Sada je: 01 svi 2026, 11:40.

Kako privoliti bebu da siše?

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Kako privoliti bebu da siše?

PostPostao/la Virtuallmommy » 07 pro 2007, 10:58

Nisam sigurna spada li ovo na ovaj pdf s obzirom na relanu činjenicu da ja ne dojim. Situacija: Nakon poroda napunilo se mlijeko, nije izlazilo ni masažom, ni izdajanjem, ni s šeširićima, ni bez, ni sa sintocinonom... Sve se stvrdnulo i zgrudalo. Da ne ponovim situaciju koja mi se desila s Kleom, tražila sam ablaktaciju. Nakon 3 dana uzimanja Bromergona, mlijeko je krenulo samo od sebe curiti. Tada sam još malca uspijevala nagovoriti uz tešku muku da malo posiše s time da sam ga prije morala zavaravati bočicom. Na kraju je ispadalo tako da zapravo ništa pametno ne bi pojeo, niti iz dojke, niti iz bočice. Onda mi je Rodina savjetnica rekla da 4 dana nakon uzimanja Bromergona ne smijem dojiti. Pa sam poslušala i nisam. Mlijeko je prestalo curiti da bi jučer opet krenulo i to još jače bez ikakvog izdajanja ili bilo čega.
Sad mlijeko curi, mališan ne želi niti blizu cice, urla, gura me od sebe, postane sav nervozan. Jasno mi je da se već navukao na flašicu pa sad pitam, ima li nekog načina da ga vratim na prsa? Usput, curi mi samo s desne strane, s lijeve se apsolutno ništa ne događa čak i ako masiram i pritisnem. Čula sam za slučaj gdje je žena samo s jednom dojkom dojila pa mislim možda bi nešto malo išlo. Žao mi je kad vidim da mlijeko propada, a on siše iz bočice. No dobro, u svakom slučaju situacija je ipak bolja nego s Kleom jer je nešto malo ipak uspio pojesti.
Hvala.
Virtuallmommy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 07 pro 2007, 11:10

neću imenovati, ali na ovom forumu ima jedna mama koja je do 2,5g kombinirala dojenje na jednu sisu i adaptirano. ovo za ohrabrenje.

idealno bi bilo kad bi imala vremena da ga odvikneš od bočice hraneći ga na žličicu adaptiranim i izdojenim. ako nemaš vremena, nudi mu često, ali ne kad je skroz sit ili gladan. adaptirano mu nastavi davati po rasporedu kao i do sada, a sisu ponudi i prije bočice i između obroka i barem na svaka dva sata, ako hoće dobro, ako neće, možda će htjeti sljedeći put.
majčino mlijeko je lako probavljivo i neće mu opteretiti želudac. ako sljedeći obrok pojede manje adaptiranog, znači da je ipak nešto posisao. zanemari mililitre i prati da li dovoljno piški i redovito kaki.

probaj tu prazniju izdajati kako bi im se veličina izjednačila (to tebe radi, za nahranit jednu bebu dovoljna je i jedna sisa).
eli
Sveta krava

PostPostao/la Barbi » 07 pro 2007, 11:11

Ne znam ima li neki način osim pokušavanja opet i opet, možda ne kad je baš jako gladan da se ne iznervira ako ne uspijeva prihvatiti dojku.
A ako ne bude išlo drugačije, možda da probaš izdojiti pa da barem popije tvoje izdojeno mlijeko. Zbilja je šteta da propadne. :3srca
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la NatasaM... » 12 pro 2007, 14:10

Znaju pomoci i sesirici. Ako je navucen na bocicu, onda je navikao da na nepcu osjeca tvrdo - sa sesiricima je slican osjecaj, mozda pomogne.

Medjutim, sa sesiricima zna biti problem praznjenje dojke i ako primijetis da ti ne vuce dovoljno i da u dojci ostaje, trebala bi mu iduci podoj ponuditi opet prvo tu istu dojku ili se izdojiti.
NatasaM...
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ivana7997 » 12 pro 2007, 14:33

a mozes ga hraniti u toplesu, mislim nasloniti ga na gole grudi dok mu dajes bocicu. ne znam tocno kako izgleda hranjenje na bocicu, ali pretpostavljam da isto ima razdoblja kad vuce malo zesce, pa malo odmara. pa bi mu u tom slucaju kad odmara mogla pokusati ponuditi. ako si vec golisava, nece morati cekati, mozda prihvati. sve skupa polako i opusteno, ali vidim da jesi opustena i to je super
mozes probati i dojenje u hodu, isto u toplesu, kontakt koza-koza je vrlo poticajan
isto i u kadi, kod zajednicke kupke, to ce ga podsjetiti na boravak u trbuhu i dodatno opustiti. mazite se i ljubite, i polako.
sto se kolicina tice, ja ne bih smanjivala kolicinu adaptiranog koju nudis. znas pratiti pelene i toga se drzi.
i to malo sto popije je super.

no problem moze biti u konfuziji bradavice, jer je nacin sisanja ipak drukciji, i koliko god zanemarivali kolicinu mlijeka koju izvuce, moglo bi postati bolno ako bude preplitko sisao. no drzim fige da ipak budes u onoj skupini ciji klinci jednako vole i jedno i drugo i ne zbunjuju se lako

a za dojenje na jednoj dojci, eto me. oddojila jedno dijete djelomicno, drugo skroz na desanki :mrgreen: (tri mjeseca pokusavanja da ipak prihvati mogu skoro zanemariti, cak mi je laknulo kad sam odustala od lijeve)
ivana7997
Abundija

PostPostao/la kriss » 12 pro 2007, 17:15

(I moje dete je samo na desnoj ;-) ) :mah
ADRIAN 05.03.2006.
kriss
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Stefanova_mama » 12 pro 2007, 21:24

Mi na desnoj imamo simbolicne kolicine, a leva je hranilica. Drzimo vam palceve.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la NatasaM... » 13 pro 2007, 08:28

E da, jesi li probala izdajati i kako ti ide?
NatasaM...
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Virtuallmommy » 24 pro 2007, 14:14

Hvala vam curke na svemu, ali nažalost ipak nije uspjelo. Pokušavala sam ja na sve načine, šeširići 0 bodova, ovako nije htio, izdajanje... Na kraju sam dobila mastitis, temperaturu i odustala. Da mi se činilo da ima neke perspektive svakako bi izdržala, ali ovako...
U svakom slučaju, :3srca
Virtuallmommy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Stefanova_mama » 24 pro 2007, 17:48

Ma samo da ste vi dobro i zdravo. :mah
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

Natrag na Cica, boca, žlica