Sada je: 01 svi 2026, 10:16.

ja bi na vjenčanje, a što ćemo s cicom? tj. što kad me nema?

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

ja bi na vjenčanje, a što ćemo s cicom? tj. što kad me nema?

PostPostao/la mif » 04 svi 2007, 20:36

U 6. mjesecu MM i ja idemo na vjenčanje dobre prijateljice. To će nam biti prvi izlazak od kada su se naše srećice rodile, a one će tada imati 7. mjeseci. Obzirom da ih nisam hranila na bočicu osim možda 10-ak puta u njihovih prvih mjesec dana i to naravno mojim mlijekom. Pitanje je što da radim, obzirom da bi se muž i ja htjeli opustiti do kasnijih sati. Za spavanje i obrok u 20 sati ćemo doći doma nahraniti ih i uspavati, ali što je sa noćnima. One koji puta jedu u 1, pa u 5 a koji puta odmah u 22 ili u 23, ma znate već i same, nema pravila... no sada mame neće biti da "uvali cicu" pa se pitam kako ih baka i deda mogu najlakše nahraniti mojim izdojenim mlijekom obzirom da one na ništa ne znaju piti. Da probamo s onim čašama za učenje pijenja ili klasičnom bočicom, ili? Da li da počnemo vježbati ranije?

Svi savjeti su dobrodošli!

:bye
17.11.2006. - Luna i Tara
mif
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ivana7997 » 04 svi 2007, 20:45

one ce tada vec pomalo poceti s dohranom, pa mozda nauce piti iz case, ili s kljunom ili obicne.

drugi je problem sto to mozda nece biti budjenje zbog gladi i sto ce mozda traziti bas tebe... i sto ce se naljutiti kad skuze da te nema. mozda da poradite na tome, nacinu smirivanja bez tebe...
ivana7997
Abundija

PostPostao/la mali lele » 05 svi 2007, 11:39

Počni ih učiti piti na bočicu, možda uspiješ. Malo se izdojiš pa im daš. Meni je upalilo isto zbog vjenčanja Andrej je tada imao 4 mjeseca.

Još jedna stvar koju nikako nesmiješ zaboraviti je izdajalica, ja sam se u 12 sati koliko me nije bilo morala izdojiti 3 puta jer sam mislila da bi moglo doči do eksplozije, vratila sam se kući sa izdojenih 7 dcl :shock:
Kod nas nije bilo problema sa uspavljivanjem, baka ga je malo ljuljala malo pjevala i super.

Jedini problem je bio što je u ponoć nastala panika jer su potrošene sve zalihe mljeka (ostavila sam im oko 8dcl), misleći da je to dosta i previše, ali mom malom proždrljivcu očito nije bilo dovoljno pa je cica-express stigao u 2h iza ponoći da spasi stvar, nije bilo suza samo više nije htio spavati ako si nema kaj podudati svakih sat vremena :rollin

Sretno s organiziranjem, i lijepo se provedite ti i tm. :romantik
...CICA BEZ GRANICA...

slika
url=http://lilypie.com]
slika
url=http://lilypie.com][img
mali lele
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Hajdi » 07 svi 2007, 10:33

Ja bih djecu uzela sa sobom. Nagledala sam se bebica na vjenčanjima i ne vidim problem. I blizanke sam vidjela na jednom vjenčanju, doduše stare 10 mjeseci.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la mif » 07 svi 2007, 11:38

Curke hvala na savjetima, počinjemo ih učiti piti na čašu, a baka i deda su od rođenja s njima i nemaju problema sa njihovim uspavljivanjem (sada ćemo vidjeti kako ide noću bez mame.

Hajdi, mi ćemo djecu uzeti sa sobom, ali mislim da je mojoj djeci ipak ljepše uspavati se u svom krevetiću u 8 sati nego tulumariti s nama u zadimljenoj prostoriji, tako da ih prije spavanja vodimo doma a mi idemo dalje na vjenčanje. Nismo jedni od onih roditelja koji ih nikamo ne vode, štoviše, svuda smo s njima, bile one blizanke ili ne, isto ti je, kud jedno dijete tud i dva :3srca Btw i ja sam bila na vjenčanju kada je moja frendica došla sa blizankama starim 10 mjeseci, da nismo možda bile na istom vjenčanju? ;-)
mif
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Hajdi » 07 svi 2007, 12:53

mif, zvuči kao dobar plan :drink želim da se dobro zabavite. Ipak ostavite rezervnu varijantu ako bude trebalo trčati doma usred noći, znači bar netko da bude trijezan da može vozit, da niste predaleko i sl. Znam da su neke forumašice radile tako da su našle adekvatan prostor u blizini za stavit djecu na spavanje (sobu u hotelu ili pansionu gdje se slavi, npr. ili kod rodbine), uzele svekrvu ili mamu sa sobom i sve super. Svekrva je pazila na dječicu, a ako je trebalo mama je bila blizu. I još je mogla odspavati. Jer sljedeći dan ćeš biti koma, da ne govorim o dojenju, alkohol, cigaretni dim, razna jaka hrana i nespavanje utječu na mlijeko. Ovo su samo razne ideje, vi napravite kako mislite da je najbolje. Ja samo pišem da naglasim kako postoje različite varijante.

Ovo vjenčanje na kojem su bile blizanke, to je bilo u okolici LJ.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la mif » 07 svi 2007, 15:26

Hajdi :daj5 dobra ti je ova ideja da moji i drugi dan dođu pomoći jer ćemo vjerojatno biti umorni (iako ni uz cure noću ne spavamo puno više ;-)) Što se tiče alkohola i sl. ne brinem za mlijeko jer neću piti ni pušiti (jedino ludo čagati) a to ujedno znači da mogu voziti doma u slučaju hitne cice :mrgreen: a i svadba je samo 20 min autom udaljena od nas.

Ipak nismo bili na istoj svadbi ova je bila u zg.
mif
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Hajdi » 07 svi 2007, 17:07

Ako ste tako blizu onda stvarno nema problema ... dobru zabavu želim!
Hajdi
Sveta krava

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.