Sada je: 26 srp 2026, 16:58.

Plaćanje produženog boravka u Zagrebu

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Re: Plaćanje produženog boravka u Zagrebu

PostPostao/la mamashnita od noje » 22 ruj 2011, 15:36

tinice, netko je vec rekao - samohrani roditelj je onaj koji sam samcat hrani sebe i svoje dijete / djecu.
onaj koji dobiva alimentaciju nije samohrani roditelj.

moje dijete prima uvecani dd zbog poteskoca koje ima. on nas svrstava u onu kategoriju koja u vrticu ne placa nista.
placamo sve zivo i nezivo kada su u pitanju njegove brojne terapije. sve je privatno i kosta nas kao jedna pristojna rata kredita za stan.
i kada smo saznali kako nas ovu njegovu zadnju vrticku godinu vrtic nece kostati nista nasa prva reakcija je bila - ajme je li moguce da ce nam ova usrana drzava (grad) nesto dati besplatno??? i to je, vjerojatno, normalna ljudska reakcija.
ali bila sam i na prosvjedu zbog takve sramotne gradske odluke, pisala sam priopcenja na tu temu i slala ih medijima (samoinicijativno, ne po direktivi), a na telefonskoj anketi sam se vrlo jasno izjasnila protiv takve odluke i takvog nacina.
ne mozes biti i jeben i posten, pardon my french. :/

i nisam jedina, znam da ovdje ima jos zena koje se glasno bune, a koje su takvom odlukom profitirale.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Ina66 » 22 ruj 2011, 15:36

Ako bi samohranim roditeljima alimentacija ušla u prihod, onda bi se 2x isti prihod računao, na nivou dvije obitelji.

ne, Tinice, računalo bi se samo onom roditelju koji prima alimentaciju. korektno je od tvog bivšeg muža što sinu iz prvog braka isplaćuje alimentaciju.
kamo sreće da su svi roditelji takvi kad stupe u novi brak i dobiju drugo, treće... dijete, a ne da ono prvo zanemare, ignoriraju...
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Rimaithor » 22 ruj 2011, 15:37

Tinice, tko ti piše ove postove??? Što je tebi danas? :shock :shock
Potpuno si promašila point :whew
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Bubidea » 22 ruj 2011, 15:39

a ja, budala :lol , sam danas, kad sam zvala u skolsko racunovodstvo, da pitam je li se mijenjala cijena prehrane, usput provjerila hoce li moje dijete dobiti uplatnicu i za dorucak i za rucak, jer jede i jedno i drugo.

nije mi palo na pamet presutiti da i ruca, iako to kod njih nije tako bilo zapisano (mogla sam pretpostaviti da to nemaju evidentirano iz nekih drugih pokazatelja, da sad ne ulazim u dubinu)

jesam li ja budala?
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la Adorabla » 22 ruj 2011, 15:41

ne nego si nesnalazljiva i ne znas iskoristiti ponudjeno :naughty
Adorabla
Medena

PostPostao/la Bubidea » 22 ruj 2011, 15:46

znam da se salis ;)

ali...ako moje dijete svaki dan ima dorucak i topli fini rucak za neke sitne pare, ako su to obroci koje smo mi zeljeli, ne pada mi na pamet must ih za nesto sto on je pojeo

isto kao sto mi ne pada na pamet da si dozvolim da mene netko muze i vesla.

ako trazim svoja prava, onda cu postovati i svoje obveze.
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la Tinica » 23 ruj 2011, 08:13

Ina, ali ja mislim da bi se ipak računao dva puta. Neću tvrditi nisam sigurna ali alimentacija bi meni povisila prosjek, a njemu ga ne bi snizila. Ja to tak gledam. :dunno Odnosno, meni bi prihodi bili moja plaća + alimentacija, ali njemu nisu njegova plaća - alimentacija. Njemu ulazi cijela plaća i ne odbija se alimentacija. Taj dio plaće koji on nama plaća njemu povečava plaćanje vrtića za drugo dijete. Ovako, barem ja „profitiram“. :ajme Ali kad gledaš to je zbilja smiješna cifra od 100,00 kn/mjesečno ;)
kamo sreće da su svi roditelji takvi kad stupe u novi brak i dobiju drugo, treće... dijete, a ne da ono prvo zanemare, ignoriraju...
:srca
E da, pitala sam jučer na Vijeću i cijena prehrane za boravak se računa 12,00 kuna po danu za sva tri obroka (doručak, ručak i užina) dakle za ovaj mjesec cijena za hranu iznosi oko 230,00 kuna ;) E sad neznam jel to za sve škole isto ali pretpostavljam da bi trebalo biti. :up
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la nadicab » 23 ruj 2011, 09:06

Tinica, KADA bi se računala, ne bi se 2x računala: tebi bi povećao prosjek, a tvom bivšem bi snizilo.
I to bi funkcioniralo kada bi u našoj državi postojao mehanizam kojim bi se moglo utjerati da bivši supružnici kontinuirano plaćaju alimentaciju, što nažalost je daleko od istine. Država je neko vrijeme govorila i o nekoj Zakladi s kojom bi oni uvijek isplaćivali alimentaciju, a onda bi država naganjala neodgovorne roditelje za isplatom.
Meni je žao što je naša škola definirala da je ručak od 14 h za 4. i više razrede; kako moj sin ima školu do 13, onda ostaje bez ručka
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la folne » 23 ruj 2011, 09:10

Nije za sve škole. Kod nas je 15 kn/dan za 3 obroka. Sve lošija. :roll
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la skorpionka » 23 ruj 2011, 09:12

folne je napisao/la:Nije za sve škole. Kod nas je 15 kn/dan za 3 obroka. Sve lošija. :roll

jel sam ja to dobro shvatila, 15 kn/ na dan je za neboravkaše a 12 za boravak ili????
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la folne » 23 ruj 2011, 09:17

Ne, izgleda da cijena ovisi o školi. Moj ide u boravak i plaća 15 kn/dan. Dobili smo listu i izračune, s tim da postoje kategorije kojima se više subvencionira u nekom postotku, ali frknula sam papir pa ne mogu napisati točno kojoj kategoriji koliko.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la saptacica » 23 ruj 2011, 09:19

nadicab je napisao/la:Meni je žao što je naša škola definirala da je ručak od 14 h za 4. i više razrede; kako moj sin ima školu do 13, onda ostaje bez ručka

Tako je bilo i kad sam ja išla u školu, onda sam se cijelo polugodište vraćala u školu. Na rolama :ajme . I onda su me ispisali jer je stvarno bilo preglupo to radit i naglo sam naučila završavat ručak :lol . To jest, kuhat priloge i tako to.
saptacica
Skoro doula

PostPostao/la skorpionka » 23 ruj 2011, 09:22

folne je napisao/la:Ne, izgleda da cijena ovisi o školi. Moj ide u boravak i plaća 15 kn/dan. Dobili smo listu i izračune, s tim da postoje kategorije kojima se više subvencionira u nekom postotku, ali frknula sam papir pa ne mogu napisati točno kojoj kategoriji koliko.

moj ruča doma, ima samo užinu u školi, tako da ne znam koja je cifra u našoj školi.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la lastavica » 23 ruj 2011, 09:25

škorpi, 9 kn je samo ručak. I mi imamo sreće pa može ručati u bilo koje vrijeme. Dobro ne baš bilo koje, ali raspon je zadovoljavajući :). No kod nas se hrana za ručak dovozi.
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la swenova mama » 23 ruj 2011, 11:12

Neću tvrditi nisam sigurna ali alimentacija bi meni povisila prosjek, a njemu ga ne bi snizila. Ja to tak gledam. Odnosno, meni bi prihodi bili moja plaća + alimentacija, ali njemu nisu njegova plaća - alimentacija.

upravo onako kako nadica kaze. da se racunalo kako treba tebi bi se povisilo, a njemu snizilo. Zato i kazem da je model radjen na brzinu i nedoradjen je.
I jos nesto, stil zivota itekako ima veze s primanjima. Ako nema, onda je to vec kazneno djelo- barem sto se tice poreznih inspekcija u svim normalnim zemljama na svijetu. Iliti, pojednostavljeno, ne mozes imati stan od 150 kvadrata u centru ako ne mozes dokazati otkud ti. Ili si pokrao ili si ga zaradio (ili naslijedio, ali onda taj dokazuje otkud mu, taj koji je darovao). nema bas puno opcija.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Adorabla » 23 ruj 2011, 12:05

Ma Swenki u cijelom normalnom svijetu postoji kategorija socijalne pomoci i ne definira se na razni grada. Kod nas je totalno smijesna situacija da ti da bi dobio boravak, vrtic, pokaz za grad trebas na svakom od tih pojedinih mjesta :ajme dokazivati koliki ti je prihod. I ne samo to nego ako ti je vrtic 0, onda ti je boravak 0 onda imas i besplatan pokaz. Pa da li onda beneficije po pokazu ulaze u prihod za vritc ili za boravak?

Tinica, nemoj se ljutiti ali sada kada sam procitala tvoju gorljivu obranu tvog prava osjecam se da su mi narasle usi, rep i da jedino sto ostavljam u ovom postu je neartikulirano ia ia ia :mrgreen
Adorabla
Medena

PostPostao/la skorpionka » 23 ruj 2011, 12:09

jos nesto, stil zivota itekako ima veze s primanjima. Ako nema, onda je to vec kazneno djelo- barem sto se tice poreznih inspekcija u svim normalnim zemljama na svijetu.

XXX
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Cathy » 26 ruj 2011, 20:57

Što mi je djetetova učiteljica danas digla tlak :angry , iako zapravo nije ona kriva već žene iz računovodstva. :angry :angry
Podijelila je djeci uplatnice za boravak, i onda je krenulo: zašto on plaća 400kn, zašto ona plaća 100kn, a zašto oni nisu dobili uplatnicu......
I sada, kako da ja to objasnim djetetu, a da ne kažem da je netko bogat a netko siromašan? :conf
2000
2002
2007
2016
Cathy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sretnamama » 27 ruj 2011, 10:27

Naši su isto dobili uplatnice od učiteljice, trebalo bi možda da se spriječi to uspoređivanje staviti uplatnicu u kovertu, mada ostaje pitanje onoga tko ne dobije uplatnicu. Kod nas su sastavili od 3 razreda 1 boravak, i sad je učiteljica već sva izluđena, jer ima tri različite zadaće, tri različita ponavljanja, o nekoj dodatnoj aktivnosti možemo samo sanjati. Jedino kaj je učiteljica Ok.
sretnamama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la folne » 27 ruj 2011, 10:40

Cathy je napisao/la:I sada, kako da ja to objasnim djetetu, a da ne kažem da je netko bogat a netko siromašan? :conf

Ne vidim razloga da dijete živi u ružičastom oblaku. Netko ima više novaca, netko manje i to je životna činjenica. Zašto dijete štititi od toga?
I prvašiću se to da objasniti na lijepi način, i naglasiti da ljudi ne vrijede toliko koliko novaca imaju, nego po tome kakvi su.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la ivana7997 » 27 ruj 2011, 11:06

kod nas su dijelilu uplatnice u omotnicama. ali nije mi neki bed ako dijete pita zasto svi ne placaju isto. jer imamo prelosu gradsku upravu koja to nije znala napraviti kako treba.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Miki » 27 ruj 2011, 11:21

ivana7997 je napisao/la:kod nas su dijelilu uplatnice u omotnicama. ali nije mi neki bed ako dijete pita zasto svi ne placaju isto. jer imamo prelosu gradsku upravu koja to nije znala napraviti kako treba.

ni meni nije problem objasniti zašto svi ne plaćaju isto, ali mi je problem što se kod nas uplatnice dijele bez omotnica :roll

navodno će i ova odluka o plaćanju boravka na reviziju, ali ne znam koliko uspješno :whew
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la swenova mama » 27 ruj 2011, 20:12

kako da ja to objasnim djetetu, a da ne kažem da je netko bogat a netko siromašan?

pa to ti je idealna prilika da mu objasnis razlike u placama za pojedina radna mjesta.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Cathy » 27 ruj 2011, 20:33

swenova mama je napisao/la:
kako da ja to objasnim djetetu, a da ne kažem da je netko bogat a netko siromašan?

pa to ti je idealna prilika da mu objasnis razlike u placama za pojedina radna mjesta.

Da, ali tu su baš DJECA u pitanju, poimenice. :(
2000
2002
2007
2016
Cathy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Nanoibeba » 28 ruj 2011, 14:53

teško im je to i objasniti jer oni koji plaćaju max (400 kn) nisu bogati- dvoje zaposlenih roditelja visoke stručne spreme s jednim djetetom, ili dva vjerojatno zarađuju toliko da moraju platiti maximalnu cijenu. Za jedno dijete tih dvoje roditelja trebaju zarađivati 15.000 kn a sa dvoje 20.000. To je puno teti u Konzumu, ali za troškove života u Hrvatskoj, teško da ti ljudi uživaju u svom "bogatstvu"
Nanoibeba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Kris2 » 28 ruj 2011, 16:07

Tu će jedino nastati problem ako taj koji ne plaća vozi bijesni auto, ima krasnu kuću ... nastavi niz, pa te dijete počne ispitivati kako to ?
Kris2
Danadadila

PostPostao/la skorpionka » 28 ruj 2011, 16:34

Ma ne treba se uopće loviti u zamku da te razlike u cijeni objašnjavamo bandićevskim načinom. Ako mu na primjeru tih razlika u cijeni boravka idem objašnjavati razlike u primanjima, zanimanjima, bogatstvu i siromaštvu, samo ću bezveze lagati djetetu, jer trenutni način izračuna ne odgovara realnom stanju, prostora za manipulaciju je puno. :)

Da me moj pita (neće jer ne ide u boravak) objasnila bi mu da ne traži logiku tamo gdje je nema, da je to jedan potpuno blesav i neobjašnjiv način naplate, da iz te cifre na uplatnici ništa ne možemo reći a da ne pogriješimo. Nema šanse da bi mu objašnjavala da onaj s 400 kn na uplatnici radi bolje plaćen posao od onog s 0 kuna.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la palunkica » 29 ruj 2011, 12:40

zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la kalea » 06 lip 2012, 10:05

Evo da pitam i ovdje, primjerenija je tema, jeste li i vi dobili uplatnicu za produzeni boravak za 6. mjesec na puni iznos od 200 kn?
kalea
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Hajdi » 06 lip 2012, 13:28

Slučajno naletih ovamo pa vidim ovo s uplatnicama :ajme škola bi vam morala uplatnice poslati poštom a ne djeci dijeliti na ruke :conf bilo je kod nas problema prije par godina kad pojedini roditelji nisu plaćali mjesecima jer je "dijete zametnulo uplatnicu" pa se škola okuražila i bome šalje poštom na kućnu adresu, pa tog izgovora više nema.
Hajdi
Sveta krava

PrethodnaSljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.