Nisam čitala što ste novo napisale, samo bi htjela odgovoriti Tinici
Tinice, naj se pjenit pliz, bila sam jako pristojna, malo pročitaj što sam napisala i okani se prozivanja ad hominem jer bi se na taj način rasprava mogla pretvoriti u nešto što nije primjereno ovom mjestu. No, kako te u tvom forumskom životu doživljavam kao dobronamjernu osobu neću se naljutiti, nego ću ti nastojat objasniti što sam htjela reći.
Bit moje intervencije je bilo, ne brojanje tvojih dana putovanja po svijetu jer me se to niti malo ne tiče niti me ne zanima (ali ne možeš reći da površnim praćenjem foruma ne upada u oči

), niti tvoja sreća zbog novog života koju ti u svakom slučaju želim i sada i u budućnosti, nego ukazivanje na
nepravednost sustava plaćanja. To što si baš ti iskočila kao primjer proizlazi iz nekoliko tvojih postova u kojima uz prigodni smajlić

naglašavaš da te boravak košta 0,0 kuna, i činjenice da svojim upisima na forumu nisi pokazivala da si primjer onih kojima je pomoć potrebna. A sustav je zamišljen da oni koji imaju više plaćaju troškove onima koji imaju manje. U ovom slučaju su neki, pa tako i ja, među onima koji tvom djetetu plaćaju boravak. Razmisli dobro o pravednosti prije nego što stisneš ovaj smajlić
Ne znam od kuda ti pomisao da je meni žao što alimentacija ne ulazi u prihod, no dopusti mi slobodu da smatram da to nije ispravno i da to jasno napišem. Jednako kao što bi bilo ispravno i pravedno da isplata alimentacije tvom bivšem suprugu umanji prihod, a ne da za svoje dijete plaća skuplji vrtić zbog prihoda kojeg zapravo nema jer ga je dao svom drugom djetetu. Iako uzdržavano dijete ulazi u poreznu olakšicu, u ovom slučaju ne znam čiju. Također, vrlo je nepravedno da prihod od dječjeg doplatka ulazi u izračun za plaćanje vrtića/boravka, a alimentacija ne. Tek FYI, da bi netko ostvario pravo na dječji doplatak prihodi mu trebaju biti 1663 kune cca po članu obitelji. O nepravednosti modela i primjeni istoga na dobrostojeće roditelje s malim prijavljenim prihodima više ne mislim trošiti riječi, mislim da su svi čitači shvatili iz bezbroj upisa na ovoj temi i temi o vrtićima.
Kako se usuđujete insinuirati da sam krivotvorila podatke o plaći ili nisam donijela neku potvrdu koju sam trebala? Na osnovi toga što si negdje pročitala sam putovala? A pozadinu oko toga ne znaš, a niti ću ti je ja objašnjavati.
Ovo više govori o tebi nego o meni, moj dobronamjeran savjet ti je da nastojiš ne koristiti takav rječnik nego da još jednom pročitaš ono što sam napisala. Pozadina me ne zanima, vjeruj mi, niti želim da ju itko objašnjava, živim svoj život sa svim njegovim vrlinama i manama.
Na ovom, roditeljskom, forumu svi želimo i izdvajamo do zadnje kune kako bi naša djeca imala kvalitetan život, ne znam po čemu sudiš da bi to mene smetalo. Dapače, pomažem gdje i koliko mogu onima koji nemaju i nikad mi nije teško pomoći. Sretna sam da to za sada mogu.
Na upis o tome da obitelji s 8000 kuna prihoda po četveročlanoj obitelji žive bajku srednje klase, idu na skijanja i ljetovanja, djeci kupuju cipele i novu robicu svaku sezonu mislim da se smiješno i očitovati, ali se nadam da će se javiti neka iz „srednje klase“ pa da opiše život srednje klase u Lijepoj našoj s 8000 kuna prihoda i bez vlastitog stana, po mogućnosti.
Žalosno je da na jednom ovakvom, prvenstveno majčinskom forumu, ima ovoliko gorčine i ljubomore koju iščitavam iz nekih primjedbi ovdje. Umjesto podrške koju bi trebale pružiti jedne drugima, očito praćenje tuđih života po raznim temama kako bi se nekim polu-argumentima, na nekoj drugoj temi „zaskočilo“ malicioznim primjedbama je stvarno prevršilo svaku mjeru.
Možda moje oko ne vidi dobro, ali jedina gorčina koja se ovdje prosipa je s tvoje strane jer se netko drznuo uzeti te za primjer. Svaka od nas se sutra može naći u tvojim cipelama, možda će nas žuljati, a možda bogme i neće. Je li, i koliko tebe žuljaju procijeni sama.