Sada je: 01 svi 2026, 10:11.

Upomoć, ja bih i dalje dojila

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Upomoć, ja bih i dalje dojila

PostPostao/la Alčika » 30 lip 2007, 23:10

Moja kćerka Zara ima 5 mjeseci i 9 dana. Na pocetku smo imale problem s dojenjem, nije nam baš išlo, pa smo ubacivali i bočicu. Uz mnogo truda smo uspjeli s dojenjem i eliminisali bočicu. I sve je bilo ok do prije nekoliko dana, kada se Zara počela učestalo buditi noću (5-6 puta), po danu je bila nervozna i također je malo spavala. Pokušavala sam je često dojiti. To bi je umirilo ali nakratko. Posumnjala sam da je gladna, ali sam pokušavala izbjeći bočicu i uvođenje dohrane prije 6 mjeseci. Medjutim, prije dva dana sam joj morala napraviti Hipp i iznenadila me, jer je u "cugu" pojela oko 110 ml, pa mislim da je zaista bila gladna i da joj dojenje nije dovoljno. Preko dana joj dam 2 puta Hipp i pojede oko 110-115 ml. Nakon toga bude mirna. Da li bi uzrok smanjenja mlijeka mogla biti menstruacija, koju sam dobila jučer, prvi put nakon poroda? Postoji li mogućnost da nekako održim dojenje? Na porodiljskom sam godinu dana, a i draže mi je dojiti od pravljenja hrane na bočicu.
Alčika
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 30 lip 2007, 23:18

moguće je da je menstruacija uzrok smanjene laktacije, ali prije će bit da je ona došla zato što beba manje sisa.
u dobi je kada je sve jako zanima i zato je dobro da dojiš na mirnom i tihom mjestu, u polumraku.
najjednostavniji način povećanja mlijeka je da joj nudiš što češće. ako već dodaješ bočicu, neka to bude neka simbolična količina. sumnjam da joj fali preko dec dva puta dnevno. to što nakon obilnog obroka bude mirna, dođe na isto kao što bi se mi umirili nakon dvije svinjske šnicle. ;-)
probaj se nakon jutarnjeg podoja izdojiti (tada ima najviše mlijeka) i to izdojeno ponuditi naveče, ako ti se čini da je i nakon podoja gladna.

:juhu
eli
Sveta krava

PostPostao/la Lena » 01 srp 2007, 09:15

Ja sam imala slican problem kad je A. imala 4 mjeseca. Ispocetka smo dojile savrseno, bez dohrane, ali je nakon 4 mjeseca ona trazila papati no nije imala sto. Prsa su evidentno bila praznija nego inace. Nisam htjela odustati i jednostavno sam ju tjedan dana stavaljala na prsa svakih sat vremena i nakon podoja jos pokusala izdojiti. Izdajanje je ispocetka islo jako tesko, ali moras biti strpljiva. Znalo je trajati i po pola sata dok je krenulo, da bi u konacnici dobila nekih 30ml.
No nakon tjedan dana truda, kad je mlijeko krenulo, nije na bilo kraja. Uspjesno smo i bez poteskoca dojile do 14 mjeseci.
Samo upri i vidjet ces da ce se trud isplatiti. :mah
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Stefanova_mama » 01 srp 2007, 10:49

Tri dana pred mecu bi mi se smanjivalo mleko i drugi dan mece obilato nadolazilo nazad. Nije nam poremetilo dojenje (dojili smo dve godine i 4 meseca), niti mu je smetala eventualna izmena ukusa :dunno . Samo bi ta tri dana pred, mnogo duze i cesce sikio nego obicno (onako kao da sisa na prazno, ali nije tako bilo, jer je mleko uvek izlazilo kad stisnem bradavicu, samo ne verovatno u onom mlazu na koji je bio navikao).

Umesto adaptiranog, ja bi mozda pocela sa simbolicnim kolicinama dohrane, jer 100ml adaptiranog znaci 100ml manje potraznje, a par kasikica vocne kasice mislim da nije tako strasna razlika, a vi ste skoro na 6 meseci (ne mora to biti u dan). Prati je ovih par dana nakon menstruacije, pa odluci.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.