Sada je: 30 srp 2026, 00:49.

Prigodni pokloni - teška odluka

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Re: Prigodni pokloni - teška odluka

PostPostao/la Imge » 27 tra 2010, 10:56

moje je djetetsce u nedjelju imalo prvu pricest. i drago mi je da tu nije bilo zlata, satova, bicikala, fotoaparata...

recesija je (iako i inace tako razmisljam i ne volim bacanje novca na ovakve stvari, bitnije mi da se dijete sjeca svakog tog trenutka nego da dobije nesto materijalno cija je kupovina gostima predstavljala tlaku ili recimo kupovinu neke tehnicke opreme, koju ce kasnije tako i tako vrijeme pregaziti :dunno ).

i jednostavno sam rekla ljudima da mi je drago da dodju i s nama sudjeluju u proslavi i da ce nam to najvise znaciti. i molila sam ih - nikakvi skupi pokloni, nego neka sami smisle nesto sto sto ce djetetu zaista biti uspomena. i garantiram im da ce dijete u tome znati uzivati i da ce se tome iskreno veseliti. jer ga ja najbolje poznajem, a i ne zelim da se pricest veze uz poklone, nego zelim da pricest veze uz prisjecanje na to sto se taj dan zapravo dogodilo :)

i kumovi su donijeli ovo:
http://www.profil.hr/knjiga/prva-pricest/1901/

eto, ne mogu vam opisati kako je moje dijete bilo sretno i kako s veseljem ispunjava svaku stranicu, kako lijepi fotke (unutra su neki zadacici - tipa one radosnice za rodjenje bebe - tko su ti kumovi, tko ti je bio na proslavi, kad si se pricestio, tko su ti prijatelji s kojima si isao na vjeronauk...). tu smo knjigu spremili u jednu vecu kutiju u kojoj je krizic koji je dobio u haljinu, tu je ukras s torte (nekakav keramicki djecacic u prvopricesnickoj haljini), vjeronaucna biljeznica, molitvenik koji su dobili u crkvi, tekst njegove molitve koju je citao u crkvi, posvecena krunica iz Lourdesa koju je dobio od bake... i tako - uglavnom, slicno sastavu kutije koju sam mu sacuvala za krstenje).

i da, presretan je, zaista :luv
Kako raditi manje, a zaraditi više? Kako?!
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Dory » 27 tra 2010, 11:09

Krasan i prigodan poklon...to ja volim i stvarno mislim da je ovo potrošaćko doba dovelo u plan skupe poklone, a ne bit i važnost pojedinog događaja za dijete...
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la danni » 27 tra 2010, 11:14

imge baš lijep poklon :dada
bravo za vaše kumove
danni
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † Sanika » 27 tra 2010, 11:54

Imge, fenomenalno :5 super ideja.
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Imge » 27 tra 2010, 12:44

off
sanika, kuma je larina mama (prijateljica tvoje p. iz vrtica ;) koja ce ove godine u skolu, tvoja p. je ranije krenula). ne znam jel se sjecas da sam spomenula kako imamo zajednicku frendicu :mah

i ajmo dalje s idejama za prigodne poklone da ne zacetavam :mah
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lilly » 01 svi 2010, 12:22

Mi u nedjelju idemo necaku na pricest, a necakinji na krizmu, i uopce nemam ideju :dunno

Njemu sam mislila Mp4, a njoj :dunno, mozda fakat starke :dunno
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Potica » 01 svi 2010, 12:32

Prošli vikend je bila krizma kćeri naših prijatelja i na kraju sam dala novce :dunno pitala sam ju ima li kakve željice i ona je zaželjela starke ;) Imala sam najbolju namjeru kupiti starke ali nije bilo tih što je ona željela a prve sljedeće su koštale 500 kn što je meni bilo previše i onda smo se dogovorile da joj dam novce pa će sama skupiti razliku i kupiti te koje želi.
Sad mi je ostala jedna pričest sljedeći tjedan i nećakinjina krizma za tri tjedna, a ni za jedno nisam još smislila poklone.
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la Berta » 02 svi 2010, 14:28

Ove godine je moja malena kuma i muka mi je jer je mala poželjela laptop...a meni je to puno van mojih planova (moram im i jednoj i drugoj kupiti odjeću, obuću...i sve ostalo što ide uz to), mislila sam joj kupiti bolji digitalni fotić i sat...dakle da me s odjećom i svim ne premaši 4000-4500 Kn,

ja moram priznati da sam na ovo ostala :shock za krizmu djeteta kojem je tvoja kcer kuma planiras potrositi 4500 kn? jesam ja gadno ispala iz đira ili je ovo jos uvijek jaaako puno novaca za krizmu djeteta koje nije tvoje?

skupljanje za laptop, kao i za LG cokoladu mi je ok. Ne traze cijeli iznos, ali stede za nesto sto zele. Naravno da ce kupiti cokoladu koja je in, ne kuzim, zar bi si vi kupile nesto sto vam se ne sviđa i/ili je pozeljno imati?
ja jos ne znam sto uzeti za 2 pricesti ovaj mjesec
Berta
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Mrđi » 03 svi 2010, 08:07

ja cu ostat :a? :znoj (i potpisat Bertu) kakve vi to prihode imate i kakvim stvarima ucite djecu ako dajete tako skupe poklone ili lovu.
Ja ocito zivim u nekom drugom vremenu. :ne
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la Dory » 03 svi 2010, 08:35

I meni je to puno...ali kod nas se to pretvorilo u opću cirkus - normalno je da se kupuju kompjutori, laptopi...perošle godine su hit bili skuteri (fakat koma) ali sam odlučila da neću ići izvan okvira svojih mogućnosti - kupila sam fotić (malo više od 1000 Kn) , haljinu 300 Kn, sad još cipele za moju kćer i njeno kumče, i nešto za obući za moju kćerku (mislila sam da će možda proći sa svojom haljinom od krizme, ali joj je malena, a buduću je jako visoka nema od koga posuditi)..Da - i onda još nešto što ću joj ja pokloniti - mislim uzeti neki srebrni lančić (ne više od 300Kn) - kad sve zbrojim ipak sam malo uspjela smanjiti cifru...ali isto tako se bojim da će ona biti u rangu djece koja su materijalno najmanje doibla....ipak, neću se zbog toga zaduživati, ići u minuse, snobovski se povesti za onima koji se nadmašuju u darovima...moj stav je da je kumstvo i crkveni obredi nešto što ne vi trebalo biti vezano uz materijalne stvari...
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamma2x » 03 svi 2010, 09:31

Mi smo pozvani na krizmu u šestom mjesecu. I isto sam u dilemi šta kupiti tj. pokloniti. To su nam prijatelji s kojima se vidimo par pura godišnje. Oni dosta dobro žive za naše prilike. Znači cura ima manje više sve. Malo me je zasmetalo (čitaj puno) kad su nas zvali da dođemo onak kao u šali su rekli "da se ne dolazi ako se ne nosi bar 200 Eur". :shock
mamma2x
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la dazd » 03 svi 2010, 09:45

Ma mislim , ako mi netko naglasi da želi pare , ja namjerno kupim poklon :dada
Sa 100 eur po glavi idemo u svatove , a ako me netko zove samo da bi na meni zaradio , grdno se vara.
Naravno da nikud ne idem praznih ruku , al što je previše je previše.
Mom tati se poznanik žalio da na njegov sin na krizmi nije skupio dovoljno love da plati slavlje u restoranu , a slavlje je bilo napravljeno kao da se ženi , od pozivnica do konfeta na kraju....
dazd
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Imge » 03 svi 2010, 10:26

:ne
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mamma2x » 03 svi 2010, 10:28

Mi smo i mislili maloj dati novce ali sigurno ne 200 Eura. A sad se sve razmišljam da joj kupim neku knjigu ili nešto drugo. Malo me je to izbacilo iz kolosijeka. :mrgreen
mamma2x
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mama z » 03 svi 2010, 10:32

Mi smo jučer bili na 1. pričestii rođendanu,curica je imala roćkas a dečko pičest,kupila sam im svakome hlače i majicu i slatkiše i njihovom tati je roćkas pa smo njemu liker,a mami kavu i to je to.
N 2005 školarka
D 2008 predškolac
L 2014 princeza
mama z
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 03 svi 2010, 10:47

Dora, meni je i to puno koliko si napisala - ispada da si i opet potrošila preko 500 €
Kako Denis ima 1. pričest i rođendan isti dan, ja sam odlučial podijeliti poklone ljudima:
- kuma će kupiti lančić (+ ću je zamoliti tortu=
- mi smo kupili sat
- djed će kupiti Bibliju (na popustu je u Svijetu knjige)
- strina - kolači/keksi
- moja kuma - spomenar što je Imge stavila

I to je itekako dovoljno i za dobiti i za pokloniti. :dada
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Dory » 03 svi 2010, 12:17

nadicab- znam da ću potrošiti, ali ništa ne mogu izbjeći - moja curka nema svečane odjeće - stalno nosi kao i svi traperice i starke (ono što je noisla na svojoj firmi je prerasla),a kumčetu ću kupiti još cipele jer nema ni mame, ni tete, ni bake..udomitelji će joj pripremiti fešticu (ništa veliko), tortu, platiti slikanje i pokriti sve ostale sitnice koje idu uz to. Kćerka će joj pokloniti taj fotić, a ja ću joj još kupiti od nas ostalih lančić ili prstenčić...Ma, ta curica je meni baš draga i divna, unatoč svemu dobra učenica...nadam se da ćemo joj tijekom života moći pomoći, tijekom školovanja, savjetima i sl.
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la suncica77 » 03 svi 2010, 12:32

meni je presmjesno kupovati tako skupe poklone tipa laptop :shock
ja sam bila prosli tjedan na pricesti kod svog kumceta ,curica, kupila joj sat esprit + djeciju bibliju+ majicu......odusevljena je
da sam bila blize mozda bi joj i tortu napravila .....prvo sam htjela dati novce ali sam se predomislila
mama dva anđela ...slikaslika
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Imge » 04 svi 2010, 12:35

nadica je to super iskombinirala :dada .

a, recimo, nekom od gostiju se moze predloziti da participira u fotkama - evo, npr, kod nas je dvd s prve pricesti 100,00 kuna (snimao je samo profi fotograf, roditelji nisu imali pristup sto je super jer se izbjegla guzva), plus fotkice koje si sami mozete izabrati - ja sam sad izabrala 5 fotkica - znaci to je jos 50,00 kuna - klinci u procesiji, pa dok maleni sjedi, pa kad cita i jos 2 zgodna detalja (a ostatak su dobili na vjeronauku - zajednicku i fotku kad se priceste). i nabere se toga...
i, kazem - predlozi se da to netko od gostiju pokloni - super je uspomena, a rastereti se roditelje dijela troska (govorimo o cifri od 150,00 kuna).
a jezim se od ovih primjera s laptopom i tome slicno. jezim... :ne :strah

cicamicagotovajeprica.
Zadnja izmjena: Imge; 04 svi 2010, 14:47; ukupno mijenjano 1 put/a.
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la danni » 04 svi 2010, 12:40

dazd je napisao/la:Ma mislim , ako mi netko naglasi da želi pare , ja namjerno kupim poklon :dada
ako me netko zove samo da bi na meni zaradio , grdno se vara.
Naravno da nikud ne idem praznih ruku , al što je previše je previše.

baš ovako :roll :dada
danni
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Kristina4 » 11 svi 2010, 14:19

Ja sam se odlucila za sat sestrinom sinu, bio je 120 KM, znaci nesto oko 500 KN.

Baka i djed su mu kupili rječnike englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski (skolske naklada) i mislim da je to lijep poklon (doduse nesto skuplji), ali vrijedan i trajan.

Jos cu napraviti tortu - pozelio je onu ferrero roche.
Kristina4
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ZacKa » 11 svi 2010, 14:31

Mi isto imali Prvu pričest od kumova malecka, ponukana prijedlogom od Imge kupila lijepo knjigu Moja prva pričest u koju može pisati, lijepiti slikice..........ja isto čitam ovo sve kaj nabrajate, i o kojoj lovi se tu radi za poklon Prve pričesti :conf a kaj bu onda za Krizmu ? Ne znam, previše je to materijalizirano.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la danni » 11 svi 2010, 14:49

Kristina4 je napisao/la:Ja sam se odlucila za sat sestrinom sinu, bio je 120 KM, znaci nesto oko 500 KN.

Baka i djed su mu kupili rječnike englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski (skolske naklada) i mislim da je to lijep poklon (doduse nesto skuplji), ali vrijedan i trajan.

Jos cu napraviti tortu - pozelio je onu ferrero roche.

kristina gdje ti živiš :conf
danni
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Kristina4 » 11 svi 2010, 19:27

U Mostaru. Darovi su za krizmu.
Kristina4
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la danni » 12 svi 2010, 10:29

kristina susjedo :mah imaš pp :mah
danni
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ivancica » 12 svi 2010, 10:55

Ma jednostavno moram komentirati, meni to pretjerivanje s poklonima strašno ide na živce, a još se nisam naučila odraditi stvari "po svome", a bez žuči. Tako ja kupim poklon koji smatram primjerenim (prilici, ali i općoj i mojoj financijskoj situaciji), ali usput bar nesvjesno pokažem koliko mi pre........ nekih idu na živce.

Zato moj :klanja do poda mudrim curama (Imge :srca , Nadica :srca ) koje sve to tako lijepo i skladno obave bez puno žuči (valjda ću i ja jednom naučiti).

Doryn trošak mi je prevelik, ali koliko sam ju uspjela upoznati kroz postove, užitak će biti njen koliko i osobe koja to prima :srca . Kad bi više ljudi bilo bar upola toliko plemenito ...
slika slika
ivancica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Prethodna

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.