Trenutno stanje:
Fran ide u 1.A razred u boravak, 13 cura, on i jos 7 deckiju, uce engleski (a mi u molbi pri upisu napisali da hocemo Frana u razred di uce njemacki jer nam je lakse izorganizirati ucenje engleskog van skole nego obrnuto, no molbu su nam izignorirali, ocito), uglavnom su u razredu necitaci, njemu zbog toga silno dosadno, medju ovih 7 deckica nasao si je prijatelje ali daleko od toga da mu bas odgovaraju po interesima (sjecate se mog topica o nogometu), uciteljice blage ali ne pruzaju nista "vise", sto moze zbog nekih Franovih specificnosti dugorocno gledano postati i problem, Fran u boravku bas i nije nesto lud za rezuckanjem skarama kolaz papira i crtanje svetih nikola i sl pa bas i ne sudjeluje u tome....uglavnom znate Frana!
Prednosti su ovog razreda jedino to sto je meni ovako zivot puno jednostavniji s obzirom da imam zbrinuto dijete u svakom pogledu od 8 do 15.30 (isto tako i Niku u vrticu) pa se mogu posvetiti bebacu i relativno normalno (bez da puknem na zivce) izdurati dan.Opcija o kojoj razmisljam
Drugo polugodiste prebaciti Frana u 1. C razred koji ima jednu od najboljih, ako ne i najbolju uciteljicu u skoli. Uce njemacki, ima ih u razredu 17 (sa Franom bi ih bilo 18: 10 deckiju i 8 cura), uciteljica vodi prirodoslovnu grupu di svasta kemijaju, ima dodatnu iz matematike (Fran obozava matematiku), djeca su zahtjevnija i slicnija Franu po svemu, uciteljica ima posebne nacine rada sa darovitom djecom...i sve zvuci super ali ima jedan veliki minus: taj razred nema boravka! Nastava je u turnusima-skola jedan tjedan ujutro i tada zavrsava u 11.30 ili najkasnije u 12.15 , drugi tjedan popodne i tada zavrsava oko 16.30! I sve si gruntam kako izmadjijati cisto fizicki sve to: Fran bi morao zadace doma pisati, pa kuhaj mu rucak, pa je tu bebac sa kojim treba ici u setnju i njemu kuhati a kako sve to izvesti kada Fran ima skolu popodne, pa onda jos ici po Niku u vrtic u 15.30, pa onda jos jos po Frana u skolu u 16.3o kada ima skolu popodne, pa jos onda i Nika krece u skolu iduce god (dobro nju cu dati u boravak ali mi ni tako nece zivot biti puno jednostavniji...). S duge strane, boravak ionako ima samo prva 2 razreda pa je bolje onda mozda sada ovu zbrku nekako pregrmiti ali da odpocetka ide u razred kod uciteljice koja mu moze i zeli pruziti vise...ali KAKO DA JA TO FIZICKI IZORGANIZIRAM?!
Uopce nisam bila sprema na opciju da mi on ne ide u boravak!!
Ajde, kaj bi vi napravile na mom mjestu?? Moram se brzo odluciti jer ovaj tjedan imaju u skoli sjednicu uciteljskog vijeca gdje bi trebali izglasati prelazak Frana u 1.c (pod uvjetom da mi napisemo molbu)!

).
, ako fran ode u taj drugi razred više nećeš imati tako idiličnu sliku o metodama rada učiteljice i razredu.
On je za cas doma, napise zadacu i onda mu je doooooosadno. Bas sam bila proslih tjedana dosta na bolovanju jer mi je E bila bolesna pa sam iskusila na svojoj kozi kao je mojoj mami koja ga inace cuva kad dodje iz skole. On stalno trazi da se s njim nesto radi, mora se biti 100 posto angaziran oko njegovih zatheva, on stalno nesto pita, trazi, otkriva, aaaaaa... OK tu i tamo ga uspijem izbaciti van pred kucu da se malo poigra s djecakom iz zgrade, ali taj je neki cudak tak da beas ne voli previse ici van...
A da probas baku opet malo angazirati oko Frana - bar u ove jutanje sate dok si ti sa malisom?

...sve joj je dosadno itd. I po mom je uz učiteljicu i mi roditelji moramo usmjeriti na "pravi put".

). znaci, trojica ukupno - jedan vec na drugom polugodistu prvog razreda, a druga dvojica u 2. pa 3.) i super su se uklopili
. hocu ti reci - ne zavrsavaju sve te price negativno, dapace, kod nas u razredu su sasvim lijepo zavrsile
, pogotovo uskladjivanje razlicitih turnusa i slobodnih aktivnosti, jurnjave oko rucka kad je popodnevni turnus i predsat, odvozenja, dovodjenja (ni stariji ni mladji jos ne idu sami u skolu, uvijek ih netko od nas prati), provjeravanja zadace, ucenja (jer ne uce u skoli nego doma i to je sasvim drugaciji koncept skolovanja nego kad je dijete u boravku), kvalitetnog osmisljavanja vremena kad su djeca doma (e, to je tesko, vjeruj mi
iako znam da nije....