Sada je: 13 srp 2026, 19:56.

oprema za neznalice

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

PostPostao/la Maslacak » 09 sij 2008, 21:42

ja još nisam našla nešto što je iz dva dijela i ima stopala

Mi imamo 3 takva kompletica.. Gornji dio obicno bude na kopcanje...

jedan of topic - obične (moje privatne) gaćice mi uopće ne trebaju za rodilište, ha? za tu svrhu koristim isključivo te jednokratne

Svoje sam pamucne gacice nosila preko jednokratnih.. Tako sam bolje fiksirala ulozak da se sto manje pomice...
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la dani 40 » 09 sij 2008, 21:49

PLUSIC- čula sam sve pohvale o tim kolicima , ima ih u turbo limach svakom :mah

JA MORAM ISTO PONOVOTI SVOJE PITANJE KOLICA NEONATO ZNA NEKO NEŠTO O TIM KOLICIMA I O JANA KOLICIMA?
slika
dani 40
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Maslacak » 09 sij 2008, 21:54

Mi imamo cetrdesetak tetri i sve koristimo- stavim ih na podlogu za presvalcenje i s njima brisem guzu, lice kad ga umivam, usta dok ga hranim.. ma sve...
Slazem se sa Krumpiricem- ni bocice ni dudice ne treba kupovati prije..
Nakupovala sam za prvu bebu pa ih nisma koristila a za drugu nisam i nije mi ni trebalo nikad pa sam razdjelila... Ni sterilizator nije potreban- ako ce mama dojiti onda stvarno en treba, a ako ne bude mogla dojiti onda moze i prokuhavati u loncu ili kasnije kupiti..

Sto se tice vestica- mislim da je jedna po velicini skroz dovoljna...

I mi imamo ljetnu bebu- ali je ljeto bilo dosta hladnjikavo pa je vecinu vremena proveo ipak u dugim rukavima i trenerkicama.. Onih par vrucih dana- imao je na sebi samo pelenicu i bodic kratkih rukava... U svakom slucaju beba nece boraviti u podne na najvecem suncu- vec ce biti u zatvorenom i mislim da joj je potreban barem jedan sloj odjece...
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 09 sij 2008, 21:57

Draga Dani hvala na info... frendovi bi nam posudili kosaru i AS pa nam treba samo osnova kolica (naravno oni imaju QUINNY pa zato gledamo bas ta), a i oni imaju sve pohvale :)
ovdje su trenutno svi u prici o odjeci pa nas nitko ne dozivljava :)
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la badada » 09 sij 2008, 22:06

cure ja bih vam odgovorila ali za ta kolica nisam ni čula,a oni koji jesu vjerojatno nit ne čitaju ovaj topik
možda da vas dvije otvorite svoj :dunno
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IINA » 10 sij 2008, 08:42

Ja bi recimo uvijek, kao što i jesam, imala doma jednu bočicu i najmanji pakung adaptiranog. Isto tak i jednu varalicu. Zlu netrebalo. Nije baš da mi se sa šavovima, oko tri ujutro !trkne" u dučan :mah koji nekima možda i nije blizu :dunno
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la IvaV » 10 sij 2008, 09:40

Potpisujem IINU, jer kako to biva, ne ide svima sve glatko, a kad je frka, obicno bude nedjelja (kao meni) ili praznik. :dj

svakako jedna bocica i dudica i kutija adaptiranog. ne grizu-provjereno :mrgreen:
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 10 sij 2008, 09:54

IINA je napisao/la:Ja bi recimo uvijek, kao što i jesam, imala doma jednu bočicu i najmanji pakung adaptiranog. Isto tak i jednu varalicu. Zlu netrebalo. Nije baš da mi se sa šavovima, oko tri ujutro !trkne" u dučan :mah koji nekima možda i nije blizu :dunno

ja nebi,em zbog love,em zbog toga šta zbilja čovjek lakše odustane kad mu je lakše rješenje nadohvat ruke..pogotovo kad si od poroda i dojenja iscrpljena i slaba.
Naravno,nisam luda i ako se neko sigurnije osjeća s bočicom doma,nek je ima :3srca
Ja sam skontala da je bolje ne :dunno
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Deirdre1 » 10 sij 2008, 10:01

Cure,a koje bi adaptirano bilo najbolje? Naime ja se isto bojim da slučajno ne bi imala mlijeka pa da kupim jednu kutiju za svaki slučaj.
Jedna frendica mi je rekla da koristi od Milupa jer joj je Hipp premasan i da je beba od njega imala grčeve. :dunno Nisam pametna.
slika
Deirdre1
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la badada » 10 sij 2008, 10:10

pa nema nekog najboljeg (osim dojenja) tak da ti je sve to individualno,što nekom paše vama možda neće
ako želiš kupi onda neko najmanje pakiranje s oznakom PRE,takvo je najsličnije majčinom mlijeku
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Deirdre1 » 10 sij 2008, 10:16

Thx Mazo :3srca
Toplo se nadam da će biti mlijeka,izdajalica je već spremna,a ovo zlu ne trebalo. Znači oznaka PRE.
slika
Deirdre1
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 10 sij 2008, 10:19

Potpisujem malu mazu
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Jewel » 10 sij 2008, 11:04

IINA je napisao/la:Jewel imaš preveč vesti, a nemaš npr. škarice za nokte, sterilu gazu, kapi fiziološke, kremu za guzu ili o kozmetici još ne razmišljaš?
U svakom slučaju četiri veste su ti too much :mah

kozmetike sam pola pokupovala po onom popisu
od torbe za rodilište do opreme za bebe ;-)
to nisu tako velike i skupe stavke,
pa ako mi i ne bude odgovaralo ili trebalo nema veze ;-)

a što se bebinja tiće :3srca e za njega mi je sve skupo
pa bolje da se informiram tu sa vama,
nego da poslije udaram glavom u zid :mrgreen:

OK kupujem 1 vesticu 62

e da, koja je izdajalica najbolja
i ima li ona kakve veze sa velićinom dojki :conf :dunno
Jewel
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la JiA » 10 sij 2008, 11:13

Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la ivana7997 » 10 sij 2008, 11:20

Deirdre1 je napisao/la:Cure,a koje bi adaptirano bilo najbolje? Naime ja se isto bojim da slučajno ne bi imala mlijeka pa da kupim jednu kutiju za svaki slučaj.
Jedna frendica mi je rekla da koristi od Milupa jer joj je Hipp premasan i da je beba od njega imala grčeve. :dunno Nisam pametna.

razumijem zasto ovo zelis, ali danas doista na svokom cosku ima dezurnih apoteka, pa stvarno nije tesko nabaviti. ako i kad bude trebalo, moze ti se dogoditi i da ovome koje kupis 'za svaki slucaj' vec istekne rok trajanja.
dokle god si ti ziva i blizu bebe, nije frka, ako znas ono sto trebas znati o dojenju u prvim danima.

a za sve frkovite situacije imas pdf dojenje :cool
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Jewel » 10 sij 2008, 11:21

hvala, pa tu ima svega, super ;-)
Jewel
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mama no1 » 10 sij 2008, 11:38

Deirdre1 je napisao/la:Cure,a koje bi adaptirano bilo najbolje? Naime ja se isto bojim da slučajno ne bi imala mlijeka pa da kupim jednu kutiju za svaki slučaj.

Mi smo kupili NAN 1 - pedijatrica mi je rekla da je on najsličniji po sastavu majčinom mljeku , ali ga bebe i najteže prihvate .
Sva sreća da nisam morala posegnuti za adaptiranim mljekom , uspješno dojim 6 mjeseci .
mama no1
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la watani » 10 sij 2008, 11:43

e, adaptirano stvarno ne morate kupovat ranije!
vec u rodilistu bute vidjele kak vam ide dojenje, a tam ste bar 3 dana. u ta 3 dana se sve da izorganizirati. cak i nakupovat bocice i dudice.

dobro, nije lose znati ranije koje i gdje ih kupiti, ali ne treba na to vec sad trositi novce.
Jezik ima pravo: uteci znaci spasiti se.
Ako umires, kreni.
Ako patis, pokreni se.
Kretanje je jedini zakon.

vap-su-varivari
watani
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la LiKmama » 10 sij 2008, 11:45

koliko ja znam aptamil je najslicniji, ali cure, bez panike.
dok god je cica u blizini, dijete nece umrijeti od gladi.
osim toga, cak ni novorodjena beba nece umrijeti od gladi ako preskoci jedan obrok (id est ako ju bas nikako ne uspijevate podojiti).
osim toga, novorodjene bebe piju mlijeka u kapljicama jer toliko mame i imaju prvih par dana, pa ako ste bas tako uvjerene da ne ide - i opet stignete kupiti.
osim toga, rijetko kome dojenje krene od prvog podoja i preporuke su da se pokusava bar nekoliko tjedana prije nego se odluci da ne ide.
osim toga, pratis stanje bebine fontanelle, pratis pelene pa vidis.
i kao sto rekoh, od zdrave bebe do "joj, panika, dijete mora dobiti adaptirano" vas ne dijeli samo jedan obrok, a cica je uvijek tu, pa makar kao prva pomoc dok cuveno adaptirano ne stigne.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la thinkPINK » 10 sij 2008, 11:48

Nije o dojenju nego o autosjedalicama... ;-)

Ako koga zanimaju rezultati testiranja autosjedalica..
http://autosjedalice.info/cms/index.php ... &Itemid=46
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la sandram » 10 sij 2008, 11:51

dokle god si ti ziva i blizu bebe, nije frka, ako znas ono sto trebas znati o dojenju u prvim danima.

Ovo jednostavno nije istina. Bez ljutnje ali morala sam to napisati. Ja sam imala mlijeka na izvoz, dobre bradavice i bila blizu bebe, dapace, stalno sam ju drzala na sisi pa je ipak proslo onako kako je, a to bolje da ovdje ne pisem. Naravno, bez obzira na moje jako tesko iskustvo, slazem se da adaptirano ne treba ranije kupovati, zblja uvijek ima dezurna ljekarna koja uvijek radi. Vec sam napisala da sam ja pripremila jednu novu bocicu, ali zbog izdajalice, nadam se da po adaptirano necu trcati.
Djeca nisu bojanke. Ne mozemo ih ispunjavati svojim omiljenim bojama.
sandram
pahuljica

PostPostao/la sandram » 10 sij 2008, 11:55

I zaboravih napisati da se slazem sa JiA, Aventova izdajalica je najbolja. Moja je posluzila meni mjesecima, pa mojoj sogorici, pa mojoj kumi, pa jednoj dobroj frendici, pa sestricni i sada se opet vraca meni. I radi savrseno.
sandram
pahuljica

PostPostao/la ivana7997 » 10 sij 2008, 12:02

oprosti, sandram, ne sjecam se sto je bilo s tvojom bebom, mozes li barem djelomicno napisati sad kad si vec spomenula? da ne ostane objasnjeno, jer ja i dalje mislim da jest istina ono sto sam napisala
ivana7997
Abundija

PostPostao/la plavooka12 » 10 sij 2008, 12:07

razumijem zasto ovo zelis, ali danas doista na svokom cosku ima dezurnih apoteka, pa stvarno nije tesko nabaviti. ako i kad bude trebalo, moze ti se dogoditi i da ovome koje kupis 'za svaki slucaj' vec istekne rok trajanja.

a za sve frkovite situacije imas pdf dojenje :cool

a što ako žena nije iz Zagreba gdje ima svakojakih čuda, ako nema koga da joj skoči po adaptirano, beba vrišti jer je gladna itd. Pa dok ta kutija stigne, dok se skuha voda, sterilizira bočica, pročitaju upute, sve pravilno odmjeri, pripremi, izmućka, ohladi....za to treba vremena!
upstalom, Ivana, ne mogu sve žene dojiti.

fala Bogu,mene je doma čekala kutija adaptiranog iako mi je dežurna ljekana skoro pod nosom, muž doma, auto ispred kuće.....ali nije svima tako! nek se kutija adaptiranog nađe, zlu ne trebalo, nitko neće propasti zbog 30 kuna!
plavooka12
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la frrr » 10 sij 2008, 12:08

ja sam već bila pomislila kako ja nisam dovoljno odgovorna, pripremljena i štrebrica od mame jer sam odlučila da doista ne trebam kupovati bočice, četke za pranje bočica, dude i slično prije no što vidim ide li mi dojenje ili ne

sad vidim da sam u pravu...jest da ne košta puno kao klica ili viper pa nije bed ako se ne koristi, ali opet, za novce koje daš za to možeš bebi kupiti nešto što joj stvarno treba...

a ja nikad i nisam bila štreberski tip niti tip da sve mora biti pic-mic unaprijed
zato i sad, iako dobivam dojave za rasprodaje bebi odjeće na sve strane, ne mislim kupiti robe više no što mi treba za prva 3-4 mjeseca...sve za kasnije ću kupiti kasnije - tad ću milijun puta bolje znati pogoditi veličinu + bolje ću se snalaziti u tome što mi treba, što mi je praktičnije, a što ne koristim uopće + vidjet ću kakvo će biti vrijeme i temperatura i kakva mi robica za bebu treba (jer ja dosita sad ne mogu procijeniti kako bih obukla bebu u srpnju ili kolovozu...možda sam neupućena, ali jednostavno ne znam)
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la sandram » 10 sij 2008, 12:10

U najkracim mogucim crtama, jer ne zelim to potezati, bar ne na ovom pdf, bila je preslaba za sisanje. Unatoc trudu od 0-24h, visenju na rodinom telefonu i uvjeravanju patronazne sestre da je lijena,a ne nemocna, zavrsila je na reanimaciji zbog teske dehidriranosti (a uljevali smo mlijeko i zlicicom u nju). Posljedica - 6 dana hranjenja na sondu. Da, ima i takvih beba. Mene je to naucilo velikoj toleranciji jer sam shvatila da ono za sto sam se pripremala devet mjeseci i za sto sam bila ziher da ce funkcionirati ne mora uvijek biti tocno. I stoga podrzavam cure koje ce se psihicki osjecati bolje ako imaju spremnu zamjenu za, nedajboze, neuspjelo dojenje. Uopce ne mislim da ce posegnuti za njim na prvo bebino okretanje glave od sise.
sandram
pahuljica

PostPostao/la IINA » 10 sij 2008, 12:11

A ni dežurnih ljekarni nema na svakom čošku ko što kažeš, čak ni u Zagrebu, a kamoli u manjem mjestu.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la IvaV » 10 sij 2008, 12:12

Ivana7997-moje je iskustvo svjezije pa se mozda sjecas nasih tegoba i trauma, pa necu u detalje, al trebala nam je izdajalica prvi dan kad smo dosli kuci i narednih mjesec dana dok nije ojacala i pocela pravo vuci. adaptirano je doslo kasnije zbog reflux-a, al to je sad druga tema.

I nemojte se cure ljutiti, ali onaj tko je uspjesno i samo uz manje tegobe dojio, ne moze znati kako je kada zaista ima milijun problema i kada ni uz najvecu volju i zelju ne ide, pa ne ide. U teoriji svaka zena moze dojiti i nitko ne bi vise od mene volio da je tako, ali stvarnost je cesto drugacija.

U tim slucajevima, bocica i duda-da, izdajalica pogotovo, Aventova je naj. Adaptirano se uvijek stigne nadokupiti.
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la frrr » 10 sij 2008, 12:16

jaoj, nemojte sad o dojenju i nedojenju

ja želim dojiti, ali daleko sam od fanatičnih zagovarateljica dojenja
ak ne ide - ne ide
međutim, kao što rekoh, em nisam od tih koje moraju imati sve spremno i neću se psihički bolje osjećati ako imam adaptirano doma (štoviše, mislim da ću se bolje osjećati ako ga nemam)
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ivana7997 » 10 sij 2008, 12:18

ovo nije mjesto za raspravu o tome tko moze dojiti a tko ne moze.
ja sam napisala da ne treba nabavljati adaptirano mlijeko prije poroda, i to i mislim. nisam rekla niti da svi mogu dojiti, niti da to moraju zeljeti. samo na recenicu tipa 'ne znam hoce li mi ici dojenje pa za svaki slucaj'.

postoji vise pokazatelja je li sve u redu ili nije, i trenutak kad beba vristi nije vrijeme za davanje adaptiranog, ako je dotad uredno punila pelene, imala normalnu boju koze, vlaznu sluznicu, normalno spavala i povremeno bila budna i zainteresirana itd

sandra, cak i u tvome slucaju je bilo vremena za nabavu mlijeka, zar ne?
ivana7997
Abundija

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 18 gostiju.