Sada je: 06 lip 2026, 01:19.

roditeljski sastanak

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

roditeljski sastanak

PostPostao/la tanjabb » 11 lis 2007, 14:17

Bila sam jucer na prvom roditeljskom sastanku od kad mi je dijete krenulo u vrtic. Jos sam pod dojmom :mrgreen: .
Dakle zanima me kako kod vas izgledaju roditeljski u vrticu, sta se na njima prica, koliko puta godisnje su, koliko traju i koliko roditelja prosjecno dodje na sastanak :cool ?

Dajte se raspisite, ja cu cim uhvatim vremena.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la SanjaMK » 11 lis 2007, 14:27

Kod nas su obicno 4-5 puta godisnjo, a jednom mjesecno imamo zajednicke radionice na kojima nesto izradjujemo.
Na sastanku dodju oko 80 posto od roditelja i trajuuuu i trajuuu. zadnji put nakon sat i po sam morala izaci u sred. Koliko je jos trajalo pojma nemam. Na taj sasatanak osim o nastavnom planu, djecjih aktivnosti, spavanju i jelovniku izabrali smo i jednu mamu koja ce biti nas pretstavnik u svim odlukama. recimo prosli tjedan su isle u muzej pa nas je ona koordinirala zbog toga sto se trazilo pet dobrovoljaca da idu zajedno sa tetama u muzej, da bi pazili djecu.
Na sastanku neki roditelji glasno pitaju za svoje djete kako se ukopilo, a neki cekaju da sastanak zavrsi pa da onda popricaju. Misim da je to to.
slika
Jana - 29.09.2008
Teo - 20.06.2002
SanjaMK
Sveta krava

PostPostao/la Mrđi » 11 lis 2007, 14:27

Nama je roditeljski prosao. Iznenadilo me sto nije bilo niti pola roditelja. Tete su nam ispricale kako stoje stvari u vezi pravila u vrticu i mi smo s ena to nadovezali primjedbama, prijedlozima i pricicama.
Govorila je o hrani (dali svoje prijedloge), o setnjama vani (moja ide tek u jaslice), o priredbama (moguci odlasci u kazaliste lutaka). Mogli smo pitati o ponasanju djece, na sto trebamo pripaziti, sto raditi doma (npr. nauciti djecu koja ne znaju sama jest da se pocmu sluziti priborom i bit samostalni itd).
Mislim da ce bit jos 2 roditeljska ali svaki dan kad dodjempo K: onda mi teta (ako hocu) moze posvetiti 10ak min na kraju radnog vremena da popricamo o djetetu) i obavezno kaze kad dodjemo po nju jel bilo nesto na sto trebamo obrattii paznju i sl. ili je cisto pohvali.
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la JiA » 11 lis 2007, 14:38

Nekoliko puta godisnje.
Jutros sam pisala o jucerasnjem roditeljskom na 3 - 6 Predskolarci, pa mozes pogledati kako to izgleda kod nas.
Dobro, inace nemamo psihologa i logopeda, nego samo nase tete.
A dolaze u principu svi roditelji. Iako, desi se da netko ne moze ali to teta uvijek kaze na pocetku.
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la IINA » 11 lis 2007, 14:52

Naši isto nekoliko puta u godini. Ja ih izbjegavam, jer mi oduzmu vrijeme, a obično su tipa napiši na papirić što znači ljubav :roll: ...bude otprilike desetak roditelja (valjda iz istog razloga). Jedino na prvom dobijemo informacije kaj će te godine raditi :dunno
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Rimaithor » 11 lis 2007, 15:28

Prosjecno 4 po sezoni.
Ali imamo i radionice za uskrs, bozic...

Nase tete su dosta otvorene za pojedinacne razgovore, pa smatram da je ovih 4 dovoljno.
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la piko » 12 lis 2007, 00:19

Trebali bi imati 3-4, al imali smo dva. Jedan uvodni, gdje su nam pricali o planu rada za sljedecih par mjeseci, razgovarali o klopi koja se donosi u vrtic, o psihofizickim karakteristikama 3-godisnjaka, na cemu bi trebali poraditi doma (samostalno hranjenje i oblacenje) i sl. Na roditeljskom je uz obje tete bila i gdja. pedagog.

Drugi roditeljski je bio radionica, gdje smo zajedno s djecom izradjivali uskrsne ukrase od tijesta. Uzasno zanimljivo, pogotovo za tete jer one sebi kristaliziraju uzroke ponasanja kod djece kad vide kakva je komunikacija s roditeljima u tako lezernoj atmosferi.

Ja roditeljske sastanke ne propustam, valjda sam streber u dusi. Atmosfera je drugacija nego kad pokusavamo razgovarati svakodnevno s tetama u letu. Takodjer mi je vazno skenirati i upoznati roditelje, jer mi je jasnija slika vrtica i da vidim s koimmoje dijete provede pola dana.
P, studeni 2002
F, studeni 2004
piko
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sretnamama » 12 lis 2007, 13:02

kod nas slično kao kod piko
sretnamama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la patkica » 12 lis 2007, 15:03

Kod nas budu dva do tri puta godisnje (ne sjecam se tocno). Obicno su to zapravo neke radionice, gdje radimo (mi roditelji) neke vjezbe i onda diskutiramo o tome.
Tipa (sad na pamet po sjecanju...) u grupicama smo po troje ili cetvero, pa jedna grupa ima zadatak sloziti listu sta misli da su obaveze tete, druga grupa sta su obaveze roditelja, treca sta su obaveze (ocekivane) djeteta vezano uz vrtic... pa se onda diskutira o tome...
Jednom smo imali roditeljski tako da su imale pripremljen materijal sto su snimali klince 10tak dana kamerom, i onda smo gledajuci snimku dobili uvid kako im protjece dan (objasnjavale su sta i zasto i kako se desava).
patkica
svizac

PostPostao/la tanjabb » 12 lis 2007, 16:17

Evo nadjoh vremena :mrgreen: .
Dakle ja stvarno nemam velikih ocekivanja, hocu reci od kako zivim u ovoj drzavi vec dugo godina, naucila sam s vremenom smanjiti svoja ocekivanja (prije bi me odredjene stvari svakodnevno bacale van takta), pa sam tako bila i po pitanju roditeljskog spremna na sve, od 10-minutnog cao-bao, do 2 satne konstruktivne rasprave.
I ugodno se iznenadila :) (to je dobro kad ne ocekujes previse, uvijek se ugodno iznenadis :p ).

Nase tete su nam pripremile svijezu limunadu, skuhale caj, ponudile voce i kekse. Svi smo roditelji na pocetku dobili na ispunjavanje upitnike o tome kako smo zadovoljni radom vrtica, teta, sta ocekujemo od samog programa, kakve imamo sugestije za zajednicke radionice, izlete...

Dobili smo i prazne komadice papira na koje je svatko mogao napisati sta ga zanima, muci i na koja su kasnije odgovarale kako tete tako i drugi roditelji.

Dobili smo brosuru o nasem programu (montesori) s popisom preporucene literature o toj odgojnoj metodi.

Onda su tete po mjesecima predstavile godisnji plan rada u vrticu, planirani izleti, posjeti muzejima, kazalistima, radionice s roditeljima.... da ne nabrajam dalje.

Govorilo se o mjesecu adaptacije koji je iza nas, o novoj djeci (ali opcenito).

Sljedeci roditeljski ce biti u studenom, a onda jos dva, jedan u proljece i jedan na kraju sk. godine, dakle u lipnju.

U grupi je upisano 29 djece, od toga ih dolazi prosjecno oko 22. Na sastanku je bilo 13 roditelja (mozda koji vise, ne sjecam se). To mi se cini malo :dunno . No svi su roditelji jako angazirani, i s prijedlozima, idejama, spremni i financijski pomoci (igraliste nam je jadno), a tete su otvorene za sve sugestije.

Nisam stekla dojam da je roditeljski mjesto za popricat si o vlastitom djetetu, za to smo dobili individualne termine svaki utorak.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la LiKmama » 12 lis 2007, 22:30

sorry na upadu, totalno off topic, ali ovo mi je super

od kako zivim u ovoj drzavi vec dugo godina, naucila sam s vremenom smanjiti svoja ocekivanja

:lol

on topic, u vrticu u koji je liam isao uopce nije bilo roditeljskih; svaki dan bi kad dodjes po dijete dobio izvjestaj sto je dijete radilo, jelo, pilo, kako je bilo, s kim se druzilo itd., mogao bi, jasno, pitati sto si htio i bilo kada traziti razgovor s kim god, ali roditeljskih u ovom smislu nije bilo. :dunno
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la misic mali » 15 lis 2007, 10:19

LiKmama je napisao/la:sorry na upadu, totalno off topic, ali ovo mi je super

od kako zivim u ovoj drzavi vec dugo godina, naucila sam s vremenom smanjiti svoja ocekivanja

:lol

Meni uopće nije super :dunno :(
misic mali
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la viki » 15 lis 2007, 14:47

- odem na svaki roditeljski, ako je igraonica pošaljem mm :mrgreen:
- zadnji me baš razočarao, zapravo razočarali su me roditelji, jedna mama je na svaku imala nekaj za dodat, ali baš na svaku tetinu rečenicu :riba
- onda je jedna mama pitala kaj da radi u određenoj situaciji sa klincem, jel da ga lupi po guzi :a?
- a većini roditelja nije bilo jasno zakaj za djetetov rođendan ne smiju više donositi nezdravu hranu :nevi
- ono na kaj sam se već navikla, a već sam 5.g. u vrtiću, da na roditeljski od 20 roditelja dođe npr. 7
viki
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Berta22 » 15 lis 2007, 20:45

mene bas razocara kad vidim da na roditeljski dodje malo roditelja. i OBICNO DOLAZE ISTI RODITELJI UVIJEK, A NEKIH NIKADA NEMA
sorry caps
Berta22
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la twinkielittlestar » 16 lis 2007, 09:08

Ja bas volim ici na roditeljske sastanke ali mi nesto uvijek fali. Fali mi malo vise informacija o djetetu, individualno. Roditelja uglavnom ima uvijek dosta. Evo ja bas veceras ne mogu na sastanak ali to je prvi u ovoj vrtickoj godini i biti ce o planu rada i slicno tome. Uglavnom, jako malo sastanaka ima tijekom vrticke godine ( mozda 2 ) , a skoro nikada zajednicke radionice. Nekada neki roditelji dodju na svoju inicijativu pa se zabave s klincima no vecina ih ne moze jer rade.
Zao mi je sto nismo vise ukljuceni u rad vrtica, a evo blizi se i skola tako da ne znam... dobro, ide jovu i drugu godinu u vrtic pa jos ima vremena za neka poboljsanja.
twinkielittlestar
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la misic mali » 16 lis 2007, 13:59

Meni uopće nije čudno što malo roditelja dolazi na roditeljski budući da uvijek zakažu sastanak u 15,30 ili eventualno 16 h. Barem je tak kod nas u vrtiću. Znači ja bih si trebala uzeti godišnji da dođem na sastanak..Radim do 17 ili 17,30 h, do vrtića mogu stići eventualno u 18 h. MM isto nemre tak rano...Znači da nije problem samo u roditeljima..I još da napomenem ovo..Počela sam raditi krajem 5. mj., radila cijelo ljeto, godišnji uzela za djetetovo privikavanje na vrtić i sram me uopće spomenut na poslu da bi opet izostala..Kod nas se na poslu na izostajanje gleda :svadja :svadja ...Eto, ja uopće ne krivim roditelje, barem poneki od njih izostaju iz ovog razloga..
misic mali
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la tanjabb » 16 lis 2007, 14:53

Kod nas je roditeljski bio zakazan u 17.15, cekali smo do 17.30 s pocetkom.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la misic mali » 17 lis 2007, 10:36

tanja, ajd super da barem neke tete imaju razumijevanja... ;-)
misic mali
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la viki » 17 lis 2007, 15:15

- ovaj zadnji roditeljski je bio u 17h, inače budu obično u 16:30, a igraonica ili završna predstava zna biti u 16h i zbog toga pošaljem mm jer ja radim do 16
viki
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mama silvija » 22 lis 2007, 14:24

mi smo u zg vrtiću imali 2 do 3 roditeljska, uz radionice za Uskrs i Božić. Ali, svaki dan mogli smo se informirati o djetetu, jer su tete bile fenomenalne, nismo morali dogovarati vrijeme za individualno.
A sada u novom vrtiću još nismo ništa imali, iako su nam rekli da će biti isto 2 do 3.Vidjet ćemo kako je ovdje to organizirano. Na svaki roditeljski sam išla ja, rekli su nam kakvi su planovi za cijelu godinu, pa smo kasnije davali prijedloge za izlete i sl.
Izričito su me iritirali "muški" roditelji na radionicama, jer je očito njima bilo ispod časti napraviti nešto za svoje dijete, makar ništa ne znali iglom i koncem. :svadja
Strašno,jeran je mrmljao cijelo vrijeme, kao sebi u bardu, al dovoljno glasno da ga svi čuju, jao što mi je išao na živce!
da sam mogla, sterala bi ga u ..... i nek ide doma, ser...
Tako je malo potrebno da budemo sretni.
mama silvija
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la kimama1 » 22 lis 2007, 19:02

Ako vam kažem da sam upravo došla s PRVOG roditeljskog sastanka upriličenog nakon TRI godine hoćete li mi vjerovati :(
A nećete vjerovati ni da sam tijekom istog čitavo vrijeme šutjela :mrgreen:
Eh, da, finili su Mare bali, roditeljski je trebao tada kada mi je dijete bilo malo, kad sam bila puna strahova i nedoumica, izeš ga sad kad imam veliku curu - sve što se u vrtiću događa može mi ispričati i sama....
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la Dobra vila » 23 lis 2007, 10:56

Imali smo roditeljski prosli utorak. U petak prije vikenda je teta svim roditeljima poslala elaborat plana rada za ovu godinu na 10 strana. Svake godine imaju neku temu koju obradjuju - ove godine je komunikacija. Na roditeljskom se onda (uz male pizze koje su klinci ranije napravili) razgovaralo o programu, izletima i ostalome sto ih ceka ove "skolske" godine. Onda je svaki od nas dobio papiric (u boji, of kors) i tamo napisao sto je komunikacija. Kasnije sam vidjela da je to teta naljepila na zid i da svaki tjedan obradjuju neku temu sa jednog papira. Uglavnom teta nas je uposlila na roditeljskom. I jos smo se igrali neke igre spajalice...

O individualnom razvoju mogu razgovarati svaki dan ako hocu kad dodjem po nju....sto mi ne pada napamet.

Inace grupni roditeljski u predvidjeni 3 puta godisnje.
Dobra vila
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ela di ami » 23 lis 2007, 17:45

Kod nas imamo 3 roditeljska, uvijek budu 2 termina dnevno, jedan je od 13-15, drugi 17-19, tako da mogu doci skoro svi roditelji, ali opet ne dodju svi i to oni koji bi trebali doci
veliki brat 1995
velika sestra 1999
ja maleni 2009
ela di ami
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Berta22 » 23 lis 2007, 21:28

Izričito su me iritirali "muški" roditelji na radionicama, jer je očito njima bilo ispod časti napraviti nešto za svoje dijete, makar ništa ne znali iglom i koncem
MM je na svakom roditeljskom na koji stigne od posla i sudjeluje na svim radionicama pa je tako lani u grupi od sina radio ogrlicu od perlica bez problema. Isto tako dolazi jos dosta tata i u sinovoj i u kcerinoj grupi na radionice i sastanke pa ja ne bi tako generalizirala bas.

kod nas pocinju ta druzenja između 16 i 17 sati, ovisno o tome koliko predvidjaju trajanje pa da se sve zajedno ne oduzi tako da je i djeci vec dugo cekati (to osobito vrijedi za roditeljske kada su djeca s dezurnom tetom)
Berta22
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la SlucajniGost » 23 lis 2007, 21:54

Evo ja bila neki dan na roditeljskom. Došla samo 4 roditelja. I to smo skoro 45 minuta morali slušati o režimu vrata s kojim se nas 4 roditelja slažemo, al se ne slažu neki drugi. I tako je bilo sve do momenta dok nisam zamolila da se prestane više pričat o vratima :roll:
Jedi mind tricks ;)
SlucajniGost
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Berta22 » 23 lis 2007, 21:56

a kakav je rezim vrata?
Berta22
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la SlucajniGost » 23 lis 2007, 22:26

ja bi rekla standardan. vrtić radi od 8 do 16 i 30 (čini mi se da je 16 i 30, a ne 16). sve prije i poslije tog vremena je dežurstvo. a u dežurstvu ne možeš dijete odvest u njegovu prostoriju - ako već nije u baš toj prostoriji dežurstvo. dakle, vrata našeg objekta se otvaraju u 8. i to se roditeljima ne sviđa tako da tete nekad imaju neugodne situacije s roditeljima. :dunno

prošle godine smo to imali drukčije organizirano pa je to možda razlog da se roditelji bune :dunno
Jedi mind tricks ;)
SlucajniGost
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la bergamot » 30 lis 2007, 11:05

Jucer je bio i nas prvi roditeljski. Obicno ih imamo dva (na pocetku i na kraju godine) a ako se tokom godine ukaze potreba za sastankom (problem, sitaucija, bilo sto), sazovemo ga. Prethodne dvije godine smo bili prilicno slozni i na sastancima bi rijetko ko falio.
Elem, izabrali smo predstavnika roditelja nase grupe i saslusali sto su odgajatelji imali reci vezano uz ovogodisnji plan i program. Moja curica je trecu (zadnju) godinu za redom u istom vrticu i u istoj grupi koju sad cine njih cetiri petogodisnjaka i 17 (mislim) trogodisnjaka novaka.
Odgajatelji su dali naglasak na trogodisnjake i njihovu prilagodbu na vrtic... pa se pricalo o socijalizaciji, redu, jelu... o edukacijskom radu s djecom opcenito, te sam imala priliku pregledati Sofijinu knjigu - vjezbanku (i platiti je 10 eur :mrgreen: )... planira se ici ovih dana u berbu maslina i bit ce jos izlazaka tokom godine... pa o pripremama za Bozic, opet ce ih posjetiti pravi Djeda Mraz (iz zajednicke kase ce se izdvajati i za pokloncice)... puno se radi i radice se s bojama kao i na poticanju djece da verbaliziraju osjecaje uz pomoc pricica i bajki... obradjivat ce i neki televizijski lik :shock: opcepoznat djeci, u smislu da ce ga se stavit u neki drugi kontekst pa analizirat... prve konsultacije su za dva tjedna, svaki roditelj ima 15 minuta na raspolaganju (kroz godinu 2 ili 3 puta ih imamo).
Meni je vazno da se radi i s velikima, da ih se ne zakida ni na koji nacin zato jer ih je brojcano manje (a S ce dogodine u skolu). Prakticki, jutro im je zajednicko (velikima i malima) a poslijepodne veliki imaju svoj program i odgajatelji im se tada mogu vise posvetiti.
Mi bas i nemamo radionice u kojima sudjeluju roditelji ali nam je prosla zavrsna festa ukljucivala i roditelje (lov na blago).
Inace smo se prethodne dvije godine znali organizirati sami izvan vrtica, u smislu da smo vodili djecu u prirodu, uzine, feste... pa smo se bogme i mi mame, na kraju skolske godine, organizirale i izasle na veceru (bez djece).
meraviljozna krezubica
10|2002
bergamot
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ivana7997 » 30 lis 2007, 11:29

i mi smo jucer imali prvi roditeljski. isli smo mm i ja skupa, i poslije kazem kak je neusporediv roditeljski s onim u proslom vrticu. a on kaze - usporediv s cim? ono nije bio roditeljski, ono je bilo :roll:

tete bi sjele nasuprot nama i najprije neko vrijeme nevjesto citale s nekih papira karakteristike djece u odredjenoj dobi. pa bi pitale ima li pitanja. ako bi se nekome dalo nakon slusanja svega i svacega, pitao bi nesto o prehrani, spavanju, tucnjavama ili sl, tete bi nesto odgovorile mozda, razvila bi se neka diskusijica mozda, i popili bismo kavu, pojeli napolitanke i isli kuci.

a jucer... sjedili smo u krugu, svi, i mi i tete. pa su nas podijelile u grupe i to igrom :mrgreen: mmu se malo smrklo kad je igra krenula, ali prezivjeli smo. pa su grupe dobile zadatak raspraviti o pozitivnim i negativnim stranama mjesovite grupe. pa je poslije svaka grupa iznijela svoje zakljucke, a tete su nam onda ukratko ispricale kako to zaista izgleda rad u mjesovitoj grupi, i sto je dobro i sl. htjele su nam pokazati fotke ali je nesto zastekalo :( pa nisu.
poslije smo dobili papirice da napisemo sto bismo htjeli cuti na sljedecem roditeljskom, i eventualne pohvale, pokude, dileme i sl. i to smo ubacili u kosarice, bez potpisa.

jako mi se svidjelo. i opet lupam glavom o zid sto se nismo vec prije preselili.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la patkica » 30 lis 2007, 14:14

Je, "nasi" roditeljski (govorim tak je Ivanin sin ide u grupu do nas) su uvijek tako s malom radionicom na pocetku i onda razgovorima nakon toga. I to je bas zgodno, jer kroz radionicu uspijemo doci do nekih stavova, strahova ili ocekivanja i ostaloga sa strane roditelja, pa se nakon toga to komentira i diskutira.
patkica
svizac

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.