo Kvantunov bezicni, a citajuci vas vidim da postoje i drugi. Moze koja rijec vise prije nego sto uletim u investiciju?
hvala
adea
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anamari » 24 sij 2010, 21:59

Moja Anamari ima 3 god. u 3 mj.
Skinuli smo noćnu pelenu još u ljeto 2009 i sve je bilo u redu.
I unazad 2 mj je počela opet piškit u krevet svaku noć.
Zvala sam ped .i rekla je da napravimo urinokulturu i sve je u redu s nalazom.
I poslalanas je na uzv bubrega, jer sam ja kao mala piškila u krevet do svoje 10 god.
Imala sam suženje mokraćnog kanala pa su mi to kiruški rješili.
I od tad sve uredu.
A i otac mi ima problema s bubrezima.
Dok j erekla da to može bit nasljedno ak netko od obitelji piškio u krevet da i ona može pobrat to.
Nadam se da će sve bit u redu sutra al radi preventive idemo na uzv.
I onda nakon tih nočnih piškinja u krevet po noći imali smo tjedan dana da se nije upiškila i opet se noćas upiškila.
poletarka Anamari 09.03.2007.

Nika 13.12.2011.
Anamari
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ZacKa » 11 ruj 2010, 01:13

Curke, kak ste ? Malo nam zamro topić, jel se štogod popravilo ili ste na istom ?

Dobri Andjeo jel se vaše stanje popravilo, s obzirom da ste stvarno dugo na lijekovima ? :hug

Mi smo kapacitet napokon povečali na 150 ml :joy , evo prošlo godinu dana, trebalo nam je ali smo presretni !

Smanjila nam je dozu detrunorma i uvela aparatić za po noći.

Stanje je takvo od kad je navršila 5g. kao da joj više nije svejedno što ima taj problemčić,
počelo ju je brinuti što ima pelenu po noći, ne želi da se to zna, to nam je i bio cilj nakon što
ju nije bilo briga, kako bi se i ona počela truditi oko rješavanja tog našeg problemčića.

Evo 2mj. nam ne bježi po danu, gačice su nam 98% suhe, noć smo pokušali regulirati sami
ali ništa par noći suha i onda opet mokra............

Molim vas za savjete oko kupovine aparatića, jel bežični ili sa žicom ???

I po kojoj cijeni, gdje je najeftiniji, čula sam da se cijene jako razlikuju.

Čak dolazi u obzir kupovina rabljenog ako jednoj od vas više ne treba.

hvala.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la korny » 11 ruj 2010, 17:34

Samo ne onaj od Kvantum grupe. Jedva jedvice je izdržao kraj svoj misije. Pokušala sam ga popraviti kod urara, čovjek nije uspio ništa napraviti. I ne bojte se ove metode, jako je dobra. :dada Ali bilo bi dobro da vas vodi stručna osoba, jer ima uspona i padova.
korny
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dobri andjeo » 11 ruj 2010, 21:03

nismo :( i nama je promijenila lijek jer ja vise nemogu gledat onaj ditropan. sada je na emselexu. dok je na njemu dobro je , bez njega po starom :(
doci ce i nase vrijeme, jednom...
najgore mi je sto to nije jedini lijek koji pije, jer ima i astmu pa je uz to i na koritkosteroidima konstantno i singulairu te ventolinu :ne toliko lijekova u 21 kg :ne :(
sopam ju s acidofilusom i kolostrumom samo da ju ojacam malo , i da lijekovi sto manje stete naprave..
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la ZacKa » 12 ruj 2010, 00:03

Dobri Andjeo :hug baš mi je žao, vjerujem da će doći i vaš dan. Ribica mala.

Iako nisam ja 100% sigurna da je i nama sad to to, večeras smo bili na fešti i pila je ko luda, trčala, i bila žedna i naravno da joj je pobjeglo :znoj
Tko zna do kada a vjerojatno isto još dugo morat ćemo paziti na strogi režim pijenje i piškanja, ali samo da se oslobodimo tableta.

Korny nas vode u poliklinici Helena, objasnili nam sve vezano uz aparatić, preporučili Elektroničara za kupnju, samo ne znam da li bežični ili sa žicom, ne bih htjela da nam se razmontira po noći pa da nam radi probleme. A opet onaj bežični ima baš veliki i tvrdi dio koji ide u gačice. :dunno
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la korny » 12 ruj 2010, 13:46

Mi smo imali žični. No to je mekana žica, obložena gumom i sasvim dovoljna za dijete po noći. Onaj dio koji ide u gaćice sam mu fiksirala dnevnim uloškom (senzor se stavi ispod prvog sloja uloška), kabel provukla preko donjeg rublja, a gornji dio (onaj koji pišti) zalijepila na čičak traku na rame (na sve pidžamice sam mu bila stavila čičak traku, aparatić je već na sebi imao čičak).
korny
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la korny » 12 ruj 2010, 13:49

Dobri andjeo je napisao/la:nismo :( i nama je promijenila lijek jer ja vise nemogu gledat onaj ditropan. sada je na emselexu. dok je na njemu dobro je , bez njega po starom :(
doci ce i nase vrijeme, jednom...
najgore mi je sto to nije jedini lijek koji pije, jer ima i astmu pa je uz to i na koritkosteroidima konstantno i singulairu te ventolinu :ne toliko lijekova u 21 kg :ne :(
sopam ju s acidofilusom i kolostrumom samo da ju ojacam malo , i da lijekovi sto manje stete naprave..

Joj, draga, neki dijelovi tvoga posta su mi tako poznati. Evo i naš je D trenutno na Ventolinu i Singulairu+antib., srećom još nije potreban Flixotide. Njemu je 17 kg. Sve što ti mogu reći je :hug
korny
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la korny » 12 ruj 2010, 13:50

Zacka, ako imaš negdje fotku toga žičanog koji vam je opcija za kupnju, prilijepi ovdje da vidim kako bi se moglo s njim.
korny
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ZacKa » 12 ruj 2010, 22:34

korny je napisao/la:Zacka, ako imaš negdje fotku toga žičanog koji vam je opcija za kupnju, prilijepi ovdje da vidim kako bi se moglo s njim.

Nisam još gledala u dućanu, nego nam je sestra u Heleni pokazala oba dva, i na netu vidim samo jedan te isti taj žičani,
mislim da drugi model niti ne postoji nego ovaj koji ste i vi imali. :dunno
I ide ovako kako si i opisala.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la adea » 13 ruj 2010, 11:16

Nama je aparatic bio nula bodova. Toliko je pistao da sam ja mislila da ce susjede dignuti iz kreveta, ali nista, nije ga budilo. Ja bi se digla i pokusala ga buditi, zvala, dizala, ne znam sto nisam radila, a on samo spava i piski. Na kraju mi je samo sluzio tome da znam kad s popiskio da ga mogu presvuci.

Na lijekove se nisam nikad odlucila, pogotovo jer on nikad nije pokazivao znakove da ga smeta to sto se popiskio. Doduse, uvijek sam mu i objasnjavala da to nije bas nista, da sam tako i ja i da ce prestati.

Ipak, zadnjih mjesec-dva, s 6 godina pocele su nam se dogadjati suhe noci, sto se nikad prije nije dogodilo. Prije bi piskio i do 3 puta po noci, kakva suha noc! Sada se dogodi da se i do 3 noci ne popiski (i doduse kad se ja pocnem veseliti uslijede 3 mokre noci). Bas sam sretna s tim napretkom, jer nekako primjecujem da ga pocinje smetati. A kako sam ja mokrila u krevet do 7-8 godine, nekako se nadam da se blizimo kraju.
adea
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ZacKa » 13 ruj 2010, 11:26

Adea a onda mu stavljaš pelenu ili ?
Kak izdržavate sa pranjem posteljine ?
:D
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la adea » 13 ruj 2010, 16:02

Ne, ne stavljam mu pelenu od četvrte godine od kad je rekao da su pelene za bebe. Od tada se svaku noc dizem par puta,provjeravam je li mokar i ako je ga presvlacim. U prvo vrijeme sam stavljala veliki rucnik preko plahte da ne moram presvlaciti cijeli krevet, a sad sam vec razvila tehniku kako da presvucem i krevet i njega bez da ga vadim iz kreveta. Ispod plahte stavljam one navlake iz DM-a za jednokratno presvlacenje da sto vise sacuvam madrac (iako je vec gotov i planiram ga bacit cim se mokrenje normalizira). Plahta je barem jedna na dan - koristim one s gumicom, koje se ne peglaju. A kako je sad i najmanja skinula nocnu pelenu, a isto mokri po noci :loce , sad su to barem dvije plahte po noci. Puno je veci problem sto cesto zapiske i deku, pa onda se i one peru vrlo, vrlo cesto.
adea
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ZacKa » 13 ruj 2010, 22:24

Adea divim ti se :D
Nas je izludilo to pranje, najviše deka, ono po zimi nikako se osušiti,
jednom nismo imali niti jedno pokrivalo, sve je zapišala ili se sušilo :mrgreen

Moja je skunula noćnu pelenu s 3g. i vratili ju s 4g. sad je 5g. i pokušavamo opet skinuti.
Nadam se najboljem. I vama !
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 05 sij 2011, 02:41

Vidim da vec neko vrijeme nitko nije pisao na ovu temu..
sve sam procitala ispocetka i imam par pitanja..
moj mali sad ima 7 i pol godina..dnevnu pelenu smo skinuli sa 4 god a nocnu s 5..on i dalje piski..dugo dugo vremena je zapravo bilo tako da je po danu bio suh,recimo u 98% slucajeva a po noci mokar..u zadnje vrijeme piski svaku noc a i po danu mu pobjegne koja tockica pa tek onda veli da hoce na wc..znao je i biti suh po noci..po mom misljenju to razdoblje bi bilo max mjesec ili dva..sad smo bili kod nefrologa na rebru..trebamo obaviti uzv i urodinamiku..nesto sam cula o toj urodinamici i iskreno jako me strah voditi ga na tu pretragu jer on je dijete s pp i vec je prosao i operaciju glave i tisucu pretraga u svom malom zivotu..ne zelim ga dodatno voditi na jos nesto ako nema potrebe..ali nekako citajuci sve vase postove mozda bi ipak bilo bolje otici i napraviti sve to pa da vidimo u cemu je stvar..naravno da smo vec i sa psihologom pricali i svi vele da se strpimo,da ce prestati..ali ne prestaje..kad je imao godinu dana,imao je i upalu bubrega..
molim vas za savjete..da li da idemo na rebro ili je u poliklinici helena nesto bolji tretman?koliko to kosta?mi bi trebali obaviti uzv i urodinamiku..da li da idemo u klaicevu?premda smo se vec narucili na rebru za 09.02.
da li za urodinamiku treba imati pun mjehur?
hvala
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 09 vel 2011, 21:58

mi smo danas obavili urodinamiku na rebru..i bilo je vise nego super..mali nije ni suzu pustio..bio je genijalan a sestre su bile predivne..kad se samo sjetim koliko sam se toga bojala da nisam ni htjela da idemo i skoro odustala..drago mi je da smo to obavili..dokicu,moram priznat,nisam skuzila..zapravo nisam iamla kaj skuziti jer mi nis nije ni rekla..samo da probamo s minirinom i da dodemo za tri tjedna..nis nije rekla na sto sumnja,kakvi su nalazi,kakav je mjehur..jedino kaj sam uspjela pitati bilo je da li bi mogao imati kakve nuspojave s obzirom na svoje dijagnoze..rekla je da pitam neurologa..ja sam cula i za taj sprej ali to nam nije dala nego tablete..da li je to isto?jer moj mali ne pije tablete,dajem mu sirup za sve..pa jos ne zna ni bombone cuclati..
i da, to da ne smije piti dva sata prije mi je grozno jer on i ovako jako malo pije i jede (ima problema sa rastom) i jos da mu to uskratim..dajem mu jesti kad god mogu samo da se zdeblja malo, cak i u 21h..i sad po tome mu ne bi smjela davati..a on jako voli juhe..znaci ni juhu ne bi smio?
tko ima iskustva s tim minirinom?
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la keksić fleksić » 10 vel 2011, 12:04

Imamo mi. Ne bi trebao biti problem da je dijete 2 sata bez tekućine jer se lijek daje navečer. Imaš režim kojeg se moraš pridržavati, i to je to. Nama su u Heleni rekli da bi to otprilike ovako trebalo izgledati: dijete bi oko 80% dnevnog unosa tekućine trebalo unijeti do 16:00 sati. Iza 18:00 izbjegavati slatko, slano, mliječne proizvode, citrusne proizvode... jer oni potiču stvaranje mokraće. Oko sat vremena prije uzimanja lijeka uzeti zadnju "dozu" tekućine za taj dan, a lijek dati otprilike sat vremena prije nego što dijete zaspi. Obavezno prije usnivanja još jednom isprazniti mjehur. Izgleda malo komplicirano, ali nije tako strašno kad se "uštosiš".
18.6.2005.
keksić fleksić
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lulamae » 10 vel 2011, 15:44

ja sam danas kontaktirala endokrinologicu koja mi savjetuje da ne uzimamo taj lijek jer u njegovom slucaju ne bio bilo dobro...oni to inace daju za diabetes insipidus,znaci kad dijete bas jako jako puno pije i kad jako puno mokri..a on ne pije puno..pa mozda 2 case vode dnevno..zato mi je i bad da mu i to ukinem jer on pije guc po guc kroz dan..
a sinoc sam citala da se minirin ne bi smio davati pacijantima koji imaju problema sa intrakranijalnim pritiskom..a on to ima jer ima cistu na mozgu..i onima koji imaju poremecaj lucenja hormona..a on ima i to..i da ja to nisam procitala lijepo bi mu pocela davati i ne bi ni zvala endokrinologicu za savjet..ali buduci da znam kako to kod nas ide znam sta trebam..ali stvarno... :roll
na kraju da zakljucim..ja ne znam sto da radimo :dunno :conf da probam sa aparaticem?vidjela sam da ima zicni i bezicni i neki koji radi i neki koji nije tako dobar..dajte molim vas savjetujte da ne citam sve odpocetka...nemam snage ni vremena..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dobri andjeo » 11 vel 2011, 21:16

da nazoves polikliniku helena za savjet ?
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la lulamae » 12 vel 2011, 02:43

da..planiram..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dobri andjeo » 10 ožu 2011, 08:12

cure jel netko kupovao sat s alarmom za podsjecanje na piskenje ? to mi moramo , a ovaj sto nam je preporucila kosta 75 eura ili 50 ali se ne moze u hrv. naruciti :ajme
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la ZacKa » 10 ožu 2011, 10:46

Mi ga kupili, pisala ti tamo na onom topiću :mrgreen
Centar Sv. Križ Začretje iako ih ima i skupljih u Zagrebu....
Provjeri.
sa pet alarma za cure rozi, Baby -G (nije za bebe :lol )
je za nekih ne sjećam se više cca 450kn a takvi su slični bili i po
800kn. :shock
i nama je trebao za nestabilan mjehur da nas podsjeća :mrgreen
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dobri andjeo » 23 ožu 2011, 08:27

mi kupili neki casio za 200 kn isto ima brdo alarma :up nadam se da ce dati rezultate. zacka kako je kod vas ?
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la ZacKa » 23 ožu 2011, 13:05

ajde super cijena !
ah moramo do Helene pa nikak,
inače ne pijemo tablete, ono sam ih samoinicijativno postupno ukinula
kad smo išli na operaciju krajnika kad joj se pokazao nalaz rtg-a srca
ne baš sjajan,
uglavnom noć nam je sjajna, navečer se popiški prije spavanja
i izdrži noć bez problema, jedino kad vidm da navečer popije više, onda je probudim
po noći i popiški se i opet sve ok.

Po danu je isto uglavnom suha ako naravno ide na wc svaka 2h, ako
se zaigra ili nije doma pa je nitko ne podsjeti zna imati malo mokre gačice
jer čeka zadnji čas (barem ja tako mislim) i ode ona na wc, popiški se
ali i gačice su malkice mokre.

Iako u vrtiću je nitko ne podsjeća dođe doma gačice su uvijek suhe. :dunno
(ili se već osuše :lol )

Ja velim da ide redovno na wc najviše za 2 sata i gačice bi bile suhe.

Ja sam zadovoljna samo moramo do Helene provjeriti na uzv kakvi su mokr. kanali.

Kako je kod vas ?
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.