23 ruj 2010, 22:15
podocnjaci forever je napisao/la: najbolje da se roditelji dogovore međusobno i upute apel i razrednici i ravnatelju da ne žele takvo reklamiranje među djecom. Na to imaju apsolutno pravo. Bez ikakvog daljnjeg kompliciranja i tabuiziranja.
već su me i dalje žicali da im kupim neke druge knjige koje su im više bile po guštu,tako da sam smib plaćala bezveze i one igrice i cd-e nikad nisu ni otpakirali jer im se uopće nijedalo ali u razredu su bili face jer oni kupuju časopis...ove godine ništa ne kupujemo ni cvrčkove vježbalice-razočarale su me u 1 i 2 raz,pola zadataka nije bilo po učiteljskom planu pa su radne ostale polu prazne,ove smo godine kupili radne listiće od istog nakladnika kao što je i uđbenik u školi
24 ruj 2010, 08:23
i to u školi, dakle nema razvažanja i to će ići
, jer prije dvije godine nije mogao zbog drugih obaveza u terminu plesa.24 ruj 2010, 13:35
24 ruj 2010, 18:13
O DAAA moš si mislit
nas će se 15roditelja u razredu usuglasiti da su nam ti letci bezveze ali onaj jedan će reći da on želi i kaj onda?fajt?
nema tu većine -svatko odlučuje za svoje djete
npr mi smo dvije godine kupovali smib i još neki časopis-sve je to divno i krasno ali oni ga uopće nisu čitali
24 ruj 2010, 18:17
Ako je slučaj takav da protiv toga ne reagiraju razrednici i ravnatelj, a većina roditelja je protiv, nema šanse da se njihova želja ne provede.
To se riješi na jednom roditeljskom sastanku. Sami roditelji to trebaju predložiti ako je potrebno i izglasavanjem riješiti stvar.
24 ruj 2010, 18:20
24 ruj 2010, 18:24
26 ruj 2010, 00:52
26 ruj 2010, 20:51
misliš da mene ne izbacuju gluposti iz takta pogotovo kad se radi o mojoj djeci
26 ruj 2010, 21:29
27 ruj 2010, 10:34
Samo pripremi nekakvo izvješće odnosno zahtjev u ime roditelja razreda tvoje male, možda i potpise - morat ćeš se malo angažirati - i nema šanse da to ne prođe.
za sad vec imam nekoliko tema, baba ce posizit kad krenem
27 ruj 2010, 15:37
27 ruj 2010, 18:24
jer u mom govoru nema uzvika,vike,prepucavanja
baba ce posizit kad krenem
28 ruj 2010, 10:53
mozda i nismo trebali ranije, tabula rasa
kad ovo prodje, mozda otvorim novi topic vijece roditelja pa da malo razmjenjujemo iskustva
28 ruj 2010, 12:30
je i oni aparati sa slatkišima kao tu spadajuU školskim ustanovama zabranjen je svaki oblik promidžbe i prodaje proizvoda koji nisu u skladu s ciljevima odgoja i obrazovanja.
30 ruj 2010, 14:53
30 ruj 2010, 18:30
30 ruj 2010, 19:37
01 lis 2010, 14:41

01 lis 2010, 15:13
ovo je bila prva, jelte konstituirajuca sjednica pa izabrasmo precednika
pa nam gdja ravnateljica procitala skolski kurikulum, pa presli na razno.... elem, od nas 30tak roditelja mozda je 5 entuzijasta, ostalo
daklem, pitala ja za kontrole preko odmora, wc okupljanja, strasenja malih...(imam i konkretan slucaj), obrazlozenje doticne je
onda je bilo pitanje sigurnosti,zastitara.....unatoc dobrim iskustvima (uglavnom) ona nema zelje vise se s time zamarati jer eto, problem je neplacanja itd...., pa onda kao skola ima tim protiv nasilja ...ja pitam ima to neke veze s unicefovim programom... ona me pogledala kao da sam
nije prvo znala sto bi rekla, pa je pocela pricat kako je ovo skola u koju dolaze mladi profesori na ispite i kako ona zaista ima s time jaaaako puno posla....i bla bla i kako zaista za to nema vremena.... NITKO, ali NITKO drugi me nije podrzao ili nadodao neko pitanje, bilo je i pitanje kamera, pa se izvukla da je to protuzakonito. jos sam stigla pitati za kucni red, onako obazrivo sam primijetila kako ga nema izvjesenog. i na to me pogledala kao da sam pala s kruske, kao pih, naravno da ga nema izvjesenog. pa to bi djeca odmah sutra porazbijala, vec ionako ima dovoljno pizd.... s tim divljastvom ....da ne duljim. i na kraju je rekla da mora ici i kraj price....... imala sam jos nekoliko pitanja koje nisam stigla pitati. uglavnom...... ne znam sto bih rekla, uhvatila me nekako mala snaga nakon tog sastanka, pitam se ZASTO roditelji pristanu biti clanovima vijeca ako ama bas NISTA ne misle poduzeti, antiprotivni su svemu, ulizice........ NO, taj gospon precednik je ipak eto poduzetan pa smo pogurnuli neku donaciju, hoce li uspjeti ne znam..... 04 lis 2010, 13:24
od nas 30tak roditelja mozda je 5 entuzijasta
04 lis 2010, 13:50
I koliko ja zanm kamere nisu protuzakonite ...
naime, ja sam malo cituckala, ima za i protiv, u nekim skolama ih instalirali, vecinom ne u ucionice (uglavnom su svi zadovoljni, smanjilo se unistavanje, nasilje...). ali, za ovakve foteljase treba nesto konkretno, znaci neka zakonska podloga.. ali, ne budi lijena, eto iz donacije valjda nesto i bude, javim jos kako je proslo
meni je zao da je ravnateljica tako antiprotivna svemu, bilo bi puno jednostavnije kad bi rekla ja za to nemam vremena ni volje, ajde vi to sve izorganizirajte a ja cu na kraju pristat
ovako, cini se da nista od toga nema smisla, jer je ona protiv, a ostatak roditelja nije briga-e, to fakat ne razumijem
04 lis 2010, 23:22
Kućni red
Članak 58.
(1) Školski ili domski odbor u suradnji s učiteljskim, odnosno nastavničkim, odnosno odgajateljskim vijećem donosi etički kodeks neposrednih nositelja odgojno-obrazovne djelatnosti u školskoj ustanovi.
(2) Školski ili domski odbor u suradnji s učiteljskim, odnosno nastavničkim, odnosno odgajateljskim vijećem, vijećem učenika i vijećem roditelja donosi kućni red.
(3) Kućnim se redom utvrđuju:
– pravila i obveze ponašanja u školskoj ustanovi, unutarnjem i vanjskom prostoru,
– pravila međusobnih odnosa učenika,
– pravila međusobnih odnosa učenika i radnika,
– radno vrijeme,
– pravila sigurnosti i zaštite od socijalno neprihvatljivih oblika ponašanja, diskriminacije, neprijateljstva i nasilja i
– način postupanja prema imovini.
05 lis 2010, 10:23
a vidis, ona je mene blijedo pogledala kad sam pitala za taj kucni red gdje visi. Pa kao nigdje ne visi jer bi ga unistili, mislim stvarno
06 lis 2010, 16:14
06 lis 2010, 17:51
ivana7997 je napisao/la:ja imam rjesenje za one koji donesu knjizicu s narudzbenicom pa obecaju svasta ako vratimo ispunjenu narudzbenicu.
narudzbenicu bih vratila praznu, bez knjige, s porukom da zahvaljujem na poklonu koji doduse nisam trazila, ali po zakonu o zastiti potrosaca nisam ga duzna platiti. hvala, dovidjenja.
06 lis 2010, 20:03
07 lis 2010, 09:00
narudzbenicu bih vratila praznu, bez knjige, s porukom da zahvaljujem na poklonu koji doduse nisam trazila, ali po zakonu o zastiti potrosaca nisam ga duzna platiti. hvala, dovidjenja.
07 lis 2010, 11:47
Postupci koji predstavljaju agresivnu poslovnu praksu
Članak 115.
Agresivnom poslovnom praksom u svakom se slučaju smatraju sljedeći postupci:
– stvaranje dojma da potrošač ne može napustiti poslovni prostor sve dok ne sklopi ugovor,
– posjećivanje potrošača u njegovu domu, ignorirajući pritom zahtjev potrošača da se napusti njegov dom ili da ga se više ne posjećuje, osim u slučaju i u mjeri u kojoj je to opravdano radi propisima predviđenog prisilnog ispunjenja ugovorne obveze,
– ustrajno i neželjeno komuniciranje s potrošačem putem telefona, telefaks-uređaja, elektroničke pošte ili drugog sredstva daljinske komunikacije, osim u slučajevima i u mjeri u kojoj je to opravdano zbog propisima predviđenog prisilnog ispunjenja ugovorne obveze. Ova odredba ne utječe na primjenu pravila ovoga Zakona ili drugih propisa o ograničenju ili zabrani korištenja određenih sredstava daljinske komunikacije u određenim okolnostima koji su usklađeni s pravilima Europske zajednice,
– traženje od potrošača koji postavlja odštetni zahtjev na temelju police osiguranja da dostavi određene dokumente koji, po razumnoj ocjeni, nisu relevantni za ocjenu opravdanosti tog zahtjeva ili sustavno izbjegavanje davanja odgovora na ustrajno dopisivanje potrošača, s namjerom da ga se odvrati od ostvarivanja prava koja mu pripadaju na temelju ugovora,
– oglašavanje kojim se djecu izravno navodi na to da kupe oglašavani proizvod ili da nagovore svoje roditelje ili ostale punoljetne osobe da im kupe oglašavani proizvod,
– zahtijevanje plaćanja proizvoda odmah ili s odgodom ili vraćanja ili čuvanja proizvoda koji je trgovac nabavio, a potrošač ga uopće nije naručio,
– izravno obavještavanje potrošača da će posao ili opstanak trgovca biti ugrožen ako potrošač ne kupi proizvod,
– stvaranje lažne predodžbe da je potrošač osvojio, ili da će osvojiti, bezuvjetno ili uz ispunjenje određene činidbe, određenu nagradu ili neku drugu odgovarajuću korist, kada u stvarnosti nikakva nagrada ili druga odgovarajuća korist nije predviđena ili kada je u stvarnosti poduzimanje bilo kakve radnje usmjerene na ostvarivanje te nagrade ili druge koristi uvjetovano određenim plaćanjem od strane potrošača ili kod potrošača uzrokuje troškove.
07 lis 2010, 11:55