Tema je zaključana

Re: Platnena parlaonica (4.dio)

26 ruj 2009, 09:00

Mala manekenka! :kiss

27 ruj 2009, 08:55

kako slatkoooooooooooo :dada

27 ruj 2009, 09:07

micka u štucnama :luv

27 ruj 2009, 13:14

J ima jak osip, nemamo soor proverila pedijatrica.
ne pomaze mi nikakav ljek.
luftamo guzu. ni tetre, ni ostale platnene ne pomazi.
ne znam sta da radim?

27 ruj 2009, 13:21

čime mažeš?

27 ruj 2009, 19:37

Arkana10 je napisao/la:ne znam sta da radim?

stavi mu jednokratne dok osip ne prođe

27 ruj 2009, 20:08

ispiranje kamilicom-ona smiruje upale

27 ruj 2009, 22:36

da pojasnim ovo što sam gore napisala - iz iskustva s emom, kod osipa ništa nije pomagalo (luftala, mazala pavlovićevom, bepanthenom, kantarionom...) sve dok ne bi prešle na jednokratne.
i sve sam moguće uzroke pretresla da bi došla do zaključda da jednostavno nisu za nju

s idom se crvenilo dogodilo par puta kad bi joj MM stavio pelenu u boji (rozu ili rozu s cvjetićim iz TLa), ali bi se povuklo nakon mazanja nekom od krema koje imam doma

možeš pokušati s jekodermom (mislim da toga ima kod vas) ili onim ljubičastim čudom što je pf spominjala - ne mogu se sjetiti gdje je pisala, a ne nalazim ga preko pretražnika :dunno

27 ruj 2009, 23:03

podocnjaci forever je napisao/la:I zaboravila sam javiti - naš grozni osip, onaj oko pipice je prošao :joy
I to u svega dva dana. :shock:

Za moju djecu jednostavno je dobitna kombinacija protiv pelenskog osipa mješavina Pavlovićeve kreme i jedne kapi ljubičaste antiseptik-tekućine Gentiana violett. :dada

Za taj recept sam govorila već x puta na forumu i svima ga savjetoala jer mi je to kod sina preko noći, ali doslovno preko noći rješavalo problem.
Budući da se curici to bilo tako strašno osulo i sličilo više opekotini nego osipu, mislila sam da nema šanse da se to riješi ljubičastilom.
A kod pedijatrice bila gužva i nekakve viroze, pa nam sestra savjetovala da ne dolazimo bez veze i opet nas podsjetila na Gentianu.

I to je to. Maže se tri puta dnevno prvi dan, idući dan može i manje - jer već se nakon jednog dana vide rezultati. Odmah koža postane glatka i fina. I naravno, morala sam stavljati jednokratne jer ovo ljubičastilo ne bi nitko živ oprao s platnene pelene.

I sad su mi jednokratne omilile, joj, ta tankoća i jednostavnost. :/

evo :mah

27 ruj 2009, 23:06

da, pretražnik će naći ako je napisano točno ovako
Gentiana violett

ja pisala sve malim slovima :roll:

28 ruj 2009, 09:50

Ovo s gentianom nisam jos cula. Odlicno!
Prema iskustvu cini mi se da se platnenima barem jednom dogodi tako tezak osip. I mi smo ga imali. Trajalo barem dva tjedna. Bila sam vec luda. Bilo je to negdje nakon mjesec-dva koristenja platnenih.
I povuklo se kako je i doslo (nisu bile gljivice). Ostali smo cijelo vrijeme u platnenima. Nakon toga guza predivna.

Hocu reci, mozda bi i tebi Ina bilo tako. Mozda bi se povuklo i u platnenima :dunno

28 ruj 2009, 21:12

Ina66 je napisao/la:da, pretražnik će naći ako je napisano točno ovako
Gentiana violett

ja pisala sve malim slovima :roll:

nadam se da ima ovo kod nas.
mazala sam pavlovickom, onda bademovim uljem, onda samo luftala. danas sam stavila na moju veliku zalost jednokratne., a i imali smo bespelenastvo. malo je manji osip.
imam jekoderm, sada cu premazati.
hvala cure.

28 ruj 2009, 21:17

hej..da vas pitam-jel perete dječju robicu i pelene sa tekućim ili običnim praškom(zrnastim :rolf )

28 ruj 2009, 21:43

pa ono kako kada,ako potrošim tekući-stavim zrnasti...
moram oprati jel tak??
-a kod mene dnevno ide 1 obavezna a ponekad i 2 mašine tak da kad idemo u dućan kupujemo kruh,mlijeko i prašak :rolf

28 ruj 2009, 21:47

Zar nije ta Gentiana Violett neki oblik Hipermangana?
On inače djeluje protiv gljivica i isušuje.
Mi smo ga koristili kod vodenih kozica, a znam da ga koriste i ljudi koji imaju razna gljivična oboljenja.
Intenzivno je ljubičaste boje.
Sigurna sam da ga ima posvuda za nabaviti.

28 ruj 2009, 22:15

arkana, držim fige da se osip povuče.

ja sam dugo vremena koristila tekući dok nisam isčitala postove 'majstora' koji je dr. za perilice i ordinira na iskonovom forumu ako se ne varam.
on kaže da nema do 'praškastih' praškova i da je sve ostalo prodavanje magle.
tako da perem praškom. trenutno sam na austrijskom arielu. koja je to razlika :dada

28 ruj 2009, 22:16

ima sad neka arielova nagradnjača ..ali je baš skup

28 ruj 2009, 22:27

onaj ariel 8 kg mamuška? da dođe nekih 110kn.,ja sam sad za prvi put prat dječiju robicu kupila tekući,sestra mi rekla persil...naravno poslušala-za bebu samo najbolje.,al ne znam koliko ću ubuduće,pa i moja mama je na moje pelene koristila obični,pa me evo..jer taj persil 1 litru sam platila 39 kn a malo mi je to previše

28 ruj 2009, 22:32

An je napisao/la:Hocu reci, mozda bi i tebi Ina bilo tako. Mozda bi se povuklo i u platnenima

a možda i bi, samo je meni bilo prestrašno gledati bebu s osipom poput opeklina koje bi se povukle kad bih joj stavila jednokratne.
i dosta dugo sam se trudila i pokušavala prije odustajanja (zato smo sad i krenuli tek s devet mjeseci, sve od straha da se ne ponovi)

29 ruj 2009, 09:24

samo da vam :mah
moram reći da je i M. dobila osip :( a ne želim prijeći na jednokratne! budem vidjela ako se ne povuće morati ću....teškoga srca! :|
mi koristimo persil....u zrncima :D i nisam baš zadovoljna!! moram nešt drugo isprobati!

i mi čekamo od naide 5 pelenica....pamučni velur i bambus!! rekla je da će poslati ovaj tjedan.....jedva čekam.... :)
toliko od nas :kiss

29 ruj 2009, 11:26

Ina66 je napisao/la:
An je napisao/la:Hocu reci, mozda bi i tebi Ina bilo tako. Mozda bi se povuklo i u platnenima

a možda i bi, samo je meni bilo prestrašno gledati bebu s osipom poput opeklina koje bi se povukle kad bih joj stavila jednokratne.
i dosta dugo sam se trudila i pokušavala prije odustajanja (zato smo sad i krenuli tek s devet mjeseci, sve od straha da se ne ponovi)

e ovakav osip kako Ina opisuje. danas je bolje. i da, u jednokratnima je.
i pelene perem praskom ;)
a da otkrijem dali je to problem oprala sam ih bez prasak, sa malo praska, sa tekucim, sa obicnim, sa 1 ispiranje, sa 2... a sodu i ocat redovno koristim.

29 ruj 2009, 18:52

Hmmm, konačno se ja odlučila na platnene, kupila Bambino mio početni paketić i sad se vi raspisale o osipima :faca
Zar se baš svima desio taj osip? Nama se u jednokratnima guza ni zacrvenila nije, evo već skoro 8 mjeseci, ali mi ide na živce to kupovanje svako malo, hrpe smeća itd., a prvenstveno mi ne izlaze iz glave moguće štetne posljedice po plodnost dečkića...tak da sam odlučila probati platnene i sad me ubile u pojam :(

Jel ste povezale taj osip s praškom, materijalom..? Mislim da znam na što da pripazim.

Čitam vas i dalje :kiss :mah

29 ruj 2009, 18:57

Arkana10 je napisao/la:a da otkrijem dali je to problem oprala sam ih bez prasak, sa malo praska, sa tekucim, sa obicnim, sa 1 ispiranje, sa 2... a sodu i ocat redovno koristim.

tako sam i ja radila, prala ih s tekućim iz DMa za alergičare, iskuhavala sa i bez praška, octa, sode...ništa. čim bih joj vratila platnene - katastrofa!
s Idom nemam nikakvih problema :)

sanika - ja koristim tetre i bambinomio, prezadovoljna sam :dada

29 ruj 2009, 18:59

Super Ina i meni se čine jednostavne. Ak zapnem, budem te ugnjavila pitanjima ;) :mah

29 ruj 2009, 18:59

slobodno :mah

29 ruj 2009, 21:15

Ok evo prvo :mrgreen: Tamo piše u uputama da se prvi puta operu u onom nekom anti bakterijskom biološkom prašku, to si radila?
I piše ne peglati, mislim to mi je ok, al prvi puta bi taj unutarnji dio koji je poput tetre ipak malo prepeglala. Jesi li ti?

29 ruj 2009, 21:19

mi se do sad nismo osipali.
samo kad smo, silom prilika, par dana bili u jednokratnima :mrgreen:

sanika, nemam bambino m. ali imam svašta nešto :mrgreen:
pelene perem u običnom prašku. nikad ih nisam peglala.

e da, na kitty kins je akcija mojih najdražih AIO close parent (formerly modern baby) - pop-in - bamboo.
10 funti komad pa tko voli...

29 ruj 2009, 21:20

sanika, lijepo te je vidjeti u platnenim vodama :zivili

29 ruj 2009, 21:30

Silki hvala :kiss
Došla bi ja i prije al si me ti draga ovisnice o platnenima :srca malo obeshrabrila, da da :naughty jer si mi svojevremeno rekla da bu se Maks sad teško navikao na mokro obzirom da smo dugo u jednokratnima (sijećaš se? ;) ) al me Mamuška razuvijerila jer je i ona krenula kasnije, i eto me :mah

Nego da Ina, ti umjesto Miolinera koristiš one Einmal washlapen iz DM-a ak sam dobro skužila?

Silki, idem pogledati te tvoje :mah

29 ruj 2009, 21:45

SANIKA-dobro nam došla!!!! :kiss
-i ja sam krenula s bambino mio-stvarno su najjednostavnije-i za pranje i za presvlačenje
-ja ih ne peglam -jednostavno zato jer mi se neda.. a nemam baš ni vremena
-što se osipa tiče mi smo ga imali i u jednokratnima pa nam se ponekad dogodi i u pp,
-nepovezujem to s pp,ispočetka sam sumnjala da smo alergični na jednokratne (možda i jesmo-nije dokazano da nismo) :dunno
- ja mislim da je moja karla preosjetljiva i definitivno joj je bolje u pp-ipak guza diše i nije u onoj plastici :zivili
Tema je zaključana