ive3 je napisao/la:evo jedne informacije za 'juznjake' ali i za ostale i razmotre i ovu mogucnost, jer svaka je informacija dobrodosla:
jucer smo bili kod dr. mardjetka u zadru (
http://www.drmardjetko.com) i on se odusevio kada je vidio nalaze pariskog laboratorija (
http://www.labbio.net) koje nosim okolo vec 2 mjeseca u nastojanju da mi ih netko narodskim rijecnikom interpretira i kaze sto dalje, nije do sada znao za taj laboratorij i upro je prstom u nesto i kazao mi: ja sam mislio da ovo nitko ne radi u europi, ne sjecam se vise sto je to tocno bilo, meni kao laiku za medicinu to nista nije znacilo. uglavnom potvrdio je i svojom analizom trovanje ne samo zivom vec i bakromjer je moj mali bio srednje pozitivan (2 plusa) na urin indikan test, a sve ostale savjete je dao na osnovu pariskih nalaza i ukrtko to je: da mu ni jetra ne radi svoj posao kako treba te da joj moramo pomoci, dao je neki preparat, za detoksikaciju je dao PLEOCHELATE kapi, ALFALIPOINSKU KISELINU i pojacati vitamine B kompleksa jer smo mi na svoju ruku davali premalu dozu (samo 5 kapi a po njemu je to barem 15 kapi). Preporucio je nastavak GCFC dijete te izbaciti secer i slatkise iz prehrane sto je vise moguce. to je ukratko.
Vjerujem dakle da za autisticnu djecu on moz pomoci oko prehrane i normaliziranja metabolizma te detoksifikacije pogotovo sto on vec radi analize u svom laboratoriju i vrsi detoksifikacije, a pogotovo jos uz nalaze laboratorija u parizu. mozda je jos bolje s njim unaprijed razgovarati nakon sto se on upozna koji su sve testovi su moguci u parizu pa da se ciljano odrade neki testovi, jer oni rade razne testove i ovo sto sam ja odradio je samo jedan mali djelic.
mozda da se skupimo preko te osjecke ili neke druge udruge (da vidi da ima vise zainteresiranih) i njega nagovoriti da se malo bolje upozna sa DAN protokolom? ili nekog drugog doktora?
Nisam cula za njega, ali bilo ko ko bi se prihvatio da se malo edukuje po pitanju biomedicine kod autista bi nam bio vise nego dobrodosao, samo da to ne vidi kao svoju sansu da se obogati i sve odradjuje povrsno...
Lab u Parizu je vodeci u svijetu, i to sam i rekla cini mi se kad sam ostavljala kontakt, a narocito u PORPHIRIN testu koji je najprecizniji test za detekciju teskih metala u organizmu. On pokazuje tacno stanje metala cak i onih koji se ne izbace iz tijela, za razliku od onog iz kose koji pokaze samo one koje je organizam izbacio.
Slicno je i sa DMSA kapsulama, one nisu precizne kao ovaj test, jer kolicina izbacenih metala ne zavisi samo od toga koliko ih ima, vec i od toga kojim tempom ih organizam izbacuje. Dakle, individualno...
Zbog toga i jeste rizicna, jer jedno dijete je mozda jedva osjeti, dok drugo dijete, narocito bolesljivo, moze ubiti.
Zato, ja znam da sam dosadna i da stalno isto ponavljam, ali sa detoxom ZAISTA treba biti oprezan. Najprije dugo na dijeti, pa obavezno provjeriti stanje crijeva i svih ostalih organa koji bi metale izlucivali, pa tek onda poceti sa detoxom i to vrlo blago...
Dalje, alfa lipon kiselina se daje u zavrsnoj fazi detoxikacije, ni slucajno na pocetku, jer moze biti komplikovano...
Svakako se treba dobro informisati...