Postao/la gold dust » 13 lip 2005, 00:43
ah, koja slucajnost da se upravo sad pojavio ovaj topic...<
><
>ja znam dosta o tim modernim platnenim pelenama i odusevilo me kad sam shvatila kako one nemaju apsolutno nikakve veze s onim starinskim. kad mi je klinka imala oko 4 mj., pocela sam ozbiljno razmisljati o tome da ih pocnemo koristiti... dosta mi je pomisliti na one kemikalije u jednokratnim pelenama (a o cijim posljedicama zapravo nista ne znamo), pa na hrpu nerazgradivog smeca koje stvaraju, a svakako i na ustedu... pa da budem svim srcem ZA platnene.<
>ali, odustala sam... curki je sad 13 mj. i jos uvijek je u jednokratnim... <
>zasto?<
>ma, nije mi problem ni kanta u kupaonici, ni papirici, ni stavljanje u perilicu i na susilo. problem je u tome, sto su za razliku od starinskih tetri (koje je ipak potrebno peglati i zato ih ne bih vise koristila kako sam s prvim djetetom do 7mj.), moderne platnene pelene DEBELE. a to znaci da se sporo suse. a mi smo obitelj s troje djece i kod nas je balkon nonstop pun robe koja se susi, dok se druga vec vrti u perilici. zimi se susi sporije, pa moram jako paziti da mi kupaonicu ne zatrpa roba koja ceka na red za pranje. unutar stana nemamo gdje i kako susiti, a susilicu nemamo jer je nemamo gdje staviti.<
><
>tad je upravo pocinjala jesen i teska srca zakljucila sam - no way. <
><
>enivej, prica ima i nastavak... buduci da me sve skupa jos uvijek kopka, a doslo je lijepo i toplo vrijeme pa se i roba
zo susi, a i moja klinka se blizi dobi odvikavanja...<
>dakle, prije par dana ja izrezala jednu staru flanelsku plahtu i nekoliko tetri, kupila jedan flanelski restl, nesto cicak trake i lastika - i sinoc je moja kucna radionica iznjedrila prvi primjerak <
>ona se upravo sad susi na balkonu (testiram vrijeme susenja ), a nakon isprobavanja na guzi nadam se da me nece ostaviti volja da joj sasijem jos 'kolegica'. uvrtila sam si u glavu da ce se s platnenima klinka
ze odviknuti od pelena i sad moram provesti taj eksperiment. jos kad bih imala vise vremena za sivanje, pa da tako i bude... <
><
>mislim da nema smisla da ih sad kupujem za dijete koje je preslo godinu dana i za koje bas i ne planiramo vise
ace ili sestara. ali sivanje, koje je zapravo vecim dijelom recikliranje <
><
>ah, jesam se raspisala, vidi se da ste me 'dirnule u ranu'... u svakom slucaju, sve buduce mame koje od pocetka krecete s platnenima - svesrdno vas podrzavam! <i></i>