Sada je: 09 lip 2026, 14:04.

VJEZBACI-2010-III

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: VJEZBACI-2010-III

PostPostao/la nadicab » 04 lis 2010, 00:18

za maku - sve zavisi što očekuješ od njih :dunno
Ja sam uvjerenja - ako plaćam, uzimam samo najbolje, a Maka ne spada u tu moju kategoriju.
Palac zarobljen u šaci se ne vježba samostalno, on se posljedično sredi; putem adekvatne fizioterapije se popravlja tonus cijelog trupa i putem radne terapije.
To ti je kao da imaš upalu pluća, a piješ samo sirupe za kašalj jer kašlješ.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la MaminMacak » 04 lis 2010, 08:48

Fantasy, puzzle su vase :mah
Sad jos smisli kako da organiziramo primopredaju ili da pitam u posti da li mogu poslati paketic takvih dimenzija?!
Mi smo u ZG, naselje Jarun. Mozemo dalje preko PP, samo sam htjela ovdje napisati da su puzzle otisle.

Vidis, vidis, nadice. Mozda bi nama ipak dobro dosla radna terapija, mada je on dosta spretan sa prsticima, ali cim ih ne koristi zavuce palac u saku.
Narucili smo se na Goljak 26.11. bas zbog te radne terapije jer nisam cula da ima negdje privatno.
Zna li mozda netko za nekog dobrog privatnog radnog terapeuta???
Mi imamo sve racune pokrivene pa mi je svejedno ako se placa, samo moram ipak dobiti racun.
A nekako mi se bas ni ne ceka kraj 11. mjeseca ako mogu to mozda prije rjesiti ...
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nadicab » 04 lis 2010, 10:21

:lol nemreš s radnom terapijom te stvari brzo riješiti - trebat ćeš duže, od pola godine do cijelog života (u našem slučaju).
Dobrog radnog terapeuta je jako, jako teško naći - baš kao i logopeda za našu djecu.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Fantasy » 04 lis 2010, 10:24

MM, hvala puno! Nemrem ti reći kak si me razveselila, a baš sam si neki dan mislila kak moramo nešt poduzeti u vezi poda! Javim ti se, u gužvi sam!
:mah
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la noemi2010 » 04 lis 2010, 21:28

Nadice meni je jasno što ti govoriš ali nešto ja onda krivo radim, pa imam dojam da što ja više radim s njome taj palac je više unutra i općenito ruke stiska... ona je propuzala... nije to sad neko extra puzanje odmori svako nekoliko ali ipak ono ostale stvari savladava kako joj ih pokaziva.. ali ruke nula bodova... koga bi mi ti preporučila, znam da si ti u tim vodama, ja sam iz Dbk, meni je svejedno svakako dolazim u Zg, moram dovest dijete nekom stručnjaku, nemogu više ovako gledat po internetu i tragat šta uradit...
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mrcinela » 04 lis 2010, 21:36

kad smo kod palca...neki dan sam pisala da je moj malac oslobodio palac...i je... rukice su inače ok SVE DOK GA NE STAVIM NA trbuh??? :conf :conf :conf

stisne taj palac u šake i nikako da se osloni kako treba (s tim da je jako napredovao, do prije 3 tj nije mogao glavicu uopće podići a sad fino gleda lijevo desno, smije se)

i noge su mu u zraku

iskreno... ja sam čudo očekivala od tih vježbi. ali sad vidim da to nije baš tako brzo ni jednostavno. a isto je izgledalo kao "ma nije ništa"... kako vrijeme odmiče vidim da stvarno dosta zaostaje( u tom prokletom potrbušnom položaju..na leđima je super)...i drago mi je da sam paničarka i da nisam zatvarala oči pred problemom!!!
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la noemi2010 » 04 lis 2010, 21:55

I meni je drago da sam paničarka moja malena će sad 7 mj. stanje oko ruka nepromjenjeno... i sad mi je jasno da moram tražit adekvatnu pomoć van mog grada... Vježbam s njome otkad je njoj 2 mj. pa čak i manje mislim... i palac i dalje unutra... mislim da imam totalni krivi pristup vježbanju, možda smo trebali postepeno s njome, nemam pojma kako to ide...ona je jako živahno dijete vjerojano od vježbanja, na trbuhu ona meni ima desnu skroz otvorenu a lijevoj palac leti unutra a onda se i čaka stisne ali kad krene koračat puzanjem otvara je...
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la noemi2010 » 04 lis 2010, 22:25

Još jedno pitanje, Nadica ili bilo tko... susrela sam da postoji ta radna terapija za djecu, da je ona više za razvoj fine motorike, ja definitivno planiram kroz 2 li 3 tjedna u Zg, mislila sam vodit malenu privatno na vježbe minimalno tjedan dana da se dobro obučim.. ali bih je paralelno vodila i na radnu terapiju, radi ručica.. ako mi može tko dati neke smjernice, bila bih veoma zahvalna...
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la malamija » 04 lis 2010, 22:52

Postoji radna terapija i u privatnim ustanovama. Igraonica "Maka", poliklinika Polovina imaju radne terapeute. I još neki logopedski kabineti.
malamija
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nadicab » 04 lis 2010, 23:05

a Goljak? Imaš pravo na program mama-dijete 3 tjedna.
Iskreno, ne znam za dobrog radnog terapeuta, pa onda zašto plaćati kada istu kvalitetu možeš dobiti besplatno na Goljaku
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Fantasy » 05 lis 2010, 07:27

Noemi, ja sam isto htjela pitati za Goljak. Tamo se ide na deset dana (fizijatar ili neuroped. ti napišu da preporučaju Goljak, pedijatrica ti napiše uputnicu i onda ideš kod vas na komisiju da ti odobre, jedino se na Goljak treba rano javiti jer se zna čekati za 1. dolazak- makar obično neko odustane i ja sam već u roku od mjesec dana dobila mjesto)- tamo imaš sve moguće terapije i meni je bilo to super. Radna terapija ti se svodi na igru s djetetom koja služi poticanju fine motorike. Ovisno o dobi- kad su manji onda ih u Bobath položajima potičeš da se igraju nečim ili dohvate loptice, zvečkice ili šta već, da se pokrenu prema nečemu i sl. A kad su malo veći, onda krenu neka slaganja kockica, čašica, kolutova, slagalica, punjenja boce od omekšivača kinder jajima (to je moja obožavala mjesecima) :lol i sl.- uglavnom od krupnijih predmeta prema sitnijima.
Nadice, a kaj ustvari ne valja po tebi s takvom radnom terapijom? Malo me zbunjuje ta tvrdnja da nitko nije dobar. Meni se činilo ok, pa si me sad pokolebala- jel onda ima bar neka knjiga iz koje mogu naučiti neke korisnije radnje za razvoj djeteta?
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la roka470 » 05 lis 2010, 10:57

Noemi pa da , ja sam te isto namjeravala pitati zašto ne odeš na Goljak.

noemi2010 je napisao/la: lijevoj palac leti unutra a onda se i čaka stisne ali kad krene koračat puzanjem otvara je...

i s puzanjem će se sve više i otvarati.Kod nekog je više zahvaćena gruba motorika , kod nekog fina.A kod nekih i jedno i drugo. Ali opet ti ponavljam s obzirom na stupanj oštećenja, koji je kod tvoje curice minimalan, uz adekvatnu terapiju će se to popraviti. Treba poraditi na hvatanju, finoj motorici. Radni terapeut će ti pokazati šta da vježbaš i bit će o.k. Samo treba vremena.Ne ide to preko noći.Pitaj ove s težim oštećenjima koliko je godina vježbi trebalo da se napravi neki sitni pomak. Odi po drugo, treće, četvrto mišljenje da se umiriš. Iako i lutanje od doktora do doktora može stvoriti još veću konfuziju.Odaberi si jednu ustanovu koja radi s djecom i ima uz fizikalnu i ostale terapije-radnu, defektologa, logopeda. Ja bi ti preporučila Goljak, ili Sabola privatno, jer je to najsličnije onom što ti sada vježbaš s malenom. I po meni to daje rezultata jer je propuzala. I čestitam na tome. :joy :joy :joy

Mrcinela pitala si za podvlačenje nogice u potrbušnom, nakon uvođenja vježbi za refleksno puzanje. To je i Jelena radila, i to je rezultat vježbi. Doduše ona je već bila savladala rotacije kada smo mi počeli s Vojtom, pa je ubrzo i počela puzati. No isti takav pokret noge ide kod rotiranja, tako da mislim da je to dobro. U potrbušnom još uvijek ima pravo u toj dobi biti sa zatvorenim šakama. No ne baš onako čvrsto. No moraš znati da je potrbušni njemu još uvijek nelagodan položaj, gdje se osjeća nesigurno i da zato i reagira povišenjem tonusa i čvrstim zatvaranjem šakica. Ako se ne buni previše plakanjem, stavljaj ga što više na trbuh . igračkice ispred njega, zveckaj, maši, pričaj, da ga zainteresiraš i da ga opustiš. A da li radite onu vježbu gdje leži na leđima a ti pritiščeš točku među rebrima, a on mora dignuti nogice u zrak. To je vježba za trbušnjake i podizanje nogica. S nogicama je čudno, neka djeca ih više natežu neka manje. Ali meni su na vježbama rekli da ako ih i malo stavlja u usta da je to o.k Da li se počeo okretati s leđa do boka?

Fantasy, Mamin mačak :up , za uspješnu razmjenu. Ne znam fantasy da li su ti već bila tu kada je Jelena počela puzati.Mi smo se bili odlučili za jednu ful jeftinu, ali nadasve ružnu varijantu-tapison.19 kn po kvadratu u tepih centru, jednostavno za postaviti, još malo pa ćemo ga bez grižnje savjesti baciti. A kako mi imamo pločice po cijelom stanu bez tepiha radi podnog grijanja, Jelena je puzala samo po svojim puzlama. jer joj se slizalo, a kada je došao tapison dijete propuzalo.

Cure moje ja već dva dana pokušavam riješiti čvoriće i zastoj u dojci. U 17 mj dojenja nisam imala problema, i ne znam kako je to sada nastalo. Jelena cica i dalje puno,tako da ne znam kako se uspjelo začepiti. Boli gadno, počelo se i crveniti iznad zahvaćenog mjesta. Temp nemam, nije. još mastitis, ali ne znam kak bu završilo.A Jelena u 10 dana uspjela smršaviti 100 gr, :/ Mene uopće više ne tangira njeno hodanje i nehodanje, sva sam opet u kilama. Otišla sam off topic, ali moram se malo izjadati. Pozdrav svima.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Fantasy » 05 lis 2010, 11:12

Roka, da, sjećam se tvog legendarnog tapisona! Meni je seka dala svoj stari tepih pa ga mislim staviti u kuhinju, samo ga moramo još oprati, a puzle mi budu super za ovaj prelazni dio prema kuhinji. I ja vidim da Maji ide po tepihu bolje, tj. po podlozi najbolje jer ipak i malo mekša, a u kuhinju hoće ali tam kliže pa mi počne krivo puzati.
Za zastoj preporučam obloge od listova zelja, meni su pomagali. Nek budu hladni, mijenjaj ih. I naravno masaža koliko god bolna bila.
:mah
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 05 lis 2010, 12:21

Radna terapija ti se svodi na igru s djetetom koja služi poticanju fine motorike. Ovisno o dobi- kad su manji onda ih u Bobath položajima potičeš da se igraju nečim ili dohvate loptice, zvečkice ili šta već, da se pokrenu prema nečemu i sl. A kad su malo veći, onda krenu neka slaganja kockica, čašica, kolutova, slagalica, punjenja boce od omekšivača kinder jajima (to je moja obožavala mjesecima) i sl.- uglavnom od krupnijih predmeta prema sitnijima.

Da, to je to :dada iako jako puno toga ovisi o čovjeku koji to radi: da li pazi na položaje trupa, glave itd.
Stoga je i bolje ići na uputnicu nego to plaćati nekome, a na tržištu ima zbilja svega.
Vjeruj mi da nisam uzalud plaćala skupe RT u SLO jer sam tamo za svoj novac dobila vrhunsku uslugu - takve još uvijek kod nas nema. Naime, većina terapeuta to odrađuje reda radi, a naša iz SLO je imala točno razrađen plan i program i prilagođavala je terapiju njegovim trenutačnim mogućnostima. Ako nije išlo na ovaj način, varirala je metodu dokle god nije dobila od njega što je htjela.
U CRO sam uglavnom imala ovo iz kvotanog i to mu je brzo dosadilo jer su se iste stvari vrtile cijelo vrijeme
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la noemi2010 » 05 lis 2010, 13:41

Mislim da idem kod ove fizio Sanja u krapinu, ma nije mi bitno plaćam ili ne plaćam da budem iskrena neda mi se čekat... palac i ručice su opet sve gore... ta Sanja mi je rekla da je sasvim sigurno problem u ramenima, moja terapeutica nju samo uči da puže da sjedi i ta sra... a ruke i ramena nuka bodova... moram nekom vjerovat, to za Goljak nisam iskreno znala da mogu 3 tjedna ostat u Zagrebu, mogu pitat uputnicu pa dok čekam red na to, mogu poć privatno radit s djetetom tjedan dana... Tu mi je netko savjetovao tu Sanju i rekao da je dobra... Strah me sad stat i čekat mjesec dana i radit nešto krivo sa djetetom, imam dojam otkad puže da više stiska šake, sad je i MM panika do sada je govorio da pretjerujem ali kad su i ostali ukućani počeli primjećivat koliko je često opet stisnuta... vidim da nije bzvz...

Provjerit ću za Goljak sa terapeuticom danas imam li pravo na uputnicu da odem 3 tjedna gore radit s njome... ko zna uopće oće li mi to dat...
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la roka470 » 05 lis 2010, 14:25

Noemi, Sanja je super terapeut, završila je Bobatha, ugodna je, zna s djecom. Nadam se da ćeš biti zadovoljna. Jelena je najveći problem imala s ramenim obručem, laktovima, zapravo do njenog 11 mj sam se borila s tim. Pravilnim osloncem, asimetrijom, osloncem na laktove, podizanje na ispružene ruke ( čuvenih 5 mj za samo jedan mali pokret ruku).I uz veću rupu u glavi od tvoje curice, eto nas nadomak hodanja.

Da je moje dijete imalo oštećenje veće nego što je ,ja bi isto išla u Sloveniju. Oni su super organizirani i educirani po Bobath metodi, ne samo fizioterapeuti, nego i radni terapeuti, logopedi, defektolozi. Kod nas to nažalost nije tako. Nema niti novaca, ali puno puta niti truda i volje da se neke stvari poprave. Obično svak radi svoj posao, i misli da je on najvažnija karika u lancu. A drugo ga ne interesira. A svako dijete bi trebali pregledati svi navedeni stručnjaci, dati svoj plan i program rada, korigirati i mijenjati ga po potrebi, međusobno se savjetovati i dogovarati kako dalje.

Ne znam kako je danas ali znam da je prije 10-ak godina u Sloveniji bio ljetni kamp za roditelje i djecu s pp, plus stručnjaci koji se njima bave i volonteri drugih zanimanja koji su pomagali. Izmjenjivali su se savjeti, iskustva. Gledala sam filmić o dječaku koji je živio u nekom selu i kada je krenuo u školu, došla je cijela ekipa liječnik, terapeut, radni, defektolog kod kojih se inače liječio i razmatrali su kako što bolje prilagoditi stvari tom dijetetu za školu. jako je loše i teško hodao, bolje vozio tricikl, i da ga ne voze u kolicima, već da se iskoristi sva njegova motorika napravljen je i prilagođen tricikl kojim je on išao u školu. U školi su bili razrađivani detalji tipa gdje da drži torbu, s koje strane klupe da sjedi, pod kojim nagibom da mu stave ploču na stolu da piše( da se ne savija previše zbog skolioze). pa kako to sa stolom nije funkcioniralo, kupila mu je opčina kompjuter...

Ma ne pišem ti to zato da ideš u Slo, nije tvoja mala teški slučaj, bit će dovoljni i naši. :mrgreen Nego imam vremena, sjedim s kupusom na cici, i tipkam, Jelena spava, i sjećam se kako me to u Sloveniji sve bilo oduševilo ,što sam vidjela u sklopu jednog seminara.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mrcinela » 05 lis 2010, 14:41

da, radimo tu vježbu na leđima i onu na trbuhu..zasad samo te dvije. nogicu lijevu stavlja u usta a i desna mu je sad blizu. rotacija s leđa na trbuh samo na jednu stranu i to već sigurno 2 mj.
danas smo bili kod terapeutkinje i rekla je da slabo napreduje, da nema kondicije, da ne vježbamo dovoljno..izgrdila nas i u pravu je...utorkom idemo kod nje i onda fino vježbamo a kako se odmiču dani sve manje do sljedećeg utorka..nemam opravdanja ali kažem kako je...tako da nam je sad ubacila i četvrtak...
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la noemi2010 » 05 lis 2010, 20:05

Ej Roka gdje meni luđaku sad fališ Sloveniju, heheh sad bi ja odma u Sloveniju... :lol

Ma eto uglavnom poć ću za sada kod te Sanje, nije vele udaljeno od zagreba.. kontala sam tjedan dana ostat ima ona i apartmane, fino ko da idem na godišnji, vodit ću bebu da vidi neandertalce hehehe... i slikavat ćemo se... nije svako zlo za zlo, nebih niđe s njome ovako malom ni pošla drugačije... tata nemože on radi... nemože ostavit svoj privatni posao... pa idemo same...

Nadam se da ti se neće iskomplicirat stvar sa zastojem i čvorićima, e pot tuš vreli i masiraj, razbij te čvoriće...ja bi tako stiskala na početku da bi mi sve crveno bilo ali bi bilo ok... jako mi je nadošlo mlijeko bilo...

Mrcinela drži se, ako maleni protestira dok ga vježbaš, ozbiljno ti savjetujem crtiće ili glasno pjevanje... ja sad bez kukumke i kad si sretan, nema šanse da joj ruke radim... ali to pjevam sa facama da me gleda onako začuđeno...
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 05 lis 2010, 21:31

Sanja - :up
Inače, omogućeno je 1x godišnje našim roditeljima i djeci boravak od 2 tjedna u Kamniku (kao naš Goljak ali puuuuuuuuuuuno bolje) smještaj i rad s djecom - ali, to se plaća.
Mi smo i ove godine uzeli: hipoterapiju, plivanje i fizioterapiju. Može se još uzeti i radna terapija, ali onda nemožeš imati hipoterapiju svaki dan. Kako mi u CRO nemamo takvu hipoterapiju, onda sam uzela radije to, nego RT.
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la noemi2010 » 05 lis 2010, 21:49

Mislim da definitivno sada idem u Krapinu pa ćemo vidit za dalje... vidit ću s njome što ona veli za radnu terapiju, ubiti gruba motorika kod moje cure nije loša, ali fina je koma... nezna uhvatit ništa odma palac spremi unutra.. izgleda prečudno a njoj će ipak 7 mj. nije mala beba.. Nevjerojatno da nigdje nisam susrela na netu sličan problem od neke mame... Sanja mi je samo komentirala na telefon, možeš ti vadit taj palac sto godina, problem nije u palcu... nego u ramenu po njoj...

Nisam ništa htjela danas komentirat teti koja je vježba u bolnici, njoj je to sve posljedica iz mozga... i samo da otvaram ruke...
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 05 lis 2010, 21:53

možeš ti vadit taj palac sto godina, problem nije u palcu... nego u ramenu po njoj...

da, upravo kao što sam ti i rekla - palac je posljedica, ne uzrok.
Mi uopće nismo vježbali kroz fizio šakice - one su same došle kada se sve posložilo: trup, vrat i ramena :dada
Što da radi sa šakicama je naučio kroz RT
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Fantasy » 05 lis 2010, 22:16

Nadice, javiš mi molim te na PP one podatke za radnu u Slo? A i za Kamnik me zanima, već sam bila surfala, ali ne mogu naći ništa-bar kontakt broj. Hvala puno, oprosti ako davim, ali nemam koga pitati... Mi ipak još spadamo pod "teži slučaj" kak veli roka, pa se moram malo ogledati i prek granice.

Inače, da se pohvalimo danas prvim danom u igraonici. Bilo je super jer je bila luda za novim igračkama i bazenom s lopticama i promatrala klince, ali s tetama nije htjela imati posla. Jedino je malo bed kaj je ostalo četvero djece dosta veće- imaju oko 4-5 godina pa svako juri na svoju stranu. Ali nema veze, budemo otišle još koji put da malo iskoristim znanje tete defektologice, a onda pauziramo prek zime.
Da - i još me iznenadila jer je tam bil jedan jako niski krevetić i na njemu plišanac i ona dopuzala do njega, podigla se na koljena i POKUŠAVALA je dići desnu nogu da se popne na krevetić- bila sam izvan sebe od šoka (pozitivnog) naravno!
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 05 lis 2010, 22:27

Fantasy, imaš pm
Kamnik - ide se uglavnom na kraju ŠG. http://www.cirius-kamnik.si/

Ove godine če biti u našem Centru terapeutska kolonija za djecu sa smetnjama u tjelesnom razvoju od 28. lipnja do 9. srpnja 2010. Dolazak u večernim satima 27. lipnja.
Bivanje u našem Centru je moguče u dvokrevetnim i trokrevetnimi sobama sa kupaonicom. Imate mogučnost izabrati fizioterapiju, radnu terapiju, hidroterapiju i hipoterapiju. Posljepodne možete koristiti naš bazen besplatno ali na vašu odgovornost.

Cjenik naših usluga: Cjena (€)
Nočenje i doručak - odrasli 17,00
Nočenje i doručak - djeca 14,00
Nočenje i polupansion - odrasli 20,00
Nočenje i polupansion - djeca 16,00
Cjena hipoterapije 28,00
Cjena 1 terapije (osim hipoterapije) 25,00

Zaradi posljedica rasti cjena in povečanog životnog standarda bili smo primorani nekoliko povečati cjene terapija. U cjenu je uključen PDV. Plačati je moguče samo u eurima.

Ako se odlučite za više od jedne terapije, dajemo vam dodatni popust – za dvije 7% i za tri terapije 10%.

e-mail: marta.klobcar@guest.arnes.si..

Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la noemi2010 » 05 lis 2010, 22:41

Ma da, jasno mi je sada da ovaj pristup negdje šteka, mala jest savladala skoro sve što smo ju učili ali ja vjerujem da je baza bila loša... čim se te šake vuku od početka, razbili smo taj tonus u rukama, nisu pokočene, fino ih ua razgibam svaki dan ali definitivno nije stvar u njima...
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaminMacak » 05 lis 2010, 22:53

možeš ti vadit taj palac sto godina, problem nije u palcu... nego u ramenu po njoj...

a tko to zna osim tete Sanje? U Zgb po mogucnosti ...
samo ne kuzim tko ce sada mom T slagat trup, vrat i ramena, taj se vise neda niti pipnuti :ne
kako onda izgleda ta RT? npr. kod turbo aktivne djece s propelerom u guzi

kod nas je novost da je T savladao voznju autom guralicom i presmjesan je - vozi naprijed i natrag,
a kad treba skrenut onda digne cijeli u stranu jer jos nije shvatio cemu sluzi volan :lol

i desna nogica mi se nekako zadnjih dana cini malo bolje, tj. da manje bjezi prema van

Ma ne pišem ti to zato da ideš u Slo, nije tvoja mala teški slučaj, bit će dovoljni i naši. :mrgreen Nego imam vremena, sjedim s kupusom na cici, i tipkam

e bas si me nasmijala, rekoh odkad nam je roka postala tak brbljava :lol

a za ove tvoje tepihe MM mi jos uvijek to spominje da kako bi mi zivili u tapisonima da je on u svemu mene slusao :ne
srecom nismo mi tezak slucaj nego samo srednje tezak kojem nedaju produzeni porodilni :protest (dodje mi jos tu i tamo napadaj bjesa na ovu nasu drzavu)
pa nam tapisoni nisu bili nuzni

noemi i fantasy, bravo za puzanje!!!
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nadicab » 05 lis 2010, 22:56

pa na Goljaku imaš super fizio: Karolina, Zorana, joj jedna na I, nemrem se sjetiti punog imena. Sve one rade i privatno
A mi isto imamo dobru fizio preko HZZO-a koja radi i privat.
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la MaminMacak » 05 lis 2010, 23:12

Ne trebam ja fizio nego radnog terapeuta.
Ma ne znam niti da li nam on treba ali Zucko ga je bio spominjao a i ja bi rado otisla barem da nam pokazu vjezbe zbog tog palca u saci.
A Karolina nas je cijelo vrijeme i vjezbala i otpustila nas kad smo prohodali i da nam ne treba vise ni Zucko ni radni terapeut ni nitko i da ga nigdje vise ne vodim ;)
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nadicab » 06 lis 2010, 12:05

radnu terapiju možeš dobiti: Goljak, Vinogradska.
Preko CZSS se može dobiti patronaža defektologa od strane Sloboštine ili Slave Raškaj - u ranoj dobo djeteta i defektolog radi veoma slično radnom terapeutu.
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la roka470 » 06 lis 2010, 15:49

curke imam lijepu vijest

JELENA JE PROHODALA!!!!

Jučer u tri navrata napravila je samostalno 5-6 koraka, jutros 4. Naravno da nisam vidjela ni kako noge stoje, ni kakva je baza niti išta osim da hoda. Ma sad ćemo vjerojatno čekati da se to ponovi, ali nije važno, počelo je počelo, pa mogu hopsati. :joy :joy :joy

Javim se navećer, u gužvi sam
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Fantasy » 06 lis 2010, 16:34

JEEEEEEEE, ŽIVJELA JELENA I NJENA MAMA!!! Svaka čast, eto vidiš i prije onih famoznih 18 mjeseci! Hopsam i ja s tobom :joy :joy :joy. Trči sad za njom!
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.