onaj koji dobiva alimentaciju nije samohrani roditelj.
moje dijete prima uvecani dd zbog poteskoca koje ima. on nas svrstava u onu kategoriju koja u vrticu ne placa nista.
placamo sve zivo i nezivo kada su u pitanju njegove brojne terapije. sve je privatno i kosta nas kao jedna pristojna rata kredita za stan.
i kada smo saznali kako nas ovu njegovu zadnju vrticku godinu vrtic nece kostati nista nasa prva reakcija je bila - ajme je li moguce da ce nam ova usrana drzava (grad) nesto dati besplatno??? i to je, vjerojatno, normalna ljudska reakcija.
ali bila sam i na prosvjedu zbog takve sramotne gradske odluke, pisala sam priopcenja na tu temu i slala ih medijima (samoinicijativno, ne po direktivi), a na telefonskoj anketi sam se vrlo jasno izjasnila protiv takve odluke i takvog nacina.
ne mozes biti i jeben i posten, pardon my french.

i nisam jedina, znam da ovdje ima jos zena koje se glasno bune, a koje su takvom odlukom profitirale.

, sam danas, kad sam zvala u skolsko racunovodstvo, da pitam je li se mijenjala cijena prehrane, usput provjerila hoce li moje dijete dobiti uplatnicu i za dorucak i za rucak, jer jede i jedno i drugo.

Odnosno, meni bi prihodi bili moja plaća + alimentacija, ali njemu nisu njegova plaća - alimentacija. Njemu ulazi cijela plaća i ne odbija se alimentacija. Taj dio plaće koji on nama plaća njemu povečava plaćanje vrtića za drugo dijete. Ovako, barem ja „profitiram“.
Ali kad gledaš to je zbilja smiješna cifra od 100,00 kn/mjesečno

. No kod nas se hrana za ručak dovozi.
, iako zapravo nije ona kriva već žene iz računovodstva.