Sada je: 31 svi 2026, 03:45.

kozmetika i njega tijela u trudnoći (spojene teme)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

kozmetika i njega tijela u trudnoći (spojene teme)

PostPostao/la Maslacak » 18 ožu 2007, 13:13

Jeste li se mazale? Kad su se pocele pojavljivati, jesu li se povukle nakon poroda!

Ja ih imam jos od prve trudnoce- onako na trbuhu sa starne... Pojavile su se tek pred porod i sad kad mi je trbuh opet velik bas se primjete... Nisam se mazala redovito ni u prvoj ni u ovoj trudnoci...

Kakva su vasa iskustva sa strijama?
Zadnja izmjena: Maslacak; 09 lip 2007, 14:55; ukupno mijenjano 1 put/a.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la cry3 » 18 ožu 2007, 14:06

Ja se evo približavam punih 38 tjedana i zasad ih nisam još dobila, hoću li ne znam :dunno Inače imam jako suhu kožu, i bila sam sigurna da ću ih dobiti jako rano u trudnoći. Nakon poroda dat ću novi update. :mrgreen:

Mazala sam se redovito tamo od početka 4 mjeseca trudnoće, a dotad ono s vremena na vrijeme. Potrošila sam jednu Vichy.jevu, dvije nizozemske koje mi je prijateljica donijela i ne znam koliko onih Babylove iz DM od 15 kn...i sad sam na njoj.
Sve više vjerujem curama koje kažu da nije bitno čime se mažemo već da je redovito i da se pije puno vode koja hidratizira iznutra!!! :mah
Viktor*25.03.2007.
Mamina sam jubav!
cry3
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Stefanova_mama » 18 ožu 2007, 15:42

Mazala sam se redovno i 3 dana pred porodjaj nisam imala ni jednu i tako sam bila ponosna na sebe, a onda se malisa spustio u polozaj za radjanje i meni se stomak totalno prosarao strijama.

Nakon porodjaja su izbledele, ali nisu nestale.

Bila sam kod dermatologa i on je rekao da nikakve pomoci nema i da je mazanje vise utesna radnja, jer sve zavisi od genetskog sastava koze, ali opet se mazem (pa nek i malo pomogne).
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Donatra » 18 ožu 2007, 18:54

Ja sam se počela mazati tamo negdje od 12-tog tjedna sa ELANCYL-ovom kremom protiv strija. Sad sam prešla na bademovo ulje. Kažu da je jako dobro i kantarionovo ulje.
Sve više vjerujem curama koje kažu da nije bitno čime se mažemo već da je redovito i da se pije puno vode koja hidratizira iznutra!!!

Cry, slažem se s tobom!!!
:bye
poletarac Fran 11.04.2007.
Marko 10.12.2009.
slika

http://www.youtube.com/watch?v=BFVOFGoGPmM
Donatra
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Maslacak » 18 ožu 2007, 18:59

U prvoj trudnoci sma se i mazala svaku vecer sa kantarionovim uljem- tamo pred sam kraj! Ali onda mi je brat rekao da kantarionovo ulje nije dobro uzimati u trudnoci...
Ne znam dali je kao ulje koje ima vanjsku primjenu stetno, ali caj od gospine trave nije nikako preporucljivo piti u trudnoci.
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la magnolia » 18 ožu 2007, 19:23

ja sam se mazala sa mustelom protiv strija i po trbuhu nisam dobila ni jednu. ali to isto ovisi i o brzini kojom ti trbuh raste.
dobila sam strije sa donje strane dojki kad su mi se preko noci povecale za 2 broja kad mi je mlijeko navrlo.
sad, nakon godinu dana nista se ne vidi a nisam ih poslije s nicim posebno mazala. obicno johnson's ulje ili dove firming nakon tusiranja.
misek mali 03/06
magnolia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mama mary » 18 ožu 2007, 22:04

I ja sam se isto jako bojala strija,ali moram priznati da imam samo jednu majušnu iznat pupka,jer tamo mi je koža bila najbolje napeta,ali to je već izblijedilo tako da se jedva i primjeti.Dobro,moram priznati da sam se redovno mazala sa kremom svaki večer poslije tuširanja,od 4 mj,(kremica uopće nije bila skupa,negdje oko 30 kn u apoteci),a bila mi je super.Inače nisam pobornik skupih krema sa potpisom,po meni je to bacanje novaca,radije sam uštedila i razveselila se robicom za bebača.Mislim da i tu puno znači koliko kg dobijaš svaki mjeseci i elastičnost kože!
slika
mama mary
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la vragec » 19 ožu 2007, 11:41

Cijelu trudnocu sam se mazala nevenovom masti po kriticnim mjestima u jutro i navecer, grudi, trbuh i bedra i do kraja trudnoce sam dobila svega dve ili tri na cicama i onda pametna ja rodila i mislila da se ne trebam vise mazati :roll: pa su mi se produzile vec postojane strije i pojavile se jos par njih. No onda sam se pocela opet mazati i ko da su se smanjile i ne vide se tak jako. Mazem se jos uvijek :cool

:mah
vragec
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Barbi » 19 ožu 2007, 12:30

Nisam dobila niti jednu striju u dvije trudnoće.:)
Mazala sam se ne baš redovito čistim bademovim uljem. Tekućine i inače pijem dosta ali nisam pila ništa više nego inače.
Ja mislim da je ipak najbitniji faktor genetika.... :dunno
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la olja » 19 ožu 2007, 16:47

Daj, Barbi, nemoj nas ubijati u pojam, molim te!!! ;)
U prvoj trudnoći sam se mazala k'o luda i ipak sam ih dobila al' tek u poslednjih nekoliko dana.
U drugoj sam se "neredovno" mazala i opet sam ih dobila, naravno...
Sva sam "tigrasta" :cool
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la servuz » 19 ožu 2007, 17:01

slazem se sa Barbi...

Dve trudnoce plus suva koza i nemam strije po stomaku.Jesam se mazala kremama,no mislim da bi isto bilo i da se nisam mazala.A da,stomak mi je bio ogroooman.
Rodjena sam 23.09.2006 u Frankfurtu.
Zovu me:Lole,Doro,Loca,Kikola,Lelo,Doki,Dorka...
Prohodala sam sa 14,5 meseci.
Zadnje merenje:25,5 kg i 127cm.
Zlatokosa sam sa plavim okama.
slika
servuz
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la JiA » 19 ožu 2007, 17:03

Mazala sa svim i svačim... al puna sam strija. Trbuh mi je izgledao kao da me mačka izgrebala.
I dan danas su vidljive, jedna ooooogromna okomito iznad pupka, desetak groznih iznad reza od carskog, po 5 - 6 na svakoj cici i isto toliko po bedrima.
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la wild apple » 19 ožu 2007, 17:12

ja opasno konkuriram jia :lol
mišljenja sam i iskustva da nema veze čime se ili da li se uopće mažete, sve je stvar genetike
dobila ih sredinom trudnoće, nije to baš tako ogroman trbuh
bila sam kod kirurga na konzultacijama za abdominoplastiku, da ih se zauvijek riješim, al' odustala...zasad.

uzmite me u obzir ako budete birali forumsku miss strija :cool
wild apple
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la EricaZG » 19 ožu 2007, 17:43

Ja sam se pocela mazati u 5 mjesecu, kada mi je poceo rasti trbuh, Afroditinom nocnom kremom protiv strija i bademovim uljem. Za sada nemam strija.
EricaZG
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ingas » 19 ožu 2007, 17:48

Strije sam dobila pred sam kraj prve trudnoce, i to samo po bedrima. :dunno Nisam se bas redovito mazala, a to ni sad ne radim precesto - i to sa babylove djecjim uljem. Isto nisam pobornik neznamkakvih imena i marki (i cijena koje idu s tim :shock: ), jer to nije garancija da stije NECETE dobiti.
Minice ionako ne nosim, a nedostatke na plazi skrivam badicem koji ima boxerice. Za sad. Za dvije-tri godine nadam se da me to nece toliko dirati....
ingas
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Crazy Daisy » 19 ožu 2007, 22:46

Imala sam ogroman stomak (pred porot tezila 96kg) i niti jedne jedine strije. Mazala sam se sa melemom cijelo vrijeme, na desetke sam ih potrosila tijekom trudnoce, no iskeno, mislim da je sve do kvalitete koze, a da je mazanje kremicama utopija. Zene oko mene su uglavnom dobile strije pred sam porod uslijed spustanja stomaka. Kako je moj megapupak nije imao gdje spustiti, mozda je i to mene spasilo. :dunno
Crazy Daisy
blinkam ko košuta pred farovima

PostPostao/la ancica » 20 ožu 2007, 10:08

Kako sam pred kraj prve trudnoce pocela jako naticati, tako sam dobila strije, ali sa straznje strane koljena. Otkud bas tamo :dunno
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

:lebdi
ancica
Čudo od žene

PostPostao/la EricaZG » 20 ožu 2007, 17:20

ingas je napisao/la:Strije sam dobila pred sam kraj prve trudnoce, i to samo po bedrima. :dunno Nisam se bas redovito mazala, a to ni sad ne radim precesto - i to sa babylove djecjim uljem. Isto nisam pobornik neznamkakvih imena i marki (i cijena koje idu s tim :shock: ), jer to nije garancija da stije NECETE dobiti.
Minice ionako ne nosim, a nedostatke na plazi skrivam badicem koji ima boxerice. Za sad. Za dvije-tri godine nadam se da me to nece toliko dirati....

ups i ja bi se trebala poceti mazati po bedrima, tjesim se da se debljam samo u trbuhu. nisam ni ja pobornik skupih krema jer sam prije koristila vichy protiv celulita i ucinak i nije bio nesto.
najvise hvale sam cula za bademovo ulje.vidjeti cemo kako se djelovati. i
EricaZG
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Barbi » 21 ožu 2007, 00:26

Daj, Barbi, nemoj nas ubijati u pojam, molim te!!!

:p
Ja uopće ne ubijam u pojam već nudim rasterećenje :mrgreen:, mazali se ili ne mazali sve je ionako viša sila.:)
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Julija29 » 21 ožu 2007, 09:59

Bogme, mislim da brzina dobijanja kilograma, nasljedje itd nije presudno. Imam kozu na mamu - suvu, i prilicno sam sklona strijama. Ona je u sedmom mjesecu ispucala od grudi do stidne kosti, dok ja nemam ni jednu jedinu. Ona se ugojila 18, ja 30 kilograma. Jedina je razlika sto se ona nije mazala, a ja jesam, obicnom pavlovicevom, i to svaki 2-3 dan od 4. mjeseca. Nisam bila redovna bas zbog toga sto sam mislila da nema svrhe jer ce genetika i toliki prirast kilaze uciniti svoje.

I da, u prilog ove tvrdnje - po bedrima se nisam mazala i tu jesam dobila strije.
Moja prva ljubav 27.04.2005.
Vragolanka 16.11.2007.
Sisoljubac 31.10.2010.
Julija29
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lely & angelo » 21 ožu 2007, 10:10

Ja sam sada u 18.om tjednu. trbuščić mi se već lijepo nazire. Je li vrijeme da se počnem mazati s tim kremicama??? Neka preporuka zs kremu??? Inače koristim mlijeko za tijelo s maslinovim uljem.
17.08.2007 Ana Marija- tatino i mamino
lely & angelo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la skorpionka » 21 ožu 2007, 10:45

Mazala se jesam, u obje trudnoce, isto nisam dobila niti jednu striju. U mom slucaju cini se da je progesteron dobro odradio posao, plus moja masna koza. U obje trudnoce sam primjetila negdje u 4. mjesecu (u drugoj cak u trecem mjesecu) da sam prilikom tusiranja kao morz :mrgreen: voda je bjezala onako u kapljicama i to prvo s trbuha i prsa a kako je trudnoca odmicala i s bedara i na kraju nadlaktica pa cak i potkoljenica. To je ucinak progesterona, kod mene dosta jako izrazen, izgleda kao da sam se namazala s uljem pa zato voda "bjezi" s mene.

Iako, moram priznati da naglo sirenje koze kakvo se kod nekih zena vidi kad im dodje mlijeko preko noci, i kod kojih je izrazen taj nagli porast obujma grudi, ponekad dovede do pojave strija na prsima i nakon poroda. To sam vidjela kod zena koje recimo nisu imale niti jednu striju na trbuhu, grudima i bedrima i onda ih iza poroda preko noci dobile na grudima bas zbog naglog sirenja koze.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Barbi » 21 ožu 2007, 15:40

Da ne bi mislile da sam ja bez strija, ja imam strije na grudima još iz studentskih dana kad sam jedno kratko vrijeme pila hormonsku kontracepciju, cice su mi buknule i dobila sam strije po njima. Nisu jako vidljive, ali su tu.
A po bokovima imam strije od 13. godine kad sam naglo narasla.

Unatoč tome, u trudnoći ništa.:)
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la skorpionka » 21 ožu 2007, 15:52

Barbi, moja kuma identicno, isto ima strije iz pubertetskih dana, a u dvije trudnoce nije dobila niti jednu.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Barbi » 21 ožu 2007, 15:58

To ti je ono, kao vino, što starije to kvalitetnije. :mrgreen:
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Ina66 » 21 ožu 2007, 16:03

ja, bogme, nemam niti jednu striju, a dvije trudnoće iza mene. u prvoj sam se mazala tu i tamo nakon tuširanja s Nivea mlijekom za tijelo, a u drugoj ni toliko :mrgreen:
geni, geni :cool
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la badada » 26 ožu 2007, 23:42

i ja imam strije al stvarno svugdje a to sam skužila nakon poroda,po leđima,trbuhu,bokovima(s vanjske i unutarnje strane),po "grofici", po cicama,iza koljena,,između guzova :oops: ...raznih boja,dužina, širina,neke me još i sad znaju zapeckat,a ja se mazala i mazala...i nikakve koristi :cry:
Zadnja izmjena: badada; 29 sij 2008, 00:16; ukupno mijenjano 1 put/a.
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Nitica » 27 ožu 2007, 09:55

Ooooo, šta će onda biti samnom tek?
Ja sam 18 sedmica i već sam počela da pucam po bedrima iako tu već imam strije od prošlih grijehova :liza
Ali eto to me sad baš nebedira jer je i to dio trudnoće, pa se tješim. :kiss
slika
Nitica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mamidji » 27 ožu 2007, 10:44

vjecna tema strija........ :mrgreen: !
dakle, moje iskustvo je bilo ovako nekako po prilici......
panicno sam ih se bojala (obzirom mi je koza podlozna strijama i imala sam vec neke od ranije :cry: ) , pa sam tom problemu u trudnoci prilazila s puno paznje :mrgreen: ! tocnije s puuuuno, puuuno mackanja i lickanja ;-) ...... i kunica.....!
prvo sam se mazala sa bademovim uljem (najobicnije, cini mi se od Afrodite) jer su mi se neke cure klele da je to mrak i najnajbolja stvar na svijetu...... da bi nakon nekog vremena uocila par "crtica" iznad guze, jelte!
e onda sam presla na plan B i kupila Vichy (koji sam koristila u ogromanjskim kolicinama i mazala se od koljena do cica , al doslovce tako) ....a obzirom sam relativno visoka.....ispalo je da svaki drugi tjedan kupujem novu kremu :shock: ! onda sam ubacila josh i Mustelu, pa onda i Collistar!
mackala sam se 2 puta dnevno minimum i to kombinirajuci te tri kreme (kako sam koje imala doma).......a cilj mi je bio da ne dobijem strije bar po trbuhu .... i uspjelo mi je!
u konacnici, one po bedrima iz vana su mi se malo (al fakat mao) pojacale (nije tak strasno) ali sam svoju "misiju" izvrshila uz brdo potroshene love :whew !
mislim da mi je mazanje ipak pomoglo......obzirom sam definitino plodno tlo za strijitis :dunno
Roko 30.10.2006.
Franka 08.04.2010.
Mamidji
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Jullishka » 27 ožu 2007, 21:10

Mustela, Vichy i sve ostale skupe i jeftine varijante sam probala. Meni je stomak popucao u 5 mesecu u jednom jedinom danu, a posle porodjaja sve vishe. Ionako sam sklona, moja mama ih ima, moja baka, moja sestra...pomirila sam se sa faktom da cu imati "tetovazhe" (shto kazhe sestric MM-a) zauvek...A mazala sam svaki dan, nije da nisam..
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
mama, ti mi se jako svidjas, vidi kako si mekana i lepa i nemoj da mrsavis, ja volim kad si debela
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

Sljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.