Sada je: 01 svi 2026, 10:11.

Alergija na mlijecne bjelancevine u adaptiranom

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

PostPostao/la max » 04 srp 2007, 14:19

Moj mali 22mjeseci ima, alergican je od 6 mjeseca na sve vrste mlijeka koje postoje i bjelancevinu.Prvu put kad sam mu sa 6 mjeseci dala milupa kasicu, nakon par minuti oko usta mu se pojavio osip,otad nisam vise davala, nego odma isla pediatru, koja je vadila krv i ustanovila da nesmije mlijeko nikakvo.
Cini mi se da sam citala da tijelo razlicito djeluje ako je na laktozu(proliv,grcevi,muka,itd..) alrgican ili na bjelancevinu(kao kod mog malog simptomi)
max
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la qw » 11 kol 2007, 23:34

Eto tajci mi ko i vi ,počeli smo sa dohranom(6 mj),Tri puta za redom sam mu počela na većer praviti rižine pahuljice sa adaptirani mlijekom bebimil2.Još dojim ali nemam dovoljno da mu pomiješam sa svojim.Treći dan se pojavio isti takav osip koji za 15 min prolazi.Jesi li ti Tajci što saznala :conf

DiI :3srca
qw
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mamidji » 12 kol 2007, 22:16

tajci je napisao/la: pocrvenio je oko usnica tamo gdje se zamusao i gdje sam mu ja pokupila sa žličicom.

evo upravo ovako je Roko odreagirao na Hipp kasicu od jabuka i zobi koja se radi sa vodom jer u sebi ima adaptirano ! samo sto se kod nas na zalost nije zaustavilo na tome, nego je drugi dan dobio osip po citavom tijelu i mogu reci da je dosta dugo trajao......skoro mjesec dana :dunno ! tako da smo bili prisiljeni davati mu fenistil kapi i od toga mu je bilo bolje! crvenilo se vise nije sirilo i polako je pocelo nestajati.....
nismo isli na nikakve testove ali kroz savjetovanja sa dermatologicom smo zakljucili da je def. to reakcija na tu "follow on formulu" koje ima u svakoj kasici za laku noc koja se radi sa vodom!

onda sam zvala Hipp-ovo savjetovaliste i poceli smo sa njihovim adaptiranim posebno prilagodjenim djeci alregicarima uz rizine pahuljice!
reakcije fakat nije bilo (hvala Bogu!) ... jedino kaj se to mladom Gospodinu bas i ne svidja!
cica je i dalje Zakon a ja muku mucim kaj bi mu dala za vecernji obrok koji evo pokusavam uvesti vec neko vrijeme....

gv i tajci ovo sam vam napisal kao upozorenje da izbjegavate dalje adaptirano da ne bi doslo do jos gore reakcije jer je ovo trenutno crvenilo oko usta nama bio tek pocetak citave price! nazalost!
Roko 30.10.2006.
Franka 08.04.2010.
Mamidji
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la swenova mama » 13 kol 2007, 14:45

Sw.mama, a kakva je razlika izmedju mleka sa oznakom HA i sa oznakom SOM

vidim da sam ostala duzna na pitanje, ne znam kako mi je promaknulo :oops:

SOM je adaptirano mlijeko na bazi soje, ne sadrzi kravlje bjelancevine, a HA je adaptirano mlijeko na bazi kravljeg, ali sa smanjenim rizikom za alergiju (hipoalergeno) sto bi znacilo da su, vjerojatno (ovo je nagadjanje) kemijskim putem odstranili neke vrste enzima koji najcesce izazivaju preosjetljivost i reakciju na kravlje mlijeko.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Mamidji » 13 kol 2007, 22:55

swenova mama je napisao/la:[ HA je adaptirano mlijeko na bazi kravljeg, ali sa smanjenim rizikom za alergiju (hipoalergeno) sto bi znacilo da su, vjerojatno (ovo je nagadjanje) kemijskim putem odstranili neke vrste enzima koji najcesce izazivaju preosjetljivost i reakciju na kravlje mlijeko.

ako mogu malo nadodati (SW mama nadam se da se ne bus naljutila): "Kod Hipp HA mlijeka su bjelancevine, narocito sirutka, razgradjene u sitnije cestice i time se gubi alergenost kravljeg mlijeka, a istovremeno se zadrzavaju hranjiva svojstva. Sto su bjelancevine vise razgradjene to preostaje manje alergena."
tako pise u knjizici Savjetnik kod alergije (Hipp)
a ja mogu potvrditi iz osobnog iskustva da Roko dosita nije izreagirao na Hipp HA2 adaptirano mlijeko i za sada mi se cini sasvim ok!
Roko 30.10.2006.
Franka 08.04.2010.
Mamidji
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la swenova mama » 14 kol 2007, 13:51

nisam znala tocno kako se dobiva to HA, ali je bit tu- to je ipak i jos uvijek na bazi kravljeg.
U stvari, da dijete zaista reagira na kravlje mlijeko ne bi mu HA odgovaralo. Jer se alergija pojavljuje na mnoge enzime od kojih su neki odstranjeni, neki ne. tako meni objasnili, ne mora biti alergija na laktozu, moze na bilo sto iz tog mlijeka.
swenova mama
Sveta krava

Prethodna

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.