Sada je: 06 lip 2026, 02:07.

antibiotik na antibiotik

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Re: antibiotik na antibiotik

PostPostao/la bubac 2005 » 12 vel 2009, 10:26

ma nisam sigurna da je u pitanju perforacija bubnjića, al eto nemam iskustva, ovo nam je prvi put
a kad smo otišli na hitnu na rebro, tamo ona mlađarija od stažišta zna manje od nas, sumnjali su na upalu uha, al sve to nije ostavljalo dojam ko da su sigurni u tu dijagnozu :/

evo o čemu se radi....mi smo nakon 5 dana atb. došli kod njegove pedice na kontrolu i da nam napiše ispričnicu za vrtić. No, ona ga je pregledala i rekla nek idemo uho pogledati kod orl u bolnicu. Na pitanje zašto ( nakraju krajeva, pa valjda je to moje roditeljsko pravo ), ona je odgovorila...imam ja svojih razloga :angry
jučer kad mi je mm bio s malim u zajčevoj kod orl, ovaj je bio van sebe, prvo zato što nam nije rekla na što sumnja ( po njemu nije ni znala ), drugo što je to bio čepić koji se samo trebao odstraniti i to se radi ambulantno i treće što je rekao da mu je 7 dana atb bilo sasvim dovoljno, al eto sad kad nam je dala još jednu bocu nek i to popijemo!
dakle, popili smo atb na atb a bez razloga!
bubac 2005
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 12 vel 2009, 10:35

Pa ne znam baš.
Nama je izvrstan otorinac rekao da se za upalu uha pije antb najmanje 10 dana, a
najbolje 14 dana.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la teutonija » 12 vel 2009, 11:36

A da probate cijepiti klince protiv pneumokoka.Moja mlađa koja je imala upalu na upalu nakon cijepljenja nije imala nijednu ,a evo cijela zima je prošla,ona je prvu godinu u vrtiću i od kad je krenula do sad popila jedan atb -Amoxil(visoka temp ,kašalj ,cureći nos i visoki L ,al bez upale uha :rodj )
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la mamashnita od noje » 12 vel 2009, 12:42

teutonija, imala si srece jer pneumo23 nije zastita od upale uha. moj je cijepljen, ima stalno upale.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la IINA » 12 vel 2009, 13:06

E, ja sam kupila cjepivo za manju.
Nikako da bude zdrava, pa još nismo cijepili.
Al imam pitanje za vas koje ste obavile. Nama je ped rekla da prije cijepljenja treba raditi bris nosa.
Zakaj?
edit: i istina je da piše uz cjepivo da smanjuje broj upala uha, al koliko
se sjećam nije neki ogroman postotak naveden.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la teutonija » 12 vel 2009, 16:01

Mi nismo radili bris.
A sad dal je sreća il nije i dal je stvarno do cjepiva(cijepila s Prevenarom ne Pneumom) :dunno , al nema više upala uha. :klanja

Prošla je xy vrtićkih viroza ,al evo samo Amoxil od 9 mjeseca do sad.Cijapila sam ju početkom 10-tog taman nakon 2 godine.

Predlani znači imala je cc godinu dana 3 atb su trebala dok nismo suzbili upale( početna upala-Amoxil -ništa samo se razbuktalo ,Zinnat- dobro 2 dana nakon 10-to dnevnog uzimanja ,pa opet upale i na kraju Sumamed koji je napokon ubio beštiju :alc ,kad se samo sjetim kolko je atb popila od 4 mjeseca starosti pa do 1.5 g smuči mi se.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la eleonora » 15 vel 2009, 00:55

jučer smo bili na kontroli i sve je ok, danas u jutro je popila klavocin do kraja. Čitala sam sve što ste napisale i slažem se da je kad se već daje antibiotik, najlakše ( i najlogičnije) dati antibiotik širookog spektra. Ovaj put je prošlo o.k. pa sam presretna. Mene je više mučilo to što moja pedica tako olako prepisuje antib. i zato sam tražila savjet, jer prošli put je prepisala jedan pa drugi pa treći, odnosno nabadala je umjesto da djetetu uzme bris i gotovo. Ovaj put smo se izvukli :drink :drink , ali zaista nemam povjerenja u nju. A da je vrlo teško promjeniti pedijatra (i naći dobrog koji će te samo tako primiti) to je istina :/
eleonora
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Henrietta » 15 vel 2009, 17:24

eleonora je napisao/la: Ovaj put smo se izvukli :drink :drink , ali zaista nemam povjerenja u nju. A da je vrlo teško promjeniti pedijatra (i naći dobrog koji će te samo tako primiti) to je istina :/

:hug grozno je kako se moramo boriti za kvalitetnu zdravstvenu skrb naše dijece i nas samih a kako to masno plaćamo :ne
Kažem ti da sam ja K. sa 3 godine upisala kod liječnice opće prakse .... Za sada nisam požalila - samo mi je žao da to nisam napravila ranije. Sretno.
K: Kada svi mi budemo veliki, tko će onda biti mali?
K: Molim odrezano, a ne narezano!
K: Volim te preko kaktusa!
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la bubac 2005 » 16 vel 2009, 11:27

i mi smo prisilno ( eto možda na sreću, vrijeme će pokazati ) ovih dana u promjeni pedijatra.
bubac 2005
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Prethodna

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.