Sada je: 06 lip 2026, 01:22.

Mrvice i Mrcine - 2. dio

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Mrvice i Mrcine - 2. dio

PostPostao/la ancica » 05 lis 2011, 20:32

nastavite ovdje :kima
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

:lebdi
ancica
Čudo od žene

Re: Mrvice i Mrcine - 2. dio

PostPostao/la Mama Mia28 » 05 lis 2011, 20:37

:mah :zivili

zee zar i vi bubini? :hug
Ovo s povraćanjem šlajma smo imali samo jednom, i jednom je pokupio neku virozu kad mi je povraćao jedno 30-tak puta u 5 sati (tad smo završili na infuziji) tako da mi ajd bar možemo reći da povraćanja nemamo. :znoj
Kako je M? Jel bolje?

Što se ovo događa na M&M :ne

Boysmama kako ste vi? I ja se nadam da dečki nisu pokupili šarlah od brace.
Kandy, evo vidiš, prihvatio je vrtić :yess i super da je bolje.

A. je bolje,još smo u nedelju ujutro bili u vinogradskoj na kontroli, bio je bolje pa ga nisu inhalirali.Sad iskašljava neki šlajm al to je normalno nakon onih napadaja kašlja-laveža.
Kandy, nažalost to se ne može nikako spriječiti, pitala sam ja već,vukla doktore za rukave mogu li što učiniti ali svi su mi dali isti odgovor:"strpite se još godinu-dvije-tri..." :roll ma to i sama znam.
Sad bismo opet morali na pregled mandula pošto je navršio 3 godine, a i dalje često diše na usta (to je navodno znak uvećane 3.mandule).
Bili smo već ali je nisu htjeli ni gledati jer je još bio premali za operaciju a kao gledanje te treće mandule je jako neugodno za dijete (mučenje-rekli su) i da nema smisla mučiti dijete kad je ionako neće vaditi.
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la boysmama » 06 lis 2011, 23:02

joj, cure moje... baš nas je snašlo ovaj tjedan :jadnimi

nama je šarlah pod kontrolom, atb pijemo već 7 dana i nemamo više nikakvih nuspojava istog, do jučer je svako popodne imao blagu temperaturu i loše se osjećao, a čak je dva puta i povratio, ali od danas je puno bolje, ali je zato počelo divljanje kao posljedica dosade po kući :ajme skoro da poželim da još malo leži na kauču :lol

jutros je tako fino divljajući (bježao je od mene sa ukradenom bratovom čarapicom) pao vrhom nosa direktno na ćošak stolića u svojoj sobi, nos natekao u sekundi, postao dupli, isti tren se javio strašan podljev i on se doslovno prelomio do bola :/ dosta dugo je plakao i bolno jecao, da sam ja na kraju odlučila s njim otići na hitnu na rebro, čisto da vidim da nije slomio tu vršnu nosnu kost... hdb, nije ništa slomljeno, ali je ozljeda gadna, sav nos mu je nagnječen :(

mlađi braco je isto na atb-u, ali preventivno, tako da nije ni on u vrtiću... mislim da on nije dobio šarlah, ili ako ga je dobio, atb ga je suzbio prije nego se rasplamsao, a to samo znači da će ga dobiti opet :| ma, nema veze... barem mi nije dosadno s njima :loce

MamaMia, ajde barem nek' je malac bolje, kad već nema lijeka za tu vašu boljku... nadajmo se da se neće opet tako skoro aktivirati :hug
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la Mama Mia28 » 07 lis 2011, 20:11

a joooj :hug Uh, dobro da nije ništa slomio :znoj
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kandy » 12 lis 2011, 08:33

Dobar jutar svima koliko nas ima! :kiss
Kako ste mi?

Vidim, boysmama, da je kod vas veoma veselo! Kako je nosic danas? Splasnuo?
mama mia-kako ste vi?
zee-M. je jos bubani? Kako si mi ti?

Mi danas idemo kod pedice. Poceo je kasljati, prehladen je vec dva tjedna pa me strah da nije islo na pluca.
Ja sam konacno pocela raditi. uh koji odmor mi je otici u onaj staracki dom nakon sto sam dvadeset dana provela sa superaktivnim dijetetom!
D. 29.04.2008.
kandy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mama Mia28 » 12 lis 2011, 21:25

:mah :kiss

Evo mi ozdravili konačno, A. ide u vrtić, teta ga jako hvali jer im sve stalno posprema, tamo je navodno jako pedantan i uredan :lol eeee da bar meni doma hoće tako.
Neki dan sam ostala :shock kad mi je A. počeo nabrajati imena i prezimena klinaca s kojima ide u vrtić. Nekima čak zna i adrese.
Igrali su se poštara pa mu valjda odtud sve te informacije.
Obožava vrtić u zadnje vrijeme ali baš obožava, neki dan sam ga jedva odvela kući iz vrtića.

Kandy, zar opet bubini? :( :hug
Javi kako ste.
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la boysmama » 13 lis 2011, 14:18

evo nas, prebolili šarlah, obavili pretrage krvi i ekg... nosić je još nateknut, ali sad još dodatno plavi i zeleni pa ne izgleda baš fino, ne sviđa mi se to uopće, izgleda da će dugo ostati tako :(

jučer je i R. pao i rasjekao čelo :ajme nije ništa za šivanje, ali stavila sam mu onaj flasterić da mu spoji ranicu... očito im je jaaako dosadno doma pa su počeli izmišljati svakakve bedastoće :lol u pon će i oni u vrtić, jedva čekam :kima ma volim ja svoje hahare, ali treba mi par dana odmora :mrgreen

Mama Mia28 je napisao/la:Neki dan sam ostala :shock kad mi je A. počeo nabrajati imena i prezimena klinaca s kojima ide u vrtić.

L. isto zna sva imena i prezimena, ali adrese nisam ni pitala :lol on isto obožava vrtić, stalno mi tupi kad ćemo više krenuti... a ostavila sam ih još par dana, čisto za sigurnost, sad kad im je imunitet od atb-a malko opao, svašta bi mogli navući na sebe čim stupe u vrtić...

kandy, vibram da nije ništa sa plućima :jadnimi

boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la kandy » 13 lis 2011, 17:33

Na srecu, nije nista sa plucima. Nekako sam i znala da nije nista, ali htjela sam biti sigurna. Dala mu je sirup da smiri kasalj i to je to.
I razderala se na mene jer sam ju pitala da li da ga inhaliram i kad mi je rekla da ne treba jer je dovoljno da dobro ispuse nos, ja sam joj rekla da on ne ispuse dobro nosic jer jos uvijek ne zna to raditi jako dobro. Uh, dignula je glas i rekla mi da bi dijete od tri godine trebalo znati puhat nos kao i odrasli i da joj se ne cini da je D. retardirani da to ne moze nauciti. Joj, kako sam je htjela osamarit!

Boysmama-tocno znam kako ti je. Ja sam se osjecala ko zarobljena kad sam bila ovih dvadeset dana sa domijem 24 sata na dan. Obozavam ja njega i lijepo mi je s njim, ali umara drzat ga na oku svake sekunde svakog dana. Jer da ga ne drzim na oku, i nama bi se desavalo to sto i vama.
Ljubi deckice i kazi im da ne rade previse gluposti! :kiss

mama mia-tako mi je drago citati da se A. svida u vrticu!!!! :kiss
D. 29.04.2008.
kandy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mama Mia28 » 13 lis 2011, 20:43

Ajd sad si bar mirna Kandy. Za pedicu :angry
A. zna dobro ispuhati nos, ali ja mu držim maramicu na nosu, potpuno sam ne napravi to dobro nego moram još kvoktati "puhni, jako, još jače, još jače..."
aspirator više ne koristimo.
Čak se u zadnje vrijeme i sam sjeti/primjeti da bi trebao ispuhati nos kad mu je pun.

Boysmama zar i R.? :ajme Mi zasad nismo imali nekih krvavih ozljeda (osim ono kad se sudari s dečkićem iz grupe i ovaj mu rasjekao zubom glavu) ali zato vječito imamo čvorgu nasred čela. Taman prođe jedna, eto on već smisli način kako nabaviti novu.

Ja se stvarno divim tetama u vrtiću kako one barataju s njih 15-20 i +. U čemu je štos :conf
Npr. ide jedna teta s njih 15 sama van u šetnju :shock

Neznam jesam li vam rekla što mi je A. napravio prije 2-3 tjedna.
Bili mi u parku i kad je smo trebali ići doma kažem A. da spremi igračke iz pijeska u vrećici jer moramo ići kući.
Spremi on to, izađe iz pijeska da mi ruku i krenemo mi.
Odjednom mi se nasmije, istrgne se iz ruke i pojuri drito prema cesti smijući se iz sveg glasa.
Ja trčim za njim koliko me noge nose i urlam "stani" ali on ništa.
Nevjerojatno je koliko te kratke noge mogu brzo trčati. :znoj
Taman su se na cesti mimoišla 2 auta, jedan lijevo jedan desno kad je A. skočio na cestu a ja za njim, uhvatila sam ga za ruku i povukla,mislila sam da ću mu je išćupati.
Osjećaj vam ne mogu opisati, grozno :ne :strah Tresla sam se cijelu većer.

Tamo sam se toliko izderala na njega, garant me čulo pola kvarta.On se rasplakao kolko sam vikala ali morala sam.
Nisam mogla vjerovati, to nije radio ni kad je bio manji.

Uglavnom, tim više mi ispadoše oči kad je teta u vrtiću rekla da ona sama ide s njima van u šetnju.
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la boysmama » 14 lis 2011, 00:07

kandy je napisao/la:ja sam joj rekla da on ne ispuse dobro nosic jer jos uvijek ne zna to raditi jako dobro. Uh, dignula je glas i rekla mi da bi dijete od tri godine trebalo znati puhat nos kao i odrasli i da joj se ne cini da je D. retardirani da to ne moze nauciti. Joj, kako sam je htjela osamarit!

čisto da te utješim, ni L. ne zna uopće ispuhati nos! ja bi sito poludila da se netko na mene dere zbog toga :ne učili smo ga, probala mu detaljno objasniti kako treba puhati kroz nos, zatvoriti usta, ali on jadnik na kraju uvijek puhne kroz ta zatvorena usta, podsjeća me na malog zmaja koji pokušava rigati vatru, a izlazi samo dim :lol jednostavno još nema tu kontrolu puhanja i ne vidim zašto je to toliki problem i zašto bi roditelj bio za to kriv :dunno R. je godinu i pol mlađi od njega i puše nos bez problema, to je njemu odmah sjelo, a ovom starijem još nije...

hoću reći, svako dijete je individua za sebe, glupo je generalizirati, a posebno ih zbog puhanja nosa nazivati retardiranima :strah ali zato R ima velikih problema sa slamkom :lol nije da često pijemo na slamku, ali svaki put kad kupimo nešto u našoj pekari, L. traži kočoladno mlijeko i onda nastaje problem jer bi isto to i R., ali ga ne zna piti pa cvili do kuće dok ne dobije mlijeko u šalicu... a nije i da sam sretna da to mlijeko previše piju pa to često završi tako da ni L. ne dobije svoje pa onda on cvili do kuće :hahaha ma, veselje sveopće...

kandy je napisao/la:Jer da ga ne drzim na oku, i nama bi se desavalo to sto i vama.
ček, znači ti doslovno hodaš za njim i stalno ga imaš na oku? svaka čast :klanja ja to jednostavno ni teoretski ne bi mogla, paziti na obojicu istovremeno... mislim, uklonili smo sa vidokruga sve opasne predmete (koliko se može) i nemaju pristup svim prostorijama u stanu (kupaona je uvijek zatvorena, L. ju može otvoriti samo kad mu se piški, R. još ne može potegnuti kvaku), ali ako se jedan igra u dnevnoj, a drugi u sobi, već je problem, a da ne govorim o tome da i ja nekad moram nešto i raditi, a ne samo prežiti nad njima... kako to uspijevaš?

Mama Mia28 je napisao/la:Osjećaj vam ne mogu opisati, grozno :ne :strah Tresla sam se cijelu većer.

potpuno te kužim, doživjela i ja to isto ovo ljeto s R, sledila mi se duša... moram priznati da sam ga dobro lupnula po guzi da mu se padne više nikad napamet nešto slično... L. je jako pažljiv i odogovoran sa autima i cestom, vjerojatno jer živimo u naselju sa glavnom cestom bez pločnika pa cijeli njegov život na putu do parka idemo pored jurećih auta :/

Mama Mia28 je napisao/la:Uglavnom, tim više mi ispadoše oči kad je teta u vrtiću rekla da ona sama ide s njima van u šetnju.

da, stvarno... kako li samo uspiju? dresura je to

boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la Mama Mia28 » 14 lis 2011, 20:33

boysmama njima nije za vjerovati, A. nikad nije pokušao nešto slično.
Neznam što mu je bilo, dok je trčao prema cesti smijao se i ozirao se da vidi idem li za njim, kao da je mi je htio napakostiti, jer zna da se na cestu nesmije i da mi uvijek mora dati ruku kad smo vani.
Uf :znoj

Što se ozljeda tiće, interesantno je da većinu masnica zadobije kod kuće, gdje ga ja pazim, a ne u vrtiću gdje je jedna teta na njih 15.
Doma mu naravno nedam da skače po krevetu, da se penje na stol i sl. ali ne mogu mu uvijek biti za petama.
Evo zadnji slučaj, nešto je divljao po stanu i našao loptu, stavio ju je na pod, spustio se četveronoške, zamahnuo glavom unatrag i htio čelom opaliti loptu na podu.
No lopta se izmakla i on je punom snagom udario čelom o pod.

Kvrgetina odmah na čelu i dernjava od dobrih 15min. Sve se zbilo u sekundi, a ja bila 2 metra od njega.
Jednostavno ne možeš im uvijek biti za petama i reagirati.
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kandy » 15 lis 2011, 11:13

O drage moje, molim vas, imajte na umu da mi zivimo u stanu od jedva 40 kvadrata. Imamo spavacu sobu, mali zahod i kuhinju/dnevni boravak malecki malecki. U sobi se jako rijetko igra jer nema mjesta dovoljno tako da mu preostaje jedino kuhinja. Zato kazem da ga imam uvijek na oku. Nemoguce ga je ne imati kad smo kuci. Vani je druga pjesma.
I dobro kazes, mama mia, vise se izudara kad je sa mnom nego u vrticu :lol
D. 29.04.2008.
kandy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mama Mia28 » 17 lis 2011, 21:39

mi smo u stanu od 50-tak kvadrata, nije baš velik prostor ali A. uvijek spretno nađe način za neki nespretni pad :lol

Htjela sam vas pitati, jel vaši malci izmišljaju stvari? Ono, igra se i pravi se da priča s nekim (piju sok, nudi mu izmišljenu tortu...) a tog nekog nema. :conf
Inače, još uvjek je zaluđen tortama i rođendanima :lol
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la boysmama » 18 lis 2011, 00:23

Mama Mia28 je napisao/la:Htjela sam vas pitati, jel vaši malci izmišljaju stvari? Ono, igra se i pravi se da priča s nekim (piju sok, nudi mu izmišljenu tortu...) a tog nekog nema. :conf

oooo, da :dada
L izmišlja već duugo... na mobitel (ima par starih bez baterija) i po 10ak minuta priča sa radnicima od mm-a, zove ih po imenu i naređuje što će se i kako uraditi :lol zove babu i dida, naveliko i naširoko ih ispituje kako su i jesu li išli u masline, di su sparkirali aute, što je baba kuhala i sl... kad se igra sa autićima, redovito ima pauzu kad ide u kafić, pije kavu sa frendovima iz vrtića i onda skupa idu na nogomet i tako... neki dan je kod pedijatrice dok smo čekali tražio sestru papir i kemijsku da napravi popis pa je nabrajao: naranče, banane, jogurte, mlijeko, i svaki put bi zastao i zapisao črčkicama tu namirnicu, fino jednu ispod druge, ljudi umirali od smijeha u čekaonici :lol

inače, otkako gleda dugometražne crtiće (striko mu je neke nabavio), gleda samo jedan po jedan dok ga god potpuno ne memorizira i onda zna često doma odglumiti čitave odlomke crtića točno ponavljajući riječi (od a do ž :shock ) i usput glumeći radnju (otvaranje/zatvaranje vrata, hodanje po stepenicama, gestikuliranje, i sl.)... najzanimljiviji su mu: Kako je Gru ukrao mjesec, Marin Prskalo (Oblačno sa ćuftama), Maksimus, Izbavitelji...

ta naša mala čuda, koji su njihovi kapaciteti tamo gdje ih nešto zanima...

boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la zeezee » 18 lis 2011, 11:56

Marin isto već dugo glumata, s medekima i ostalima ima dugačke razgovore, kuha im i daje piti, presvlači im pelene i kupa ih...na telefonisto naziva izmišljene likove.
on se definitivno više razbija u vrtiću. kaže da glumi spidermana pa se svuda penje i pada. tete su vrlo flegma (posebna priča, živciraju me prilično) i one, u stvari, nikad ne vide kad se on razbije. nije to strašno, al ne kužim kak one ne skuže za ručkom, prije spavanja, poslije spavanje, za užinom, da mu krv curi iz rane iznad usne i da se već zakrastilo, ili kad su jednom bili vani, da se sav izderao na neki panj pa mu je noga otraga krvarila u dužini deset cm!
inače, spiderman je opsesija. traže se majice, znojnici, lopte na spidermana...nekidan mu je frend rekao da ima spiderman kostim i da će mu ga dat za fašnik jer je njemu već mali, ovaj sad ne prestaje pričati o tome. ne može dočekati fašnik...

ima i neke druge opsesije od kojih ludim. ako ima kakve žnirance (na gumenim čizmama, recimo>), mora ih ugurati unutra, ne smije virit pola cm van. jučer je napravio dramu jer mu je jedan mali u vrtiću povukao onu špagicu na kapuljiči od jakne, pa mu nije bila jednake duljine s obje strane. danas sam ju preventivno izvukla skroz van :roll

jel vi s vašima radite slova? on zna veliku većinu, još zna pomiješati R i K i sl, NJ, LJ mu baš ne idu osim ako nije neka slika uz slovo pa skuži s čime riječ počinje..imamo neke memori kartice sa slovima, imam ja još neku svoju hrpu materijala koje koristim u nastavi (al je eng alphabet), naletila sam na super slikovnicu 'Životinjska abeceda'...ali, sad smo nekako stali, sve mu je malo dojadilo. imate neke ideje, materijale..?
kako vaši stoje s crtanjem? M je tek nedavno nacrtao lice, ono krug, točke za oči, crta za usta...ne ide mu baš nešto s olovkom, ne voli to. bojanje tak tak,. nije mu baš zanimljivo, potrudi se bojati unutar crte, ali to je 30-ak sekundi, ne više. njegov frend na moru, mjesec dana mlađi od njega, crta kuće s dimnjacima, sute, sportske i limuzine :lol , torte sa svjećicama i sl... sad nemrem skužit jel ovaj moj previše kaska ili je ovaj mali lumen...
M 22.04.2008. slika
zeezee
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la boysmama » 18 lis 2011, 12:31

zeezee je napisao/la:jel vi s vašima radite slova?

moram priznati da ne još :| nije mi to još ni palo na pamet, i mislim da ga slova još ni ne zanimaju, iako vjerujem da bi bio u stanju ih zapamtiti, spužvice su oni... mi smo još uvijek na definiranju svih boja pa kad sam mu davnijih dana objašnjavala da je crvena kao krv, žuta kao sunce, plava kao nebo... on sad umjeso crvena često kaže kao krv :ajme

zeezee je napisao/la:kako vaši stoje s crtanjem? M je tek nedavno nacrtao lice, ono krug, točke za oči, crta za usta...ne ide mu baš nešto s olovkom, ne voli to. bojanje tak tak,. nije mu baš zanimljivo, potrudi se bojati unutar crte, ali to je 30-ak sekundi, ne više.

isto tako i L... nemoj se opterećivati time što neki mali crta čuda, taj dečko očito ima žicu za crtanje... L tek sad može donekle nacrtati pravilan krug, ono da zatvori liniju i da to liči na krug, a ne fleku na papiru, nema on živaca za to, a pogotovo za bojanje, to mu je dosadno... mislim da općenito nije umjetnička duša, sve mi se čini da će njemu tehnika bolje ići, jaaako ga zanimaju svi alati (a i tata mu je šljaker, možda je i to u pitanju) i bez problema može zašarafiti šaraf na odjeljku za baterije (zato mislim da nije stvar loše motorike kod crtanja), a i brojanje mu ide super, kao i komplicirane slagalice (puzzle), mogla bi i matematika :dada

boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la zeezee » 18 lis 2011, 12:39

naš pak ima djeda majstora, pa otud ljubav prema čekićima, čavlima i sl...
sjetila sam se jedne zgoden igrice za iphone, za one koji imaju - Dora istraživačica, slova. svako slovo je ocrtano nekim žirevima, prstićem treba vući aviončić po tim linijama i skupljati žireve da nastane pravo slovo, i onda na kraju Dora izgovori taj glas. zgodno je za motoriku i učenje slova. jučer je dedi pročitao svoje ime i prezime i još par riječi pa je cijeli dan bio jako važan....
M 22.04.2008. slika
zeezee
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mama Mia28 » 18 lis 2011, 15:04

boysmama je napisao/la: kad se igra sa autićima, redovito ima pauzu kad ide u kafić, pije kavu sa frendovima iz vrtića i onda skupa idu na nogomet

već sad? ah ti muškarci... :lol

ni meni još nije palo na pamet učiti ga slova. Mi smo tek savladavamo boje.
Voli crtati,zadnji put su u vrtiću imali zadatak naslikati bundevu temperama, bundeva je bila na stolu a oni slikali.Njegova slika je bila najbolja,
okrugla narančasta mrlja i oko nje smeđe narančaste točke-to su bile kvrge bundeve. Teta je rekla da je stvarno odlično to naslikao.Mati bila sva ponosna :luv

Voli crtati kamenje, mene (nacrta nepravilni krug, točke za oči,crta za usta,i šaranje oko kruga za kosu) :lol i preslikavati, stavi neki predmet na papir i onda olovkom pažljivo okolo naokolo dok ne precrta predmet.
Unutar crta boja,pobjegne mu bojica van ali jako je strpljiv s tim, dugo se može tako igrati.
Voli rezati papir škarama na milijun komadića (jao meni kad to moram kupiti :ajme )

Također voli gledati jedan te isti crtić stalno, po mjesec dana nam se vrti samo jedan i tad mi izreferira cijeli jedan dijalog iz crtića.
Govor mu nije još potpuno čist,često počne zamuckivati kad mi želi nešto brzo reći ili kao da se ne može sjetiti koju riječ upotrijebiti.

Voli slagati kocke, visoke tornjeve ili neke građevine gdje upotrijebi sve od drvenih kocki, legića,kojekakvih kutijica (neke građevine i moram fotografirati)
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kandy » 25 lis 2011, 09:30

Da se i ja konacno javim.
vec me i sram koliko dugo ne pisem. Al jednostavno ne uspijem uhvatiti vremena. Izmedu posla i kuce, ne znam cemu se vise posvecujem. Jos pogotovo zato jer imam problema na poslu sa jednom kolegicom koja je jako dvolicna. Treba me dvostruki trud da se pravim kao da ne znam sta govori o meni okolo. Jos kad dodem doma, Dominik trazi svoje. Opet smo postali sijamski blizanci. Samo mamu hoce. MM jedva da primjecuje. :/ Ova faca zato jer bi prije isao ili igrao se samo s njim tako da sam ja mogla napraviti nesto i dok je mali bio budan. Sada je to nemoguca misija jer sve zeli raditi sa mnom. Pa me onda me cekaju svi kucanski poslovi nakon sta ide spavat, pa se razivciram i previse umorim i onda ja ne mogu spavati i tako se vrtim u krug. Preumorna sam, jednom rjecju! :roll

Ja moram se malo pojadati u vezi Domijevog odlaska u vrtic. Meni to postaje nocna mora! On svako jutro radi tako veliku frku oko odlaska da ispusti dusu zbog plakanja. Hoce da ga nosim do tamo (imamo cca 100 metara) sto bas i nije lagana zadaca s obzirom da ima 19 kila. Pa place...Joj, to je ono sto me najvise unervozi. Place, drami dok ga pustam, ali cim zatvorim vrata, prestane. Danas je poceo vec u 8 plakati da on ne zeli ici. Pojima nemam sta da napravim vise u vezi toga!

Drugi problem nam je postalo piskenje. Od kad je krenuo u vrtic, kao da je zaboravio sta znaci pitati za piskit prije nego pocne piskit. I tako se nama gomila popisana roba, al moram reci i frustracija. Jednostavno, kao da ne zna registrirati kad mu se piski. Mozda je to reakcija na promjenu zvana vrtic. A mozda se trebam i zabrinuti. Pojima nemam.

Vidim d pricate o izmisljanju stvari... D. to radi. Ima svog prijatelja, zove ga tata kusin (jastuk) i kad smo kuci, on mu je najbolji prijatelj. Sve sta radi, radi sa tim jastukom. Da samo cujete razgovore koje vode! Naravno, navecer jastuk ide s njim na spavanje, moramo mu i pidamu obuci (skinuti jastucnicu koju je imao preko dana i obuci onu za spavanje). Taj jastuk mu pruza i utjehu kad je tuzan.

Zee, vidim da pricas o Spidermanu. Nama je on opsesija vec godinu i vise dana. Ima jednog krpenog kojeg voda svuda sa sobom. I dobio je kostim ovo ljeto kad je bio kod mojih. ne skida se iz njega. Jedan dan je prolio sok po njemu i morala sam ga oprati. Toliko je plakao sta ga ne moze staviti da sam ga fenom morala osusiti (trajalo je to dobrih pola sata). Mislim da sam stavila na fejs njegovu sliku kao spidermana. Osim Spidermana, obozava i Buzza iz Toy Storyja pa smo na njega nakupovali pidama, majica i tako to. Ima i kolekciju Ben 10 aliena s kojima se jako voli igrati. Da samo vidite s kojom paznjom se igra sa njima. Zadnjeg smo kupili u 6. mjesecu kad smo ga vodili kod mojih i jos se nijedan nije razbio. A D. je poznat po razbijanju igracaka! :D

Sutra idemo kod dermatologa sa malim. Ima dva velika madeza na tijelu i jedan od njih je ovo ljeto promjenio boju i rubove. Trta me!!
D. 29.04.2008.
kandy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la boysmama » 25 lis 2011, 09:44

kandy, draga, opet drame za u vrtić :hug da, očito je i piškenje neka vrsta protesta ili kazne što ga vodite u vrtić, kao i to plakanje dok ne uđe :/ kad bi mu bilo tako loše u vrtiću, sigurna sam da bi plakao i nakon što ti odeš, ovako samo glumata da bi se ti osjetila loše što ga ostavljaš... nadajmo se da će ga to proći, velik je on već dečko :dada ali je očito i velika maza :D

mi s L. nemamo tih problema, on u vrtić uleti ko raketa, jedva čeka tamo ići i baš voli vrtić, doma mu je dosadno, a i tete su mu krasne... ali zato imamo R. koji se ponaša isto kao i D. s tim da on i preko dana u vrtiću ili plače ili je jako tužan, teže se socijalizira sa drugom djecom, a tete mu očito ne znaju pristupiti jer ih i ne voli baš :/ neki dan je njegova teta bila na jabuka TV-u, bila je neka reportaža o njoj kao teti iz vrtića i on, kad je vidio nju i sebe na TV-u (bio je nevrtički dan, subota), počeo plakati ko kišna godina :| eto, sreće naše s tim vrtićem :ajme

kandy je napisao/la:Naravno, navecer jastuk ide s njim na spavanje, moramo mu i pidamu obuci (skinuti jastucnicu koju je imao preko dana i obuci onu za spavanje).
ovo je presmiješno :hahaha

sretno kod dermatologa... nadam se da će sve biti u redu s tim madežima :dada

boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la kandy » 25 lis 2011, 10:32

Dobro kazes, da mu je tako lose u vrticu, ne bih ga nasla nasmijanog od uha do uha kad ga dodem uzeti, stalno prica o svojim tetama kad je kuci, o prijateljima. On je totalno drugi decko kad ga dodes uzeti. Al kad ga treba odvesti, onda je koma.
I to sto kazes, on je velika maza. Mozda i previse. Jako je sensibilan.

Bas mi je tesko citati ovo

boysmama je napisao/la:ali zato imamo R. koji se ponaša isto kao i D. s tim da on i preko dana u vrtiću ili plače ili je jako tužan, teže se socijalizira sa drugom djecom, a tete mu očito ne znaju pristupiti jer ih i ne voli baš

Kako teta u vrticu moze ne znati pristupiti dijetetu? To mi je totalno apsurdno ako ima iskustva.

Mi imamo dvije tete. Jedna ima iskustva sa djecom tog uzrasta, a druga je dosla iz osnovne skole tako da joj je to prvi dodir sa malenom djecom. I to se vidi. Ona nema pristup kao sta ima ova koja vec dvadeset godina radi taj posao. I u srijedu smo imali sastanak, milijun puta se ispricala zbog toga, ali i nadodala da se trudi svim snagama sto brze nauciti. I to se isto vidi. Al isto tako, D. je jako tuzan kad je ona ujutro tamo bas zbog toga jer nema taj pristup kao i ova druga koja ga zagrli.
D. 29.04.2008.
kandy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mama Mia28 » 25 lis 2011, 21:14

Kandy potpuno te razumijem, meni je isto tako, sve je na meni, MM dolazi kući u 18:30, mali oko njega cca15 minuta i opet se meni nakelji :lol
nadam se da će sve biti ok s tim madežima :hug
Što se vrtića tiće, isto se nadam da mu je to samo neka faza, samo pokušaj da ne skuži da te uznemirava takvo njegovo ponašanje ujutro.

Boysmama i ja sam se rastužila čitajući ovo kako tete neznaju pristupiti R. kako je tužan. Pa morale bi znati kako doprijeti do njega, ipak su se za to školovale, jel da.
Nije mi u redu ovo, imam osjećaj kao da se ni ne trude :dunno Možda griješim...
A. je također bio sramežljiv, povučen, uvijek bi se igrao sam, nije prilazio djeci.Onda bi ga tete malo pogurale, ohrabrile da priđe klincima i tako malo pomalo sad im prilazi bez problema, uključuje se u igru i sl. jedino ne ulazi u sukobe, ako vidi da nastaje neka frka zbog igračke ili nešto odmakne se od grupe i nađe drugu zanimaciju.
E sad neznam jel to dobro ili loše.

Obožava svoje tete, posebno tetu I. k njoj obavezno jutro skoči u zagrljaj, ona njemu :"gdje je moj mali..." istina, u početku nije bilo tako, ali sad je obožava.
Kad idemo kući obavezno mora zagrliti tetu i dati joj pusu inače plače pola puta do doma. :luv

Upisali smo ga u sportsku grupu, ide 2 puta tjedno po 45min, Možda tamo sad ispuca višak energije
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la zeezee » 26 lis 2011, 12:18

kandy, nadam se da je sve ok s madežima...dobro da si primjetila, ja to uopće ne pratim, a trebala bih...ne samo njemu nego i sebi, puna sam ih...

suosjećam sa svima koji imaju problema s vrtićem i tetama...i kod nas je krenulo; nešto su mu se zamjerile, iako je na početku bio dosta zadovoljan. danas sam ujutro imala mini okršaj s tetom, onak u rukavicama (ona je prva počela); stalno govore da je jako dobar, miran, ne tuče se, lijepo se igra, zna se obući, skinuti i sl ,a danas ga je nazvala zahtjevnim, što 'ne možemo dopustiti budući da ih ima 30, i, zamislite, stalno su svi zdravi(!!!), dolazi ih oko 28 svaki dan'. a zahtjevan je jer je, kad su išli van htio obući i majicu na cif i preko toga jaknu jer sam mu ujtro JA rekla da je hladno i da nosi oboje ako ide van. naime, jaknu još uvijek nosi neku tanku, nije zimska, pa se oblačimo slojevito. njima se nije dalo čekati da obuče oboje pa su ga potjerali van samo u jakni, a on udario plakati za svojom majicom. pa je ispao jako zahtjevan. to se nadovezalo na priču od prekjučer, kad mu je jedan mali slučajno, dok su spavali, uzeo njegov donji dio trenirke i u tome otišao doma. kad se ovaj moj probudio, opet je nastala frka jer, pazi ovo, nije htio hlače od tog malog, a teti bi baš to bilo zgodno. ovako je morala u ormarić po njegovu rezervnu trenirku. neš ti problema. :roll inače ih je troje odgajatelja na grupu, ne znam stvarno kako se onda snalaze oni koji je samo dvoje. i to mi sve priča na hodniku na kojem sam je po dolasku zatekla u dubokom razgovoru s kuharicom...gricka si jabuku, podbočila se i onda meni kuka kak im je puno djece i jadne one. kad treba doći na posao u 9, redovito dolazi 15min kasnije, odlazi i pola sata ranije.... meni posebno diže tlak non stop upaljen televizor, crtići se vrte pol jutra, i obavezno poslije spavanja i užine, toliko crtića se nije u životu nagledao. i to sve tipa pink panther i sl...

no, o ljepšim temema...išao je nekidan s tatom gledati u 3D tehnici neki dokumentarac o podmorju. oduševljen je bio, kaže mi 'mama, noge su mi bile u vodi, a foka me ljubila u ruku!'; mislila sam da će se bojati i da neće htjeti cvike. sve je dobro prošlo, preporučam.

kandy, zar je domy već tako velik??? moja mrcina očito više ne spada u mrcine, još uvijek ima 16kg, nogu br 27, samo ne znam točnmo koliko je visok, oko 104 čini mi se...
M 22.04.2008. slika
zeezee
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kandy » 26 lis 2011, 21:17

Je, hvala Bogu, sve je u redu. Rekao je doktor da je dobro da smo dosli jer se ti madezi koje ima od rodenja najopasniji. Oni koje dobije tijekom zivota su manje opasni. Mislim, mogu biti opasni. Uglavnom, rekao nam je da dodemo na kontrolu za godinu dana osim ako primjetimo da ti madezi rastu nepropoprcionalno rastu Dominika.

Sto se tice spavanja u vrticu, i to je postao problem jer on tamo radi probleme prije nego ide spavati. I zato ga tete ni nie stavljaju spavati. I onda negdje oko pet i pol popodne pocne totalni kaos. Pocne sa plakanjem, vristanjem, jer je previse umoran. Drzim ga budnog do 19.30 al onda vec bude preumoran i ne pusti se niti presvuc. grozno! Jucer mi je jedna moja frendica rekla da pokusam odnijeti u vrtic neku plisanu igracku pa da s njom pokusa zaspat. I to cu napraviti sutra. Vidjet cu da li ce mi tete dopustiti da pokusamo s tim jer ako ne, ne znam sta cu. Ne svida mi se to sto bude previse nervozan.

Zee, da zahtjevni! Pa ce se buniti ako budu bolesni i ako im smrkavi dodu u vrtic. Joj, kako mene to odmah nabrije. Pa kako se moze buniti? :baba

Mi smo htjeli ici vidjeti Kung Fu Pandu u 3D, al nisam znala da li ce ga poslije glava boljeti od tih naocala. mene jeste jednom kad sam gledala.

Domi je nizi od M., visok je 102 cm, ali ima izmedju 18 i 19 kila. Tezak je. Obuca je 28 ili 29, ovisi o modelu jer on ima dosta siroko stopalo.
D. 29.04.2008.
kandy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Jabučica » 27 lis 2011, 14:10

cure puštate li me k vama nakon veeeeeeeeeeeeelike pauze.... :oops:
slika

nikakve riječi nemaju snagu dječijeg plača
najljepše je zvati se mama
Jabučica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kandy » 27 lis 2011, 16:59

Jabuko moja!!! :joy :joy
Zar moras pitat?
D. 29.04.2008.
kandy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mama Mia28 » 27 lis 2011, 21:33

Jabučice :mah piši, piši :joy :zivili
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la zeezee » 28 lis 2011, 01:23

jabučice, welcome back!

ja sam pretužna, nervozna, svakakva . danas mi M kaže da mu je teta (ona ista) za užinom rekla da je budala...i onda doda 'a nisam ništa napravio, nisam namrvio, nisam ništa prolio. mama, zašto mi je to rekla?', kao da je normalno da mu to kaže ako nešto prolije. ne znam,mali je, nisam sigurna jel se tako desilo, ili je mašta proradila. opet, ne vjerujem da bi takvo što izmišljao tek tako...ne znam što da radim....
M 22.04.2008. slika
zeezee
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kandy » 28 lis 2011, 11:30

Zee, istjeraj to nacistac. Inace djeca ove dobi znaju i izmisljati (moj dominik to radi u nekim bezveznim situacijama), ali ovo je preozbiljno da bi bilo izmisljeno. Mislim, nacin na koji se on, nakon sta ti je to rekao, opravdao mi govori da je necega bilo. Mozda ga nije nazvala budalom, ali nesto se sigurno desilo. Ja bih porazgovarala sa tetom pa onda odlucila sta i kako. To je ona ista teta koja ti je rekla da je zahtjevan, a nasla si je kako cavrlja u hodniku sa kuharicom dok je trebala biti sa djecom?

Inace, kod D. lako skuzimo kad nesto izmislja jer mu druga verzija bude bitno drugacija od prve. Zato ga ja uvijek, kad imalo sumnjam u nejgovu verziju dogadaja, dvaput, triput upitam da mi ponovi sto se desilo.

Jabuko, sta ima kod tebe????
D. 29.04.2008.
kandy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mama Mia28 » 28 lis 2011, 14:48

ni meni ovo ne zvuči kao izmišljotina. Pričekaj još malo,prati. jel se viđaš s ostalim roditeljima? Imaju li oni kakve primjedbe na tu tetu?
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

Sljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.