Sada je: 06 lip 2026, 02:07.

antibiotik na antibiotik

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

antibiotik na antibiotik

PostPostao/la eleonora » 05 vel 2009, 20:41

Prije 2 mjeseca moja je princeza završila u bolnici s dijagnozom upale pluća. Krenulo je s upalom uha, dobila je antibiotik, za tri dana upala pluća, bolnica, htjela sam je uzeti doma, rekli su ne jer mora primati antibiotik intravenozno. Da ne duljim, jewr neke od vas znaju našu pricu koja se pretvorila u noćnu moru, nakon 5 dana intrav. primanja antibiotika dobila je sumamed koji je pila 3 dana, pa se ispostavilo da je doza zamjenjena s curicom koja je ležala s njm u sobi, pa je dobila jači sumamed koji je pila još tri dana. Nakon svega moja je pedica ustanovila da nismo imali sreće, a ja da ću u buduće otoriti četvore oči. Prije tjedan dana dobili smo temperaturu, otišli pedici, ona već piše antibiotik, ja inzistiram na vađenju krvi, izvadimo krv, viroza i kontrola za tri dana. Dođemo na kontrolu, temperatura još prisutna i daje nam amoksicil. Ja inzistiram na brisu, na jedvite jade uzme bris, ali nek pijemo amoksicil dok ne dođu rezultati. Počinjemo piti amoksicil, pijemo ga do jučer (od subote). Noć prekjučer na jučer, žali se da je boli uho. (nemoram napominjati da ispiremo nos s fiziološkom, kapamo, inhaliramo...) Jučer u jutro ponovo kod pedice, ona kaže nije ništa, malo je boli uho, da nam kapi za uho i kaže nastavite s antibiotikom.Ja tražim nalaz brisa, ona kaže još nije gotov????Prije tri sata temperatura se vratila (nakon što je nije imala od ponedjeljka) .Zovem pedicu, ona kaže dođite, ja dođem ona mi da klavocin. Sad prlazimo na jači antibiotik, kaže mrtva-hladna, pa ćemo vidjeti. Pitam za bris, izgubio se :shock: :shock: . I sad sam tu, jadna i nemoćna, mala spava, a ja pojma nemam što ću. Da joj dam klavocin, ili da idemo negdje dalje?? Molim pomoć, savjet. I ispričavam se što je post dug
eleonora
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: antibiotik na antibiotik

PostPostao/la montenegrina » 05 vel 2009, 21:21

Ja ti nemam nikakav savjet, vjerovatno ce se mame javiti.
Zao mi je sto je tako, i nadam se da ce brzo ozdraviti :kiss
"Bicu tu kad ti zatrebam, ja cu biti tu. Nije vazno koliko daleko ili blizu budem, doci cu trceci." - Petar Pan
Nekad bih samo da šetam po kiši… Da brojim korake i ćutim. Sama.
Nisu nam trebali pričati bajke o raju, sada od života očekujemo previše…
Nije mi se desilo ništa loše, ali sam čula neke loše vesti. Koje se dešavaju drugima.
Život nema opravdanja. Eto, tek tako te razbije…
Spustim glavu i krenem…Ogrnem se mrakom…
Kao da pada kiša, iako pljušti tuga…
montenegrina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la dunja » 05 vel 2009, 23:01

mijenjaj pedijatricu - to mi je ovak prvo palo na pamet
drugo - nama je otorinac stalno ponavljao - nikad ništa kapati u uhu se ne smije
treće - antibiotik na antibiotik može ako ovaj prethodni nije djelovao, tj. nije bio pogođen - i mi smo tako morali radi upala uha

želim vam da što prije ozdravite
dunja
most

PostPostao/la eleonora » 05 vel 2009, 23:38

ovo za kapanje uha mi je 1. glas. Sva sreća kapala sam samo dva puta. u fazi smo promjene pedijatrice, samo što ne znam jeli pedijatar vezan uz prebivalište ili ga mogu birati neovisno o tome gdje stanujemo?
eleonora
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la sunce » 06 vel 2009, 00:04

samo što ne znam jeli pedijatar vezan uz prebivalište ili ga mogu birati neovisno o tome gdje stanujemo?

pedijatra biras sama nevisno o mjestu stanovanje!!!

stvarno vam se zaredalo :hug , zelim da sto prije malena ozdravi i da vise nemate takvih muka.
MATIJA 99
VIKTOR 04
sunce
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Rimaithor » 06 vel 2009, 00:42

Nemam pametan savjet, i sama sam u slicnom dreku (popijenih 9 atb-a od svibnja 2008.).
I obavezno joj uz Atb daj i Prolife!
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la eleonora » 06 vel 2009, 01:19

Hvala vam cure, :srca dala sam joj prolife, nadam se da mi neće navući gljivice (od sumameda ih je dobila) :( . Rimaithor, ovo za pedijatra mi je super vijest. Krećem u potragu, već sam htjela nakon bolnice, ali sam se ipak smirila, odnosno dala sam joj još jednu šansu a i nisam bila sigurna mogu li izabrati pedijatra neovisno o mjestu stanovanja. Hvala :1
eleonora
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Garfy » 10 vel 2009, 13:05

Mi smo ti imali sličnu situaciju. Na upalu grla smo dobili amoxil koji nije pomogao, nego se iskompliciralo na uho. Išli smo na uho-grlo-nos i ustanovili jaku upalu uha, dobili Klavocin bid i nakon što smo ga popili bila je dobro. Ako se radi o uplali uha morat ćeš dati klavocin jer jedini on pomaže, a moraš joj pomoći jer je to jako boli.
K & K rođ. 22.10.2007.god.
Garfy
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la swenova mama » 10 vel 2009, 13:35

Ako se radi o uplali uha morat ćeš dati klavocin jer jedini on pomaže, a moraš joj pomoći jer je to jako boli.

:roll:
vec dugo nisam cula ovako nesto. Klavocin je antibiotik sirokog spektra koji se daje kad je uzrocnik izoliran pa sigurno djeluje na njega ili kad nije izoliran uzrocnik pa pretpostavlja se da djeluje. Sirokog je spektra kao i mnogo drugih antibiotika i samo je jedan od lijekova izbora kad se ide na slijepo na uzrocnika. Jednaku ucinkovitost kod neke od upala moze pokazati, recimo, cefixim, zinnat, sumamed i tisucu drugih lijekova.
Koji ce od antibiotika prepisati, izbor je lijecnika. I sigurno nije istina da samo jedan od svih antibiotika na svijetu ide za upalu uha i da je jedini ucinkovit.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la IINA » 10 vel 2009, 15:20

Točno.
Jedino postoje antibiotici prvog izbora kod određenih stanja, npr. kod upala
grla i tonzila Silapen (jer je čest uzročnik streptokok), kod upala uha najčešće se daje Zinat.
To nikako ne znači da su to jedini lijekovi koji se mogu ordinirati. :mah
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la BUBAMARICA » 10 vel 2009, 19:08

potpisujem zadnja dva posta,nama su za upale uha i davali i klavocin i zinnat,ovisno opedijatru.i o djetetu naravno,jer neki ne podnose klavocin.
BUBAMARICA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la dunja » 10 vel 2009, 20:13

jooj kad bi vam ja nabrojala kaj su nama sve davali za upalu uha :lol
nema valjda nekog ovog općeg antibiotika koji nismo dobila
od ceporexa, amoxila, klavocina, zinata, augmentina, sumameda, pa do mirocefa koji se dobiva intravenozno
nema pravila, daje se neki koji pokriva široki spektar bakterija, ako ne pomogne daje se jači i tako dalje u revijskom tonu
dunja
most

PostPostao/la IINA » 11 vel 2009, 08:43

Baš.
ps. nisi navela Cedax :belji
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la mamashnita od noje » 11 vel 2009, 09:13

evo, mase jos jedna mama cije je dijete trenutno na 5. ili 6. antibiotiku (tko bi to vise popamtio) od jesenas. nema sta nismo pili, trenutno je na augmentinu. upala uha.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la IINA » 11 vel 2009, 09:29

Ajoj, šnita :place
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Henrietta » 11 vel 2009, 09:34

:/ za početak mijenjaj pedijatricu! Pisala sam negdje na bubamarcima prošle godine K. je u mjesec i pol popio 5 antibiotika i kad mu je ped. išla dati i šesti popi*dila sam. Imunitet slabi od antibiotika pogotovo kad se daju bez pretraga.... Nova doktorica (nije pedijatrica!) nas obavezno šalje na briseve i dok čekamo nalaze obično viroza prođe i bez antibiotika. Važno je da doktor poznaje dijete i da je spremena na suradnju. K. ima prirodno veće krajnike i svaka mala virozica ih još poveća i zacrveni tako da izgledaju strašnije nego što jesu... ova doktorica to zna i ne prepisuje mu antibiotik bez veze a opet je dovoljno oprezna zbog visokih temperatura kojima je sklon (u pravilu i idemo kod doktorice drugi ili treći dan visoke temp.)
E, da kakvo joj je željezo? Mi smo na terapiji željezom bili od jeseni i mislim da je to puno pomoglo.
Sretno :mase
K: Kada svi mi budemo veliki, tko će onda biti mali?
K: Molim odrezano, a ne narezano!
K: Volim te preko kaktusa!
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la dunja » 11 vel 2009, 09:43

iina da da još i cedax - kak mi je promaknuo :lol

šnito - jel svaki put bila upala uha?
dunja
most

PostPostao/la IINA » 11 vel 2009, 09:54

Mislim da šnitin "šara" sa bronhitisima i ostalim stvarima...šnita?
A ne bih se složila ni sa Henrietinom dr. :dunno
Našoj je prva stvar koju obavezno radi bijela krvna slika, onda na osnovu toga
ordinira antibiotik ako treba, pa ga korigira ukoliko bris pokaže drugačije.
Bris isto tako nije relevantan sam po sebi, jer npr. može biti sasvim OK,
a beštija ti je začahurena npr u trečoj manduli, što se recimo nama i dogodilo.
A stanje se u tih tri dana
može itekako zakomplicirati...
IINA
Sveta krava

PostPostao/la bubac 2005 » 11 vel 2009, 09:59

kad bi draga Henrietta to tako išlo s promjenama pedijatara, ja bi to odmah i bez razmišljlanja napravila, na žalost u Zagrebu su pedijatri prebukirani:roll:
evo mali mi je prvi put u životu dobio upalu uha ( ima 4 godine ), naravno na antibioticima smo
i sad dođemo mi na kontrolu, a njegova pedica, oooppppa ne sviđa mi se što vidim ajte vi otorincu nek to pogleda :strah
bubac 2005
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Henrietta » 11 vel 2009, 12:17

bubac 2005 je napisao/la:kad bi draga Henrietta to tako išlo s promjenama pedijatara, ja bi to odmah i bez razmišljlanja napravila, na žalost u Zagrebu su pedijatri prebukirani:roll:

To i jesam napisala mi smo K. upisali kod doktorice opće prakse (istina žena ide na specijalizaciju za pedijatra pa možda nije isto...) jer pedijatara u principu nema ni kod nas (da ne govorim kako se za obrađivanje pacijenata kao na traci pravdaju upravo prevelikim brojem pacijenata).

IINA, K. je prije 2 tjedna radio apsolutno sve jer je išao na operaciju tako da ovaj put nije vadila krv... oprezna je ona, s time da kuži gdje je kod njega problem (ti povećani krajnici) i naravno da uvijek napomene ako temp. ne bude pala da dođemo... meni su se antibiotici zamjerili više nego svi brisevi i vađenja krvi.

Zamjerilo mi se kod pedijatrice....pa sam možda preosjetljiva... ali ako vidite da vas netko ne sluša ili vam na krivu terapiju kaže "niste imali sreće" - treba ga mijenjati.
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ancica » 11 vel 2009, 14:39

evo mali mi je prvi put u životu dobio upalu uha ( ima 4 godine ), naravno na antibioticima smo
i sad dođemo mi na kontrolu, a njegova pedica, oooppppa ne sviđa mi se što vidim ajte vi otorincu nek to pogleda

Ne razumijem ovaj dio... Sta ti u stvari smeta - sto te nije odmah poslala na ORl ili sto te uopce poslala?
Iz iskustva sa upalama uha (D. pije 3-ci atb za redom, bez i jednog dana prestanka) smatram da je pregled na ORL dobra stvar, barem se naprave detaljnije pretrage.
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

:lebdi
ancica
Čudo od žene

PostPostao/la mamashnita od noje » 11 vel 2009, 14:54

dunja, najcesce upala uha. i jedna angina.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la dunja » 11 vel 2009, 15:17

Jeste možda išli prekontrolirati sluh?
dunja
most

PostPostao/la mamashnita od noje » 11 vel 2009, 15:22

u pon. nas je pedijatrica uputila u zajcevu na orl, da bi nakon 2 sata cekanja s djetetom koje kuri cula od otorinca da se pretraga moze napraviti nakom minimalno mjesec i pol od zadnje upale. mjesec i pol za nas je cisti SF.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la bubac 2005 » 11 vel 2009, 15:28

već duže vrijeme samo jako nezadovoljna sa pedicom od malog i nemam povjerenja u nju, a nemam baš izbora zbog jelte gore navedenog razloga :(
evo muž mi se upravo vratio s malim iz zajčeve gdje je bio na orl pregledu.
tam se ovaj nije mogao načuditi kako to ona ( njegova pedica ) nije vidjela da on ima samo čep od smole i ostatka gnoja i da uopće nema upale odnosno da je sanirana......
eto a ona je jučer pod velom tajne poslala nas van iz ordinacije jer da ona ima razloga zašto malom ne da ispričnicu za vrtić i zašto nas šalje specijalisti....
mislim stvarno se trudim svesti antibiotike na minimum, al evo zbog nje a i našeg neiskustva s upalom uha popili smo dvije boce klavocina :roll:

i da sad ugrabim priliku i pitam...dajem mu prolife probiotik, al ovaj put sam kupila one komprimate za žvakanje, jel to ima isti efekt kao i onaj tekući?
bubac 2005
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la dunja » 11 vel 2009, 15:33

šnito, ajd odite prvo na rebro, kod doktora branice na orl pregled
a drugo - moj miš je imao upale uha jednom mjesečno, prema tome nema šanse da mora proć mjesec i pol dana od zadnje upale za pretragu sluha
dunja
most

PostPostao/la mamashnita od noje » 11 vel 2009, 15:37

tnx dunja :buket
u utorak idemo kod marna privatno, vise konzultativno. za branicu sam cula, uputnicu imam, fakat bih mogla otici kad se upala smiri, ako je tako kako pises :)
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la ancica » 11 vel 2009, 17:09

bubac - procitala sam nekoliko puta tvoje postove i jos uvijek ne razumijem sta te tocno muci, oprosti mi. Ako u uhu ima gnoja, tj ako je doslo do curenja sekreta, znaci da je bilo doslo do perforacije bubnjica i to uopce nije bezazleno (D. je zbog toga 10 dana bila u bolnici + oralni atb nakon izlaska), tako da onda nije ni cudno da ste popili 2 ture klavocina. Nisam zagovornik atb, stvarno nisam, ali takva upala uha nije viroza koja ce proci uz lupocet i caj. Ili te ja nesto nisam dobro shvatila?
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

:lebdi
ancica
Čudo od žene

PostPostao/la folne » 11 vel 2009, 17:25

eto a ona je jučer pod velom tajne poslala nas van iz ordinacije jer da ona ima razloga zašto malom ne da ispričnicu za vrtić i zašto nas šalje specijalisti....

nama se slična stvar desila sa zamjenskom dr. zaključila je da sam ja djetetu gurala nešto u uho i da ona vidi krv. i još pita dijete od koje 3-4 godine -Jel ti mama nešto gurala u uho? Odgovara on njoj -Daaaaaaaaaaaa! :shock: :roll:
Isto taj čas išli u Vinogradsku na ORL i riječ je bila o cerumenu, od krvi ni traga. :/
folne
Mladenka

PostPostao/la Henrietta » 11 vel 2009, 19:47

bubac 2005, meni isto previše toga nije jasno. Pod kakvim velom tajne? Što je toj ženi?! Kakav vam je doktor/doktorica opće prakse? Forsirati da dijete bude kod ovakvog pedijatra nije rješenje.
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

Sljedeća

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.