Postao/la ALEX » 16 kol 2007, 23:42
Mi smo za prvi razred kupili nekoliko crtančica i pisanki A i B. To se jako brzo troši, jako su tanke pa ih ne možete kupiti previše, a ako i ostanu mogu se iskoristiti za crtanje doma. Uglavnom nisu skupe, pa da kupite po 5 od svake nećete pogriješiti, a ako usfali lako je nadokupiti.
Poželjno je kupiti s različitim uzorcima tako da budu uočljive za svaki predmet, a i djeci je zanimljivije. Moja je pomno birala kada će i za koji predmet koju upotrijebiti, da paše uz knjige :-)
Što se tiče kompleta omota, to sam naivno kupila za knjige, ali niti jedan nije odgovarao, tako da to nema smisla kupovati. Najboljim su mi se pokazali omoti koji se lijepe na rubovima i odrežu na veličinu koja odgovara. Super prianjaju uz knjige i pisanke tako da ih dobro održavaju i dobro izgledaju - nenapadno, neutralno i uredno. A i mogu se prilagociti raznim veličinama. Toga smo uvijek imali u rezervi jer se pisanke brzo istroše pa uvijek treba novu omotati. Neomotane se jako gužvaju :-(
E sad i jedno pitanje - koje pisanke koriste u 2.razredu? U prvom su koristili A i B, pretpostavljam da će B biti i u drugom. Jesu li potrebne C ili da ih ne kupujemo?
Od ostalog pribora treba svega i svačega : tempere, vodene, tuš, flomići, drvene, plastelin, glinamol, škarice, kolaž.....to imaju u školi u svojoj kutiji. Osim toga pernica sa cjelokupnom opremom. Klinci vole te pernice na što više katova, ali za to nema potrebe a i nakupi se tu težine, pa malo po malo torba postane nevjerojatno teška. zato bolje što više reducirati gdje god je moguće.
Po mom iskustvu, jako su važne olovke, obične, za pisanje. Moja je voljela pisati i s tehničkom, ali uglavnom pišu s običnim i trebaju ih imati uvijek dovoljno, jer bez obzira što u pernici stoji šiljilo, ako nema zašiljene olovke pisat će s tupom i onda je sve vrlo ružno i neuredno. Dakle dosta olovaka.
Evo to su naša iskustva s priborom.