Noemi pa da , ja sam te isto namjeravala pitati zašto ne odeš na Goljak.
noemi2010 je napisao/la: lijevoj palac leti unutra a onda se i čaka stisne ali kad krene koračat puzanjem otvara je...
i s puzanjem će se sve više i otvarati.Kod nekog je više zahvaćena gruba motorika , kod nekog fina.A kod nekih i jedno i drugo. Ali opet ti ponavljam s obzirom na stupanj oštećenja, koji je kod tvoje curice minimalan, uz adekvatnu terapiju će se to popraviti. Treba poraditi na hvatanju, finoj motorici. Radni terapeut će ti pokazati šta da vježbaš i bit će o.k. Samo treba vremena.Ne ide to preko noći.Pitaj ove s težim oštećenjima koliko je godina vježbi trebalo da se napravi neki sitni pomak. Odi po drugo, treće, četvrto mišljenje da se umiriš. Iako i lutanje od doktora do doktora može stvoriti još veću konfuziju.Odaberi si jednu ustanovu koja radi s djecom i ima uz fizikalnu i ostale terapije-radnu, defektologa, logopeda. Ja bi ti preporučila Goljak, ili Sabola privatno, jer je to najsličnije onom što ti sada vježbaš s malenom. I po meni to daje rezultata jer je propuzala. I čestitam na tome.
Mrcinela pitala si za podvlačenje nogice u potrbušnom, nakon uvođenja vježbi za refleksno puzanje. To je i Jelena radila, i to je rezultat vježbi. Doduše ona je već bila savladala rotacije kada smo mi počeli s Vojtom, pa je ubrzo i počela puzati. No isti takav pokret noge ide kod rotiranja, tako da mislim da je to dobro. U potrbušnom još uvijek ima pravo u toj dobi biti sa zatvorenim šakama. No ne baš onako čvrsto. No moraš znati da je potrbušni njemu još uvijek nelagodan položaj, gdje se osjeća nesigurno i da zato i reagira povišenjem tonusa i čvrstim zatvaranjem šakica. Ako se ne buni previše plakanjem, stavljaj ga što više na trbuh . igračkice ispred njega, zveckaj, maši, pričaj, da ga zainteresiraš i da ga opustiš. A da li radite onu vježbu gdje leži na leđima a ti pritiščeš točku među rebrima, a on mora dignuti nogice u zrak. To je vježba za trbušnjake i podizanje nogica. S nogicama je čudno, neka djeca ih više natežu neka manje. Ali meni su na vježbama rekli da ako ih i malo stavlja u usta da je to o.k Da li se počeo okretati s leđa do boka?
Fantasy, Mamin mačak

, za uspješnu razmjenu. Ne znam fantasy da li su ti već bila tu kada je Jelena počela puzati.Mi smo se bili odlučili za jednu ful jeftinu, ali nadasve ružnu varijantu-tapison.19 kn po kvadratu u tepih centru, jednostavno za postaviti, još malo pa ćemo ga bez grižnje savjesti baciti. A kako mi imamo pločice po cijelom stanu bez tepiha radi podnog grijanja, Jelena je puzala samo po svojim puzlama. jer joj se slizalo, a kada je došao tapison dijete propuzalo.
Cure moje ja već dva dana pokušavam riješiti čvoriće i zastoj u dojci. U 17 mj dojenja nisam imala problema, i ne znam kako je to sada nastalo. Jelena cica i dalje puno,tako da ne znam kako se uspjelo začepiti. Boli gadno, počelo se i crveniti iznad zahvaćenog mjesta. Temp nemam, nije. još mastitis, ali ne znam kak bu završilo.A Jelena u 10 dana uspjela smršaviti 100 gr,

Mene uopće više ne tangira njeno hodanje i nehodanje, sva sam opet u kilama. Otišla sam off topic, ali moram se malo izjadati. Pozdrav svima.