Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.
Odgovori

Re: Dječja mast

12 svi 2009, 09:32

da sadrzi, ali ja sam to samo jednom koristila kad mu se malo zacrvenila guza i za to mi je bila super. jako je tesko razmazati pa mi nije zato zgodna za svako prematanje. :dunno

12 svi 2009, 22:34

Sudocrem krema je baš odlična za pelenski osip i uopće se ne razmazuje teško,barem ne meni,samo je jako malo treba nanijeti na guzu u tankom ,prozirnom sloju.Srednji sinek mi je non-stop imao pelenski osip i njega sam počela mazati s tom kremom a kada sam rodila Matea nastavila sam ga mazati i do danas nikakvih problema nisam imala. :mah

13 svi 2009, 07:05

Ja imam tu sudocrem,dobila u onom kovčegu Sretna beba,i još jednu od prije tu malu,koristimo ju povremeno dok se guza osipa,a to je ovih dana problem jer ima proljev od atb i dosta se znoji i krema je odlična.
Isto ju koristi i N dok ju guza ili piša peču jer se u vrtiću nekad obriše,nekad ne pa onda doma mažemo s tom kremom i već drugi dan je dobro.
Inače mi smo dosta i one kreme iz apoteke i bepantena potrošili jer su oboje dosta osjetljivi i jako se znoje,a i s tim kremama mažem dok se D zacrveni pod rukicama i vratom.

13 svi 2009, 07:20

annci je napisao/la:sad vise ne mackam ni blizu kao na pocetku, ali nema sanse da mi 75 ml traje 6 mjeseci. Kako? :conf
da li to svi koristite platnene ili ne mazete svaki put, ili?
mi koristimo platnene i mažem ga svaki put. onako pošteno. kad je već mokar nek' bar bude masan.koža mu je itako stalno u doticaju s urinom.
sad kad sam pročitala kako malo kreme trošite baš sam :conf
imam cijelu paletu krema. weledinu, alverde, bapanthen, sudocrem i boiofarmovu veliku koju još nisam ni načela. uglavnom koristim alverde a ove druge kad se guza zacrveni. potrošila sam toga podosta.
i znam da na svakoj piše da treba nanijeti u tankom sloju ali kad je tako nanesem imam osjećaj da ga nisam ni namazala. weledina mi se pokazala najizdašnijom. koristili smo jednu tubu dva puna mjeseca, uz povremena mazanja bepanthenom.
puno ovisi i o osjetljivosti kože. ovaj moj je baš mimoza. kad smo silom prilika par dana proveli u jednokratnim pelenama guza mu je bila k'o u babuna.

13 svi 2009, 10:31

ja sam se od ove teme trudila smanjiti sa kremom, sad se ni ne vidi koliko sam mu tanko stavila, a opet je u 3 tj. otislo pola kutijice JGL-a od 150 ml. tako da mi jos uvijek nije jasno 75ml u 6 mj. :dunno

13 svi 2009, 21:37

Da i ja se čudim, i smanjila sam totalno, trenutačno sam na weledi, fakat traje, samo me taj cinkov oxid buni, jel to štetno, ali i alverde krema ga ima!
Namažem jedanput-dvaput dnevno, a nekad samom očistim blagim weledinim uljem, i to mi baš otkriće!

13 svi 2009, 22:31

Mi koristimo JGL (ako se pojavi jače crvenilo onda nanesem malo Sudocrema) i ja ga isto pošteno natrackam pri svakom previjanju pa nema šanse da mi krema traje duže od 2 mjeseca.

14 svi 2009, 21:48

I mi koristimo JGL i ona velika kutija nam traje 1-2 mjeseca...
Ja to svaki puta kad joj presvlačim pelenu pošteno namažem!!!

15 svi 2009, 02:22

annci je napisao/la:ja sam se od ove teme trudila smanjiti sa kremom, sad se ni ne vidi koliko sam mu tanko stavila, a opet je u 3 tj. otislo pola kutijice JGL-a od 150 ml. tako da mi jos uvijek nije jasno 75ml u 6 mj. :dunno

meni traje dugo jer ju ne mažem baš kod svakog presvlačenja. mažem ju samo ako je guza crvena, obično nakon kakanja, ali i to crvenilo se zna povući čim se opere vodom i sapunom. onda samo dobro posušim i stavim pelenu

15 svi 2009, 14:24

Da, i ja sam se opametila, ne mastim je više kao prije! Doduše, namažem je nakon pranja i kakanja, i to je sve, ev nekad to sezamovo ulje!

15 svi 2009, 20:23

Ina a koristite platnene ili jednokratne? ja uvijek namazem jer koristimo jednokratne pa me strah da ne reagira :dunno iako mi se cini da samo brijem

15 svi 2009, 21:00

Annci, vjeruj mi, otkad sam prestala puno ju mazati, guza bolja nego ikad! A, koristim jednokratne!

17 svi 2009, 10:32

Kupila sam dječju mast za guzu u onoj apoteci u K crossu i vidite sastav:

Pročišćena voda, lanolin, vazelin, eterično ulje lavande. Dakle nema tog petrolatuma ali ima lavandu? Kaj mislite o tome, može li ona malim bebama? Oni kažu da može.

Inače imaju i super dječju mast s balzamom, i to je neki Peruanski balzam, i jako je dobar ako se guza zacrveni, mada oni kažu da je i za svakodnevno mazanje. evo i taj sastav:
Pročišćena voda, lanolin, vazelin, bademovo ulje i Peruanski balzam

17 svi 2009, 10:54

annci je napisao/la:Ina a koristite platnene ili jednokratne? ja uvijek namazem jer koristimo jednokratne pa me strah da ne reagira :dunno iako mi se cini da samo brijem

koristim jednokratne

sanika - mislim da i u ovoj alverde ima lavande (ida mi spava na ramenu pa mi se ne da do sobe da provjerim)

17 svi 2009, 11:11

ako beba nije preosjetljiva, lavnda je ok.

na vise mjesta sam procitala da se u danasnje vrijeme lanolin mora izbjegavati, osim ako je iz bio uzgoja. sam po sebi je odlican, ali ga jako puno tretiraju pesticidima.

evo sa net.hr

http://www.net.hr/bebe/page/2008/11/11/0233006.html

17 svi 2009, 11:14

ajoj pa više stvarno ne znam kaj da kupim??

Ina ova Alvedere, koja je to, ona wundshutz?

17 svi 2009, 21:56

ja sam sad jos vise smanjila sa kremom. cak sam mu jednom i pelenu stavila bez da ga mazem, jedva ali uspjela sam.

a sad samo slusam nije dobro ovo, nije dobro ono .... mislim tko je siguran sta je vise dobro???

27 svi 2009, 10:12

JGL i jako sam zadovoljna, Mali Princ isto tako. Zanimljivo da s Principessom ni jedna krema/mast nije bila dovoljno dobra - prije ili kasnije, guza bi se zacrvenila, a tek kad su krenuli zubi... :shock:
Malac je super (valjda jer je startao dužim boravkom u bolnici, pa je očvrsnuo :rolf )
Inače, mislim da se treba više opustiti i uživati u djeci - i mi smo velike narasle, a naše mame nisu ni imale ni znale desetinu ovoga što mi danas imamo i znamo. I bile su opuštenije! A sve smo mazane Dječjom mašću iz ljekarni, zar ne? Mislim da druge nije bilo...
Naravno da se treba brinuti da dijete raste što zdravije, i ja to radim, ali ako treba odvagnuti između tankog sloja JGL masti i bebana kojeg peče guza nije mi se teško odlučiti. I mirno spavam.
Živ dokaz da takav stav nije potpuno pogrešan je Principessa koja je bila jednako "tretirana", danas ima 9 godina i u životu je popila 1 dozu antibiotika. Nije alergična ni na što i jedini su joj minus krivi zubi iako sam je duuuuuugo dojila i nikad nije dobila dudu varalicu. Iskreno, čini mi se da ima krive zube baš zato jer joj nisam dala dudu (da je ne zbuni i da nam ne propadne dojenje, onako kako Rode kažu) pa je posegnula za - palcem. Mali Princ je dudu dobio još u bolnici jer su oni tražili da je donesemo - danas je se sjeti jednom u 2-3 dana, a palca gotovo nikad. Dakle, istina je uvijek negdje u sredini...

27 svi 2009, 12:20

Crvena je napisao/la:nikad nije dobila dudu varalicu. Iskreno, čini mi se da ima krive zube baš zato jer joj nisam dala dudu (da je ne zbuni i da nam ne propadne dojenje, onako kako Rode kažu) pa je posegnula za - palcem.

meni je moja zubarica rekla rade dudu nego da si palac zvace, dudu mozes i otet a palac ne i on je puno gori za zube nego duda.
a to da nece sisati :roll: pa kad je gladan vukao bi iz bilo cega

inace ja sam ostala na JGL i vise se ne zamaram sastojcima, nekako kako god okrenes u svakom proizvodu nesto nevalja, nisu dobri ni maslinovo i kantarionovo ulje jer zatvaraju pore i eto ne znam sta bi vise koristila kad se sve zbroji i oduzme :dunno

27 svi 2009, 12:33

ja koristim JGL od početka ( u bolnici je mazana sa tri tone Pavlovićeve 10 dana )..tu sam dobila kao i onu pastu JGL za osip...samo u prvom mjesecu je guza bila crvena dva puta i to je prošlo od Bepanten masti...probala sam i Sudocrem ali mi je Bepanten bio bolji za crvenilo...od tada ništa
...mažem sve tanje i rjeđe...otkad mi je sestra kod peda rekla da nije dobro trackati jer se ( kod curica ) tako može dobiti urinarna infekcija i da koža ne diše..do sada sam potrošila ( od rođenja) dvije male JGL od 150...tj. jednu malu pa nabavila veliku od 500g pa je pretačem u malu :D ..mislim da će mi to trajati do kraja godine...
..mene mama mazala Jekodermom i valjda kremama iz ljekarne...

27 svi 2009, 13:06

Mažem običnom kremom iz ljekarne i to u tankom sloju..
Prva tri mjeseca sam prije spavanja obavezno mazala s Bepanthen masti, s obzirom da se pelena ne mjenja skoro pa cijelu noć, ali sad kako je veći, koristim isto običnu..
Kad mu se guza osula prištićima, koristila sam Sudocrem, pa Bepanthen mast i skidam mu kapu, jer je ta mast stvarno zakon..

29 svi 2009, 15:18

koliko ja znam a znam dosta najbolja krema za bebe je ORIGINALNA PAVLOVIČEVA MAST, pogotovo ova nova na bazi KAMILICE koja je nova na tržištu modificirana za EU, i ona stara je bila odlična ,ali i trn u oku nekome. :bab

29 svi 2009, 15:36

marie claire je napisao/la:Eto, postala sam opsjednuta kozmetikom koju koristim za bebicu. Kako me zanimalo koje su kupke u opticaju, tako me sad zanima koje kreme za guzu koristite vi drage iskusne mame. Ipak, ta je krema nešto šta bebi mažemo svakodnevno. Trenutačno koristim weledinu, super je, na biljnoj bazi, al ima i dodatak cinkovog oxida, šta je dodatak kremicama za pelenski osip, pa sam u nedoumici!

najbolja kozmetička krema za djecu je ORIGINALNA PAVLOVIČEVA MAST pogotovu ova nova na bazi kamilice, ona je u originalnom pakovanju od 120 g. a nikako one koje se MUČKAJU u ljekarnama kao pavlović kreme pripazite malo na to

29 svi 2009, 15:52

zar kamilica ne isusuje kozu?
Odgovori