recesija je (iako i inace tako razmisljam i ne volim bacanje novca na ovakve stvari, bitnije mi da se dijete sjeca svakog tog trenutka nego da dobije nesto materijalno cija je kupovina gostima predstavljala tlaku ili recimo kupovinu neke tehnicke opreme, koju ce kasnije tako i tako vrijeme pregaziti
).i jednostavno sam rekla ljudima da mi je drago da dodju i s nama sudjeluju u proslavi i da ce nam to najvise znaciti. i molila sam ih - nikakvi skupi pokloni, nego neka sami smisle nesto sto sto ce djetetu zaista biti uspomena. i garantiram im da ce dijete u tome znati uzivati i da ce se tome iskreno veseliti. jer ga ja najbolje poznajem, a i ne zelim da se pricest veze uz poklone, nego zelim da pricest veze uz prisjecanje na to sto se taj dan zapravo dogodilo
i kumovi su donijeli ovo:
http://www.profil.hr/knjiga/prva-pricest/1901/
eto, ne mogu vam opisati kako je moje dijete bilo sretno i kako s veseljem ispunjava svaku stranicu, kako lijepi fotke (unutra su neki zadacici - tipa one radosnice za rodjenje bebe - tko su ti kumovi, tko ti je bio na proslavi, kad si se pricestio, tko su ti prijatelji s kojima si isao na vjeronauk...). tu smo knjigu spremili u jednu vecu kutiju u kojoj je krizic koji je dobio u haljinu, tu je ukras s torte (nekakav keramicki djecacic u prvopricesnickoj haljini), vjeronaucna biljeznica, molitvenik koji su dobili u crkvi, tekst njegove molitve koju je citao u crkvi, posvecena krunica iz Lourdesa koju je dobio od bake... i tako - uglavnom, slicno sastavu kutije koju sam mu sacuvala za krstenje).
i da, presretan je, zaista

super ideja.
koja ce ove godine u skolu, tvoja p. je ranije krenula). ne znam jel se sjecas da sam spomenula kako imamo zajednicku frendicu
(i potpisat Bertu) kakve vi to prihode imate i kakvim stvarima ucite djecu ako dajete tako skupe poklone ili lovu.

a kaj bu onda za Krizmu ? Ne znam, previše je to materijalizirano.
do poda mudrim curama (
,