Sada je: 30 srp 2026, 03:17.
Moderator/ica: medo14
Adorabla je napisao/la:
Ja bih uvela kontrolu znanja po skolama na godisnjem nivou. Odnosno obzirom da sada vec postoje inicijalni testovi koji ne ulaze u ocjenu, neka se uvedu i zavrsni testovi koji ne ulaze u ocjenu. Zavrsni testovi se rade na istom principu kao i sva skolska natjecanja (skrivena pitanja, sifre itd) a rezultati sluze Agenciji i Ministarstvu da usklade vrijednost ocjena. Odnosno ukolilko je OŠ Ivan Gundulić u Zagrebu iz geografije postigla medju 6.tim razredima 60% na testu, a u sestim razredima ima 80% odlikaša onda znaš da kriterij te škole nije dobar.
Znači da treba educitrati profesora, zamijeniti profesora, pojasniti što i kako treba promiijeniti i sljedeće godine ponovno kontroliraš rezultate.
Onda bismo dobili naravno realnije ocjene.
To naravno ne garantira da na kraju osmog razreda ne bi bilo zadnjeg natezanja ocjena, ali to je ništa prema ovom kaosu sada.
Post 21,6mene zanima da li vi mislite da je gradivo u OŠ preteško za savladavanje prosječnom klincu? Da uz veći/manji trud on to ne može svladati i dobiti 4 ili 5?
Ja mislim da svako dijete bez pp može naučiti onoliku količinu gradiva koja je potrebna za dobiti 5 kao zaključnu ocjenu.
Adorabla, dobro zboriš, ali to bi značilo promjene i reforme a za to nema niti političke volje, a naravski da se sada svi kriju iza manjka novaca. Nema veze koliko novaca je do sada progutala državna matura i koliko će još to trebati dorađivati ...

Znači da treba educitrati profesora, zamijeniti profesora, pojasniti što i kako treba promiijeniti i sljedeće godine ponovno kontroliraš rezultate.
Onda bismo dobili naravno realnije ocjene.
Ocjene inicijalnih testova vec postoje i redovno se rade svake godine. Dakle po meni to je i dugorocno i kratkorocno najbolje rjesenje, jer uvodjenje prijemnih bi bilo kratkorocno rješenje uz prevelike trosakove.
Adorabla je napisao/la:Ne, ni s tobom se necu sloziti. Kako mozes JOS sankcionirati profesora? Zar mu nije dovoljna kazna placa za koju radi i ludi roditelji s kojima svakodnevno razgovara?
Treba nagraditi dobre profesore. I to ne novcano nego dobre profesore, u onim skolama koje imaju realne rezultate i ocjene staviti kao kolege "pomagace" losim profesorima. Javno ih pohvaliti. Platiti im seminar po izboru.
Ljudi zele biti pohvaljeni za svoj rad.
Losi profesori vec imaju "kaznu" da njihov rad, predavanje, nadgleda Agencija.

Post 21,6
-jes,statistički, okej. Ja sam imala ekstra bodove zbog natjecanja iz matematike i fizike. A nisu me htjeli ni u glazbeni vrtić primit 
breg je napisao/la:Evo, ako kome treba, upravo saznala, 5 boda dobiva dijete samohranog roditelja, ne znam samo gdje se vadi ta potvrda.

Mogu mislit kako je to prolaziti s 14
mirbi je napisao/la:Mogu mislit kako je to prolaziti s 14
Pa, evo, ja sam to prošla. Ništa posebno.Mislim da se manja djeca manje nerviraju.
krumpi, ondašnji prijemni su bili na bazi gradiva, bez zavrzlama, bez zadataka za nadarene, bez opće kulture
Za bolju školu si morao imati i bolje ocjene i bolje napisati prijemni.
Ovako se dogodilo da su jedan dan stavljali u jednu školu papire, a drugi hitno vadili ako su preko veze saznali bodovni poredak.
Totalno frustrirajuće.
školu (ja sam za taj prijemni u srednjoj papire dala samo u jednu, eto, htjela sam samo to, i bila sigurna da ću uspjeti, ah kako sam presamosvjesna i uobražena bila, gledam sama sebe tada, makar je upalilo, ali što da sam se blokirala pa fulala sve
. Što sam starija, sve više mi je situacija u rangu "neugodnosti" koje bi mi ranije bile u rangu "tragedije" a s neugodnostima se lakše izboriti zar ne? 
Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.