Sada je: 26 srp 2026, 18:47.

Plaćanje produženog boravka u Zagrebu

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Re: Plaćanje produženog boravka u Zagrebu

PostPostao/la mamainana » 22 ruj 2011, 11:29

skorpionka je napisao/la:Da bi se kvaliteno raspravljalo o ovoj temi, treba definirati točno pojam samohranog roditelja, a onaj tko prima alimentaciju nije samohran. :cool

tu je previše toga u što je bolje ne ulaziti
i način naplate alimentacije kod dosta žena bude problematičan
tu skupinu bi ja ostavila na miru :loce
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la skorpionka » 22 ruj 2011, 11:30

Inače, bi bilo potšeno alimentaciju pribrojiti prihodima onog kućanstva koja ju troši a ujedno je odbiti od prihoda onog kućanstva koje ju isplaćuje.
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la skorpionka » 22 ruj 2011, 11:31

mamainana je napisao/la:
skorpionka je napisao/la:Da bi se kvaliteno raspravljalo o ovoj temi, treba definirati točno pojam samohranog roditelja, a onaj tko prima alimentaciju nije samohran. :cool

tu je previše toga u što je bolje ne ulaziti
i način naplate alimentacije kod dosta žena bude problematičan
tu skupinu bi ja ostavila na miru :loce

Zašto, i u toj skupini ljudi ima onih koji žive bolje od onih koji plaćaju boravak i vrtiće xy kuna.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la mamainana » 22 ruj 2011, 11:36

možda zato što sam i sama dijete ''samohranog'' roditelja i znam kako ide s naplatom alimentacije, a da ne kažem kako težak život bude na početku :dunno
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Tinica » 22 ruj 2011, 11:40

Da bi se kvaliteno raspravljalo o ovoj temi, treba definirati točno pojam samohranog roditelja, a onaj tko prima alimentaciju nije samohran.

A da prije definicije samohranog roditelja poćnemo od definicije prihoda :liza
A na kome je da to definira? :conf Na meni ili na onima koje sjede u Poglavarstvu i Skupštini? Da li sam ja nešto utajila ili neku traženu potvrdu nisam donijela? :dunno Hoćemo li dalje o etici i moralu? Možemo poćeti sa izjavom g. Lovrića na TV neki dan: "Ukoliko otac obitelji nije prijavljen na istoj adresi kao i ostatak obitelji, njegova plaća NE ULAZI, jer iako daje prihode u tu obitelj onda nije član kućanstva!"
Osim toga, kako dokazati visinu alimentacije, kada isplata alimentacije nije regulirana? Ili nesigurnost da će otac platiti alimentaciju?
Ženama se na ovom forumu masovno savjetuje: nisi luda nosiš u vrtić potvrdu iz HZZO-a za porodiljni, ali alimentaciju svakako treba prijaviti. :lol
A dječji doplatak - i to je prihod kućanstva? Em neki primaju dječji doplatak, em imaju i besplatan vrtić. Dakle, 2x ostvaruju neko socijalno pravo. Ma kažem dalo bi se o tome naveliko i naširoko raspravljati... :faca
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la skorpionka » 22 ruj 2011, 11:42

Jasno, al ntko ne treba biti izuzet iz te rasprave ako cemo se furati na pravednost!
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Rimaithor » 22 ruj 2011, 11:49

skorpionka je napisao/la:Inače, bi bilo potšeno alimentaciju pribrojiti prihodima onog kućanstva koja ju troši a ujedno je odbiti od prihoda onog kućanstva koje ju isplaćuje.

slažem se u potpunosti.
i nije bilo potrebno tako napasti palunkicu :ajme
šapto i ja plaćam 400kn
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Tinica » 22 ruj 2011, 11:50

Slažem se potupno :up No, da li je moguće postići potpunu pravednost - ili još bolje pitanje: od kuda poćeti? Od vlasnika privatnih firmi ili od samohranih roditelja? ;)
Najlakše je uzeti od onih kod kojih je sve na papiru: firma isplaćuje mizernu plaću, ali uredno i sve je u poreznoj kartici. :dada A šta je sa onima koji na papiru ništa nemaju, a njihove nekretnine i pokretnine govore drugačije. :conf No, nema veze, najlakše je udariti po kako sam već rekla, srednjoj klasi. I da još sam nešto zaboravila reći ;) a za one koji misle da je život rastavljene majke sa malim djetetom i "basloslovnom" alimentacijom čisti luksuz i uživanje, pa slobodni su poduzeti korake da se nađu u toj poziciji. :dada Hodajte malo u tim cipelama, pa da vidimo da li će vas žuljati.
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Sunshine » 22 ruj 2011, 12:31

Joooj, cure :ajme
Pa zar ima itko normalan tko od samog početka priče o Bandićevom novom modelu plaćanja vrtića i produženog boravka nije znao da će to smrditi na dugo i na široko? :dunno
Pa zbog čega su se sve te udrge i štotijaznam tko i što već nije dignuo na noge?
I što sada?
Što će meni biti lakše što ja moram djetetu plaćati 1580kn vrtić ako i Tinica i ne znam tko još plaća svom djetetu 400 kn produženi umjesto 0 kn?
Kao da je gospodina B. ili bilo koga drugoga briga što plača MM izgleda super samo na papiru i što je nikad takvu nisam vidjela ili potrošila jer mi svaki mjesec skinu love ohoho za kredit ( a nisam u nekom super luxuznom stanu ni i u nekom mrak kvartu)?

Primjer:prije par mjeseci frendovi kupili super veliki stan u samom centru. Kuću (vlastitu) u kojoj su do tada živjeli iznajmljuju.
Kad je trebalo donijeti prijave za vrtić i školu, ona donosi prijavu za sebe i dvoje djece na staroj adresi jer se tek namjeravala prijaviti na novu (što je njen muž već napravio). Otvoreno kaže i u vrtiću i u školi da živi s mužem i djecom na novoj adresi, ali joj odgovaraju "sve u redu gospođo, ništa krivo ne radite".
Za produženi joj dolazi uplatnica na 250kn, za vrtić 500kn.
Plaća njenog muža koja je ekvivalentna 6 prosječnih plaća u Hr, nije ušla u prosjek.
I?
Jel' ona kriva?
Jel' da se kaje što njena djeca za razliku od moje budu na moru 3 mjeseca u komadu u kući muževih staraca koju usput i iznajmljuju i dodatno zarade?
C'est la vie!
Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane i koliko god nas takve stvari dirale i koliko god ih smatrali nepravednima, to je tako.
D. 03/2003.
M. 05/2005.
Sunshine
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Bubidea » 22 ruj 2011, 12:37

nije bandic blesav

zavadi, pa vladaj :yess

desava se bas ono sto je htio, pametni nas bandic :luv
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la Tinica » 22 ruj 2011, 12:37

Sunshine :up Upravo tako!!! :klanja
Uff... koliko ja takvih primjera imam oko sebe :ajme ali nije me briga, to je njihova stvar i sve dok mene netko ne proziva neću ja ni njega ;)
A šta sam trebala :dunno otrpjeti insinuacije i staviti posramljenog smajlića kao da sam nešto krivo napravila ? :oops:
Netko može vrijeđati i udarati ispod pojasa, a kada se iznesu argumenti onda je to napad? :conf
Inače, alimentacija je jedno od kako sam već rekla xxx neadekvatno riješenih točaka prihodovnog cenzusa.
Ono što mene ustvari fascinira je prebacivanje odgovornosti i transfer agresije prema onima koji su ovim načinom plaćanja stekli neke beneficije, umjesto da se primjedbe upute na pravu adresu, onome tko je ovakav model kreirao (naše Poglavarstvo i Gradonačelnik) i onima koji su podržali (Skupština). :roll
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Bubidea » 22 ruj 2011, 12:39

placanje vrtica skupstina nije podrzala, ne mogu tvrditi za boravak
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la Sunshine » 22 ruj 2011, 12:42

Ma mene fakat ne dira koliko netko drugi plaća ili ne plaća, zbilja me ne dira.
Mene dira što dajem toliku cifru da bi mi dijete bilo u grupi od 30!! djece i gdje je stvar toliko apsurdna da u nedostaku kreveta za spavanje, svaki dan biraju djecu koja za nagradu ne trebaju ići na spavanje. Helooooo??!!
Jučer mi sinu imendan i i uz čestitku ide poklon-nema popodnevnog spavanja. I to nije sve! Mogao je izabrati još jednog frenda koji će mu praviti društvo u nespavanju. :ajme :ajme
I to ja plaćam skoro 1600kn!
E, to me dira.
D. 03/2003.
M. 05/2005.
Sunshine
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la medo14 » 22 ruj 2011, 12:42

koliko znam odluka za boravak je prošla bez nekih problema i potiho.
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Tinica » 22 ruj 2011, 12:48

Plaćanje boravka je skupština itekako podržala a njihov novi prijedlog se odnosi samo na vrtiće. :up Ioanko svi znamo da je boravak prošao samo zato što su svi manje više bili orijentirani na cijenu vrtića :roll a znamo dobro da se osnovno školstvo u principu ne plaća i da je obavezno. ;) Ili možda griješim :conf
Zabrinutost oko nedorečenosti odluka pokazala je zastupnica HDZ-a Danira Bilić.
- Evidentno je da će državna tijela odlučivati o ovom. Sad svjedočimo "osobitoj politici SDP-a u predškolskom odgoju". Mjera za spašavanje proračuna, kasnije je izrasla u pravednost, a nema strategije razvoja predškolskog odgoja. Apsurdno je da je SDP koji se sad bori protiv prihodovnog cenzusa na prošloj sjednici njega izglasao za plaćanje produženog boravka u školi. - rekla je Bilić.

Uff.. vidi se da sam ovih dana baš riječita :lol pripremam se i u niskom startu sam jer imam sjednicu Vijeća roditelja... uffff :ajme
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la palunkica » 22 ruj 2011, 12:53

Nisam čitala što ste novo napisale, samo bi htjela odgovoriti Tinici ;)

Tinice, naj se pjenit pliz, bila sam jako pristojna, malo pročitaj što sam napisala i okani se prozivanja ad hominem jer bi se na taj način rasprava mogla pretvoriti u nešto što nije primjereno ovom mjestu. No, kako te u tvom forumskom životu doživljavam kao dobronamjernu osobu neću se naljutiti, nego ću ti nastojat objasniti što sam htjela reći.

Bit moje intervencije je bilo, ne brojanje tvojih dana putovanja po svijetu jer me se to niti malo ne tiče niti me ne zanima (ali ne možeš reći da površnim praćenjem foruma ne upada u oči :) ), niti tvoja sreća zbog novog života koju ti u svakom slučaju želim i sada i u budućnosti, nego ukazivanje na nepravednost sustava plaćanja. To što si baš ti iskočila kao primjer proizlazi iz nekoliko tvojih postova u kojima uz prigodni smajlić :yess naglašavaš da te boravak košta 0,0 kuna, i činjenice da svojim upisima na forumu nisi pokazivala da si primjer onih kojima je pomoć potrebna. A sustav je zamišljen da oni koji imaju više plaćaju troškove onima koji imaju manje. U ovom slučaju su neki, pa tako i ja, među onima koji tvom djetetu plaćaju boravak. Razmisli dobro o pravednosti prije nego što stisneš ovaj smajlić :yess

Ne znam od kuda ti pomisao da je meni žao što alimentacija ne ulazi u prihod, no dopusti mi slobodu da smatram da to nije ispravno i da to jasno napišem. Jednako kao što bi bilo ispravno i pravedno da isplata alimentacije tvom bivšem suprugu umanji prihod, a ne da za svoje dijete plaća skuplji vrtić zbog prihoda kojeg zapravo nema jer ga je dao svom drugom djetetu. Iako uzdržavano dijete ulazi u poreznu olakšicu, u ovom slučaju ne znam čiju. Također, vrlo je nepravedno da prihod od dječjeg doplatka ulazi u izračun za plaćanje vrtića/boravka, a alimentacija ne. Tek FYI, da bi netko ostvario pravo na dječji doplatak prihodi mu trebaju biti 1663 kune cca po članu obitelji. O nepravednosti modela i primjeni istoga na dobrostojeće roditelje s malim prijavljenim prihodima više ne mislim trošiti riječi, mislim da su svi čitači shvatili iz bezbroj upisa na ovoj temi i temi o vrtićima.

Kako se usuđujete insinuirati da sam krivotvorila podatke o plaći ili nisam donijela neku potvrdu koju sam trebala? Na osnovi toga što si negdje pročitala sam putovala? A pozadinu oko toga ne znaš, a niti ću ti je ja objašnjavati.

Ovo više govori o tebi nego o meni, moj dobronamjeran savjet ti je da nastojiš ne koristiti takav rječnik nego da još jednom pročitaš ono što sam napisala. Pozadina me ne zanima, vjeruj mi, niti želim da ju itko objašnjava, živim svoj život sa svim njegovim vrlinama i manama.

Na ovom, roditeljskom, forumu svi želimo i izdvajamo do zadnje kune kako bi naša djeca imala kvalitetan život, ne znam po čemu sudiš da bi to mene smetalo. Dapače, pomažem gdje i koliko mogu onima koji nemaju i nikad mi nije teško pomoći. Sretna sam da to za sada mogu.

Na upis o tome da obitelji s 8000 kuna prihoda po četveročlanoj obitelji žive bajku srednje klase, idu na skijanja i ljetovanja, djeci kupuju cipele i novu robicu svaku sezonu mislim da se smiješno i očitovati, ali se nadam da će se javiti neka iz „srednje klase“ pa da opiše život srednje klase u Lijepoj našoj s 8000 kuna prihoda i bez vlastitog stana, po mogućnosti.

Žalosno je da na jednom ovakvom, prvenstveno majčinskom forumu, ima ovoliko gorčine i ljubomore koju iščitavam iz nekih primjedbi ovdje. Umjesto podrške koju bi trebale pružiti jedne drugima, očito praćenje tuđih života po raznim temama kako bi se nekim polu-argumentima, na nekoj drugoj temi „zaskočilo“ malicioznim primjedbama je stvarno prevršilo svaku mjeru.

Možda moje oko ne vidi dobro, ali jedina gorčina koja se ovdje prosipa je s tvoje strane jer se netko drznuo uzeti te za primjer. Svaka od nas se sutra može naći u tvojim cipelama, možda će nas žuljati, a možda bogme i neće. Je li, i koliko tebe žuljaju procijeni sama.
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la † Sanika » 22 ruj 2011, 12:55

Sunshine je napisao/la:svaki dan biraju djecu koja za nagradu ne trebaju ići na spavanje. Helooooo??!!.

Ovo je strašno. Pa jesi zvala ravnateljicu?
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la thalia » 22 ruj 2011, 12:57

Sanika je napisao/la:
Sunshine je napisao/la:svaki dan biraju djecu koja za nagradu ne trebaju ići na spavanje. Helooooo??!!.

ja ovo čitam i ne vjerujem :shock

kod nas je boravak jeftiniji, ali nabere se 900 kn po djetetu, s toplim obrokom.

htjela sam vas pitati, vas koje plaćate boravak toliko, jel imate ikakvu mogućnost za nešto drugo? mislim, više se isplati platiti te novce nekome s akademije tko bi radio s djetetom, nego ovo s 30 djece :shock
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

PostPostao/la ivana7997 » 22 ruj 2011, 13:01

thalia je napisao/la:
htjela sam vas pitati, vas koje plaćate boravak toliko, jel imate ikakvu mogućnost za nešto drugo? mislim, više se isplati platiti te novce nekome s akademije tko bi radio s djetetom, nego ovo s 30 djece :shock

razmisljala sam o tome, naravno. ali mi je zao izvaditi ga iz razreda, odnosno smanjiti mu druzenje. boravak je samo za taj dernek dobar. ne vrijedi tih para, ali tja
ivana7997
Abundija

PostPostao/la thalia » 22 ruj 2011, 13:04

kužim, kužim :dada

edit: a možda grupica djece, njih tri ili četiri?
Zadnja izmjena: thalia; 22 ruj 2011, 13:05; ukupno mijenjano 1 put/a.
thalia
Von Trapp

PostPostao/la Sunshine » 22 ruj 2011, 13:04

Sanika je napisao/la:

Pa jesi zvala ravnateljicu?[/quote]

O draga, moja, a zašto misliš da ravnateljica ne zna?
Eto, to ti je slika vjerskog vrtića gdje je ravnateljica časna sestra, glavom i bradom.
Jedini razlog zašto nisam ispisala dijete iz tog vrtića jest taj što mu je to zadnja godina pred školu, obožava svoje tete i grupu i nisam ga imala srca baciti u novu sredinu jer mu je nakon povratka iz Bg-a, iz onog vrtića trebalo dosta vremena dok se priviknuo i snašao u ovom vrtiću i s ovom djecom koju su ga zbilja divno prihvatila (ali trebalo je vremena).

Zanimljivo je i da se već par roditelja ponudilo da kupi tih nekoliko krevetića, ali odgovor je bio:"Hvala lijepo, ali nije potrebno."
Ima nas nekoliko koji konstantno nešto pokušavamo, sugeriramo, ali dok ima više onih koji se ližu sa ravnateljicom, jednostavno smo nemoćni :dunno
D. 03/2003.
M. 05/2005.
Sunshine
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lastavica » 22 ruj 2011, 13:05

thalia je napisao/la:
Sanika je napisao/la:

ja ovo čitam i ne vjerujem :shock

kod nas je boravak jeftiniji, ali nabere se 900 kn po djetetu, s toplim obrokom.

thalia, mislim da je ovo Sun pisala za vrtićanca, a ne za boravak. Za boravak mislim da je maksimalna cijena 400 kn plus prehrana
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la thalia » 22 ruj 2011, 13:06

je, skužila sam kasnije.

kod nas je s prehranom i do 900 kn, tako mi kažu mame koje imaju školarce, ali možda stvarno griješim :dunno
thalia
Von Trapp

PostPostao/la Sunshine » 22 ruj 2011, 13:11

thalia, da ovo je za vrtićanca.
Produženi mi je 400 kn plus prehrana.
No, desilo se da je pola D. razreda odustalo od produženog boravka (ostale su samo njih 3 curice) i već nas je tjednima prije škole svakodnevno masirala da više ne želi ići na produženi jer joj je užasno dosadno i bezveze i ... milion dr. stvari.
Dogovorili smo se da ipak ide ovaj 9. mjesec pa sama odluči da li želi ići i dalje, ali odgovor je ne tako da mislim da će s 1.10. prestati ići.
D. 03/2003.
M. 05/2005.
Sunshine
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lara72 » 22 ruj 2011, 13:15

Thal ti si u Rijeci?
Moja kuma je ove godine ispisala stariju djevojčicu iz boravka jer je mlađa krenula u vrtić. Boravak + vrtić bi je došao 1.700,00 kn što je ogroman trošak na njihova primanja koja su nešto niža od 10.000,00 kn. Suludo!
lara72
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ivana7997 » 22 ruj 2011, 13:17

Sunshine je napisao/la:thalia, da ovo je za vrtićanca.
Produženi mi je 400 kn plus prehrana.
No, desilo se da je pola D. razreda odustalo od produženog boravka (ostale su samo njih 3 curice) i već nas je tjednima prije škole svakodnevno masirala da više ne želi ići na produženi jer joj je užasno dosadno i bezveze i ... milion dr. stvari.
Dogovorili smo se da ipak ide ovaj 9. mjesec pa sama odluči da li želi ići i dalje, ali odgovor je ne tako da mislim da će s 1.10. prestati ići.

sad mi je sinulo da nemam pojma kako se raskida ugovor. je li uopce navedeno?
ivana7997
Abundija

PostPostao/la thalia » 22 ruj 2011, 13:18

lara72 je napisao/la:Thal ti si u Rijeci?
Moja kuma je ove godine ispisala stariju djevojčicu iz boravka jer je mlađa krenula u vrtić. Boravak + vrtić bi je došao 1.700,00 kn što je ogroman trošak na njihova primanja koja su nešto niža od 10.000,00 kn. Suludo!

da, tako ti je to, oko 900-tinjak kuna boravak i preko 700 kn je kod nas vrtić.
ja imam dvojicu u vrtiću, 1500 kn.
a primanja isto takva :/

edit: a alternativu nemam, osim da se obogatim :lol
thalia
Von Trapp

PostPostao/la Tinica » 22 ruj 2011, 13:19

Iskreno Palunkice, malo me je pogodilo osobno prozivanje baš iz tog razloga što uvijek otvoreno pišem na forumu šta radim i kako živim, (sad više sigurno neću ;) ) te me je iznenadilo (i bogami i nekako prestrašilo) kako me neki prate i onda još prozivaju na temelju nekih poluinformacija i krivih dojmova koje su stekli o meni. ;)
Vidim da tebe najviše boli što sam ja vesela jer ne moram ništa platiti. Da, upravo tako, ljudski, iskreno, vesela sam i sretna radi toga. Da jednom i ja osjetim na svojoj koži neku socijalnu beneficiju. Zasluženo i čisto po svim kriterijima i papirima. Koji su takvi kakvi jesu, ali su mi to omogučili. A tebi očito smeta moj smajlić više nego cijeli Bandićev (nepravedni) model.
Argument ad hominem je ono na čemu si ti temeljila raspravu, jer si prozvala mene osobno, a nisi se bavila niti pručila sporni model plaćanja boravka. A zašto ja ne bi trebala biti sretna ako ne moram platiti ništa? Šta se tiće toga da ti sa većim plačama plačaš mom djetetu boravak, plačaš ga jednako kao i ja i njegov tata, i koliko ga i ja i moj bivši muž plaćamo tvojemu. I opet pokazuješ da si neinformirana, dječji doplatak NE ULAZI u osnovicu za izračun prihoda. I opet, ponavljam, MBM nema mogučnosti odbiti alimentaciju koju mi plača od cijene vrtića svog drugog djetatea, (jer model plaćnaja to ne omogućuje) pa i je za sada jedino pravedno da se isti prihod ne računa dva puta, upravo to da se alimentacija ne računa kod primatelja, jer je davatelj ne može odbiti. To sam ti već jasno rekla, pa ne znam više šta ne razumiješ? :dunno
No, i sama kažeš da te pozadina ne zanima, temeljiš svoj stav na površim i poluistinitim informacijama, što se i vidi u tvojim postovima.
doživljavam kao dobronamjernu osobu neću se naljutiti
Niti ja se neću ljutiti na tebe samo sam iznijela činjenice i argumentirala tvoje :hug
Pa znaš da nikada neću moći zaboraviti tvoje savjete oko čitanja :klanja Upravo zahvaljujući tebi moj malac je naučio čitati ;)
uff... a danas me još čeka i sastanak sa Vijećem roditelja :ajme
btw. jesu već došle neke uplatnice ili? Prehrana se plaća kao i prošle godine oko 260,00 kuna ili se i tu nešto mijenjalo?
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la lara72 » 22 ruj 2011, 13:20

Jučer sam ugovor negdje zametnula al čini mi se da piše samo da Škola može otkazati boravak ukoliko roditelj ne plati troškove u roku 60 dana. Mislim da u ugovoru nije navedeno da roditelj može otkazati boravak.
lara72
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Sunshine » 22 ruj 2011, 13:22

ivana7997 je napisao/la:sad mi je sinulo da nemam pojma kako se raskida ugovor. je li uopce navedeno?

Ja sam zvala tajnicu pa mi je samo rekla da pred kraj mjeseca napišem u informativku da D. više neće ići i da to pokaže učiteljici sa produženoga koja će onda napomenuti njoj (tajnici) i to je to. Jednostavno za taj mjesec neće raditi obračun za D.
D. 03/2003.
M. 05/2005.
Sunshine
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PrethodnaSljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.