Sada je: 01 svi 2026, 10:14.

Kako znati kada uvesti drugi obrok kašice?

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Kako znati kada uvesti drugi obrok kašice?

PostPostao/la Hope77 » 21 tra 2007, 23:15

Prije misec dana smo krenili sa dohranom (sad imamo 7 miseci i 5 dana) i sad me zanima kad se treba kreniti sa zamjenom drugog oborka sa kašicom?

Sad pojede kašicu i nakon toga ne traži da ga podojim (tako već tjedan dana) i nakon toga je sit nekih 3 sata.

Imamo 6 obroka dnevno (5 dojenja i 1 kašica).
Do sad je prihvatio mrkvu, jabuku, krušku, bananu i rižu (u biti do sad sam mu samo to i dala da jede).
Mislimo lagano kreniti sa juhama, mesom...

Još uvik ne pijemo dovoljno ali to je sad već druga priča.

Sve drugo mi je više manje jasno, osim kad uvesti taj drugi obrok kašice umisto dojenja :dunno
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la LiKmama » 21 tra 2007, 23:41

po mome mislim da si vec i mogla. :dunno
ja sam isla sistemom da kad smo dobro savladali prvi, znaci kad smo jeli pun obrok i imali odredjenu kolicinu namirnica u igri, onda sam uvela sljedeci.
s tim da, po ovom sto si napisala mi se cini da sad imate uzinu, a ti kanis uvoditi rucak? mi nismo tako (samo kazem, ne mislim da nuzno treba tako kako smo mi radili) - mi smo prvo uveli dorucak (tj. po ustajanju bocica, pa sljedeci obrok dorucak), onda veceru i zadnje rucak.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Mamika » 22 tra 2007, 09:08

liam je napisao/la:po mome mislim da si vec i mogla. :dunno
ja sam isla sistemom da kad smo dobro savladali prvi, znaci kad smo jeli pun obrok i imali odredjenu kolicinu namirnica u igri, onda sam uvela sljedeci.
s tim da, po ovom sto si napisala mi se cini da sad imate uzinu, a ti kanis uvoditi rucak? mi nismo tako (samo kazem, ne mislim da nuzno treba tako kako smo mi radili) - mi smo prvo uveli dorucak (tj. po ustajanju bocica, pa sljedeci obrok dorucak), onda veceru i zadnje rucak.

Pa sta si davala za dorucak?! Moj mali po ustajanju dobije bocicu i onda nakon 2 sata kasicu od voca + milupine zitarice (7 vrsta) pa me zanima sto si davala za dorucak!
slika
Mamika
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Nada » 22 tra 2007, 14:27

Mislimo lagano kreniti sa juhama, mesom...

Moja je takodjer dojena beba i kada je u potpunosti prihvatila jedan obrok, uveli smo drugi (kao i kod vas).

Nastavila bih povrtnim kasicama (drugi obrok) ne bih jos uvodila juhice kao juhice i meso (s mesom smo poceli dosta kasnije a i kada smo poceli dugo ga nije prihvacala niti mixano i "sakriveno" u povrcu).

I danas kada ju hranim prvo joj dam "gusto" iz juhe a onda nadostukam juhicom (kuzis kaj sam mislila pod juhice).

Sto se tice rasporeda hranjenja kod nas je nakon budjenja bilo dojenje pa vocna kasica, dojenje pa povrtna pa dojenje, dojenje, dojenje...

Uvijek sam sve kasice pripremala doma osim na putovanjima i izletima.
Nada
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la teutonija » 22 tra 2007, 14:47

Mi ćemo sad za koji dan početi s mesekom i onda uvodimo i drugi obrok.
Sad ima samo jedan između 12 i 14 sati ,kako kad ,ovisno kad dodjemo iz šetnje i kad joj se spava i na kraju kad ogladni :mrgreen:
I tak obrok je nekad voćni ,nekad povrće ,a nekad mix npr jabuka -mrkva ,jabuka -korabica...(kuham joj doma i uvijek to bude riža ili palenta sa voćem il povrćem i cc 50ml izdojenog mlijeka takav mix obožava)

Sad ćemo u to vrijeme uvesti ručak ,a voće ide kao užina popodne oko 17 sati .(al ću tada ukinuiti mlijeko u voćom obroku ,znači samo voće i malo žitarica. Kad uvedemo gluten onda je super 7-corn od milupe,pa tu i tam npr baby keksi i sl))
Znači kao i kod Nade ,ujutro dojenje,pa ručak ,pa dojenje ,pa voće ,pa dojenje ,dojenje ,dojenje.... :mrgreen:
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la Hope77 » 22 tra 2007, 16:05

Super, hvala vam na savjetima :3srca
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la tanjabb » 23 tra 2007, 11:08

Potpisujem Nadu. Mi smo isto.
Na drugi obrok kreces kad ti dijete u potpunosti prihvati prvi.
Ja bih joj voce koje sad jede davala za dorucak (nakon dojenja), a onda povrce za rucak. Sada ce svega zivoga biti na placu, kupuj domace. Tikvice, korabica, mrkva, pasternak, pa jos ako na to dodas palentu, mmmm. :)
Dakle: dojenje, dorucak, dojenje, rucak, dojenje......
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la LiKmama » 23 tra 2007, 11:15

mamika, u toj fazi samo voce. onda kasnije smo ukljucivali i razno razne ugljikohidrate u to.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Mamika » 24 tra 2007, 12:53

liam je napisao/la:mamika, u toj fazi samo voce. onda kasnije smo ukljucivali i razno razne ugljikohidrate u to.

hvala!
slika
Mamika
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.