Sada je: 13 srp 2026, 19:56.

oprema za neznalice

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

PostPostao/la Jewel » 10 sij 2008, 12:22

Jel se tko od vas susreo sa Nipletom ?
Ja sam ju tek sad otkrila, a imam problema sa bradavicom :(
Jel ona stvarno pomogne pri izvlačenju bradavice?
Jewel
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la eli » 10 sij 2008, 12:23

stoga podrzavam cure koje ce se psihicki osjecati bolje ako imaju spremnu zamjenu za, nedajboze, neuspjelo dojenje. Uopce ne mislim da ce posegnuti za njim na prvo bebino okretanje glave od sise.

svatko od nas je drukčiji. ja sam imala spremno sve i na bebino plakanje nakon večernjeg podoja prvo sam se latila aventove izdajalice - nula bodova, pa spremila adaptriano, a ona je jadna samo gurala dudu i još jače plakala. a onda i ja sa njom. nakon par večeri mučenja djeteta odustala sam od te igre. kako bi išlo dalje da je htjela podebljati večeru, ne znam.
eli
Sveta krava

PostPostao/la thinkPINK » 10 sij 2008, 12:26

Na probleme s dojenjem se ne mozes pripremiti... tu ne pomaze ni da imas doma adaptirano mlijeko...
Dajte malo o opremi za bebe... ;-)
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la frrr » 11 sij 2008, 16:13

panika!!! emergency!!!!

dogodila se promjena plana i sutra ipak ne idemo u H&M, nego sljedeću subotu. a budući da su nam svi sljedeći vikendi pretrpani s planovima oko bebe, preuređivanja stana i sl, sutra moramo iskoristiti za kupovinu opreme

ne da mi se hodati i komplicirati, mislim otići u adax i kupiti sve na jednom mjestu (i ogrebat se za 15 posto popusta)

sad sam u panici jer nemam popis za to

POMAGAJTE!

- kolica (3 u 1)
- madrac (kindić imamo) - na što da pazim?
- posteljina - najmanje 2 kompleta, ako ne i 3
- jastučići za u kindić da se ne okreće beba
- kadica (ja sam za najobičniju)
- podloga za prematanje + ladičar (treba mi, nemam kamo s bebinim stvarima ako to ne kupim)
- jastuk za nosit bebu iz rodilišta (tzv. ampidekl) - to hoću
- frotirni ručnici s kapuljačom, 3 komada

nemrem se sad sjetit, idem proučit hrvachicin popis (ipak je ona štreberica :mrgreen: )

edit:
zaboravila sam dekice i nepormočive podloge (to kupujem gdje?)

a ona i DM i apoteka...to ću neki drugi dan
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 11 sij 2008, 16:21

Hm, posteljinu moje još sad nemaju.
Beba spava bez jastuka, znači ne trebaš jastučnicu, ako ćeš imat ajmpindekl nebuš ju još i pokrivala.
Kasnije lako kupiš, ak ne uzmeš vreče za spavanje (što ti najtoplije preporučam).
Plahte sam koristila i koristim obične. Mislim samo ti daj, al te p...je su ti fest skupe :dunno
Ja bi uzela onaj tanji, antialergijski madrac (a uglavnom tu i jeftiniji). Pazi na dimenzije!
Nepromočive podloge :conf kaj će ti to?
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la skorpionka » 11 sij 2008, 16:28

jastuk za nosit bebu iz rodilišta (tzv. ampidekl) - to hoću

ovo mi ima smisla ako ides pješke iz rodilišta. Inače u ovome ne mozes u autosjedalicu ako idete autom. :dunno
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la skorpionka » 11 sij 2008, 16:29

Nepromočive podloge sam ja isto kupila u Adaxu svojevremeno. Malenoj mi recimo nikad nije promocilo iz pelena na posteljinu ali malome bogme jest.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la frrr » 11 sij 2008, 16:41

skorpionka je napisao/la:[

ovo mi ima smisla ako ides pješke iz rodilišta. Inače u ovome ne mozes u autosjedalicu ako idete autom. :dunno

ma to sam napisala 'za nosit iz rodilišta' da se zna na što se misli (jer su se nekad isključivo u tome nosila djeca iz rodilišta), al neću ga koristiti za tu svrhu

eee, hvala ina, poslušat ću te za vreću za spavanje, samo sam ju zaboravila bila

posteljina? hm, ok, jastuk ne treba, ali dekicu i poplun bih rado imala, za svaki slučaj
i plahtu odgovarajućih dimenzija
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eli » 11 sij 2008, 16:45

fali ti antialergijska dekica veličine krevetića te komplet poplun i "ogradica" (da beba ne zvekne glavom u rešetke). to možete kupiti i poslije.
eli
Sveta krava

PostPostao/la frrr » 11 sij 2008, 16:53

eli je napisao/la:fali ti antialergijska dekica veličine krevetića te komplet poplun i "ogradica" (da beba ne zvekne glavom u rešetke). to možete kupiti i poslije.

e, dekicu sam dodala poslije

ne mislim kupovat taj komplet poplun i ogradica, mislila sam kupit one 'jastuke' što se umetnu sa svake strane bebe (+ jedan ću kompletić dobit)

a inače sam se skroz dobro ja u to ufurala, šta kažete?
jel da, jel da?
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la LiKmama » 11 sij 2008, 18:34

- posteljina - najmanje 2 kompleta, ako ne i 3

kao sto ti je iina rekla, treba ti plahta. poplun NE koristiti za malu bebu (opasnost od gusenja!). dekica pamucna i to je to.
vrecu nemoj zaboravit (tj. dvije)

opet iinu potpisujem
Ja bi uzela onaj tanji, antialergijski madrac (a uglavnom tu i jeftiniji). Pazi na dimenzije!
Nepromočive podloge kaj će ti to?

- jastučići za u kindić da se ne okreće beba

to ti ne treba
kad je skroz mala, zarolas deku i podmetnes pod ledja da se ne prevrne
kad malo naraste, slusaj eli, treba ti ogradica!
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Maslacak » 11 sij 2008, 18:56

edit:
zaboravila sam dekice i nepormočive podloge (to kupujem gdje?)

a ona i DM i apoteka...to ću neki drugi dan

Nepromocive podloge mozes kupiti u apoteci.. Kod nas ih ima i u DM, ali mislim da ih u HR nemaju... Ja ih imam nekoliko- jednu i u svom krevetu ispod plahte jer maleni najcesce spava samnom i cesto mi smoci krevet pa da sacuvam madrac- nekad se smao ounoji, nekad iscuri iz pelena, nekad bljucne- dobro je imati tu podlogu. A i trebat ce ti kasnije- jednu imam i u krevetu di mi spava starije dijete...

Jastuk za nosenje- vecina ga kupuje zato sto se boji da nece znati drzati malu bebu... Taj strah je normalan i jako se cesto javlja- ali je skroz druga stavr kad se radi o vlastitoj bebi.. pogotovo nakon 24-satnog roominga kad si od samog pocetka sa bebom i naucis super hendlati sa njom.. Meni je bio problem nekih godinu dana nakon prvog poroda ponovno u ruke uzeti malu bebu i bas me bilo strah ju drzati... i vjerujem da ce me taj strah sad opet uhvatiti kad budemo isli u babinje zaovi, iako imam malu bebu... ali kad je tvoja onda se naviknes na nju i nema mjesta tom strahu...
Isto i sa oblacenjem- od prvog dana se bebici bez problema moze obuci bodic preko glave (takvi su bolnicki bodiji) tako da kad sma dosla doma- bodici-benkice mi nisu puno pomogli- samo su mi otezavali jer mi ej trebalo puno vise vremena da ih pokopcam nego obicne bodice...
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Maslacak » 11 sij 2008, 19:01

Ako ces u H&M imas tamo prekrasne tanje dekice- onako kao plisane.. Ja imam jednu takvu i najcesce ju koristim jer je bez dlacica i nije ni pretanka (ove od flisa jesu) a nije ni predebela (kao one klasicne dlakavije dekice).. super je mekana i s njom ga pokrivam i dok je u kolicima i dok spava izvan svog krevetica...
19.10.2004. J. umjetnik
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Krumpirić » 11 sij 2008, 19:02

a šta će vam taj jastuk,ampidekl..ili kako već?to nema nikakvu svrhu :dunno
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Maslacak » 11 sij 2008, 19:06

Krumpirić je napisao/la:a šta će vam taj jastuk,ampidekl..ili kako već?to nema nikakvu svrhu :dunno

Meni su rekli da si to nabavim jer necu znati drzati bebu kad ju budem rodila :roll: (znaci prije nego sam rodila J.)... Cak sam i jedan dobila na posudbu ali ga nikad nisam uzela iz tatine kuce... Isto su mi rekli i da bebu povijam ko salamu, tako da ne moze micati rukicama da si nebi iskopala oci.. :shock:
19.10.2004. J. umjetnik
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la zeezee » 11 sij 2008, 19:42

Evo, ja prekjučer kupila dvije dekice - jedna je plišasta, a s druge strane pamučna, malo deblja, plava s bijelim rubom i jako simpa. U Mercatoru 95 kn. Druga je MTČ, tanja, za ljeto, frotirasta s jedne strane, s druge glatka s nekim medvjedićima - 85kn.
Madrac smo uzeli neki dan u Hespu na Velesajmu, jedan kat ispod Adaxa. Dimenzije su 120x60, nije antialergijski, ali budući na njega još dolazi nepromočiva navlaka i plahta pa dijete nije u direktnom kontaktu s tim, mislim da i nije toliko važno. Koštao nas s popustom na keš 250 kn, isti takav u nekim drugim baby shopovima 350! Svi frendovi koji imaju Hespove madrace su ful zadovoljni, klinci im na tome uživaju par godina.

Nepromočive podloge, ako misliš na one za prematanje, imaš u DM-u, ja uzela danas, u paketu ima 10 kom veličine 60x60cm. A ako se radi o onoj nepromočivoj navlaci za krevet, to i mene zanima gdje mogu naći?
M 22.04.2008. slika
zeezee
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Maslacak » 11 sij 2008, 20:36

Nepromocivih navlaka za krevet ima u apotekama!
19.10.2004. J. umjetnik
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eli » 11 sij 2008, 23:47

ne mislim kupovat taj komplet poplun i ogradica, mislila sam kupit one 'jastuke' što se umetnu sa svake strane bebe (+ jedan ću kompletić dobit)

ogradica ti svakako treba. ne možeš mjesecima bebu držati fiksiranu na boku. normalno je da se počnu okretati i gmizati u snu. stvarno znaju fino zveknuti glavom o daske. nije hitno, no kad već ideš u nabavku, bolje je da je u kompletu sa posteljinom ili da se slaže po nijansama. :mrgreen:
eli
Sveta krava

PostPostao/la eli » 11 sij 2008, 23:50

lik, nema šanse ugušiti se poplunom za bebe. pogotovo kad su male i još ne navlače na sebe i ne guraju u usta. nije da je neophodan, ali nama je bio super zgodan za prelazno vrijeme prije nego zahladi dovoljno za dekicu.
eli
Sveta krava

PostPostao/la LiKmama » 11 sij 2008, 23:52

a cuj, ovdje su skoro pa zabranjeni. sigurno s razlogom (kao i jastuci). britanci nisu nesto skloni dramatiziranju i pretjerivanju.

pa ja tvrdim da su vrece zakon. nema do njih. :cool
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la watani » 12 sij 2008, 08:46

frrr, neke stvari kaj si stavila na popis ti fakat ne trebaju ono ziher prvih 3-4 tjedana.

razmisli si malo o tome kaj bi ti bilo zgodno dobiti na poklon.
viper ti je recimo zgodno dobiti na poklon. to bu ti trebalo tek kasnije, a nije pre skupa stvar.
i poplun isto tak. ja sam to trazila na poklon. taman.

jer ak ne velis ljudima tocno kaj hoces, dobila bus hrpu nepotrebnih stvari (citaj: velike plisane igracke :mrgreen: ) koje ti kasnije budu samo smetale.
Jezik ima pravo: uteci znaci spasiti se.
Ako umires, kreni.
Ako patis, pokreni se.
Kretanje je jedini zakon.

vap-su-varivari
watani
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Hrvachica » 12 sij 2008, 09:18

frr, ja sam se spremala štreberski jer u moru svega i svačega iskreno nemam pojma što mi treba
nepromočivu navlaku za madrac imaš u Adaxu, 27 kn
ja bi ipak kupila i jedan komplet posteljine bez obzira na jastuk u kojem će ti beba spavati

silno sam željela kupiti posteljinu od Odeje ali nisam uspjela: ova koju imam je već pri ovom prvom pranju pokazala svoju ''kvalitetu'', a košta groznih 500 kn: sve je to napravljeno samo da se proda, da mame padnu na bojice i uzorke i ništa više, to me užasno ljuti :svadja
slika
Hrvachica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la skorpionka » 12 sij 2008, 12:45

Ne vidim zasto bi poplun bio opasniji od dekice??? Lakse je dekicu nagurati usta nego poplun.

Slazem se za ogradicu zbog ovog sto Eli govori, cesto se oni zabijaju glavicom u ogradu od kinderbeta.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la frrr » 13 sij 2008, 11:05

ženske, obavila sam skoro kompletni šoping jučer (osim robice), sad sam u žurbi, kasnije ću detaljno izvijestit, htjela sam vam samo - svim koje ste imale strpljenja za moja bedasta pitanja - reći jedno veliko HVALA!!!!!
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ana M » 13 sij 2008, 11:27

super :daj5
Ana M
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la frrr » 13 sij 2008, 22:19

dakle, moja kupovina...mi smo otpočetka išli na to da ćemo sve obaviti, ako je ikako moguće, odjednom i na jednom mjestu, da nam se ne da hodat vamo tamo i puno komplicirat oko svega

i tako mi otišli u adax, sa predodžbom koja kolica želim i savjetima koje sam ovdje skupila (i popisom koji sam, surfajuć po forumima studiozno) sastavila ;)
dobili smo 10 posto popusta na gotovinu i jer smo ostavili poveću svotu novaca (sve skupa oko 7000, prije popusta)

kupili:
- kolica jane carrera rebel pro 3 u 1 (4400) - super su mi zasad, oduševljena sam, nadam se da će takva bit i u upotrebi
- ormarić za stvari + podloga za prematanje, bijeli, u nekom srednjem cjenovnom rangu, 800 kuna
- madrac (tu se sjetih savjeta da uzmem tanji, antialergijski, hvala neizmjerno)
- tri obične bijele plahte s gumom
- ogradicu za kindić
- komplet ručnik s kapuljačom + trljačica
- još jedna trljačica
- još dva ručnika s kapuljačom
- jastuk/vreću (nešto između ampidekla i vreće - nije gore zatvoreno, ali nije ni čvrsto kao ampidekl + praktičnije je jer je na cif - za spavanje i /ili nosit iz bolnice
- nepromočiva podloga
- mobil za kindić (to smo jedino iz gušta kupili - ostalo, kao što netko reče, viper, baby gym i to ćemo naručivat za poklone ako će se netko nuditi)
- dekica fortirna jedna (pamulnih nije bilo, deblja zimska je bila ružna i preskupa, treba mi još jedna barem dekica)
- kadica (obična plastična, bez ikakvih điđa)
- škarice za bebe
- termometar za kadicu
- četku za kosu

usput obavismo i DM
- jastučići za dojenje
- porubljene gazice, 18 komada
- tetra pelene, 30 komada
- jednokratne podloge za presvlačenje, 1 paket
- babi blazinice, 2 paketa po 60 komada
- pavlovićevu mast
- aspirator za nos
- jednu avent bočicu i paket od dvije avent dude zlu ne trebalo (ja nisam imala namjeru kupovati to, ali sam pitala taticu hoće li on da kupimo za just in case ili će se njemu dat jurit u apoteku ako zatreba pa smo uzeli)
- veeeliki paket vate
- 1 paket pelena

ufff, ne znam više...

znam samo da mi - po mojoj nekakvoj računici - fale još jedna deblja i jedna tanja dekica(pogledat ću u H&M-u), vreća za spavanje (pogledat ću isto tamo, u adaxu je bila neka ful zimska i prevelika ili ful tanke, ljetne) i to je to....e, da, i robica!

vlažne maramice, nadam se, neću koristiti (nemam namjeru, ali ako bude velika usranka možda ih uvedem zbog praktičnosti). isto tako, ne namjeravam koristiti nikakvu bebi kozmetiku (osim eventualno ulja za kupanje nekog od proizvođača prirodne kozmetike), osim kreme za guzu.

htjedoh kupiti jednokratne gaćice za rodilište u dm-u, al bile su samo oogromne, veličine 44-46. još mi treba i grudnjak za dojenje.

jesam dobra, ha? šta mi fali?

p.s.
e, vidjela sam u adaxu što su bodybenkice. kupila bih, ali su imali samo kr. rukave, a ja sam već nekak zaključila da ću bebu oblačit u bodić dugih rukava i odijelce bez rukava..to mi se čini taman za kraj ožujka, travanj...
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Jewel » 13 sij 2008, 22:38

Jewel
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la LiKmama » 13 sij 2008, 22:39

spremna si! :5
fale ti ulosci, nemoj zaboravit bar jedan paket si spremit u torbu, jednokratne gace, sto znas, i baby alarm ako ga kanis koristiti (ja osobno ne bih bez njega).
to za nos mislim da ti nije trebalo, kao ni jednokratne podloge :dunno , ali dobro.
drago mi je da si poslusala i kupila ogradicu.

sto se kozmetike tice, prvih par mjeseci ti ne treba ni ulje za kupanje ni nis. treba ti kremica za guzu i nesto za ciscenje, bilo vl. maramice, bilo vata.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eli » 13 sij 2008, 22:46

super!

još je zgodno imati malu plastičnu posudicu, poput onih za jesti voćnu salatu na moru u koju stane dva deci tople vode u koju ćeš močiti vaticu za oprati bebu kod presvlačenja pelena.
dok mi je mala bila bebe, u prvoj ladici sam držala samo par pelena, par gaza, vl.maramice i kremu za guzu, tako da imam gdje, u poluotvorenu ladicu spustiti posudicu sa vodom.
eli
Sveta krava

PostPostao/la LiKmama » 13 sij 2008, 22:49

skorpionka je napisao/la:Ne vidim zasto bi poplun bio opasniji od dekice??? Lakse je dekicu nagurati usta nego poplun.

ne da si ne zgura u usta, nego da se ne prekrije preko glave. kroz pamucnu deku mozes disati, kroz poplun znatno teze.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 18 gostiju.