Tema je zaključana

Re: Platnena parlaonica (3.dio)

16 srp 2009, 14:08

nevenera, super za lijepe platnene početke :)

Ja imam dva važna prijavka :salut :

prvo... upotrijebljene pelene sada na ovim vrućinama prestrašno smrde.... :/ ništa čajevac i ostali bakrači... tako da ih perem skoro svaki dan, prejako se osjeti naročito mokraća, jer ove ukakane ipak isperem i malo operem sapunom, pa se valjda i manje osjete...

drugo... da ponovo kupujem pelene :drink :lol uzela bih bar dvije trećine AIO pelena... bilo kakve aio pelene su jednostavno must have bez ikakvog razmišljanja za ljetno vrijeme... na vrućini upada u oči jako sintetičnost zaštitinih gaćica, na koje se u stvari niakda nisam posve ni navikla... :/ da, taj sloj postoji i u aio, ali ako je vanjski pamučni, to bitno mijenja na stvari... idem sad u akciju i probat ću si naručiti bar još 3-4...

17 srp 2009, 10:03

podocnjaci forever je napisao/la:
drugo... da ponovo kupujem pelene :drink :lol uzela bih bar dvije trećine AIO pelena... bilo kakve aio pelene su jednostavno must have bez ikakvog razmišljanja za ljetno vrijeme... na vrućini upada u oči jako sintetičnost zaštitinih gaćica, na koje se u stvari niakda nisam posve ni navikla... :/ da, taj sloj postoji i u aio, ali ako je vanjski pamučni, to bitno mijenja na stvari... idem sad u akciju i probat ću si naručiti bar još 3-4...

znaci, da pocnem sa narudzbe za AIO?

17 srp 2009, 11:42

Opet da se malo pohvalim. Stigao mi prvi paket pelena koji se sastoji od 4 fitted,1 split, 5 uložaka za pelene, 1 zaštitne. Od prije imam 10 AIO.
Kojih da još povećam broj?

18 srp 2009, 20:14

došle su mi pelene od gwen i apsoštrufno su odlične. :dada
samo je dio narudžbe, no stvarno su super. slikam i stavim.

18 srp 2009, 21:48

došle su mi pelene od gwen i apsoštrufno su odlične

meni najdraze!!!
Zadnja izmjena: thinkPINK; 20 srp 2009, 17:01; ukupno mijenjano 1 put/a.

19 srp 2009, 19:26

ja ih jos uvijek cekam

20 srp 2009, 00:12

Jeli Gwen još prima naruđbe???

20 srp 2009, 16:53

kad smo vec kod aio..
arkana ti si pisala za itty bitty da ima kod vas?
ako ima definitivno ce ti se isplatit,ljepo upija i jaaaako ljepo stoji na guzi :mrgreen:
kombiniram da jos koju ubodem,jako mi se svidja...
a taman mi je neki dan stigla ona obecana closeparentica od tete anj iz kittykinsa,pa nam je taman podebljala aio kolekciju...
i ja sve cesce za njima posezem..

ja jos uvijek nikako nemam problema sa usmrdjivanjem,jer uglavnom isperem svaku nakon skidanja i stavljam van sa se susi,pa perem tek za 5-6 dana,kakokad.jedino mi se zna desit da skupljam u kantu s vodom pa ostavim 3 dana...ajme-to se zove smrad :strah ,al nakon pranja s predpranjem sa miofreshom bude ok....

al pojavio se novi problem-svi coveri osim jednog vunenog su na cicak-a cim mu nesto sine,skine pelenu u tren oka :lol
tako da sad moooram narucivat pokoji novi cover na drukere (prvo moram taj me airflow probat),a muka ziva je svako mijenjanje pelena jer ga ima svuda i pocne urlat kad ga prematam jer nece pelenu :rolf

opet cu roman ispisat...
i jos nesto-to nocno-najcesce se desi da najdeblju pelenu sa njenim i jos 2 uloska promoci...
tako da sve cesce za nocno posezem za jednokratnom-i to ne obicnom jer i nju promoci,vec onom babylove nocnom....i to platnenu promoci i za 6-8 h
a recimo neku noc sam ga uopce zaboravila previt prije no sto sam isla lec,i probudio se nepromocen a spavo u obicnoj,dolisinoj

pf-minki je od frotira...uzivo izgleda prirodnije,a ni meni se ne svidja taj mikrofleece,a nekak mi se zalomilo da su bas sve koje sam uzela oblozene iznutra s njime,kolko god prirodne bile iz vana...

22 srp 2009, 10:07

Penny, mislim da nisam pisala ja, kod nas nema platnenih ;)
*
izabrala sam za izlazak iz rodilista (ako nam dozvole, a sta da ne?) ove pelene - thirsties su i pocket i cover.
kako vam se svidjaju?
ne obracajte paznju na podlogu za fotkanje
slika

22 srp 2009, 23:05

mi imamo periwinkle boju iste thristie-predobra pelenica
obozavam ju...i vi cete sigurno :zivili
joooj..pa vi imate jos malo do prvog susreta...bas sam nekak sretna kad vidim taj ticker :srca

23 srp 2009, 09:11

da, jos malo...

27 srp 2009, 14:33

arkana - forica su pelena i cover :proljece a čuj, sve ovisi koja će ti sestra pripremati bebu za izlazak (isuse, još tako malo je ostalo :shock: ) - na dan našeg izlaska bila je u smjeni jedna mlada sestrica koja je bila spretna oko svega, i taman kad sam odlazila kući, došlo do smjene i dijete mi spremala neka baka-sestra :lol joj, nije znala jaknicu obući bebi, niti ju staviti u autosjedalicu, pa sam tovnapravila ja :roll:

penny, jel tako da je minky u stvari poliester? Čim su mikrovlakna u pitanju, to ne može biti pamuk... o tome ja cijelo vrijeme pričam... :) jest da su ta mikrovlakna isto mekana i pufasta, ali nisu prirodna...
...i moja skida cover sa čičcima :roll: to joj je ritual dok sisa, samo ruku povuče dolje i traži čičak :luv

28 srp 2009, 17:30

da javim da sam počela namakat i prati pelene i da uskoro počinjemo svoju platnenu fazu. još čekam covere, ali sam shvatila da imam sve što mi treba i da mogu i bez toga početi.
očekujte slike uskoro!!!

31 srp 2009, 00:39

podocnjaci forever je napisao/la:prvo... upotrijebljene pelene sada na ovim vrućinama prestrašno smrde.... :/ ništa čajevac i ostali bakrači... tako da ih perem skoro svaki dan, prejako se osjeti naročito mokraća, jer ove ukakane ipak isperem i malo operem sapunom, pa se valjda i manje osjete...

samo ih malko isperi u običnoj vodi prije nego ih ubaciš u kantu. i već sam ti sto put rekla - nemoj nuškat :lol :kiss

penny je napisao/la:al pojavio se novi problem-svi coveri osim jednog vunenog su na cicak-a cim mu nesto sine,skine pelenu u tren oka :lol
tako da sad moooram narucivat pokoji novi cover na drukere (prvo moram taj me airflow probat),a muka ziva je svako mijenjanje pelena jer ga ima svuda i pocne urlat kad ga prematam jer nece pelenu :rolf

ako ćeš zbog drukera naručivat nemoj. moj je savladao otkopčavanje istih za cca 5 minuta. nema smisla dok ljeto ne prođe i ne počnemo ih oblačiti da ne mogu dohvatiti pelenu.
zato je moj uglavnom samo u kratkim hlačicama i piški i kaki uokolo gdje god stigne. samo male hrpice ostaju za njim :lol
za noć obavezno ubodi vunene disana pull on gaće. cca 100kn su.
sad, na 30 i nešto stupnjeva, spava u njima i nije mu vruće. koliko god da napiša te nikad ne propuste :dada

31 srp 2009, 02:05

jaja je napisao/la:Jeli Gwen još prima naruđbe???

nažalost ne.
radit će k'o muttaqin - sistem in stock. znači našije pelene, stavi 'u izlog' i kad se prodaju šije nove.

31 srp 2009, 13:22

Da vam se pohvalim došle su nam 3 pelenice iz amerike dvije su bum genius,jedna je baby kangas predivne su tako su mekane s njima sam dobila 2 debela uloška i 2 tanka, poketice su zelene,žute i lila boje stvarno su savršene :srca kad ih stavimo na guzu javim kakav je dojam.

31 srp 2009, 13:36

Da vas pitam jeli itko ima Pahuljicine pelene,sad sam gledala poketice na njihovoj stranici neizgledaju loše,a ja od kad sam dobila ove sam se zaljubila u njih :lol ,ko ih još šije kod nas nisam nigdje naišla na njih?

I još nešto kije ste pelene od Gwen naručili čula sam se s njom kad počme ponovo primat naruđbe javit će mi se :D ,pa da znam šta je najbolje i s kojima ste najviše zadovoljne?

Joj što sam dosadna ali mali crv je proradio u meni :mase

31 srp 2009, 17:32

mi smo od danas krenuli platnenim. luci su mu sad taman. jedino mi nije jasno zašto mu je urin skupio se nazad tj kod guze a ne naprijed

03 kol 2009, 21:52

hej cure :)
arkana i ovdje ti cestitam, avatar je premeden :mali
meni je danas stigao paket od jedne mame sivalice, pelene cekaju da ih namočim, uglavnom su unutra od velura(pamučnog), a vani mako. uzela sam jednu AIO i to mi je prva te vrste, s ime da sam izabrala da je unutra bambus do kože, a uložak mi se čini super upijajući.
kritika rodinim pelenama nazalost- najskuplja pelena u kolekciji je rodina bambus pusa koja se nakon pranja sva ofucala, mucice su nekako van izašle, nakon sušilice situacija nije bolja :znoj kod rodine puse se pak na mjestu di je čičak izvitoperio materijal. dolisine su pak izašle premekane i presuper iz pranja i sušilice. sinu koji ima tri godine nisam jos skinula nocnu jer se zna popiskit a ima novi krevet i madrac pa mu stavljam platnene jer sam skuzila da bi bila luda da kupujem jednokratne. stavila sam mu dolisinu, bez covera , jer mi se nije osušio, popiškio se, ali nije smočio plahtu. po noci se probudio pa sam mu stavila novu + cover, ali ona je ostala suha do jutra (nije piškio). svaka pohvala dolisi.
eto jos bih rado koju od gwen uzela, pa ako nije problem cure izvještavajte o novostima.

04 kol 2009, 10:52

heeejjjjjj!
eto i ja ću koristiti platnene pelene....odlučila sam se zbog ovog foruma..kada sam vidjela s kolikom ljubavlju pišete o tim pelenama!! :dada
ja sam kupila rodine pelene...2 bambus,jednu rodinu pusu i jednu nježnu pusu...još ih nisam namakala jer ovih dana očekujemo i 6 kom AIO iz amerike!
Dva puta sam pisala Gwen,ali od nje nisam dobila nikakav odgovor :conf i baš mi je žao! a htjela bi imati i njene u kolekciji...pa cure ako šta čujete JAVITE! :)

04 kol 2009, 21:55

mi smo evo platnenopelenaši i zasad ide skroz dobro. vjerojatno zato što tin samo piski (kaka oko 3 put dnevno nešto sitno) i još nismo morali prati pelene. :lol
dobro reagira na njih, ja sam zadovoljna.
a evo i slike da vidite malog kako je sladak (reče mama skromno :lol ). cover od vune nije mu too much jer je termolabilan pa se zasad još nije pregrijao.
http://i719.photobucket.com/albums/ww19 ... n_t031.jpg
http://i719.photobucket.com/albums/ww19 ... n_t033.jpg

05 kol 2009, 00:39

novim curama :zivili
šnapi, baš mi je krivo za rodinu pusu. ja bi reklamirala na tvom mjestu. čitala sam na matičnom im forumu da izlaze u susret. probaj, nemaš što izgubiti.
što se gwen tiče ona vam šije po muttaqin kroju pa ako baš želite možete i orginalnu 3SR naručiti. http://www.muttaqinbaby.com/diapers.html

vesele me nove platnene guze moram priznati :dada

nevenera aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ljepote u oga boga uzorku :luv
divan je, diiiiivan!!!!!!

05 kol 2009, 16:33

ja sam mama pa sam posve subjektivna ali ne vidjeh ljepše gužičice u platnenim :lol

jedino što moram novo reći jest da sam nehotica (mislim drugi put u životu) obojala rublje. i zajedno s njim dobrih 10ak pelena. koje su dobile nekui žuto narančasti odsjaj. ah :/

05 kol 2009, 18:40

nevenera, preslatka ti je beba i pelenice su divne! :proljece

05 kol 2009, 20:18

nevenera, presladak je

a oga boga uzorak je bio razlog zasto sam ja pocela istrazivati pp
silki jednom postavila neki link i ja se zaljubila na prvi pogled :D

prvo sto sam kupila za prdonju je bila dekica koju mi je sasila jedna sivalica sa one stranice hyena ili tako nesto, naravno oga boga :kiss

ja jos cekam gwen, imamo vec 10-ak pelena, al' su sve osim mutaqin nekakve velike, pa smo cekali da malo naraste, a rodio se sa 3270
imam mutaqin oga boga
jednu motherease
ma slikacu pa postaviti, lakse je nego nabrajati

08 kol 2009, 18:33

Nevenera presladak je Tin :srca
Moram vam ovo ispricati. Pre neki dan dolazi nam patronazna sestra, a J. u rodinu bambus pusu i kaze ona, joj pa sta je ovo. Mm kaze platnene pelene, zena kaze - "znate ima pampersice, one su vam malo skuplje, ali bolje je tako", rekla nam je da moramo za bebu kupovati najbolje, vidi da eto nismo sirotinja, (imamo biblioteku od 2000 knjiga u dnevni boravak), pa nam pokroviteljski rekla da mozemo da si dozvolimo pelene za sina :lol
ne mogu vam reci kako smo se ja i mm smijali nakon toga.
*
za sada kombiniramo - za pisanje bespelenastvo, za kakanje platnene i tetre.

08 kol 2009, 22:13

Arkana10 je napisao/la: "znate ima pampersice, one su vam malo skuplje, ali bolje je tako", rekla nam je da moramo za bebu kupovati najbolje.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :rolf :rolf
da patronazna, strašno.

moram se pohvaliti da skoro svaka kakica zavrsi pod maslinom u vrtu :lol
rijetko kad mu pobjegne u pelenu. kad imam vremena i zivaca onda je samo u kratkim hlacama i piski kad ga ponudim i uglavnom bude suh. kad nemam onda je samo u platnenoj peleni bez zastitnih. cesto ga presvlacim i to je to.

aio pelene su nam trenutno hit. one na čičak naravno. jedino to mu uspijem navuć brzinom munje dok se derinja kad ga presvlačim. da nas netko sluša za vrijeme presvlačenja rek'o bi čovjek da ga mlatim :lol

09 kol 2009, 11:19

aj, arkana, baš si me nasmijala s ovom patronažnom :rolf
ja se moram pohvaliti da nam sasvim dobro ide s tetrama :dada
a počeli smo i piškiti van pelene, doduše, samo ujutro i to zato jer sam skužila da joj ujutro pelena bude suha. tako se lijepo popiški u kadu ili lavandin, a kad počne samostalno sjediti, stavljat ću je na tutu

ovo što silki piše za dernjanje kod presvlačenja je i kod nas trenutna situacija. preznoji me svaki put pa ju sad presvlačim brzinski, u letu
u početku sam mislia da joj smeta pelena ili gaćice, ali kad joj je tata jučer stavljao jednokratnu jednako se dernjala

09 kol 2009, 11:24

Arkana10 je napisao/la: "znate ima pampersice, one su vam malo skuplje, ali bolje je tako", rekla nam je da moramo za bebu kupovati najbolje,
.

Ajme. :lol :lol :lol
A ja još uvijek mislila naivno kako su patronažne uvijek prate novitete i ono što je najbolje. Ja sam o platnenima najviše i čula od jedne patronažne.
Ja svoje polako skupljam.
Koliko bi trebalo imati covera i gdje ima za kupiti vunene covere? a da ne moram naručiti iz vana?

09 kol 2009, 13:56

ovo s patronažnom te nasmijalo do suza!!! :lol :lol :lol
nama ide skroz dobro. tako sam zadovoljna s gweninim pelenama, da sam znala da su tako dobre bila bi ih uzela još
Tema je zaključana