19 svi 2010, 09:32
19 svi 2010, 09:40
19 svi 2010, 12:11
19 svi 2010, 12:19
19 svi 2010, 12:33
eli je napisao/la:Ali kod matematike nije tako. Tri su odvojena sveska, udzbenik, radna i zbirka, u sva tri se piše.
uz to, puno je velikih slika rastegnutih na pola stranice, a malo zadataka. ne samo po mojem mišljenju, već i uspoređujući ŠK sa alfom.
s golemim iskustvom. dapace, on je profesor metodike pocetne nastave matematike na studiju razredne nastave (odnosno ne znam jel jos uvijek ili je u mirovini) i kajjaznam, vise mi je sjeo taj njegov udzbenik nego ovaj od ŠK
. no, sad kaj je tu je, nase uciteljice rade po drugim udzbenicima
19 svi 2010, 12:37
19 svi 2010, 12:38
19 svi 2010, 12:41
medo, ne kontam kak si dosla do onolike brojke za 1. razred - u katalogu su navedeni svi preporuceni izdavaci i sva izdanja i sav popratni materijal, a izmedju toga se bira. meni ne ispada 39 knjiga za 1. razred, ama nikako
19 svi 2010, 12:47
medo14 je napisao/la:To mene ljudti, što je opet ostavljena mogućnost i sloboda školi i učiteljima da sami kreiraju popis knjiga.
19 svi 2010, 12:48
eli je napisao/la:i mi imamo ŠK koja mi se ne sviđa, ali imam i prošlogodišnji primjerak frendicinog klinca, oni su radili po alfi i meni su njihovi puno bolji. ne samo što se objašnjavanja tiče, već djeca imaju što za izvježbati. kod nas je puno stranica i malo zadataka.
sadašnji sistem i program ne bi smio biti otkrivanje tople vode što se tiče zbrajanja i oduzimanja do 20. ili znaš kako funkcionira dječiji mozak i kako mu približiti te vještine ili ne znaš pa kompliciraš gdje ne treba.
19 svi 2010, 12:57
i mi imamo ŠK koja mi se ne sviđa, ali imam i prošlogodišnji primjerak frendicinog klinca, oni su radili po alfi i meni su njihovi puno bolji. ne samo što se objašnjavanja tiče, već djeca imaju što za izvježbati. kod nas je puno stranica i malo zadataka.
sadašnji sistem i program ne bi smio biti otkrivanje tople vode što se tiče zbrajanja i oduzimanja do 20. ili znaš kako funkcionira dječiji mozak i kako mu približiti te vještine ili ne znaš pa kompliciraš gdje ne treba.
19 svi 2010, 13:04
19 svi 2010, 13:18
19 svi 2010, 14:16
ako je zamisljeno da se ovako olaksa roditeljima obilazak po knjizarama i da se omoguci bolje razmjenjivanje na kraju skolske godine
olaksana je zamjena uciteljica ako se koja razboli jer sad sve rade po istim knjigama, a ne kao proslih godina (osim ove kad je to vec uvedeno kod nas) da svaka ima svoj popis, pa drz ne daj...
19 svi 2010, 14:34
skorpionka je napisao/la:olaksana je zamjena uciteljica ako se koja razboli jer sad sve rade po istim knjigama, a ne kao proslih godina (osim ove kad je to vec uvedeno kod nas) da svaka ima svoj popis, pa drz ne daj...
Koliko sam skužila MM-a, u našoj školi su navedeno postigli tek kod ovogodišnjih prvašića, da sva 4 odjeljenja imaju iste knjige. Drugaši imaju situaciju da tri odjeljenja imaju jedne naslove, a četvrto odjeljenje drugačije.
, čak se gotovo prate i u slovo, tu informaciju razmjenju u dežurstvu
19 svi 2010, 16:24
19 svi 2010, 17:08
skorpionka je napisao/la:Lasto, nije bilo na Vijeću roditelja, ali naša učka se boji recesije i svega što s time ide, boji se spajanja razreda i svašta nešto. Nadam se da nije u pravu. Jesu vama nešto najavljivali?
19 svi 2010, 17:15
19 svi 2010, 17:20
19 svi 2010, 17:23
19 svi 2010, 17:29
nas su uvijek prvo pitali jel ima koji dobrovoljac, ali nitko nije htio. To ti onda vrijedi za tekuću školsku. Satanaka Vijeća je kod nas bilo po dva u svakom polugodištu, ne znam jel definiran minimum, vjerojatno ima u nekom pravilniku.
20 svi 2010, 08:22
skorpionka je napisao/la:Lasto, nije bilo na Vijeću roditelja, ali naša učka se boji recesije i svega što s time ide, boji se spajanja razreda i svašta nešto. Nadam se da nije u pravu. Jesu vama nešto najavljivali?
20 svi 2010, 08:46
20 svi 2010, 09:07
20 svi 2010, 09:23
20 svi 2010, 09:54
kod nas se pokusalo sto vise ici na ruku roditeljima i vec prosle godine se za nize razrede (za njih sigurno znam) uzelo u obzir da ce se knjige nasljedjivati pa se i ove godine za svenize razrede, bez iznimke, rabi isti izdavac, konkretno ŠK.
Npr, ja sad želim nekome dati knjige mog drugašića: hrvatski 0 bodova, matematika 0 bodova. I čitanka i udzbenik jezika su radni udzbenici (doduše onda nemaju dodatno radne bilježnice) matematika od ŠK, 3 naslova, U, RB, zbirka, znači tri sveska, sva tri neiskoristiva. A udzbenik je u katalogu MZOŠ zaveden kao udzbenik (nije naglašeno da je radni, za HR barem javno priznaju da su oba udzbenika radna
) a u stvarnosti je radni udzbenik, koji se od zbirke i radne ne razlikuje ni po čemu, osim što između tih zadataka imaju definicje vezane za naslovne cjeline. U naše vrijeme su se zbirke zadataka mogle nasljeđivati. One su bile krcate zadacima, bez prostora za rješavanje, na kraju su bila i rješenja, a zadaci su se prepisivali. Ja kod ovih matematičkih zgoda ne vidim uiopće niti razliku a niti smisao postojanja i zbirke i radne bilježnice, s obzirom da izgledaju isto, a samo otežavaju školsku torbu.
20 svi 2010, 12:40
20 svi 2010, 12:45
U naše vrijeme su se zbirke zadataka mogle nasljeđivati. One su bile krcate zadacima, bez prostora za rješavanje, na kraju su bila i rješenja, a zadaci su se prepisivali. Ja kod ovih matematičkih zgoda ne vidim uiopće niti razliku a niti smisao postojanja i zbirke i radne bilježnice, s obzirom da izgledaju isto, a samo otežavaju školsku torbu.
20 svi 2010, 13:13
.
20 svi 2010, 13:38
Opet je cca 40% novih naslova
Ja sam čak mislila da će ove godine ići namjerno s novim, dopunjenim izdanjima, s obzirom da će se isti koristiti 4 godine, pa da će sad promijeniti sve što mogu u odnosu na lani.