Sada je: 28 srp 2026, 10:06.

školski pribor

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

PostPostao/la silki » 03 ruj 2007, 13:33

:dunno

mi već treću godinu dobivamo knjige koje ne treba vratiti.
kad malo bolje razmislim tko zna što nas čeka na roditeljskom ovaj tjedan...
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la Mirci » 03 ruj 2007, 13:44

vraticu se na omote - poucena folninim primjerom isla sam pitati iskusne mame iz kvarta ima li kod nas nesto slicno - ima, naravno :). Kvartovska knjizara se informirala u skoli koje ce knjige narucivati za koji razred pa imaju vec slozene omote po razredima. Kupila i vec omotala :mrgreen:. Imam i omot za knjigu iz glazbenog.
Bez brige, bez krojenja, bez mudrijanja :lol.
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la silki » 03 ruj 2007, 13:55

blago ti se. meni je muka kad se sjetim kako ću provest popodne.
a ako ne umotam sve odmah, krv će mi popit ;-)
silki

PostPostao/la Solea » 03 ruj 2007, 14:00

bravo mirci, super!

i moj je donio citabu iz skole (koju moram potpisati) o odrzavanju i vracanju knjiga i jako je bio ozbiljan kad mi je pricao o tome al nije mi znao reci je li dozvoljeno umotavanje knjiga ovim folijama sa trakicom.

skidanje tih omota ostavlja trag, ostecuje knjigu na mjestu na kojem je omot bio zaljepljen :roll:

patricia??? znas li ti sta o tome?
Solea
Sveta krava

PostPostao/la silki » 03 ruj 2007, 14:17

solea, a zašto bi uopće skidali omote na kraju godine?
knjige su zaštićene, a nakon godine dana ne mogu izgledati k'o nove da se na trepavice postaviš.
silki

PostPostao/la Alfa » 03 ruj 2007, 14:19

zato što omoti na kraju godine nisu više za upotrebu (ni za gledanje)
Garfild
Maza

Nikad ne reci nikad
Alfa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la silki » 03 ruj 2007, 14:28

možeš skinuti isključivo orginalne omote, kojih nema za sve knjige.
knjige zamotane u samoljepljivu foliju izgledaju ok i na kraju godine ali ne možeš ih skinuti bez da uništiš korice :dunno
silki

PostPostao/la Alfa » 03 ruj 2007, 14:33

silki, kako kome.
Ja sam neke omote morala mijenjati već na polugodištu.
Možda se sačuvaju ako knjige preko tjedna drže u školi. Naše se dnevno šeću i uništavaju. Užas.
Garfild
Maza

Nikad ne reci nikad
Alfa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la silki » 03 ruj 2007, 14:34

može bit, d je boravkaš i nosi knjige samo pon i pet :dunno
silki

PostPostao/la Lila » 03 ruj 2007, 18:09

:oops: eto. da se pohvalim, ja sam uspjela jednu knjigu sredit :cry: i to onu koja ima onaj "feder", a kaj sad mogu stavila sam novi omot iz početka :| , ak bu trebalo kupili bumo novu......
Lila
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Nincka » 03 ruj 2007, 21:50

Mirci je napisao/la:Kvartovska knjizara se informirala u skoli koje ce knjige narucivati za koji razred pa imaju vec slozene omote po razredima. Kupila i vec omotala :mrgreen:. Imam i omot za knjigu iz glazbenog.
Bez brige, bez krojenja, bez mudrijanja :lol.

i nasa kvartovska knjizara narucuje prilicno dobre velicine omota i pasu savrseno za 90% knjiga, a ostatak malo prilagodim.
nisam jos kupila omote, cekam da i mladji dobije knjige (sutra) pa da pobrojim tocno koliko mi kojeg formata treba (ja uzmem po jedan primjerak knjige za svaku velicinu sa sobom).

ne znam zasto bih trosila vrijeme na to komplicirano omotavanje folijom. nisam sigurna da je rezultat ista bolji, a vremena se potrosi previse :dunno
Nincka
notebook girl

PostPostao/la Luantaro » 03 ruj 2007, 22:17

moram se pohvaliti da sam danas u dva sata omotala dva kompleta knjiga samoljepljivom folijom :drink
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Patagonia » 04 ruj 2007, 08:32

oce mene neko prosvijetlit i rec zbog cega se onda sve to potpisuje i na kraju sve vraca i koja je svrha sacuvat za drugu generaciju svega 3 udzbenika?

Sa višim razredima nije takav slučaj. Bilo je jednostavnije napraviti jednako pravilo za sve.

Knjige su se do sada bacale jer su ove školske godine baš sve nove (tu mislim da su prilagođene HNOSu) i trebale bi potrajati.
slika slika slika
Patagonia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 04 ruj 2007, 08:42

ja se raspitujem jel koja od vas u mom kvartu - kvatrić-Zvonimirova???
Ja odustala od omatanja, tu mač mi je bilo jučer
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la silki » 04 ruj 2007, 08:46

ja, ja :mrgreen:
kupila gotovo sve omote u knjižari na starom placu. znaš gdje?
doneseš sve knjige i žena na licu mjesta nađe odgovarajuće omote.
budi spremna na sat vremena stajanja u redu.

:mah
silki

PostPostao/la nadicab » 04 ruj 2007, 08:47

ona Mladost na starom Kvatriću (iliti novouređenom?)
u Znanju nemaju?
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la silki » 04 ruj 2007, 08:52

mislim da nije mladost ali je na novouređenom kvatriću.
točno prekoputa name.
silki

PostPostao/la mamainana » 04 ruj 2007, 11:01

kupila i omotala s gotovim omotima :mrgreen:
najgori dio ispisvanje naljepnica s imenima
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la beammama » 04 ruj 2007, 18:30

Ja sam isto umotavala u ove sa samoljepljivom folijom. Kod nas u jednoj knjižarici imaju omote za sve knjige (odnosno imali su do danas). To sam jučer navečer skužila jer sam išla tražiti crtančice.
Doneseš knjige, a oni imaju spisak svih udžbenika s dimenzijama i onda ti slože. Redusina je bila da se dva sata čekalo u redu :roll: Meni je na kraju dao crtančice preko reda jer su svi čekali za omote.
U dosta škola upozoravaju da ne smiju biti ovi samoljepljivi, nama nitko što se omota tiče nije ništa rekao.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la Luantaro » 04 ruj 2007, 20:26

nama nitko ništa nije rekao oko omatanja i samoljepljivih omota
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nadicab » 05 ruj 2007, 08:50

većinu omota kupila u Mladosti, a prodavači očajni jer su veći dio rasprodali.
Mislim da bi bilo pametno da nam s knjigama dijele/prodaju i omote. Mislim, prije smo u redovima čekali za knjige, a sada za omote. :ne
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la beammama » 05 ruj 2007, 11:37

Dosta roditelja, koji su čekali u redu za omote su komentirali da bi škole mogle naručiti omote kad naručuju i knjige i jednostavno kad podijele knjige reći toliko novaca treba donijeti za omote. Ili roditeljima dati dimenzije knjiga na kraju školske godine za iduću i tako škole naručuju knjige za slijedeću godinu već u 6. mjesecu. Tako bi imali dovoljno vremena da si svi nabave korice, a ne da se po nekoliko sati čeka za omote.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la dunja » 05 ruj 2007, 11:54

A znate kaj mene interesira?
Zašto, zašto sve knjige ne mogu biti istog formata, nego se razlikuju u milimetrima? Zar to nije suludo?
dunja
most

PostPostao/la kokomamac » 05 ruj 2007, 12:10

jes dunja, to mu dojde ko proizvodnja kucanskih aparata, svaki proizvodjac ima svoje dimenzije ne bi li se kupovali bas njiovi rezervni dijelovi :lol

ja imam primjedbe i na uvez. prosle godine profilova citanka za prvi razred se doslovce raspala. :shock: jes da je moje dijete aljkavo, al nju sam metla u omot ko i druge knjige. i kad zanemarim poslovicna uha koje moje malo pazljivo :roll: napravi, samo je ta citanka bila u kupusu. primis ju krajem godine, a ono ispadaju listovi :roll: to se dogodilo i urednim djacima...

ove godine jope ima profilov hrvatski. i citanku. za koju se bojim da ce zavrsit na isti nacin ko proslogodisnja. a to je 1 od 3 knjige koje se mogu iskoristit za drugu generaciju. onda su bar nju mogli napravit kak spada :roll: bice najbolje da oman novu kupim :drink jer cu zbog onog potpisa morat. il ce mi ju naplatit. i to bog zna kolko. :drink

po meni, konceptu koristenja udzbenika za druge generacije fali mnogo toga. od malog postotka uopce iskoristivih udzbenika do kvalitete uveza. zvizdarije oko omota da ne spominjem. ajd, ovo je prva sezona.. :drink al nekak si mislim da po starom dobrom obicaju odgovorni nece povuc ni jednu pouku... :drink

ja bi udzbenike demselvs uvezala utvrdo, kvalitetno. i to nek cirkulira. a radne listove i sl. u meko, sa odgovarajucim omotima (koje bi npr. nadoplatili). i oni papir za potpisivanje malo promijenila, uskladila sa zakonom o zastiti potrosaca :lol navela tocno da se moraju vratit samo udzbenici po kojima se ne pise, plus da roditelj ne odgovara za ostecenja nastala losim uvezom izdavaca. :drink
svoja najdraža laprdaljka
kokomamac
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la silki » 05 ruj 2007, 13:15

koko vala svaka ti je na mjestu! :mrgreen:
silki

PostPostao/la nadicab » 06 ruj 2007, 09:27

mi od Profila imamo samo PID, a sve ostalo je ŠK
Koko, nominiram te za predsjednicu kluba roditelja-u-redovima-za-sve-gluposti-našeg-školstva
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Imge » 06 ruj 2007, 15:05

koko, vala, svaka ti cast :3srca

nego, nadam se da zbog ovog necu gorjeti u paklu - ali, eto me doma, uzela knjigu iz vjeronauka i samoljepljivo ga omotavam :mrgreen:
iliti - ucim se na toj knjizi. rekoh, nema veze ako tu bas toliko fulam.
(vrabec, darling, ne citas ovo, jelda? )

i cak mi je dobro uspjelo, usprkos i unatoc mojim nemustim motorickim sposobnostima :oops: .
i sad sam odlucila i ohrabrila se te cu i radnu biljeznicu iz vjeronauka (bozemeprosti, nisam znala da i radna biljeznica iz ovog predmeta postoji :oops: ) i ako mi i ta uspije - onda cu se mashiti ostalih knjiga, dakle, samoljepljivo cu ih omotat i onda jos preko toga staviti omote vulgaris.
i ako to sve skupa ne spasi knjige od samounistenja - onda stvarno ne znam sto ce...
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la silki » 06 ruj 2007, 15:49

imge :rolf :rolf :rolf :rolf :rolf
silki

PostPostao/la ALEX » 08 ruj 2007, 23:12

Ne znam koliko će ovo prenošenje knjiga s generacije na generaciju kod nas trajati, ali sjetila sam se da su u Njemačkoj, još davno, u doba mog školovanja, imali jedan udžbenik kroz 7 generacija. Otraga je u knjizi bila tablica s imenima onih kroz čije su ruke prošle knjige, nešto kao u knjižnici onaj papirić na kraju za upisivanje datuma. Sjećam se da sam vidjela neke knjige kod jedne poznanice, ona je bila 4. vlasnik i knjige su bile ko nove. Ne mogu se nikako sjetiti kako su bile omotane, ali listovi između korica su bili skroz dobro očuvani. Nekako ne mogu vjerovati da bi ove naše to izdržale. Istina, naše prošlogodišnje su u prilično dobrom stanju, iako je moje dijete daleko od urednog, ali mislim da bi nakon još jedne godine korištenja bile za stari papir.
Ja sam za štednju i stvarno je nepotreno svake godine tolike knjige štampati i bacati, ali mislim da bi trebali poraditi malo i na kvaliteti. To je kod nas kao i sa svim drugim, htjeli bi nešto na brzinu napraviti, ali ne uložiti u to malo više pa da to potraje, nego naprave najjeftinije i nekvalitetno pa to na kraju ispadne još skuplje. Živi bili pa vidjeli kak će ovo funkcionirati. Daj Bože da se ne moraju svake godine toliki novi udžbenici tiskati
ALEX
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la osicaOS » 09 ruj 2007, 00:37

Dan svima !!!!! :bye

E zamislite sada kako je nama u našem malom gradu slavonskom Os,ako u Zg nema omota i sličnih potrepština za školu. :cry: :cry:

Morali smo ostaviti popise knjiga u par knjižara i broj telefona jer do omota nije bilo moguće doći.
Valjda su ljudi pokupovali rezerve,neka se nađe.Mi smo počeli kao poslijepodnevna smjena i naravno u 18 sati nije bilo moguće od redova niti ući u knjižaru.
Naravno da se tražilo da već sutra knjige budu umotane pa smo kemijali tražeći stare,polupokidane omote sa prvašičkih knjiga i tako 3 dana.
Onda je zazvonio tel. i zamoljeni smo da dođemo po omote :cool :cool
Nema samo glazbeni koji sam ionako jedini riješila.

Kakav je to uopće format knjiga????
I našlo bi se pitanja koliko ti srce želi ali najviše me zanima što je sa vraćanjem udžbenika kada se traži od djece da ih ispunjavaju stranicu po stranicu. Pogotovo matematiku.
Iduće godine ,znači,neko dijete dobije naš ispunjen udžbenik ili ću ga morati izbrisati sama.
Možda su nam tako skratili godišnje odmore ali morat ćemo se potruditi nabaviti dobre gumice jer su brojevi (barem kod nas) pritisnuti vrlo snažno.
I kako će izgledati udžbenik koji moja mala dobije za 3. razred??
Hoće li i on biti tako ispunjen pa nećemo morati ništa računati????

:svadja :svadja :svadja ,dosta mi je i pomisli na to.
I dalje ostajem živjeti u neznanju.......
Pozdrav svima iz Os :mah :mah
U SRCU MOJE MAME-I MOJE SRCE KUCA
osicaOS
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PrethodnaSljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 28 gostiju.