Postao/la mama tina » 12 ruj 2007, 10:38
Bok, medo!
Ja sam u istoj situaciji kao i ti. U prvoj trudnoći sam imala serklažu sa 22 tjedna i od tada bila na strgom mirovanju do kraja, uz još dva odlaska u bolnicu u medjuvremenu. Još je bilo komplikacija kod poroda pa smo prvu godinu proveli u vježbanju motorike na Goljaku. Hvala Bogu, sve je dobro prošlo i imam prekrasnog četverogodišnjaka.
Pomisao na drugu trudnoću izazivala je u meni doslovce užas. No, neplanirano sam ostala ponovno trudna. Trebalo mi je dva mjeseca da prihvatim trudnoću, jer sam se stalno prisjećala prve. Reagirala sam na svaku bol i na svako stezanje. Polako sam prestajala raditi teške stvari: peglanje, dizanje bilo čega težeg, usisavanje i pranje podova, pranje kade... Sve, samo da ne moram ponovno na serklažu i na mirovanje. Bila sam i u poliklinici Vili gdje mi je doktor rekao da mi je cerviks dovoljno dug (5 cm) i da mi ne treba serklaža, nego da će mirovanje dati isti efekt.
Sada sam u 28. tjednu i prošla sam bez serklaže, ali sada mirujem. Skuham jednostavniji ručak, pospremim sudje i to je sve. Ostatak dana većinom ležim i vrijeme ide. Uz sve to pijem normabel i magnezij.
Nadam se da sam ti malo pomogla. Čuvaj se što više možeš. Kad ti je teško, sjeti se da ćeš sve moći raditi kad rodiš. Sretno!