Sada je: 06 lip 2026, 02:46.
Moderatori/ce: latica, snowwhite

i super da je bolje.

skoro da poželim da još malo leži na kauču
dosta dugo je plakao i bolno jecao, da sam ja na kraju odlučila s njim otići na hitnu na rebro, čisto da vidim da nije slomio tu vršnu nosnu kost... hdb, nije ništa slomljeno, ali je ozljeda gadna, sav nos mu je nagnječen

eeee da bar meni doma hoće tako.

nije ništa za šivanje, ali stavila sam mu onaj flasterić da mu spoji ranicu... očito im je jaaako dosadno doma pa su počeli izmišljati svakakve bedastoće
u pon će i oni u vrtić, jedva čekam
ma volim ja svoje hahare, ali treba mi par dana odmora Mama Mia28 je napisao/la:Neki dan sam ostalakad mi je A. počeo nabrajati imena i prezimena klinaca s kojima ide u vrtić.
on isto obožava vrtić, stalno mi tupi kad ćemo više krenuti... a ostavila sam ih još par dana, čisto za sigurnost, sad kad im je imunitet od atb-a malko opao, svašta bi mogli navući na sebe čim stupe u vrtić...

Mi zasad nismo imali nekih krvavih ozljeda (osim ono kad se sudari s dečkićem iz grupe i ovaj mu rasjekao zubom glavu) ali zato vječito imamo čvorgu nasred čela. Taman prođe jedna, eto on već smisli način kako nabaviti novu.
Tresla sam se cijelu većer.

kandy je napisao/la:ja sam joj rekla da on ne ispuse dobro nosic jer jos uvijek ne zna to raditi jako dobro. Uh, dignula je glas i rekla mi da bi dijete od tri godine trebalo znati puhat nos kao i odrasli i da joj se ne cini da je D. retardirani da to ne moze nauciti. Joj, kako sam je htjela osamarit!
učili smo ga, probala mu detaljno objasniti kako treba puhati kroz nos, zatvoriti usta, ali on jadnik na kraju uvijek puhne kroz ta zatvorena usta, podsjeća me na malog zmaja koji pokušava rigati vatru, a izlazi samo dim
jednostavno još nema tu kontrolu puhanja i ne vidim zašto je to toliki problem i zašto bi roditelj bio za to kriv
R. je godinu i pol mlađi od njega i puše nos bez problema, to je njemu odmah sjelo, a ovom starijem još nije...
ali zato R ima velikih problema sa slamkom
nije da često pijemo na slamku, ali svaki put kad kupimo nešto u našoj pekari, L. traži kočoladno mlijeko i onda nastaje problem jer bi isto to i R., ali ga ne zna piti pa cvili do kuće dok ne dobije mlijeko u šalicu... a nije i da sam sretna da to mlijeko previše piju pa to često završi tako da ni L. ne dobije svoje pa onda on cvili do kuće
ma, veselje sveopće...ček, znači ti doslovno hodaš za njim i stalno ga imaš na oku? svaka častkandy je napisao/la:Jer da ga ne drzim na oku, i nama bi se desavalo to sto i vama.
ja to jednostavno ni teoretski ne bi mogla, paziti na obojicu istovremeno... mislim, uklonili smo sa vidokruga sve opasne predmete (koliko se može) i nemaju pristup svim prostorijama u stanu (kupaona je uvijek zatvorena, L. ju može otvoriti samo kad mu se piški, R. još ne može potegnuti kvaku), ali ako se jedan igra u dnevnoj, a drugi u sobi, već je problem, a da ne govorim o tome da i ja nekad moram nešto i raditi, a ne samo prežiti nad njima... kako to uspijevaš?Mama Mia28 je napisao/la:Osjećaj vam ne mogu opisati, grozno![]()
Tresla sam se cijelu većer.
Mama Mia28 je napisao/la:Uglavnom, tim više mi ispadoše oči kad je teta u vrtiću rekla da ona sama ide s njima van u šetnju.

Mama Mia28 je napisao/la:Htjela sam vas pitati, jel vaši malci izmišljaju stvari? Ono, igra se i pravi se da priča s nekim (piju sok, nudi mu izmišljenu tortu...) a tog nekog nema.![]()

zove babu i dida, naveliko i naširoko ih ispituje kako su i jesu li išli u masline, di su sparkirali aute, što je baba kuhala i sl... kad se igra sa autićima, redovito ima pauzu kad ide u kafić, pije kavu sa frendovima iz vrtića i onda skupa idu na nogomet i tako... neki dan je kod pedijatrice dok smo čekali tražio sestru papir i kemijsku da napravi popis pa je nabrajao: naranče, banane, jogurte, mlijeko, i svaki put bi zastao i zapisao črčkicama tu namirnicu, fino jednu ispod druge, ljudi umirali od smijeha u čekaonici 
, torte sa svjećicama i sl... sad nemrem skužit jel ovaj moj previše kaska ili je ovaj mali lumen...
zeezee je napisao/la:jel vi s vašima radite slova?
zeezee je napisao/la:kako vaši stoje s crtanjem? M je tek nedavno nacrtao lice, ono krug, točke za oči, crta za usta...ne ide mu baš nešto s olovkom, ne voli to. bojanje tak tak,. nije mu baš zanimljivo, potrudi se bojati unutar crte, ali to je 30-ak sekundi, ne više.

boysmama je napisao/la: kad se igra sa autićima, redovito ima pauzu kad ide u kafić, pije kavu sa frendovima iz vrtića i onda skupa idu na nogomet
i preslikavati, stavi neki predmet na papir i onda olovkom pažljivo okolo naokolo dok ne precrta predmet.
)

Ova faca zato jer bi prije isao ili igrao se samo s njim tako da sam ja mogla napraviti nesto i dok je mali bio budan. Sada je to nemoguca misija jer sve zeli raditi sa mnom. Pa me onda me cekaju svi kucanski poslovi nakon sta ide spavat, pa se razivciram i previse umorim i onda ja ne mogu spavati i tako se vrtim u krug. Preumorna sam, jednom rjecju!

da, očito je i piškenje neka vrsta protesta ili kazne što ga vodite u vrtić, kao i to plakanje dok ne uđe
kad bi mu bilo tako loše u vrtiću, sigurna sam da bi plakao i nakon što ti odeš, ovako samo glumata da bi se ti osjetila loše što ga ostavljaš... nadajmo se da će ga to proći, velik je on već dečko
ali je očito i velika maza
neki dan je njegova teta bila na jabuka TV-u, bila je neka reportaža o njoj kao teti iz vrtića i on, kad je vidio nju i sebe na TV-u (bio je nevrtički dan, subota), počeo plakati ko kišna godina
ovo je presmiješnokandy je napisao/la:Naravno, navecer jastuk ide s njim na spavanje, moramo mu i pidamu obuci (skinuti jastucnicu koju je imao preko dana i obuci onu za spavanje).

boysmama je napisao/la:ali zato imamo R. koji se ponaša isto kao i D. s tim da on i preko dana u vrtiću ili plače ili je jako tužan, teže se socijalizira sa drugom djecom, a tete mu očito ne znaju pristupiti jer ih i ne voli baš

Možda griješim...

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.