Sada je: 30 srp 2026, 01:52.

promidzba u skolama...

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Re: promidzba u skolama...

PostPostao/la mamuška » 23 ruj 2010, 22:15

podocnjaci forever je napisao/la: najbolje da se roditelji dogovore međusobno i upute apel i razrednici i ravnatelju da ne žele takvo reklamiranje među djecom. Na to imaju apsolutno pravo. Bez ikakvog daljnjeg kompliciranja i tabuiziranja.

O DAAA moš si mislit ...nas će se 15roditelja u razredu usuglasiti da su nam ti letci bezveze ali onaj jedan će reći da on želi i kaj onda?fajt?
nema tu većine -svatko odlučuje za svoje djete,naravno jako je teško objasniti pogotovo manjoj djeci koliko su te neke stvarke nepotrebne
npr mi smo dvije godine kupovali smib i još neki časopis-sve je to divno i krasno ali oni ga uopće nisu čitali :( već su me i dalje žicali da im kupim neke druge knjige koje su im više bile po guštu,tako da sam smib plaćala bezveze i one igrice i cd-e nikad nisu ni otpakirali jer im se uopće nijedalo ali u razredu su bili face jer oni kupuju časopis...ove godine ništa ne kupujemo ni cvrčkove vježbalice-razočarale su me u 1 i 2 raz,pola zadataka nije bilo po učiteljskom planu pa su radne ostale polu prazne,ove smo godine kupili radne listiće od istog nakladnika kao što je i uđbenik u školi
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la VIPmama » 24 ruj 2010, 08:23

I moj je svašta nosio do prošle godine, onda smo jednostavno rekli NIŠTA, a i prije smo vraćali i NEplaćali.
Mislim, u današnje vrijeme kada imaš na svakom ćošku SVE, da ne spominjem internet, oni ti uguravaju svašta...

Kod nas je zadnji letak došao za tečaj plesa :lol i to u školi, dakle nema razvažanja i to će ići :dada , jer prije dvije godine nije mogao zbog drugih obaveza u terminu plesa.

Kaj se tiče spike "svi to imaju", ne padam(o) na to oduvijek, odnosno ne tangira nas, pa ni on tako ne postavlja stvari.

Jer i mobitel imaju svi, on još nema, jer mislimo da mu ne treba. Ima hrpu drugih stvari (i onih koje drugi nemaju) i odgađamo mobitel dokle god ne bude stvarne potrebe za njim

Sad sam malo odveslala predaleko... sorry
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la ivanaibruno » 24 ruj 2010, 13:35

došo moj neki dan s letkom za lektrinu radnu bilježnicu uz koju ide i onaj famozni privjesak. sve mi je ispričao kako i za što će koristiti privjesak, nije uopće shvatio da je bingo radna bilježnica a privjesak samo pride.

i veli on: striček je rekao da ćemo dobiti privjesak, ali ako donesemo 35 kn.
kažem ja: znači, privjesak i radnu bilj. treba platiti 35 kuna?
on na to: neeeeeeeeeeeeeeeee, ne platiti, dobit ćemo ih, ako donesem sutra u školu 35kn!

na kraju nisam kupila, jer ako će to koristiti, očekujem ozbiljniju preporuku, npr. od učiteljice na roditeljskom. inače- ne.
ivanaibruno
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la podocnjaci forever » 24 ruj 2010, 18:13

O DAAA moš si mislit

Kako to misliš da si mogu misliti? :lol :shock
Ništa ja sebi ne mislim niti dajem svoje dojmove nego govorim konkretno i argumentirano iz prve ruke o ustroju škole i ulozi svakoga od nas - nastavnika, ravnatelja i roditelja u cijelom ovom problemu promidžbe.

nas će se 15roditelja u razredu usuglasiti da su nam ti letci bezveze ali onaj jedan će reći da on želi i kaj onda?fajt?

Još jedan :shock .
A komunikacija? Glasanje?

nema tu većine -svatko odlučuje za svoje djete

Ono zaista, ali odakle ti ovo? Prilažem treći :shock .
Nije li taj jedan roditelj koji nije glasao - manjina?

npr mi smo dvije godine kupovali smib i još neki časopis-sve je to divno i krasno ali oni ga uopće nisu čitali

Početkom godine ide ponuda časopisa po razredima od strane razrednika - što se tiče časopisa iz izdavačke kuće koja i inače surađuje sa školom preko udžbenika i sl. I onda se djeca odluče hoće li što uzimati ili ne.
Ako je ikakva druga praksa na snazi jednostavno nije dobra i ispravna i protiv toga roditelji trebaju reagirati. Imaju potpuno pravo na to.

Prilično olako si se razbacala kojekakvim neutemeljenim kategorijama.

Dakle, da se ponovi:
Velika, skoro stopostotna većina promidžbenih materijala i onih koji ih dolaze promicati nemaju nikakve veze s organizacijom rada škole niti su između njih i škole ikakvi ugovori na snazi. Oni jednostavno vrbuju za svoje tiskovine.

Ako je slučaj takav da protiv toga ne reagiraju razrednici i ravnatelj, a većina roditelja je protiv, nema šanse da se njihova želja ne provede.
To se riješi na jednom roditeljskom sastanku. Sami roditelji to trebaju predložiti ako je potrebno i izglasavanjem riješiti stvar.
To je usitinu posve rješiv problem. Uz minimum angažmana.

Moj razred broji 28 učenika, ostala dva po oko 15. Ravnatelj je početkom godine htio razdvojiti učenike, no roditelji su se pobunili, potpisali nešto kao peticiju i razred je ostao u jednakom broju. Njihovi razlozi su bili vrlo uvjerljivi i logični za razliku od ravnatelja koji ih je htio podijeliti po - ni pet ni šest nego po nacionalnoj osnovi. I ja sam stala uz roditelje kad sam čula njegove nebulozne argumente.

Početkom vrtićke godine dolazi nam teta sva bitna kako je došla uredba da predškolarci moraju biti nespavači.
Iako zdrav razum mora reagirati na takvo nešto, teta se nije dala omesti i tupi i tupi ne, tako nam kažu pedagozi, ništa mi tu ne možemo.

Mi roditelji smo napisali pismo i između ostaloga poručili pedagogici neka dođe u vrijeme spavanja i kad vidi kako većina djece spava neka ih fino probudi i kaže im da moraju biti nespavači.
I jučer na sastanku eto odluke -bit će i spavača i nespavača.

Hoću reći, jako me uznemiri tabuiziranje bilo kakvog problema i izostanak procjene zdravog razuma. :dunno
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la TmamaKiN2 » 24 ruj 2010, 18:17

Ako je slučaj takav da protiv toga ne reagiraju razrednici i ravnatelj, a većina roditelja je protiv, nema šanse da se njihova želja ne provede.
To se riješi na jednom roditeljskom sastanku. Sami roditelji to trebaju predložiti ako je potrebno i izglasavanjem riješiti stvar.

PF - mislis ti da bih ja ovo mogla progurati na vijecu roditelja? :dunno
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la SanjaMK » 24 ruj 2010, 18:20

Moj ropdjak hteo djeliti letke sa reklamom za njegovu skolu za strane jezike i nije smio ni u dvoriste uci bez odobrenje ravnatelja. Oni sto su dobili odobrenje, djelili su u dvoristu, nikako u zgradu.
I mislim da trebate to pitanje poitegnuti na roditeljskom vecu
slika
Jana - 29.09.2008
Teo - 20.06.2002
SanjaMK
Sveta krava

PostPostao/la podocnjaci forever » 24 ruj 2010, 18:24

Ama sto posto sam sigurna. :dada
Samo pripremi nekakvo izvješće odnosno zahtjev u ime roditelja razreda tvoje male, možda i potpise - morat ćeš se malo angažirati - i nema šanse da to ne prođe.
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 26 ruj 2010, 00:52

potpisujem pf :dada
ako se mi roditelji ne angažiramo, bar minimalno - nitko to neće učiniti umjesto nas
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la mamuška » 26 ruj 2010, 20:51

ma možeš se ti :shock :shock :shock još 3 puta,ali eto govorim iz vlastitog iskustva onaj jedan roditelj je baš želio vidjeti i čuti te pročitati što mu ti trgovački putnici žele poručiti,reći ,pokazati
bio on manjina ili večina učiteljica je onda "odlučila" da je glupo samo njegovom djetetu davati letka dok će drugoj djeci curiti sline na usta jer bi i oni baš neki privjesak,
-iskreno nismo probali s nekakvim aplelima i peticijama vjerovatno jer smo svi u mnogo većim problemima od nekih reklama a iskreno ja sam osobno to prihvatila bez iz razloga što u tome vidim još jednu odgojnu mjeru i metodu kako da djeci objasnim da ne podliježu nagovaranju da kupe sve i svašta,i u isti koš trpam ono s mobitelima i kunama koje mnoga djeca ne potrebno nose u školu

i ne razbacujem se baš s izjavama bezveze pišem ono što sam čula i to ne od tetica s placa već baš u našoj školi na roditeljskom sastanku i na sastanku s ravnateljom -
nama je tako učiteljica rekla da mu nemožemo zatvoriti vrata jer ministarstvo ima neke ugovore s tim nakladnicima i da ih moramo pustiti u školu/razred znači ili ona laže ili stvarno neznam :conf misliš da mene ne izbacuju gluposti iz takta pogotovo kad se radi o mojoj djeci
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la podocnjaci forever » 26 ruj 2010, 21:29

mamuška, mislim da uopće nisi svjesna kako zvučiš preko neta. :/
Puna si uzvika, velikih slova, napada, snebivanja, crno-bijeliziranja, paušalnog zaključivanja, na kraju krajeva - emocija...
Ne samo ovdje, pročitah to i na nekim drugim temama.
I u tom tonu pičiš pravo i samouvjereno nekom svojom putanjom...

Zato često previdiš ono konkretno i bitno.

Ti si prva koja si se počela snebivati na moj posve uopćen post riječima O DAAA, moš si mislit.
Ajd mi pliz protumači kultiviranost komuniciranja kroz ovakvo tvoje obraćanje bilo kome.

Pa onda lijepo još jednom pročitaj što tamo napisah.
A kaže nekako ovako: velika većina promidžbenih materijala je neovisna o ugovoru sa školom - ona mala manjina su ipak nakladnici čije udžbenike i neke druge materijale škola već koristi.
Tako da je ona velika većina podložna nepuštanju u razrede, ona manjina ne.
O tome roditelji mogu itekako odlučivati.

Naravno da uvijek postoje neki ravnateljevi poslovi i dealovi s određenim nakladnicima, ali i to je ipak u manjini.

Što si ti meni dala kao protuargument - pa da, nismo ništa ni pokušali... ali imali smo razgovor s učiteljicom (gdje se ona iz neznanih razloga postavila kako se postavila), pa s ravnateljicom (kakav razgovor, o čemu), pa da ti nisi to čula od teta s placa (tko ti je to uopće predbacio?) itd...

Na kraju krajeva, uopće ne kužim nabrušeni stav prema nekome tko ti može dati info iz prve ruke. :dunno
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la TmamaKiN2 » 27 ruj 2010, 10:34

Samo pripremi nekakvo izvješće odnosno zahtjev u ime roditelja razreda tvoje male, možda i potpise - morat ćeš se malo angažirati - i nema šanse da to ne prođe.

hvala. ne znam hocu li stici jer je to prekosutra, ali mogu pokusati, pa mogu i naknadno. ne znam ni kakvi su ostali rodtelji na tom vijecu :dunno za sad vec imam nekoliko tema, baba ce posizit kad krenem :/
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la mamuška » 27 ruj 2010, 15:37

ja sam u svakom svom postu napisala samo ono šta se zaista dogodilo u našoj školi i razredu,znači i mi smo potegnuli to pitanje i pred razrednicom i pred ravnateljom i ništa nismo postigli,dali bi nešto postigli anketama ili peticijama neznam,nisam mislila pokretati nikakve svađe ili prepucavanja niti je to uopće usađeno u moj karakter
to je jedan od razloga zašto i nemam neke argumente,samo sam iznjela svoje viđenje situacije i rješenje koje me naravno ne oduševljava
nikoga nikad nisam napadala, niti presonalizirala s namjerom da ga ponizim ili rastužim ili nešto nedaj Bože gore niti u stvarnom životu kao ni na netu,osjećam se grozno je si me prozvala na način na koji jesi-uopće me nisi skužila i strašno mi je žao zbog toga,jer u mom govoru nema uzvika,vike,prepucavanja,svađanja niti sam imalo nekulturna ili nabrušena osoba, jedino točno si napisala da imam čvrste stavove o svijetu i životu u njemu i da sam emotivna ti čak i neslutiš koliko
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la podocnjaci forever » 27 ruj 2010, 18:24

jer u mom govoru nema uzvika,vike,prepucavanja

Najblaže rečeno ostajem u nevjerici nakon ove izjave... :/
Ne znam, mamuška, vidjela sam ovaj post još ranije popodne i kakav god odmak zauzela da sredim misli ne mogu doći i reći da mi tu išta djeluje suvislije. :| No, u pravu si, ovo pod hitno prebacujemo u privatne sfere jer je situacija postala preosobna. :pee

tmamakin, vidi, imaš još puno prostora za manevar.
Po ovome:
baba ce posizit kad krenem :/

čini se da se vaša headmistress baš i ne može pohvaliti nekakvom kulturom dijaloga s roditeljima.
Ali svejedno nemaš što izgubiti.
Ako baš vidiš da nema volje za dijalog i rješavanje problema, ili da iza svega stoje neki drugi interesi, onda svakako inzistiraj da ti ravnateljica ipak objasni prava svakoga u toj priči te zakonske obveze.
To ti mora omogućiti, a to je već velik korak da znaš kako postupiti kasnije. :)

Baš ću sutra pitati svog ravnatelja o tome i vidjeti je li voljan izjasniti se... :cool
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la TmamaKiN2 » 28 ruj 2010, 10:53

uf, vec sam si isprintala zakon, imam par crtica za pitanja, ali sve si mislim kako ce to uopce izgledati. to nam je prvi sastanak ove godine, ja do sada nisam bila u tom vijecu, dnevni red je usvajanje kurikuluma i sl., a nismo ga ni dobili na uvid :dunno mozda i nismo trebali ranije, tabula rasa :/ kad ovo prodje, mozda otvorim novi topic vijece roditelja pa da malo razmjenjujemo iskustva
hvala jos jednom svima :mah

btw. u zakonu je ta promidzba onako jednom jedinom perfidnom recenicom spomenuta i receno je NISTA, ne mozes se pozvat ni za glavu ni za rep...
evo ga:
Zabrana promidžbe i prodaje u školskim ustanovama
Članak 59.
U školskim ustanovama zabranjen je svaki oblik promidžbe i prodaje proizvoda koji nisu u skladu s ciljevima odgoja i obrazovanja.
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la teutonija » 28 ruj 2010, 12:30

U školskim ustanovama zabranjen je svaki oblik promidžbe i prodaje proizvoda koji nisu u skladu s ciljevima odgoja i obrazovanja.
je i oni aparati sa slatkišima kao tu spadaju :angry
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la ivanaibruno » 30 ruj 2010, 14:53

jučer sam na vijeću roditelja, prema sugestijama roditelja iz našeg razreda, pitala ravnateljicu o tim trgovačkim putnicima. rekla je da će im potpuno zabraniti ulazak u školu ukoliko tako želimo. Obzirom da je cijelo vijeće roditelja to podržalo, očekujem da više neće biti ulazaka na sat i nuđenja raznih ali stvarno raznih knjiga i ostalog pribora učenicima.
:klanja
ivanaibruno
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Cathy » 30 ruj 2010, 18:30

Nije direktna promiđba u školi, ali da ne otvaram novu temu, zanima me

DA LI SE KOD VAS SKUPLJA 6kn ZA DJECU U AFRICI

i kako gledate na to?
Kod nas to gura vjeroučiteljica, a na roditeljskom smo bili pitani da li se slažemo :roll (naravno da skoro nitko nije rekao ne)
i sada smo prisiljeni plačati (netko će reći da me nitko ne može prisiliti, ali ne želim da mi dijete gledaju kao crnu ovcu) :angry
2000
2002
2007
2016
Cathy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ivanaibruno » 30 ruj 2010, 19:37

ne znam za to. još.
ivanaibruno
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la podocnjaci forever » 01 lis 2010, 14:41

Kako je prošlo, tmamakin?

Pitala sam svog ravnatelja za dotičnu situaciju; kaže da određeni broj nakladnika ima ugovor s MZOS (kao što si isama našla onu stavku zakona) i u skladu s tim nekakva rješenja/dozvole za promidžbu po školama; znači, dođu li, trebalo bi ih pustiti. :/
Dobra vijest je što su oni u manjini i što su uglavnom to kuće čiji se udžbenici u toj školil koriste (kao što rekoh negdje ranije).

Ona veća većina nema nikakve nit dozvole nit bilo šta drugo nego doslovno vrbuju na svoj način i slobodno ih se ne pusti uopće u školu, a kamoli što durgo.
Iako i oni prvi s dozvolomi ovi drugi naravno moraju prvo s ravnateljem dogovriti dolazak i termine obilaska pojedinih razreda.

fora je što bez obzira na to sve ravnatelji ipak rade prema svom nahođenju.
Tako mi ovaj moj kaže Čuj, ja dozvoljavam svima da dođu. :zub
Neki opet ne dozvoljavaju nikome - kao u ovom slučaju što opisuje ivanaibruo.

Što će reći da je riječ opet o tipičnoj hrvackoj priči gdje nikome savjest nije čista i gdje se ima više sreće nego pameti, pa onda u tom kaosu svak jami za sebe
- dok ne dođe kakva kontrola. :drink
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la TmamaKiN2 » 01 lis 2010, 15:13

tja, sto rec :/ ovo je bila prva, jelte konstituirajuca sjednica pa izabrasmo precednika :dada pa nam gdja ravnateljica procitala skolski kurikulum, pa presli na razno.... elem, od nas 30tak roditelja mozda je 5 entuzijasta, ostalo :ne daklem, pitala ja za kontrole preko odmora, wc okupljanja, strasenja malih...(imam i konkretan slucaj), obrazlozenje doticne je :strah onda je bilo pitanje sigurnosti,zastitara.....unatoc dobrim iskustvima (uglavnom) ona nema zelje vise se s time zamarati jer eto, problem je neplacanja itd...., pa onda kao skola ima tim protiv nasilja ...ja pitam ima to neke veze s unicefovim programom... ona me pogledala kao da sam :stup nije prvo znala sto bi rekla, pa je pocela pricat kako je ovo skola u koju dolaze mladi profesori na ispite i kako ona zaista ima s time jaaaako puno posla....i bla bla i kako zaista za to nema vremena.... NITKO, ali NITKO drugi me nije podrzao ili nadodao neko pitanje, bilo je i pitanje kamera, pa se izvukla da je to protuzakonito. jos sam stigla pitati za kucni red, onako obazrivo sam primijetila kako ga nema izvjesenog. i na to me pogledala kao da sam pala s kruske, kao pih, naravno da ga nema izvjesenog. pa to bi djeca odmah sutra porazbijala, vec ionako ima dovoljno pizd.... s tim divljastvom ....da ne duljim. i na kraju je rekla da mora ici i kraj price....... imala sam jos nekoliko pitanja koje nisam stigla pitati. uglavnom...... ne znam sto bih rekla, uhvatila me nekako mala snaga nakon tog sastanka, pitam se ZASTO roditelji pristanu biti clanovima vijeca ako ama bas NISTA ne misle poduzeti, antiprotivni su svemu, ulizice........ NO, taj gospon precednik je ipak eto poduzetan pa smo pogurnuli neku donaciju, hoce li uspjeti ne znam.....
inace, ne znam jeste li vidjeli, ovo je jako zgodno pa ako ima zaiteresiranih.......

http://www.hnk.hr/hr/novosti/iz_kazalista/razgledavanje_kazalista
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la nadicab » 04 lis 2010, 13:24

od nas 30tak roditelja mozda je 5 entuzijasta

ajoj, kako to poznato zvuči...
Tako ja uglavnom sama na roditeljskom postavljam pitanja, a ostali sjede i jedva čekaju da čim prije odu doma.
I koliko ja zanm kamere nisu protuzakonite ...
A s takvim stavom naših škola, još nam je i dobro :ne
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la TmamaKiN2 » 04 lis 2010, 13:50

I koliko ja zanm kamere nisu protuzakonite ...

a imas li nesto crno na belo :plavusa naime, ja sam malo cituckala, ima za i protiv, u nekim skolama ih instalirali, vecinom ne u ucionice (uglavnom su svi zadovoljni, smanjilo se unistavanje, nasilje...). ali, za ovakve foteljase treba nesto konkretno, znaci neka zakonska podloga.. ali, ne budi lijena, eto iz donacije valjda nesto i bude, javim jos kako je proslo :dunno meni je zao da je ravnateljica tako antiprotivna svemu, bilo bi puno jednostavnije kad bi rekla ja za to nemam vremena ni volje, ajde vi to sve izorganizirajte a ja cu na kraju pristat :dunno ovako, cini se da nista od toga nema smisla, jer je ona protiv, a ostatak roditelja nije briga-e, to fakat ne razumijem :dunno :ne
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la nadicab » 04 lis 2010, 23:22

to se definira u kućnom redu u skladu s čl 58
Kućni red
Članak 58.
(1) Školski ili domski odbor u suradnji s učiteljskim, odnosno nastavničkim, odnosno odgajateljskim vijećem donosi etički kodeks neposrednih nositelja odgojno-obrazovne djelatnosti u školskoj ustanovi.
(2) Školski ili domski odbor u suradnji s učiteljskim, odnosno nastavničkim, odnosno odgajateljskim vijećem, vijećem učenika i vijećem roditelja donosi kućni red.
(3) Kućnim se redom utvrđuju:
– pravila i obveze ponašanja u školskoj ustanovi, unutarnjem i vanjskom prostoru,
– pravila međusobnih odnosa učenika,
– pravila međusobnih odnosa učenika i radnika,
– radno vrijeme,
– pravila sigurnosti i zaštite od socijalno neprihvatljivih oblika ponašanja, diskriminacije, neprijateljstva i nasilja i
– način postupanja prema imovini.

i pročitaj članak http://www.vjesnik.hr/html/2010/02/10/Clanak.asp?r=zag&c=3
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la TmamaKiN2 » 05 lis 2010, 10:23

hm, da, hvala nadice :dada a vidis, ona je mene blijedo pogledala kad sam pitala za taj kucni red gdje visi. Pa kao nigdje ne visi jer bi ga unistili, mislim stvarno :angry
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la ivana7997 » 06 lis 2010, 16:14

ja imam rjesenje za one koji donesu knjizicu s narudzbenicom pa obecaju svasta ako vratimo ispunjenu narudzbenicu.

narudzbenicu bih vratila praznu, bez knjige, s porukom da zahvaljujem na poklonu koji doduse nisam trazila, ali po zakonu o zastiti potrosaca nisam ga duzna platiti. hvala, dovidjenja.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Luantaro » 06 lis 2010, 17:51

ivana7997 je napisao/la:ja imam rjesenje za one koji donesu knjizicu s narudzbenicom pa obecaju svasta ako vratimo ispunjenu narudzbenicu.

narudzbenicu bih vratila praznu, bez knjige, s porukom da zahvaljujem na poklonu koji doduse nisam trazila, ali po zakonu o zastiti potrosaca nisam ga duzna platiti. hvala, dovidjenja.

aaa, dobra fora :5
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Berta » 06 lis 2010, 20:03

eh ivana ja bi tako odgovorila da sama odgovaram, al nekako mi se nece dijete u to uvaljivati

ovo da nema kucnog reda da ga ne uniste u odgojnoj i obrazovnoj ustanovi mi je super :shock nisam u vijecu roditelja, al mene i mm poslije svakog sastanka pita: Jel jos netko nesto pitao osim tebe? :lol
Berta
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la TmamaKiN2 » 07 lis 2010, 09:00

ha, ova ti je dobra
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la nadicab » 07 lis 2010, 11:47

Zakon o zaštiti potrošača
Postupci koji predstavljaju agresivnu poslovnu praksu

Članak 115.

Agresivnom poslovnom praksom u svakom se slučaju smatraju sljedeći postupci:

– stvaranje dojma da potrošač ne može napustiti poslovni prostor sve dok ne sklopi ugovor,

– posjećivanje potrošača u njegovu domu, ignorirajući pritom zahtjev potrošača da se napusti njegov dom ili da ga se više ne posjećuje, osim u slučaju i u mjeri u kojoj je to opravdano radi propisima predviđenog prisilnog ispunjenja ugovorne obveze,

– ustrajno i neželjeno komuniciranje s potrošačem putem telefona, telefaks-uređaja, elektroničke pošte ili drugog sredstva daljinske komunikacije, osim u slučajevima i u mjeri u kojoj je to opravdano zbog propisima predviđenog prisilnog ispunjenja ugovorne obveze. Ova odredba ne utječe na primjenu pravila ovoga Zakona ili drugih propisa o ograničenju ili zabrani korištenja određenih sredstava daljinske komunikacije u određenim okolnostima koji su usklađeni s pravilima Europske zajednice,

– traženje od potrošača koji postavlja odštetni zahtjev na temelju police osiguranja da dostavi određene dokumente koji, po razumnoj ocjeni, nisu relevantni za ocjenu opravdanosti tog zahtjeva ili sustavno izbjegavanje davanja odgovora na ustrajno dopisivanje potrošača, s namjerom da ga se odvrati od ostvarivanja prava koja mu pripadaju na temelju ugovora,

oglašavanje kojim se djecu izravno navodi na to da kupe oglašavani proizvod ili da nagovore svoje roditelje ili ostale punoljetne osobe da im kupe oglašavani proizvod,

zahtijevanje plaćanja proizvoda odmah ili s odgodom ili vraćanja ili čuvanja proizvoda koji je trgovac nabavio, a potrošač ga uopće nije naručio,

– izravno obavještavanje potrošača da će posao ili opstanak trgovca biti ugrožen ako potrošač ne kupi proizvod,

– stvaranje lažne predodžbe da je potrošač osvojio, ili da će osvojiti, bezuvjetno ili uz ispunjenje određene činidbe, određenu nagradu ili neku drugu odgovarajuću korist, kada u stvarnosti nikakva nagrada ili druga odgovarajuća korist nije predviđena ili kada je u stvarnosti poduzimanje bilo kakve radnje usmjerene na ostvarivanje te nagrade ili druge koristi uvjetovano određenim plaćanjem od strane potrošača ili kod potrošača uzrokuje troškove.
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la TmamaKiN2 » 07 lis 2010, 11:55

hvala nadice, koristit ce mi i ovo :dada
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja