Sada je: 29 srp 2026, 22:56.

poklon učiteljici?

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

poklon učiteljici?

PostPostao/la wild apple » 18 svi 2007, 08:18

kupujete li učiteljicama, razrednicama, profesorima...poklon za kraj školske godine?
je l' razredni poklon ili svako dijete samo kupuje?
što kupujete?
dajte neki prijedlog...
wild apple
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la seven » 18 svi 2007, 08:48

ne primam poklone

svojima sam rekla ako žele da mi u vrtu naberu cvijeća (svom ) to može
ili ako mi žele svojom rukom napisati čestitku ili zahvalu ok, a pokloni ne.....

i mislim da nitko od učitejla ne bi smio primati poklone

no to je moj stav

rospija zbornička domaća

maria71 s rodinog foruma
seven
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la wild apple » 18 svi 2007, 14:46

seven-i tako te doslovno shvaćaju?
nikad u svojoj praksi nisi doživjela da ti učenik donese poklon?
ne mislim na mito (zbog toga si zabranila ili?) nego kao znak zahvalnosti, poštovanja, rastanka...mislim, nemamo svi vrt i ruže :mrgreen:

inače, poštujem tvoj stav :cool
wild apple
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Alfa » 18 svi 2007, 15:08

a nešto za sjećanje razrednici ili 4god učiteljici?
za rastanak??

moji su sudjelovali u kupnji zajedničkog poklona na kraju 4-og razreda
Ovaj u 8. ne govori ništa.
Ove godine mrze sve nastavnike pa mislim da im ne pada napamet nikome kupovati dar.
Garfild
Maza

Nikad ne reci nikad
Alfa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la seven » 18 svi 2007, 20:58

wild apple je napisao/la:seven-i tako te doslovno shvaćaju?
nikad u svojoj praksi nisi doživjela da ti učenik donese poklon?
ne mislim na mito (zbog toga si zabranila ili?) nego kao znak zahvalnosti, poštovanja, rastanka...mislim, nemamo svi vrt i ruže :mrgreen:

inače, poštujem tvoj stav :cool

doslovno me shvačaju jer im tupim prekonekoliko puta....

ne želim biti predmet olajavanja u zbornici ,a ni da djeca imaju komplekse jer je paralelan razred svom razredniku, razrednici kupio skuplji poklon....

ako žele nek napišu par rečenica iskrene zahvale, a da m ikupuju neke vaze i sl ,ne hvala

rospija zbornička domaća

maria71 s rodinog foruma
seven
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Nana1971 » 18 svi 2007, 22:33

A ja bas mislim kupiti foto-album i od roditelja klinaca traziti da svako izradi svoje fotke djece iz razreda (sa rodjendanskih proslava, zajednickih igranja, polazaka - dolazaka na izlete, skolu u prirodi i slicno) i napuniti album time i to pokloniti od razreda na kraju 4.razreda kad se rastaju :conf
Zemlja je smrtnim sjemenom posijana Ali smrt nije kraj Jer smrti zapravo i nema
I nema kraja Smrću je samo obasjana Staza uspona od gnijezda do zvijezda. Mak Dizdar
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la seven » 18 svi 2007, 22:38

Nana1971 je napisao/la:A ja bas mislim kupiti foto-album i od roditelja klinaca traziti da svako izradi svoje fotke djece iz razreda (sa rodjendanskih proslava, zajednickih igranja, polazaka - dolazaka na izlete, skolu u prirodi i slicno) i napuniti album time i to pokloniti od razreda na kraju 4.razreda kad se rastaju :conf

pa to mi je isto ok.....no ja nisam od 1 do 4 pa ne poznajem dovoljno kolika je vezanost učiteljice i djece

rospija zbornička domaća

maria71 s rodinog foruma
seven
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la skarabej29 » 18 svi 2007, 22:44

I ja sam protiv poklona. Kod nas se desi da se deca dogovore da zajedno skupe pare da kupe zajednicki poklon, pa se nadju onda neki roditelji da kupe plus sami poklon, obicno neki skupi parfem ili nakit. Kako me to zivcira, nerviraju me i roditelji, a i nastavnici koi ti pokloni primaju. Uvijek postoje roditelji koji misle da se sve moze kupiti lovom... naklonjenost, ljubav...
slika slika
skarabej29
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la skarabej29 » 18 svi 2007, 22:45

Nana ideja o foto albumom ti je supeeeeerrrrr
slika slika
skarabej29
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Bubidea » 19 svi 2007, 03:57

Uvijek postoje roditelji koji misle da se sve moze kupiti lovom... naklonjenost, ljubav...

mozda postoje, ali vecina roditelja poklonom ne misli kupiti nista od toga, vec je to znak zahvale, postovanja...
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la skarabej29 » 19 svi 2007, 12:05

Kao znak postovanja kupiti skup poklon? - Sorry nemogu skuzit.
slika slika
skarabej29
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mrđi » 19 svi 2007, 12:41

ja cu se smao malo ubacit...
naime treba mi ideja sto pokloniti mojoj uciteljici (bilo je to vise od 20-ak god) koja sad ide u penziju. Naime ostala mi je u jako lijepom sjecanju a zadnje dvije godine smo jos i kolegice pa bi joj nekako htjela dati dar paznje i zahvale.
:mah
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la wild apple » 19 svi 2007, 17:18

Nana1971 je napisao/la:A ja bas mislim kupiti foto-album i od roditelja klinaca traziti da svako izradi svoje fotke djece iz razreda (sa rodjendanskih proslava, zajednickih igranja, polazaka - dolazaka na izlete, skolu u prirodi i slicno) i napuniti album time i to pokloniti od razreda na kraju 4.razreda kad se rastaju :conf

ideja je odlična, stvarno si si dala truda!
možda i ja pokušam nešto slično...samo kod nas ima 31 učenik u razredu...hoćete još nešto uz to?
wild apple
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Nana1971 » 19 svi 2007, 18:49

mozda neku knjigu :dunno i cvijece Od mene ocekuju inicijativu jer sam predstavnik u vijecu roditelja, pa me nekako svi gledaju kad dodje do bilo kakvog organiziranja :roll:
I nema kraja Smrću je samo obasjana Staza uspona od gnijezda do zvijezda. Mak Dizdar
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la Bubidea » 19 svi 2007, 22:42

skarabej, ma ocito ne govorimo o istoj stvari, ja sam mislila, govoreci o zahvalnosti, o zajednickim simbolickim poklonima...ili pojedinacnim, ak se razred ne uspije dogovoriti...opet simbolickim, cisto znaku paznje :mah..nikako preskupima
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la skarabej29 » 19 svi 2007, 23:06

da, nismo se razumjele, sorry, ali uvijek su me zivcirali roditelji koji pored dogovora da se kupi zajednicki poklon kupuju sami i to skup poklon
slika slika
skarabej29
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Alfa » 21 svi 2007, 11:35

nikad ne bih slala pojedinačan poklon, ako već nema dogovora za nešto zajedničko, pa makar samo od pola razreda
...osim jednog cvijeta ili čestitke koju bih napravila zajedno s klincem - AKO on to želi
Garfild
Maza

Nikad ne reci nikad
Alfa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la wild apple » 21 svi 2007, 15:13

danas mi je kćer došla doma s papirićem, jedna mama je dijelila, piše nešto u stilu
dana tog i tog održaćemo sastanak u vezi oproštajnog poklona učiteljici a kako bi se na dostojan način odužili za njezin trud mislimo da bi bilo prikladno da svaki roditelj donese 100 kn
je l moram reći da sam ostala šokirana :svadja
naime, radi se o navodno o nekom wellnes vikendu, pa kakav je to poklon?!
pa u kojoj vrijednosti ide kod vas taj zajednički poklon?
wild apple
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ela di ami » 21 svi 2007, 16:30

ja kupim neku sitnicu na kraju godine, mozda onu veliku solju na kojoj pise nesto o toj profesiji

kad je moja prijateljica tek stigla u ameriku, njenom je sinu uciteljica (koja je iz bivse yuge, znaci nije bilo nesporazuma oko jezika) rekla da se u americi uciteljicama kupuje poklon za bozic :roll:
i kupuju vecina djece i roditelja, ali napomenuti djetetu da joj kupi poklon, mislim stvarno :conf
veliki brat 1995
velika sestra 1999
ja maleni 2009
ela di ami
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mrđi » 21 svi 2007, 18:01

ja mislim da je album odlicna ideja z apoklon, ili npr. neke poruke kako djeca dozivljavaju uciteljicu i neki crtez na A4 hamer i to uokvirit.....
to vidila uzivo i stvarno je dobro....
100 kn za wellnes vikend kao poklon :roll:
cvijece je uvijek lijepo...nekakav ukras za dom isto... (tipa vaza sa susenim cvijecem..)
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la seven » 21 svi 2007, 20:05

wild apple je napisao/la:danas mi je kćer došla doma s papirićem, jedna mama je dijelila, piše nešto u stilu
dana tog i tog održaćemo sastanak u vezi oproštajnog poklona učiteljici a kako bi se na dostojan način odužili za njezin trud mislimo da bi bilo prikladno da svaki roditelj donese 100 kn
je l moram reći da sam ostala šokirana :svadja
naime, radi se o navodno o nekom wellnes vikendu, pa kakav je to poklon?!
pa u kojoj vrijednosti ide kod vas taj zajednički poklon?

:roll:

ja sam protiv poklona i za učitelje i liječnike

rospija zbornička domaća

maria71 s rodinog foruma
seven
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Zoila » 21 svi 2007, 22:51

Ovo za album sa slikama je odlicna ideja jer nije financijski zahtjevna, nit je pretjerivanje tipa velness, a daje uciteljici uspomenu djece koju je imala.

a cvijece ne bih, i pogotovo ne neki ukras za po stanu. Ne znam sto bih s ovim nepotrebnim dekorativnim stvarcicama koje vec imam, a neznam sto bih da svake godine dobijem jos 13 takvih slicnih.
Viva el Će!
Zoila
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la silki » 22 svi 2007, 07:43

wild apple je napisao/la:danas mi je kćer došla doma s papirićem, jedna mama je dijelila, piše nešto u stilu

ovo je fakat previše. recimo da ih ima 25 u razredu, a ziher ih ima više, to je 2500 kn :shock:
bez obzira koliko ja volim dorianove učiteljice, divim im se, skidam kapu i zahvalna sam im na svemu što su ga naučile, to mi je fakat previše za poklon. mislim da ni njima ne bi bilo ugodno primiti tako nešto.
ovo s albumom je ok ideja.
bitan je znak pažnje a ne tko će se više isprsiti.
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la Bruna 3 » 22 svi 2007, 14:34

Moji klinci još od vrtića a i sada u školi za Božić i kraj godine odnesu tetama, sad učiteljicama mali znak pažnje tipa fini slatkiš i kava...
To mi je ok. I ja takve neobavezne poklončiće dobijem od svojih đaka.
curica, dečko i naša maza
slika
Bruna 3
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bibonja » 24 svi 2007, 10:35

Inace ne volim pretjerano darivanje,jos se sjecam svojeg osnovnjaka i ono tko ce vise i skuplje dati ali nedavno sam,prvi puta od kad mi Markec ide u prvi razred promijenila misljenje.Njegova uciteljica obozava lutke,ima i lutkarsku radionicu i cesto klinci nose svakojake sitnice od doma pa time izradjuju lutkice.Naime,u jednom malom ducancicu u toplicama kod MM-a sam vidjela predivnu,malu i na neobican nacin izradjenu lutku.Od prvog pogleda na nju stalno mi je bilo u glavi da bih je kupila uciteljici(i cijena je bila simbolicna,nista pretjerano)i par dana sam se premisljala bih-ne bih i na kraju je kupila.I kod prvog susreta rekla uciteljici da mi nije namjera ulizivati se vec jednostavno sam je se sjetila,i kupila je,jer takvu lutkicu nisam nigdje vidjela,ali ako je problem da ne treba prihvatiti i da cu shvatiti.Nije bilo problema,bilo joj je jako drago(bar mi je tak izgledala)jer uistinu nije neka skupa stvar,sitnica a opet posebna.Povodila sam se time da i drugim dragim osobama ponekad poklonim sitnicu za koju znam da bi je zeljeli imati jer ih sakupljaju/vole i sl.A Markova uciteljica mi je uistinu draga i ima veliku ulogu u nasim zivotima.
bibonja
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Nana1971 » 15 lip 2007, 10:13

Nama je veceras zavrsna priredba (4.razred) Skupili smo lovu za poklon uciteljici i htjeli uzeti od jedne galerije bon da si sama izabere sliku/kip/lampu (zena se nedavno uselila u novi stan)... ispalo da oni nemaju bon sisteme pa ce bit neka improvizacija - da si ona ode odabrati nesto, a onda netko odnese novce i to plati... nemam pojma kako ce to na kraju ispasti.
Ja dodatno pripremam album s fotkama za uciteljicu (i cd-verziju gdje ce biti i filmici sa priredaba), al to ce joj klinci dati zadnji dan skole jer mi nisu jos svi poslali svoje fotke i kratke "sastavke" od klinaca za uciteljicu. To mi je zanimacija narednih par dana, treba to sve pregledati, odabrati, posloziti...
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la Nana1971 » 15 lip 2007, 20:58

Evo, super je bila priredba, a i uciteljicina reakcija na poklon :3srca zena je rekla: Krasno :3srca al steta sto je sad vec kasno pa ne stignem odmah otici birati :mrgreen:
To je s nase strane zaista bila ZAHVALA jer je krasna osoba i odlican ucitelj koji je stvarno u ove cetiri godine nasoj djeci dala i puno ljubavi, uz obrazovanje. I nijedno dijete nikad nije zavrsilo kod pedagogice ni ravnateljice, iako su imali svakavih problema, sve je ona to uspjesno sama rjesavala. Zasluzila je i drago mi je da joj se ideja dopala.
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la wild apple » 16 lip 2007, 15:05

hm...mi se na kraju nismo baš nešto dogovorili...pola mama se posvađalo (fakat ružne riječi su pale) tako da su neki dali po 50 kn neke po 100 i više...
sinoć je bila u restoranu oproštajna priredba i večera za roditelje i učenike ( i to nije baš primjereno po mom mišljenju), malo je bila napeta atmosfera između pojedinih parova :lol ali sve je prošlo u redu

skupili smo 2000 kn i darivali joj poklon bon u turističkoj agenciji nek si sama odabere kamo će i s kim i isto album sa slikama i posvetom svakog učenika
bila je oduševljena, baš mi je drago da su mame pogodile dar
ona je svakom dala cd sa slikama s školskih izleta, njihovim sastavcima, pjesmicama...sve od 1.- 4 raz
stvarno si je žena dala truda a i održala je govor na koji su se skoro svi prisutni rasplakali (ne ja)
inače je divna učiteljica
wild apple
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la tajci » 18 lip 2007, 21:16

Nama je tek kraj prvog razreda i dogovorili smo se da zadnji dan učiteljici poklonimo cvijeće.
tajci
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la luda klompa » 19 lip 2007, 00:12

Evo ja ko uciteljica nizih razreda se javljam samo da kazem kako mi je slatko kada mi klinci donesu poklon koji su krisom uzeli , pa to bude npr. rabljeni sapun za ruke, vec napola potrosena krema, bocica parfema u koju je dodana voda, otkrhnuta figurica za regal :mrgreen:
O ovim velikim poklonima no coment
Katja i Jan 01.02.2006.
+Una 01.02.2006.
luda klompa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Sljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.